Saját kezűleg húzzuk a széket lépésről lépésre

A barkácsolás barkácsolás fáradságos, hosszú folyamat, amely rengeteg tapasztalatot és készséget igényel. Emiatt sokan egyszerűen eldobják a régi bútorokat, nem képzelve, hogy saját kezűleg helyreállíthatók. Ha jól tudsz dolgozni a kezeddel és gazdag fantáziád van, akkor a szék saját kezűvel történő húzása nem lesz nehéz, különösen, ha követed az utasításokat.

Bútor restaurálás előtte és utána

A bútorok helyreállítása nemcsak funkcionalitásának, hanem megjelenésének helyreállítása is

A "csináld magad" székhúzás előnyei

Új nappali oldog

Új élet egy régi, de szeretett karosszékben saját kezűleg

A saját kezűleg való készítés lenyűgöző folyamat, amely lehetővé teszi kreativitásának felszabadítását. Nem hiába, a gyári gyártás korában a kézzel készített termékeket magasabbra értékelik, mint a gyári társaikat. Egy ilyen dolog biztosan vonzza a vendégek figyelmét, díszíteni fogja a belső terét.

Új exkluzív fotel

Egy régi, szakadt kárpitozású fotel elegáns, exkluzív bútorzattá alakítható

Miután úgy döntött, hogy a régi széket saját kezével hajtja végre, szabadon választhatja meg a befejező anyagokat, és spórolhat egy új szék megvásárlásán is. Bármely kivitel, textúra, az egyetlen korlátozás a képzelet és a képzelet. És a kézzel készített dolgok sokkal szebbek és közelebb vannak, mint egy boltban vásárolva.

Szövetválasztás, odafigyelés a részletekre

Különböző szövetek kárpitozáshoz

Különféle kárpitszövetek a fotelekhez

A befejező anyag kiválasztásakor először is figyelni kell a szék húzásának módjára, valamint az erő és a kopásállóság mutatóira.

 1. A nappali számára kiváló a bőr vagy a szövetek, amelyeknek külön mintája van: kárpit vagy jacquard. A helyesen kiválasztott anyag megmutatja a vendégeknek a ház tulajdonosainak jó ízlését és hosszú ideig megőrzi a jó megjelenést.
  Kárpitos bőr

  A kárpit anyagának színskálája - bőr

  Minták szövetkárpitból

  Minták szövet kárpitozásból bútorok helyreállításához

 2. A legtartósabb és legkönnyebben gondozható szövetek alkalmasak gyermekszobába. A nyáj vagy a zsenília ilyen tulajdonságokkal rendelkezik - könnyen megtisztíthatók a különféle szennyeződésektől.

  Zsenília anyag

  A zsenília jó sűrűségű és szilárdságú, magas kopásállóságú, természetes

 3. Ha vannak háziállatai, mint kutya vagy macska, a nyáj remek. Ez az anyag ellenáll az éles karmok karcolódásának és lyukainak.

  Nyáj anyag

  A Flock egy sokoldalú nemszövött textil, amelynek elülső oldalán jellegzetes halom található

 4. Ha sokat dohányzik abban a helyiségben, ahol a szék állni fog, akkor a legjobb választás egy olyan anyag lesz, amely ellenáll a szagok elnyelésének - zsenília.

Megfelelő kárpitanyag kiválasztásakor ügyeljen egy speciális impregnálás jelenlétére. Meghosszabbítja az élettartamot és leegyszerűsíti a szövetek gondozását. Ezért vásárlás előtt kérdezze meg az eladót az impregnálás jelenlétéről.

Szükséges szerszámkészlet

Fedőanyagok

A burkolat varrásához szükséges eszközök és anyagok

Vegyünk egy sor eszközt, amely a szék meghúzásához szükséges. Készítse elő őket előre, hogy ne pazarolja a plusz időt.

