Konyhák felső szekrények nélkül, hogyan kell őket alkalmazni a belső térben

Mi a legfontosabb a konyhabútor elrendezésében? Természetesen nagy munkaterület és bőséges tárhely. Gyakrabban előfordul, hogy a szükséges kiegészítőket az alsó szekrényekbe és szekrényekbe helyezik, így a fali szekrények felesleges fejhallgató-elemmé válnak. A felső szekrényeket nem csak azért kell felszerelni, mert szükséges. Ezek régi sztereotípiák.

A szekrény nélküli konyha szokatlan megoldás

A függesztett szekrények nélküli konyha érdekes és szokatlan megoldás a lakás kialakításában

Most a szokásos konyhai szett már nem divat, többet rendelnek, figyelembe véve az ügyfél kívánságait. Kiválaszthatja a tetsző modellt, vagy maga is elkészítheti. Ha az elrendezés nehéz, vegye fel a kapcsolatot a tervezővel. Úgy gondolja, hogy a felső szekrények nem szükségesek, nélkülük is megteheti. De előre érdemes megfontolni az ilyen elrendezés előnyeit és hátrányait. Döntse el, hol helyezkednek el az ételek, az ételek és az egyéb szükséges tulajdonságok.

Funkcionális konyha a gyakorlatban

Úgy tűnik, hogy egy ilyen "hibás" kialakítás nem túl funkcionális, de a gyakorlatban minden másképp néz ki

Előnyök és hátrányok

Elég világítás felső szekrények nélkül

Függesztett szekrények nélkül a csillár fénye még a főzési területre is eljut, és a kiegészítő világítás nem biztos, hogy hasznos

Modern modell felső nélkül

A felső modell nélküli modern modell nem fogja "kényszeríteni", hogy folyamatosan másszon és ellenőrizze a port

Vegye figyelembe az ilyen konyha összes árnyalatát.

Előnyök hátrányai
Jó megvilágítás. A főzési terület elég világos a kényelmes főzéshez. Néha nincs elég tárhely. Ha az alsó szekrények méretei nem elegendők, fali szekrények szükségesek. Kis helyiségek esetében jobb, ha teljes értékű fejhallgatót vásárol.
Sok hely. A fali szekrények nélküli konyha vizuálisan növekszik.
Kevesebb időt fordítanak a takarításra a felső szekrények hiánya miatt, amelyek folyamatosan koszosak és nem könnyen tisztíthatók. A munkaterület feletti felületet főleg kerámia burkolatok borítják, könnyebb megtisztítani, mint a motorháztető Minden hiba, legyen az szennyeződés, folt, láthatóvá válik. A felső szekrények finomsággá teszik ezeket a hiányosságokat, mivel elhomályosítják az asztalok felületét.
Gazdaság. A felső bútorok sok részéért nem kell fizetnie. A felső szekrények nélküli konyha kevesebbe kerül.
Megbízhatóság. Előfordul, hogy a függő bútorok leeshetnek a túlterheléstől. Távollétében ez nem fog megtörténni. Ha polcokat szerelt a munkafelület fölé, akkor gyakori tisztítás biztosított, mivel a por folyamatosan felhalmozódik rajtuk. Kis konyhák esetén több szekrényt érdemes felakasztani.
Elérhetőség. Nem mindenki érheti el a legfelső szekrényt a megfelelő dologért. A süllyesztett fiókos asztalok mindenkinek megfelelnek.
Egyszintű fejhallgató

Az egyszintű fejhallgató költsége alacsonyabb

Konyhatípusok felső szekrények nélkül

Konyha fali szekrények nélkül

Provence stílusú konyha fali szekrények nélkül

A bútor-kiskereskedelmi üzletekben a konyhakészletek széles választékát mutatják be felső szekrények nélkül, vagy a legkisebb számmal. Azt kell mondanom, hogy a legtöbb fejhallgató nagy oszlopszekrénnyel van felszerelve, ahol hely van beépített háztartási készülékeknek, és tágas tároló modulokkal. A padlómodulok elhelyezkedésének köszönhetően számos alapvető tervezési alternatíva létezik a konyha belsejében, felső szekrények hiányában.

