Saját kezűleg festünk egy konyhai szettet, lépésről lépésre algoritmust

A konyha az egyik legfontosabb hely a házban. Este a munkából vagy az iskolából hazaérve az egész család leül az asztalhoz, vacsorázik, egy csésze tea mellett elmondja, hogyan telt a nap, milyen ötleteket szeretne életre hívni. Éppen ezért a konyhában kialakult légkör befolyásolja érzelmeinket, érzéseinket. A hangulat azonnal romlik, be sem akar lépni a szobába, ha a bútorok nem tűnnek megfelelőnek. Ezért szükséges a belső tárgyakat rendbe hozni. A legegyszerűbb módszer is - a konyhai egység festése - jelentősen megváltoztatja a megjelenést.

Változtassa meg a konyha homlokzatát

A konyha az egyik legfontosabb hely a házban.

A barkácsfestés előnyei

A konyhabútor átalakításához nem kell nagy beruházás, csak vásároljon festéket. A fülhallgató festése nem nehéz. Ha ezt még soha nem tette meg, akkor könnyedén megbirkózik ezzel a munkával.

frissítse a konyhát

A konyha légköre befolyásolja érzelmeinket, érzéseinket.

Ez a fajta bútorfelújítás a leggyakoribb lehetőség. Nem kell szakembernek lennie és sok tapasztalattal kell rendelkeznie ebben a vállalkozásban. A módszer nagyon gazdaságos, de az eredmény minden várakozást felülmúl. A festés meglehetősen rövid időbe telik, sok erőfeszítés nélkül.

Konyhai festés

A legegyszerűbb módszer is - a konyhai egység festése - jelentősen megváltoztatja a megjelenést.

Színválasztás

Tehát, ha úgy dönt, hogy újrafesteti a konyhai szettet, és eldönti, hogy milyen színű lesz, készüljön fel arra, hogy meg kell változtatnia az ablakok textíliáit és a kárpitozott bútorok kárpitját. Választhat egy vagy több színt, ami nagyon népszerűvé válik, fontos, hogy a színvilág összhangban legyen az általános belső térrel. Akinek van íze, annak könnyű lesz, de a kezdőknek ebben a szakmában egy kicsit nehéz lesz.

Semleges oldat. Ez magában foglalja a bézs, valamint a barna, fekete, szürke és fehér fajtákat. Ezeknek a színeknek a kombinálásakor meglehetősen nehéz hibázni, csak gondosan össze kell kapcsolnia a sötét tónusokat. A leggyakoribb lehetőség: a felső szekrények világos színűek, az alsóak sötétek. Ez a kombináció inkább a klasszikus belső terek számára alkalmas.

Fontos megjegyezni, hogy a legjobb, ha nem csak sötét vagy csak világos színeket kombinálunk. Ne feledkezzen meg az élénk színekről. Tehát a fekete kombinálható piros, világoszöld, menta, rózsaszín, bézs, fehér - kékkel, lila, kék, bézs - vörösrel, lila - cappuccinóval, bordó - krémmel, fehér, fa színnel stb. Két élénk vagy két semleges szín érdekes lehetőség, itt az ízére kell hagyatkoznia. A zöldségek és gyümölcsök témája nem kevésbé érdekes.

Ha eredeti belső teret szeretne, kombinálja a kontrasztos színeket - sárga és lila, narancssárga kék, kék piros és rózsaszín. A nyugodtabb környezet érdekében - narancssárga vörös vagy sárga, zöld sárga vagy kék zöld színű.

Mára elterjedt a több szín egyidejű használata. Például két higgadt árnyalatot színes részletekkel „hígíthat”. Minden egyes homlokzathoz különböző színt használhat - konyhája retro stílusú lesz. A lényeg egy hozzáértő megközelítés, az egyszerű színezés pedig új életet ad egy régi fülhallgatónak.

egy régi szekrény díszítése

A konyhabútor átalakításához nincs szükség nagy beruházásokra, csak festéket vásároljon.