A bútor tűzőgép a fő munkaeszköz, amellyel a kárpit a kerethez van rögzítve. Bármely hardver- vagy hardverboltban megvásárolhatja, alacsony áron. A tűzőgéphez speciális, megfelelő méretű kapcsokat kell vásárolnia. Jobb, ha margóval veszi őket, hogy ne kelljen megszakítani a munka folyamatát.

Habgumi vagy ütés - ha a régi töltőanyag elvesztette korábbi rugalmasságát, akkor cserélni kell egy úttal. Eladva egy boltban vagy egy boltban.

Habgumi bútorokhoz

Bútor töltőanyag - hab

Ütő töltőanyag

Ütés a kárpitozott bútorok feltöltéséhez

Lapos csavarhúzó vagy rúd a régi konzolok eltávolításához.

Szerszámkészlet

A minimális szerszámkészlet a bútorok otthoni javításához

Kalapács, fogó, szabó olló, állítható csavarkulcs - mindez szükséges a szék teljes összeszereléséhez és szétszereléséhez.

Varrógép, szabó kréta vagy szappan, új kárpit varrásához.

Varrógép

Egy új székhuzat varrásához varrógépre van szükség

Fém ecset, durva és finom csiszolópapír - külső faelemek, valamint a szükséges árnyalatú lakk vagy festék megújításához.

A szék szétszerelése a helyreállítás előtt

Belső felépítés

A könnyű szék belső felépítése

Miután elkészítette a teljes eszközkészletet, elkezdheti szétszerelni a régi széket. Először is a hátuljára kell tenni, hogy az aljára jusson. Csavarhúzóval csavarja le a lábakat és a fa kartámaszokat, ha vannak.

Az alját szétszereljük, ehhez eltávolítjuk a régi kapcsokat. Kényelmes egy lapos csavarhúzóval felakasztani és tartósan eltávolítani őket. Az alsó kárpit eltávolításával el kell jutnunk az ülés hátuljához. Ezt követően fogóval kezdjük eltávolítani a régi kárpitot. Fontos, hogy mindent nagyon körültekintően tegyen, mivel a kárpitra szükség lesz az új szövet vágásához.

Székrendszer

Szék vázlata új alkatrészek varrására

A folyamat egyszerűsítése érdekében meg kell jegyeznie a lépések sorrendjét, ez hasznos az újraszereléskor. Megjegyezheti azt is, hogy melyik részlet, hol volt, nehogy összezavarodjon. Mivel a kárpit kapcsokkal van rögzítve, lapos csavarhúzóval és egy rúddal távolítjuk el őket.

A régi szövet leszerelése után értékelhető a párnázás minősége. Ha a hab megsárgult, elkezdett omladozni, akkor jobb, ha újra cseréli. Ha épp elvesztette az alakját, a tetejére új habhabot vagy ütőt adhat. Azokon a helyeken, ahol a kötőelemek megmaradnak, el kell távolítani őket a burkolat vagy a töltőanyag jobb illeszkedése érdekében.

Székkeret

Fa karosszék váz

Új szék varrásának folyamata

Mintákat készítünk.

Méréseket végzünk, mintákat készítünk, hagyva a varratok számára engedélyeket

A következő lépés egy mérőszalag segítségével végezzen méréseket a régi kárpitból, külön írja le őket. Ezután elmegyünk a boltba, és veszünk egy megfelelő méretű vásznat. Ebben a szakaszban ízlés szerint kiválaszthatja az anyagot, a textúrát, a mintát. Célszerű a vásznat a kívánt hosszúságnál 10% -kal hosszabbra venni. Mindenesetre a felesleg levágható, de ha a hossz nem elegendő, akkor már nem fog befejezni. Mintás szövethez különösebben vegyen fel több szövetet, hogy a mintát a szék minden elemén kombinálja.

Kivágtuk és kivágtuk a részleteket

Alkatrészek kivágása és kivágása a fő szövetből

A kárpit régi részeit a szövetre helyezzük, szabókrétával vázoljuk fel, kis mozgásteret hagyva.