 • Egyszerű elhelyezés. A padlóbútorokat a szoba bármely fala mentén helyezzük el, és egy asztallappal fedjük le. Hasonló módon felszereljen egy kényelmes munkaterületet a főzéshez mosogatóval, beépített főzőlappal, vagy foglaljon helyet az ételek elkészítéséhez és vágásához. Ez az elrendezés lehetővé teszi a magas modulok átlós vagy ellentétes elhelyezését.
  Lineáris áramkör

  Lineáris - olyan séma, amikor a padlón álló szekrényeket részben vagy egészben egy fal mentén sorakoztatják

  Főzőlap és mosogató a közelben

  Az ilyen konyhában mosdóval és főzőlappal ellátott munkaterület található

 • Sarok helye. A fentiektől abban különbözik, hogy a fülhallgatót két szomszédos fal közelében helyezik el, vagyis megragadják a szoba perspektíváját. Így egy L alakú modul képződik, amelyben az oszlopszekrények bizonyos távolságban vannak egy másik falhoz képest.
  Racionális és kényelmes lehetőség

  Corner - racionális és kényelmes lehetőség a konyhai szett elhelyezésére

  Sarok konyha kialakítása

  Sarok konyhakialakítás fekete felső modulok nélkül

 • U alakú elrendezés. A konyhai szett padlóbútorai két vagy három szomszédos falat ragadnak meg. Ez a fajta kialakítás négyzet alakú vagy téglalap alakú helyiségekhez alkalmas, standard vagy nagy felvételekkel.
  Párhuzamos szórási séma

  A párhuzamos bútorrendezés nagyon tágas vagy hosszú, keskeny konyhákhoz alkalmas

  A felső szekrények nélküli konyhában ebben az elrendezésben elegendő tárhely áll rendelkezésre a konyhai eszközök és háztartási gépek számára

 • Sziget szállás. A tálalószekrények-modulok a konyha közepére koncentrálódnak, mint egy "sziget", amelyet egy közös asztallap köt össze, amely munkaterületként szolgál. A szerkezetet főzéshez vagy étkezőként használják. A kényelmes főzés érdekében oszlopszekrényeket kell a közelben elhelyezni. De a konyhának biztosan nagynak kell lennie.
  Sziget elrendezése

  Sziget - ebben az esetben a fő munkafelület a konyha közepén található sziget

  Szigeti konyha

  A nagy konyha tulajdonosai számára - az ilyen bútorok különleges varázst adnak a belső térnek, szekrények nélkül

Mire kell különös figyelmet fordítani a választáskor

A felső modulok cseréje csuklós polcokkal

Kiváló megoldás lenne a felső modulok cseréje csuklós polcokkal és nyitott tárolórendszerekkel.

A konyhai tervezés hibái azt eredményezhetik, hogy minden edény, háztartási felszerelés és edény nem illik be az új bútorokba. Egy másik módszer is megengedhető - kivétel nélkül mindent bedugnak a szekrényekbe, és a területeknek megfelelően rendezzük el, és a dobozok ötven százaléka üres, a megfelelő helyet foglalja el. De ez a lehetőség kizárható, ha megrendel egy konyhai szettet, ahol függesztő szekrények nincsenek felszerelve.

Tetősínek a felső szekrények nélküli konyhákhoz

A tetősínek segítségével könnyedén megoldhatja a különféle tárgyak konyhában történő tárolásának problémáját felső szekrények nélkül

Ebben az esetben számos tényezőt kell figyelembe venni.

Az alsó modulok hozzáértő kiválasztása: függesztett szekrények hiányában a legtöbb elemet az alacsonyabbakba kell helyezni, ezért bútorok megrendelésekor válassza ki a megfelelő fiókokat, fiókos, polcos és szakaszos.

Egyszintes konyha nagy ablakkal

Ahhoz, hogy az egyszintű kialakítás a lehető leghatékonyabb legyen, nagy helyiségre van szükség, lehetőleg teljes falú ablakkal

A tervezésen átgondolva kellő figyelmet kell fordítani a belsőépítészetre; felső szekrények hiányában a falak jelentős része látható lesz.

Ha a konyha kicsi, akkor nem lehet teljesen a felső szekrények nélkül, szükség van a csuklós polcok vagy a mosogatócsatorna felszerelésére. Ha a konyha felvétele lehetővé teszi, helyezzen egy "szigetet" a közepére - ez egy speciális szerkezet, amelyet munkaterületként használnak, és ha szükséges, szereljen oda mosogatót.

Eredeti konyhai szett

Eredeti konyhaszett felső szekrények nélkül, kényelmes szigetrésszel

Lógó szekrények hiányában nincs hely a szükséges dolgok tárolására. Ezt a problémát úgy oldják meg, hogy hozzáadják a padlómodulok magasságát és mélységét, kiszámítva a szekrények elülső oldalának méreteit. De ebben az esetben egy nagy étkezőasztal már nem fog elférni - egyszerűen nem lesz elég hely.