Festék kiválasztása

Ma az üzletekben hatalmas festékválasztékot láthat. De nem mindegyik alkalmas konyhai homlokzatokra. Nem szabad vízalapú emulziót és olajfestéket használni - ezek egyenetlenül fekszenek és szivárognak. Az akrilfesték szintén nem ajánlott - nem fogja elviselni a nedvességet és a különféle tisztítószereket.

Saját kezűleg frissítjük a konyhai szettet, előtte és utána

Az összes elvégzett munka után szerelvényeket rögzítünk, üvegeket helyezünk be, szekrényeket felakasztunk.

A legjobb megoldás az aeroszolos alkidfesték dobozokban vagy autózománcban. Ezt az anyagot egyenletesen, foltok nélkül alkalmazzák, tulajdonságai megbízhatóak, tartósak, könnyen tolerálják a páratartalmat és a hőmérsékletváltozásokat, sokféle szín létezik.

Szükséges anyagok

A szükséges anyagokból:

 • festékszóró,
 • csiszolópapír,
 • fa alapozó,
 • oldószer,
 • gitt,
 • kesztyű,
 • védőszemüveg,
 • maszkolószalag,
 • glizal a dekorációkhoz,
 • szerelvények (ha a régi cseréje mellett dönt),
 • olajszövet vagy film, hogy ne csepegjen a padlóra.
MDF konyhai homlokzatok

A fülhallgató festése nem nehéz.

Szükséges eszközök

Milyen eszközök hasznosak:

 • henger vagy ecset,
 • Sander,
 • hajszárító építése,
 • csavarhúzó vagy csavarhúzók,
 • gitt kés,
 • festőtálca.
Konyhabútor homlokzatának javítása

Ez a fajta bútorfelújítás a leggyakoribb lehetőség.

Lépésenkénti festési algoritmus

Hogyan kell festeni egy konyhai szettet? Először el kell távolítania az ajtókat a szekrényekből, az összes szerelvényt, az ólomüvegeket vagy az egyszerű, tükrös karókat. Ha a felületén PVC-fólia van, távolítsa el azt egy hajszárítóval. Nagyon óvatosan közelítjük meg a munka ezen szakaszát, hogy a legkisebb darab se maradjon. Ezután megtisztítjuk a szennyeződéstől és a portól. Most finom csiszolópapírral vagy csiszolóval kell csiszolni a felületet. A síknak síknak, gondosan megmunkáltnak és kisebb hibák nélkül kell lennie. Ugyanúgy távolítsa el a régi festéket. Ezenkívül speciális folyadékokkal is eltávolíthatja a festéket és a lakkot. Újra letöröljük a felületet, eltávolítjuk a port, jobb, ha ecsetet használunk, hogy a por ne duguljon el a repedésekben.

a konyhai szett frissítésére (helyreállítására)

A tökéletes festés érdekében ecsettel vagy hengerrel egy irányba mozgatva festéket alkalmazunk, nem kell rohanni.

A következő lépés a felület zsírtalanító szerrel történő kezelése. Hagyja megszáradni, alapozza meg a síkot, oldatot alkalmazva a fán. Hagyja teljesen megszáradni, optimális esetben 24 órán át. Az összes szabálytalanság teljes eltávolításához használjon gittet. Szárítás után újra csiszolni kell. Miután a felületet teljesen rendbe tettük, folytatjuk a festést.

DIY konyha dekoráció

Szükséges, hogy mindent körülvegyünk egy filmmel, hogy ne kerüljön festék.

A tökéletes festés érdekében ecsettel vagy hengerrel egy irányba mozgatva alkalmazzuk a festéket, nincs szükség rohanásra. Ha színválasztékot használ, ragassza a szegélyeket maszkolószalaggal. Természetesen a spray-festés pontosabb lesz. Itt nem szabad elfelejteni, hogy a munka során az anyag egy része az oldalára szóródik. Ezért mindent el kell fedni egy filmmel, hogy a festék ne kerüljön be. Telítettebb szín elérése érdekében az első réteg teljes megszáradása után újra festhet.

