Fehér konyha szett a belső térben. Konyha design fehér

Színválasztást választva új konyhájához, sok háziasszony arra törekszik, hogy világos, inspiráló képet alkosson egy helyről, ahol az egész család összegyűlik egy meleg reggeli reggel, vagy esti összejöveteleken a családdal a kikapcsolódás és kellemes időtöltés céljából.

konyhai szettek

A fehér konyhák tágassággal lenyűgöznek minket, és úgy tűnik, hogy ott még a levegő is tisztábbá válik.

Minden családtagnak, rokonnak és barátnak megvan a maga ízlése és preferenciája. Hogyan készítsünk olyan belső teret, amely kielégíti az összes függőséget? Ebben segíthet egy fehér konyhai szett, amelynek színe sokféle árnyalattal rendelkezik.

konyhai szett fehér

A fehér a könnyedség, a levegőség és a tisztaság színe.

A hideg spektrum szinte minden színe (szürke, menta, lila, citrom, pisztácia, smaragd) és a meleg irányhoz közelebb eső árnyalatok (a sült tej, az őszibarack, a mandarin, a piros stb. Színe) maximális hígítás mellett fehérnek tűnhetnek.

fénykészlet

A világos színű konyhák pozitívan befolyásolják a tulajdonosok jólétét, és mindig a divat csúcsán vannak.

A meleg árnyalatok kellemesen hatnak, de csökkentik a helyet, a hidegek pedig megnövekszik, és frissesség érzéssel töltik fel a konyhát.

konyha világos színekkel

A világos konyhának kicsit nagyobb figyelmet kell fordítania a gondozásra és a karbantartásra.

Sok háziasszony számára a fehér konyha nem praktikus. Bár a konyhabútorok ebben a színösszeállításban számos előnnyel járnak.

Színsemlegesség A tér kiterjesztő hatása Pszichológiai kényelem Tisztaság Kompatibilitás
Nem titok, hogy az emberek negatívan reagálnak egy bizonyos kifejezett színre. A fehér konyhabútorok könnyen kiküszöbölik ezt a tényezőt. Minél könnyebb a teljes belső tér, vizuálisan elmosódnak a határok, kitágul a szoba perspektívája Ilyen enteriőrben célszerű tükröket, krómot, fényt, üveget használni, ami általában a béke érzetét kelti. Az ilyen helyiségben a nap folyamán felhalmozódott összes probléma elpárolog, a test ellazul és pihen Ellentétben azzal a közhiedelemmel, hogy minden fehéren látható, ez a szín lehetővé teszi a por elrejtését. Kevésbé látható foltok vannak (szemben a sötét, fekete színnel). Egy folt láttán azonnal ecsetelheti, és színes háttéren előfordulhat, hogy nem veszi észre A fehér színt lenyűgöző számú árnyalattal kombinálják. A legfontosabb dolog nem zavarni a hideg és meleg árnyalatokat.
fehér konyha

Vizuálisan a világos, rendetlen konyhák sokkal tisztábbnak tűnnek, mint a színes és sötét konyhák.

Fehér szín a különböző belső stílusokban

 1.      Minimalizmus.

Ez a legegyszerűbb tervezési lehetőség konyhabútorok készítésének és kiegészítőkkel való kitöltésének formájában. A vonalak szigorúak, nincs sallang, inlay, díszesség és igényesség. Egyenes és lakonikus formák. 

konyhai minimalizmus

A bútorok tervezésénél, a konyhai felszerelések tervezésénél jobb, ha a vonalak egyetlen irányát választja.

Az elülső fiókok szigorúan geometrikusan ellenőrzött formában készülnek. Jobb megfigyelni az ilyen jellemzőket hűtőszekrény, páraelszívó formájában, és egy kerek mosogató helyett egy négyzet alakú mosogató jobban megfelel. Az is jobb, ha a kanapé egyszerű, alacsony háttal és kicsi.

konyhai minimalizmus

Ebben a stílusban a bútorok általában nem tartalmaznak mindenféle kis fiókot, összetett rotációs szerkezeteket.

 1.      Romantika.

Az ilyen stílusú fehér konyha különösen a finom színeket hangsúlyozza a dekorációban, a lekerekített bútorok romantikus formáit, a kiegészítők eleganciáját (vázák, áttört képkeretek, függönyharisnya). 

romantika konyha

Ez a stílus jó háttérként szolgál a tervező fantáziájához, a fehér konyha pozitív megítélésére összpontosítva.

 1.      Klasszikus stílus.

A fehér és a fa kombinációja, amely tele van a kegyelem és a nemesség szellemével, ide illik. 

stílusos konyha

Kontrasztos kombinációk is lehetségesek, például fehér és barna, vagy tompa árnyalatú olajbogyó, szürke.

 1.      barokk.

Ezüst vagy arany díszes betétek fehér árnyékoló háttéren drágának és fényűzőnek tűnnek. A fehér konyha hangsúlyozni fogja a konyhai szett homorú vagy domború formáit, az értékes erdőket. 

tizenhetedik századi stílusú konyha

Az ilyen konyha nagyszerűség és ünnepélyesség légkörét teremti meg.

 1.      Art Deco.

A fekete-fehér kombináción alapuló stílustól eltérően egy fehér konyhai szett sikeresen "illeszkedik". A monokróm mozaik fekete-fehér kerámiával és ezüsttárgyak "közbeiktatásával" hígítható. 

art deco konyha

Művészeti tárgyak (festmények, plakátok, szobrok) itt használhatók.

