Saját kezűleg készítünk egy szekrényt egy akváriumhoz lépésről lépésre

Az akvárium lehetővé teszi mindenki számára, hogy kialakítson egy sarkot a pihenésre otthonában. A víz alatti élet szépsége elbűvölő és megnyugtató. Ezért az emberek szívesen vásárolnak akváriumi halakat, és kényelmes körülményeket szerveznek számukra otthonukban. Az akvárium otthoni sarkának megszervezése és fenntartása nem olcsó az amatőrök számára. Magán az akváriumon és lakóin kívül számos további tárgyra kell költenie a halak gondozásához és etetéséhez. De ezek a gondok eleinte háttérbe szorulnak, mert először el kell rendezni az élőhelyet - az akváriumot a szegélykőre kell helyezni.

akvárium szekrény

Az akvárium otthoni sarkának megszervezése és fenntartása nem olcsó az amatőrök számára.

választás az akvárium szekrényének kialakításához

Javasoljuk, hogy szubsztrátumot helyezzen az akvárium alá.

A szekrényválasztás nem annyira az esztétikai pillanatokra vezethető vissza, bár ez a funkcionalitás szempontjából is fontos. Az akvárium szegélykövének megfelelő méretekkel kell rendelkeznie, el kell viselnie a szükséges terheléseket, könnyen kezelhetőnek és nedvességállónak kell lennie.

Akvárium állvány

De ezek a gondok eleinte háttérbe szorulnak, mert először el kell rendezni az élőhelyet - az akváriumot a szegélykőre kell helyezni.

romantikus állvány az akvárium számára

Nemcsak a térbeli lehetőséget, az esztétikai tartozást, hanem a technikai felszereléseket is figyelembe veszik.

Miért van szüksége egy akvárium szekrényre?

Az akvárium világának nem minden kedvelője érti, miért költenek pénzt egy terjedelmes szerkezetre, akvárium talapzat formájában. Nagyon sok helyet foglal el, és mondjuk nem olcsóba kerül. Ezenkívül nem minden gyártó képes kezeskedni e szerkezet szilárdságáért és tartósságáért. Érdemes tehát megvenni?

áll az akvárium számára

Az akvárium szegélykövének megfelelő méretekkel kell rendelkeznie, el kell viselnie a szükséges terheléseket, könnyen kezelhetőnek és nedvességállónak kell lennie.

szekrény kialakítása

Miután elkészült a jövőbeli terv kész rajza, és miután eldöntötte a munka anyagait, nyugodtan folytathatja a projekt további valóra váltását.

készítsen akvárium szekrényt

A bútortermék összeszerelése után az utolsó simítás az éjjeliszekrény helyes felszerelése.

Tapasztalt akváriumi tudósok egyértelműen igenlő választ fognak adni. A szabály alól vannak kivételek - akár 50 liter űrtartalmú akváriumok is elhelyezhetők bármilyen bútoron. Kis konténerekhez alkalmazkodhat egy asztalhoz, éjjeliszekrényhez, vagy erős polcokra teheti őket. A meghatározott térfogatot meghaladó összes üvegszerkezethez speciális állványok szükségesek - talapzatok. Ez a tényező nem a bútorgyártók azon vágyának tudható be, hogy további terméket értékesítsenek, hanem maga az akvárium és a környező tér biztonsága. Az üveg legkisebb repedése az akvárium megsemmisüléséhez, a halak pusztulásához, anyagi károkhoz vezethet, amelyeket egy törött lombik vízzel áraszt el.

A szekrény saját kezűleg történő elkészítése nemcsak gazdaságilag előnyös. Házi készítéssel sok kérdés megoldható.

  1. Termék testreszabás.
  2. Harmonizáció a belső térrel.
  3. Pontos szilárdsági számítás.
  4. Minőség.

Miután saját kezűleg készített egy szekrényt az akvárium alatt, biztos lehet benne, hogy sokáig fog tartani, és nem okoz kellemetlen meglepetéseket a tulajdonos számára.

Házi szegélykő állvány

Az akvárium világának nem minden szeretője érti, miért költenek egy terjedelmes szerkezetre, akvárium talapzat formájában.

fekete akvárium szekrény

Ha komoly fémkerete van, üveggel is díszítheti az éjjeliszekrény ajtajait.

Projekt készítése

Minden bútorgyártási munka alapja a tervrajz megrajzolása. A leendő szekrény elrendezése a meglévő akvárium méretén alapul. Javasoljuk, hogy hozzon létre egy olyan szerkezetet, amelyben az asztallap megfelel az üveggömb paramétereinek, vagy kissé meghaladja azokat. Az állvány növekedésének jelentéktelennek kell lennie, ne hagyjon extra centimétereket az oldalain.

A szekrény fő célja az akvárium súlyának megtartása, vagyis maga az akvárium, a benne lévő víz és további elemek teljes tömege. Ezért a projekt létrehozásakor figyelembe kell venni ezt az értéket, és létre kell hozni egy rajzot, amely megbirkózik ezzel a feladattal.