Alsó tároló szekrények

A konyhai eszközök tárolásának fő helye az alsó szekrények

Jegyzeten. Annak érdekében, hogy elegendő megvilágítást biztosítson egy olyan konyhában, ahol nincsenek függesztett szekrények spotlámpákkal, telepítsen szokatlan mennyezeti vagy mozgatható lámpákat.

Konyhai méretek felső szekrények nélkül

Tökéletes tágas konyha

Ideális tágas konyha tágas alapegységekkel és függesztett modulok nélkül

Ha konyhai szettet vásárol, jobb, ha megrendelésre készíti el - ezáltal egyedi belső teret hoz létre, maga döntheti el, hány szekrényre van szüksége, döntsön méretükről, kialakításukról és színvilágukról. Úgy dönt, hogy felső szekrények nélkül végez, ebben az esetben válasszon mély alsó modulokat.

Tipikus méretek.

 1. A szekrények magassága a padlótól a pult tetejéig 0,85 m, a pult vastagságát itt is figyelembe vesszük, ez eltérő lehet - 2-5 cm.
 2. Az alsó lábazat 10 cm széles.
 3. Az asztallap mérete szélességben - 60 cm (távolság a faltól az élig).
 4. Az asztallap szélétől az ajtók elejéig 5 cm a rés.
 5. Az alsó díszlábazatot 2-5 cm mélységben telepítik.
 6. A legtöbb modell munkalapja a hátfal mögötti vetülettel rendelkezik, a szokásos rés 5 cm.
 7. Az optimális modulmélység 50 cm, ha a párkányos asztallap 55 cm.
 8. A modern modellekben a szekrények szélessége 15 cm-es többszöröse, vagyis 30, 45, 50, 60, 90 cm lehet, ez az optimális érték a beépített készülékek számára.

Ez érdekes! A tervezők egyik újítása a többszintű munkalapok. Ergonómiai indikátorok találhatók itt, amelyek nagyban megkönnyítik a főzési folyamatot. Például a főzőlapnak 80 cm magasan kell lennie a padlótól, kényelmesebb az ételeket vágni és a tésztával 90 cm magasan dolgozni, és könnyebb mosogatni és 1 m magasságban vágni az ételeket.

Mi a jellemző és hogyan alkalmazhatók a belső térben?

A függesztett szekrények nélküli konyha kialakításának előnye a tisztább megjelenés, a könnyedség érzése és a térbeli kényelem.

A függesztő szekrényeket főleg asztali edények tárolására használják. Ha a konyha mérete lehetővé teszi, akkor nélkülük is megteheti, és büfét rakhat. Színe és stílusa eltérhet a fülhallgatótól. Itt is felszerelhet egy kamrát különféle edények és kellékek tárolására. Általában egy sarok van kiosztva hozzá. Ha a fülhallgató szöge alakú, vagy egyenes vonalban helyezkedik el, akkor az egyik oldala üres oszlopszekrényként alakítható ki a beépített háztartási készülékek és hűtőszekrény elhelyezésére. A másik oldal, ahol a tűzhely és a mosogató található, maximálisan nyitva van.

Mobil konyhaszekrény

A fali szekrények nélküli konyha kialakítását jól kiegészítik a kerekes mobil konyhaszekrények

Ha a konyhában loggia vagy erkély található, akkor azokat szigetelni lehet. Ez további tárhelyet teremt a konyhai eszközök számára. Ez az opció lehetővé teszi, hogy fali szekrények nélkül végezze el. Van egy nagy konyhája, telepítsen egy "szigetet", amely fiókokkal és polcokkal van felszerelve, ahol edényeket tárolhat.

Sziget munka- és étkezősarokkal

Konyha-sziget munka- és étkezősarokkal

A felső szekrények nélküli konyha kiváló minőségű falburkolatot, jó megvilágítást és a konyhai kiegészítők megfelelő választékát igényli. A falak szennyeződésektől való védelme érdekében szereljen be egy védőképernyőt, amelynek magassága változhat, mintákkal és dísztárgyakkal. Kerámiát, követ, MDF-et vagy üveget használnak.

Konyha belső fal felső szekrények nélkül

A felső fali szekrények nélküli konyha organikusan néz ki a nyitott terű stúdióapartmanok belső terében

Helyezzen polcokat a képernyő tetejére, ahol edényeket és egyéb apróságokat tárolhat. A sínek jól fognak kinézni - cseréptartókra, szerszámokra, deszkákra, fűszerekre és egyéb tulajdonságokra helyezik őket. Helyzetük lehet függőleges és vízszintes. Így szinte minden konyhai eszköz kéznél lesz.

Korlát a konyhában

A korlát kiválóan pótolja a felső konyhaszekrényeket

Előző

Következő