A fehér konyha bútorainak változatai

A hófehér konyha modern anyaga kombinálható, beleértve a fényes fényes MDF felületeket, a fa matt megbízhatóságát és a tartós üveget. A piacon matt és átlátszó lehetőségeket találhat, amelyek egy finom konyhát különleges élénk fénnyel töltenek meg.

fehér fejhallgató

Tökéletes a csiszolt alumínium fogantyúk beépítése a konyhaszekrények elé.

A fehér konyhában a matt kvarc műkő kombinálható világos szürke vagy világos bézs árnyalatban a homlokzatok fényes felületével. A munkalap mellett fekvő fal a mennyezetig ugyanabban az árnyékban matt porcelán kőagyaggal borítható. Ebben a változatban a munkaterület terét különböző textúrákból (kő, fényes MDF, műkő, alumínium) állítják elő.

fehér fejhallgató

A fehér szín, a win-win és a skandináv stílus divatja miatt, nagyon népszerűvé vált.

A fehér konyha világítási megoldása különböző szintekből állhat. Érdemes körültekintően választani a fényes ékezeteket, mivel a fehér fényes felületeken képes bármilyen fénysugarat visszatükrözni, irányított világítással pedig a megfelelő árnyalatot tartalmazza.

fehér és vörös

Leggyakrabban a fehér színt használják semleges háttérként más alaphangokhoz, pasztellekhez vagy élénk színű akcentusokhoz.

Csak a reflektorok használhatók bizalommal. Fehér fény fénytörésként hatnak, és egyfajta fényjátékot hoznak létre, és a színes hangsúlyok a felső világításban, vagy az izzólámpák meleg ragyogása a belső hideg árnyalatokban egyensúlyhiányt okozhat az egész belső térben.

fény a konyhában

A fehér konyha soha nem fog kimenni a divatból, és ennek a színnek a megválasztása a belső térben mindig sikeres lesz.

Milyen szekrénybútorok vannak a trendben?

Az integrált szekrénybútorok megfelelnek a mai divatirányzatoknak. A szekrények magából a mennyezetből vagy egy olyan szintre vannak beépítve, amely kényelmes a használatához, szilárd előlappal rögzítve az egész asztallap mentén.

fehér szekrényes konyhabútor

Kétségtelen, hogy a fehér konyha a legstílusosabb lehetőség a konyha belsejének díszítésére.

A függőleges oszlopok kiegészítik az asztal vonalát. Beépíthetők a fali szekrények felső sorába, vagy a hűtőszekrény magasságával megegyező magasságúak, ami általában a szemközti oldalon is bezárja a konyhasort. Így a szekrénybútorok konyhaszerkezete kész megjelenést kap.

fehér fejhallgató

A fehér tökéletes háttér minden árnyalathoz, amely minden részletet könnyedén egyetlen harmonikus kompozícióvá alakít.

Ma visszatér az érdeklődés a tálalók, tálalók, vitrinek iránt. Bármilyen színkombináció lehetséges, de a fehér konyha tökéletesen elfogadja a hígított, "füstös" árnyalatokat.

fehér tálalódeszkák

A fehér tökéletes megoldás egy kis konyha számára.

Ha a falak és a padló is ugyanabban a világos árnyalatban készül, akkor a konyha teljes tere „felszáll”, stílusosan elkészül és egyetlen formát kap.

a konyha világos színei

Ez az árnyék vizuálisan tágítja a teret, és olyan szabadságérzetet ad, amelyet olyan nehéz megvalósítani egy kis lakásban.

Az egységes fehér-szürke-bézs belső tér elhalványulásának elkerülése érdekében a kontrasztos sötét szín figyelembevételével a bejárati ajtókra koncentrálhat. De még akkor is, ha állítólag sötét, "árnyékolt" lesz a hang.

világos konyha sötét ajtóval

Látszólagos egyszerűsége ellenére bizonyos varázsa és varázsa van, és kényelmes légkört teremt.

Ha világos foltot szeretne adni a fehér színhez, akkor jobb, ha bútorok vagy falak helyett világos edényeket, műalkotásokat, etnikai ajándéktárgyakat, otthoni kiegészítőket, virágvázákat használ.

világos konyha zöld akcentussal

Reggel fehér konyhában kezdve pozitív energiát és jó hangulatot áraszt.

A padló kiválasztása világos belső térben

A padlóburkolat kiválasztásakor figyelnie kell néhány funkcióra.

 1. Bármely anyagnak ellenállnia kell a nedvességnek, a súrlódásnak, nem szabad foltokat hagynia, mert nemcsak dekoratív, hanem praktikus is.

  emeleten egy világos konyhában

  A kerámia burkolólapok tökéletesek a padlóhoz - nagyon könnyen tisztíthatók. Az egyik legtöbbet nyerő lehetőség a kétszínű kockás minta.

 2. Jobb, ha a padlót kontrasztossá teszi a fehér kialakítással, kifejezett fényes kompozícióval, vagy semleges a fő színhangsúly mellett.

  fekete padló fehér konyhában

  A fehér tökéletesen illeszkedik minden árnyalatú padlóhoz.

 3. A porcelán kő, kerámia és mozaik kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a konyha padlóján. A padló fehér színe megadja a világos díszeket. Készíthet fából készült padlót, vagy gazdaságos linóleumot helyezhet el. A kombinált lehetőség tökéletes.

  fa padló fehér konyhában

  A laminált fehér konyha remekül fog kinézni.

 4. A főzési területen csempéket kell elhelyezni, az ebédlőben pedig puhább anyagokat kell elhelyezni.

  padlólapok fehér konyhában

  A fehér és fekete tónusok egyesülése mindig trend lesz.

  Előző

  Következő