átalakítsa a régi bútorokat a saját kezével

Telítettebb szín elérése érdekében az első réteg teljes megszáradása után újra festhet.

Az összes elvégzett munka után szerelvényeket rögzítünk, üvegeket helyezünk be, szekrényeket felakasztunk. Ennyire könnyen és egyszerűen kiderült az eredeti konyhai szett, amelyet mi magunk rekonstruáltunk.

Konyhai homlokzatok helyreállítása

A festés meglehetősen rövid időbe telik, sok erőfeszítés nélkül.

Az utolsó szakasz a díszítés

Sokan azt akarják, hogy a konyha egyedi és kényelmes legyen. Nem mindenki képes új fülhallgató cseréjére. A legjobb, ha a kellemetlen külsejű bútorokat díszítéssel frissítjük.

Munka öntapadóval

Bármelyik módszert választhatja, a fülhallgató helyreállítása mellett frissítheti az étkezőterületet a szék, a széklet kárpitjának cseréjével vagy a varrás fedelével.

A színezés mellett öntapadó fólia segítségével is rendet tehet a homlokzatokon, választéka nagyon gazdag - sokféle szín, különféle fát utánzó minták. Az anyagot a kezelt felületre viszik fel, és egy speciális spatulával kiegyenlítik. Ha működés közben buborékok jelennek meg, azokat átszúrják és a síkhoz nyomják. Ha a film görbén ragadt, "ráncokkal", távolítsa el és ragasszon egy másik darabot.

Konyhai egységek helyreállítása

Mára elterjedt a több szín egyidejű használata.

Ha nem szeretne filmet, használjon fotótapétát. A síkot előre feldolgozzák - csiszolják, alapozzák. A teljes száradás után a tapétát ragasztjuk. Ezután lakkozással fedjük le a felület védelmét.

festeni egy konyhai szettet

Minden egyes homlokzathoz különböző színt használhat - konyhája retro stílusú lesz.

Ha eredeti konyhai szettet szeretne, használjon decoupage-t. Itt dekupázs kártyákat vagy mintával ellátott szalvétákat használnak, különféle képeket készíthet magazinokból, nyomtathat rajzot nyomtatóra. A képeket a homlokzatokra helyezzük, PVA-ra ragasztjuk, és hagyjuk teljesen megszáradni. A végén több rétegben átlátszó lakkal borítjuk.

hogy a konyhai szettet saját kezűleg frissítse filmmel

A legfontosabb dolog hozzáértő megközelítés, és az egyszerű színezés új életet ad egy régi fülhallgatónak.

A változatosság mozaikok, csempék vagy díszlécek - díszlécek ragasztásával készíthető. A szükséges hosszúságú részeket a felületre ragasztják, keretet alkotva.

öntapadó szalaggal felújítva

A legjobb megoldás az aeroszolos alkidfesték dobozokban vagy automatikus zománcban.

Bármelyik módszert választhatja; a fülhallgató helyreállítása mellett frissítheti az étkezőterületet is úgy, hogy kicseréli a székek, a széklet kárpitozását vagy a varrással ellátott varrókat. A decoupage stílus használatával képet is felvehet az asztal felületére.

Festse be a konyhai szettet

Választhat egy vagy több színt, ami nagyon népszerűvé válik, fontos, hogy a színvilág összhangban legyen a teljes belső térrel.

Hogyan lehet öregíteni egy fát

Ez a fafeldolgozási mód nagyon elterjedt. A tervezők bútorok helyreállításához és belsőépítészethez használják. Ön is öregíthet egy fát, és csúnya bútorai teljesen másképp fognak kinézni, még előnyösebbek, mint a gyári bútorok. Hogyan lehet öregíteni egy fát otthon? Íme néhány egyszerű, de rendkívül hatékony módszer.