Az oldalon lévő burkolat varrásának szakaszai

Az üléshuzat oldalának varrási szakaszai

Ha a szövet szövött vagy halmozott, ügyeljen a halom helyes irányára: fentről lefelé és hátul előre.

A puha párna cseréje

Cseréljük a puha párnát - szintetikus téliesítőt vagy habgumit

Dekoratív redők létrehozásához jelölje meg a szövet hajtásait, és használja a varrógépet. Varrás előtt rögzítse az egyes elemeket csapszegekkel a székkerethez, ellenőrizze, hogy fog kinézni kész formában. Egy sor kísérlet és kísérlet után folytathatja a végső varrást. Miután kivágta az összes részletet és megfelelő formába hozta őket, folytathatja a szűkítést.

Csökkentjük a juttatásokat

Vágjuk a juttatásokat azokon a helyeken, ahol az egyik részt a másikhoz varrják

Párnázás: lépésről lépésre

Összeszerelés és vontatás előtt frissíteni kell a külső faelemeket. Ehhez drótkefével vagy durva csiszolópapírral távolítsa el a régi festéket. Ezután csiszolja ezeket a részeket finomszemcsés csiszolópapírral, és fedje le a választott lakkal vagy festékkel.

Megjavítjuk a fedelet

Az új fedelet kapcsokkal rögzítjük

Próbáld ki újra az összes részletet csapok segítségével: ha minden összeillik, elkezdheted a takarást. A folyamatot onnan kezdjük, ahol befejeztük a szék szétszerelését. Az alkatrész egyik végét zárójelekkel rögzítjük a vázhoz középponttól kezdve, 10 cm távolságot hagyva a széleken. Rögzítés után kinyújtjuk az anyagot az elülső oldalról, ellenőrizzük a ráncokat. Ha minden rendben van, meghúzzuk és rögzítjük a fennmaradó oldalakat. Ellenőrizze újra a megjelenést. Ha minden rendben van, akkor rögzítjük a kárpit széleit a kerethez.

Rögzítjük a belső részt

Az ülés belső részét konzolokkal rögzítjük

Ugyanezen elv alapján rögzítjük a szék összes elemét, a szétszerelés fordított sorrendjét figyelembe véve. Ennek eredményeként a szövet teljesen behajlik az egész szék körül, és az összes éle meghajlik.

Lyukak készítése a lábak számára

A tokokba lyukakat készítünk a lábak rögzítésére és rögzítjük a lábakat

A bútorok teljes szállítása sokáig tarthat, de ebben a folyamatban az a legfontosabb, hogy ne rohanjon sehova. Fontos megjegyezni, hogy a különböző székeknek megvannak a sajátosságaik, ezért sok részletet magának kell kitalálnia. A végeredmény mindenképpen megtéríti a szigorításra irányuló összes erőfeszítést, és sokáig örömet szerez.

A székünk készen áll

Kész karosszék a saját kezével történő fuvarozás után

A szék támlájának helyreállítása

Külön megvizsgáljuk a hátlap javítását, ha az valamilyen okból megszakadt. A kárpit teljes szétszerelése után meg kell határoznia a meghibásodás okát. Lehet, hogy azok laza rögzítőcsavarok, amelyeket meg kell húzni.

 1. Ha repedés van a keretben, megpróbálhat hasonló részt találni, és kicserélni a töröttet. Vagy faragjon egy újat fából a saját kezével.
 2. Ha a törést laza kötőszíj okozza, húzza meg. Ehhez távolítsa el a szalag egyik szélét, és egyenletesen húzza meg, majd kapcsokkal rögzítse.
 3. Ha a szalagok elvesztették korábbi tulajdonságukat, akkor újakra kell cserélni őket. A fennmaradó felesleget ollóval vágják le, hogy a szűkület után ne rontsák el a megjelenést. Gyönyörű széket kap, külön költség nélkül.

Előző

Következő