A bútorelem magassága szintén nagy jelentőséggel bír. Itt figyelembe kell venni, hogy az ember milyen helyzetben fogja megfigyelni a halakat - ülve vagy állva. Ha megértették, hogy ez egy pihenőszoba, ahol az emberek általában ülnek, akkor az éjjeliszekrény magasságát a lábakkal együtt 70 centiméterre kell korlátozni, és nem magasabbra. Az akvárium elhelyezése a hálószobában csökkenti a magasságot.

A rajznak figyelembe kell vennie a bútortermék használatának további funkcionalitását. Polcok biztosíthatók benne nemcsak speciális akváriumi eszközök, hanem könyvek, újságok vagy díszdíszek számára is.

a kapott szekrényt 2-3 réteg lakkal nyitják

Ezenkívül nem minden gyártó képes kezeskedni e szerkezet szilárdságáért és tartósságáért.

DIY akvárium szekrény

Jobb, ha a szegélykő belsejében 40 centiméterenként számítással tervezünk partíciókat.

Akváriumi polcok

Minden, ami a dekoratív kikészítéshez kapcsolódik: ajtók az éjjeliszekrényen vagy a fülkék fogantyúi, mindez a mester ízétől és a kívánt végső hatástól függ

Döntés az anyagokról

A munkához szükséges anyagok kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a szekrény célja maga a bútor felületének vízzel való érintkezését jelenti. Ezért ajánlott kizárólag vízálló anyagokat használni. Ebben az esetben a laminált MDF vagy forgácslap nagyszerű. Jobb, ha nem használunk fát, mert nehéz vízhatlanná tenni, és a tömb megnöveli az amúgy is teljes szerkezet súlyát.

A szükséges anyagmennyiség kiszámításakor figyelembe kell venni, hogy az éjjeliszekrényekkel vagy komódokkal ellentétben az akváriumszekrényhez szilárd hátfalra van szükség. Rajta esik a terhelés nagy része. A hátfal MDF vagy forgácslap vastagságának legalább 22 mm-nek kell lennie. Javasoljuk, hogy ne egy darabból készítse el, hanem az oldalsó és a belső válaszfal közé építse. Így a szerkezet szilárdsága megnő.

Jobb, ha a szekrény kerete az akvárium alatt van. Ha ez nem lehetséges, és a szerkezet váza fából készült rúdból készül, akkor erős és nem vékony elemeket kell választania. Jobb, ha a szekrény belsejében 40 centiméterenként számítással tervezünk válaszfalakat. Ez a kialakítás elkerüli a pult hajlítását.

Az akvárium asztallapja nagy szilárdságú anyagból készül. Rögzítésénél fontos ellenőrizni a teljes felület kerülete körüli szintet. Az asztallapnak tökéletesnek kell lennie, és még minimális nézeteltérések sem lehetnek. Minél vastagabb a munkalap anyaga, annál jobb.

A szekrény lábai szilárdságuk szerint vannak kiválasztva. Figyelmet kell fordítani a nagy felületű fémlábakra vagy a fa stabil állványokra.

Minden, ami a dekoratív kivitelhez kapcsolódik, az éjjeliszekrény ajtajai vagy a fiókok fogantyúi formájában, mindez a mester ízétől és a kívánt végső hatástól függ. Vizuálisan kissé könnyítheti a szerkezetet, ha faragó elemeket vezet be a külső homlokzatba. Ha komoly fémkerete van, üveggel is díszítheti az éjjeliszekrény ajtajait.

áll az akvárium számára

A bútorgyártásban végzett munkák alapja a terv elkészítése.

Akvárium világ

Az akvárium asztallapja nagy szilárdságú anyagból készül.

Elkezdeni

Miután elkészült a jövőbeli terv kész rajza, és miután eldöntötte a munka anyagait, nyugodtan folytathatja a projekt további végrehajtását. A szekrény saját kezűleg történő elkészítéséhez lépésről lépésre kell végrehajtania a következő lépéseket.