Egy konyhai szett elavulása

A szükséges hosszúságú részeket a felületre ragasztják, keretet alkotva.

Az öregedés sajátos módja a fogmosás. Itt egy fém ecsettel a lágy szálakat eltávolítják a síkról. Az ecsetnek pontosan a szemcse mentén kell mozognia. A nyomást egyenletesen alkalmazzák rá. Így olyan rajzot kapunk, amelynek textúrája tonizálással megsokszorozható. A következő lépés a felület csiszolása. A munka végén eltávolítjuk a port és a fűrészport. Most színezzük, a "Belinka" eszközt sötét árnyékban alkalmazzuk. Vigyen fel árnyalatot ecsettel vagy hengerrel. Néhány perc múlva nagyon óvatosan távolítsa el a külső festékréteget szivaccsal, így megmutatja a fa mintázatát. Hagyja teljesen megszáradni, alkalmazzon átlátszó lakkot.

festse be helyesen a szekrény ajtaját

Ha úgy dönt, hogy újrafesti a konyhai szettet, és eldönti, hogy milyen színű lesz, akkor készüljön fel arra, hogy cserélnie kell az ablakok textíliáit és a kárpitozott bútorok kárpitját.

Ezt az öregedési módszert és a további festést a belső tér nagy részeinek, például a mennyezeti gerendák díszítésére használják.

1.   Festés több rétegben.

A bútorokat így állítják helyre, és az eredmény csodálatos hatást eredményez. A munka megkezdése előtt a fát meg kell karcolni, felaprítani, barázdálni, elhasználódott, akár féreglyukakat is. Ehhez bizonyos eszközökre lesz szükség. Ahhoz, hogy az eredmény látható legyen, hitelesnek tűnjön, ezt meg kell tenni, de mértékkel. Ezután vegyük a sötét színű Pinotex színezőszert, egy réteget vigyünk fel a felületre. Hagyja megszáradni és csiszolópapírral dolgozza fel.

tippeket és tanácsokat

A változatosság mozaikok, csempék vagy díszlécek - díszlécek ragasztásával készíthető.

Vigye fel a fehér áttetsző "Belinka" -t egy második réteggel, de úgy, hogy a sötét alap látható legyen. Száradni hagyjuk, majd egy fémkefét veszünk, és a szálak mentén haladva textúramintát képezünk. A fehér mázat oldószerrel felére hígítjuk, és újra felviszjük a felületre.

Ötletek a konyhai készlet frissítésére

Akinek van íze, annak könnyű lesz, de a kezdőknek ebben a szakmában egy kicsit nehéz lesz.

2.   Öregedés nyílt tűzzel.

Itt gázégőt használnak, a fát tűzzel kezelik, a fa telített színűvé válik, majd csiszolópapíron mennek keresztül, megmutatva a mintát. A végén védőlakkot alkalmaznak.

Klasszikus konyha kialakítás patinával

A színek kombinálásakor nehéz hibázni, csak gondosan össze kell kapcsolni a sötét tónusokat.

3.   Ecet és acélgyapot felhasználásával.

Ez a módszer ezen anyagok kémiai reakcióján és azon alapul, hogy a fa színe és felülete ezt követően hogyan változik. Az eredmény remek.

Optimális színvilág

A leggyakoribb lehetőség: a felső szekrények világos színűek, az alsóak sötétek.

4.   Használható craquelure technika.

Ezzel a módszerrel nemcsak festett bútorait öregíti meg, hanem repedezett megjelenést is biztosít. Természetesen ez nem minden módszer a fa öregedésére. Valójában vannak bonyolultabb technikák. Felsoroltuk a legkedvezőbb árakat.

Antik konyhák

A bútorok felújítására különféle lehetőségek vannak.

A bútorok felújítására különféle lehetőségek vannak. Használja ki minden fantáziáját és készségét, és el fogja érni a kívánt eredményt.

konyhabútor kék patinával

Az öregedés sajátos módja a fogmosás.

Előző

Következő