  1. Vágjon ki forgácslapot vagy más kiválasztott anyagot. Ezt maga is megteheti, a rendelkezésre álló hely és a szükséges eszközök függvényében. A fűrészelés megrendelhető bármely bútorüzletben vagy üzletben, forgácslaplemezeket vásárolva. Felár ellenében ott is megrendelheti a vágott élekre ragasztószalagot. Ez a szolgáltatás jelentősen megtakarítja a jövőbeni összeszerelési időt és csökkenti a szemetet a beltérben.
  2. A termék összeszerelése a vázrésszel kezdődik. A rudak vagy a fém lécek össze vannak szerelve. A vázrészek megfelelő rögzítése erősséget nyújt a jövő termékének. Minden sarok ellenőrzött, és nem térhet el a rajztól. Akár egy fokos dőlésszög a termék, és ennek megfelelően maga az akvárium torzulásához és deformációjához vezethet. A külső falak és a belső válaszfalak a kerethez vannak rögzítve. A kötőelemek Euro csavarokkal és csavarhúzóval készülnek. Megerősíti, hogy nem önmetsző csavarok, és előre fúrt lyukakat igényelnek az anyagokban. Amikor egy fúrót választ egy fúrógéphez, a kiválasztott megerősítések mínusz 1 mm-es méretéből kell indulnia.
  3. Jobb, ha az asztallapot több szakaszban rögzítjük. Először két lyukat készítenek annak ellentétes sarkaiban. Az asztallap rögzítése után ellenőrizzük a szintet, és ha nincsenek hibák, végrehajtjuk a végső csavarozást. Emiatt jobb, ha nem az asztal teljes felületét fúrják előre, hanem az előzetes szintmérés után furatokat fúrnak.
  4. Ezután vízszintes polcokat szerelnek fel, fiókokat szerelnek össze, ajtókat akasztanak fel. A fiókok számára nagyon fontos a sínek helyes rögzítése, amely lehetővé teszi a szabad felhasználást. A csuklós ajtókat a bútor napellenzőihez rögzítik. Rögzítésüknél jobb zárószerkezeteket használni, amelyek lehetővé teszik az ajtók helyes és kíméletes kinyitását és becsukódását.
  5. A teljes összeszerelés után a termék az oldalán fekszik, amely után a lábak rögzülnek. Szigorúan a keretszerkezet széle mentén kell rögzíteni őket, hogy megakadályozzák a süllyedést és az elhajlásokat. A sarokpárnákat a rögzített lábakra kell helyezni, hogy elkerüljék a padló felületének karcolását.
gyorsan és saját kezűleg készítsen szekrényt egy akváriumhoz

Javasoljuk, hogy hozzon létre egy olyan szerkezetet, amelyben az asztallap megfelel az üveggömb paramétereinek, vagy kissé meghaladja azokat.

Álljon az akváriumra

A szükséges anyagmennyiség kiszámításakor figyelembe kell venni, hogy az éjjeliszekrényekkel vagy a komódokkal ellentétben az akváriumszekrény szilárd hátfalat igényel.

készítsen talapzatokat az akváriumhoz

Jobb, ha a szekrény kerete az akvárium alatt van.

A termék barkácsolása lehetővé teszi a kapitány számára, hogy minden részletet megadjon. Ezért az utolsó lépés az, hogy át kell fúrni a hátsó falat elektromos kábelek és víz- vagy szellőzőnyílások számára. A lyukakat csak azután szabad elkészíteni, hogy egyértelműen meghatározták az egyes lyukak célját és funkcionalitását.

Barkácsbútor - akvárium szekrény

A szekrény fő célja az akvárium súlyának megtartása, vagyis az akvárium teljes tömege, a benne lévő víz és további elemek.

Téglalap alakú szekrény akváriumhoz

A munkához szükséges anyagok kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a szekrény célja maga a bútor felületének vízzel való érintkezését jelenti.

szekrény az akvárium alatt a belső térben

Ebben az esetben a laminált MDF vagy forgácslap nagyszerű.

Utolsó simítások

A bútortermék összeszerelése után az utolsó simítás az éjjeliszekrény helyes felszerelése. A padlófelületnek tökéletesen síknak kell lennie, különben semmissé teszi a mester minden erőfeszítését. Tekintettel magára az éjjeliszekrényre, valamint az akváriumra és annak tartalmára, tisztában kell lennie azzal, hogy lehetetlen mozgatni ezt a monumentális kompozíciót. Ezért először ki kell választania egy kényelmes helyet a telepítéshez. Nem csak a térbeli lehetőséget, az esztétikai összetartozást veszi figyelembe, hanem a technikai berendezéseket is. Az akvárium csatlakozik az áramforráshoz, ezért gyalogosan is gondoskodni kell az elektromos csatlakozók elérhetőségéről.

Álljon egy nagy akváriumhoz

A projekt készítésekor figyelembe kell venni ezt az értéket, és létre kell hozni egy rajzot, amely megbirkózik ezzel a feladattal.

Állj az akváriumomhoz

Polcokat biztosíthat nemcsak speciális akváriumi eszközökhöz, hanem könyvekhez, újságokhoz vagy díszdíszekhez is.

Javasoljuk, hogy szubsztrátumot helyezzen az akvárium alá. Ez lehet a laminátum fektetéséhez használt anyag.

állvány az akváriumgyártáshoz

A bútorelem magassága szintén nagy jelentőséggel bír.

Jégkő 120 literes akváriumhoz

Ha megértették, hogy ez egy rekreációs szoba, ahol az emberek általában ülnek, akkor az éjjeliszekrény magasságát a lábakkal együtt 70 centiméterre kell korlátozni, és nem magasabbra.

Szekrény egy 105 literes akváriumhoz

A rajznak figyelembe kell vennie a bútortermék használatának további funkcionalitását.

Előző

Következő