Konyha kialakítás 10 nm kanapéval Belső ötletek, elrendezés, fotó

Azok, akik nagy átalakítással szembesültek, valószínűleg nehézségeket tapasztaltak egy konyhai tervezési projekt megvalósításában, különösen a belsőépítészet bútorainak kiválasztásában és a jó hely megtalálásában. A helyiségeknek valóban különböző követelményeknek kell megfelelniük.

konyha 10 m

A konyhának a lehető leg ergonómikusabbnak kell lennie, mert a főzés csak ebben az esetben válik igazi kreatív folyamattá.

Ugyanakkor a konyhának szépnek és otthonosnak kell lennie, mivel a családnak egy közös étkezés során kényelmes és kellemes környezetben kell pihennie. Hogyan kombinálhatók ezek a követelmények egy szobában?

konyha 10 nm

Nincs rendetlenség, különben egy közepes méretű konyha rendkívül szűknek tűnik.

A tágas, világos szobák tulajdonosai emiatt nem fognak aggódni, 18-20 négyzetméteren. m. elfér egy nagy szekrény, háztartási gépek, az étkező kényelmes sarkában. Bármilyen színvilág. A helyzet kissé más a kompakt konyháknál, amelyek területe mindössze 10 négyzetméter. m.

konyha kialakítása 10 nm

Élénk színek közepes méretű konyhához elfogadhatóak. De ahhoz, hogy a tervezés harmonikus legyen, szükség van a berendezések és a bútorok helyes elrendezésére az űrben.

A konyha és annak jellemzőinek átalakítása

Akiknek a konyhája 10 négyzetméter. Túl szűknek tűnik, mindig igénybe vehetik a szoba méretének bővítését mások kárára. Fontos megjegyezni, hogy minden változtatást a város építészeti osztályának jóvá kell hagynia.

konyha kialakítása kanapéval

Ma divatos a multifunkcionális világítás, és a konyha-nappali belső térben csak a tervezés és az elrendezés előnyeit hangsúlyozza.

Több lehetőség kínálkozik egyszerre a konyha nagyobbá tételére. A lakóknak csak el kell dönteniük, hogy melyik szobát hajlandók adományozni erre.

 1. Erkély vagy loggia. Ebben az esetben célszerű a munkakonyhát és a tároló rendszer egy részét kivinni a volt erkély területére.

  konyha erkéllyel

  Ezeknek a helyiségeknek a kombinálása (teljes vagy részleges) kiváló eredményeket fog eredményezni.

 2. Fürdőszoba. Gyakran néhány négyzetméter terület "felesleges" egy kombinált fürdőszobában.

  konyha kanapéval

  Nagyon hasznosak lehetnek a konyhában.

 3. Szoba. Azok, akik úgy döntenek, hogy kombinálnak egy konyhát és egy szobát, tágas szobát kapnak, amely szinte bármilyen belső tér kialakítására alkalmas. A szekrények és a háztartási gépek nagy része a konyhában marad, a szoba területén pedig étkező kerül elhelyezésre. A tulajdonosoknak már nem kell erőteljesen helytakarékoskodniuk, ami azt jelenti, hogy itt teljes értékű étkezősarkot lehet telepíteni.

  konyha nappalival

  A 10 m-es konyha kanapéval nagyszerű megoldás.

Néhány általános tipp a konyha rendezéséhez 10 négyzetméter. m.

Ha a lakásban a konyha nem haladja meg a 10 métert, ez egyáltalán nem ok arra, hogy ideges legyen, mivel a tervezők professzionális megközelítése lehetővé teszi, hogy hangulatos konyhákat szervezzen alacsonyabb mutatókkal (5-6 négyzetméter M).

konyha kialakítása kanapéval

Még a tervezési munkák megkezdése előtt meg kell tájékozódnia egy lakás vagy ház lakóinak igényeiről. Mire való?

Minden családnak megvannak a maga követelményei a konyhával és a bútorokkal szemben, sok szempontból ez az itt élők számától függ. Például egy legénykonyha látványosan néz ki egy bárpulttal, ami elég főzéshez, kikapcsolódáshoz és még baráti összejövetelekhez is. Egy 2-3 gyermekes házaspár konyhája teljesen másképp néz ki. 

konyha kanapéval 10 nm

Meg kell jegyezni, hogy egy közepes méretű konyha esetében úgy gondolhatja át a helyzetet, hogy a székek és a székek helyettesíthetik a kis kanapét.

A konyhai kanapék előnyei

A konyhai kanapék egyszerűen luxusnak tűnnek a szobában, ráadásul még a legszigorúbb és legapróbb belső térben is kényelmet és meleget adhatnak hozzá. A szűk lakások tulajdonosai nem kedvelik az ilyen típusú bútorokat, hisz abban, hogy a kanapé csak súlyosbítja a szabad hely hiányát. Érdemes jobban megismerni a konyhai kanapét, és minden bizonnyal felismeri annak minden előnyét.

 1. Tömörség.

  kanapé a konyhában

  Ez a (látszólag) szűk kanapé több vendég befogadására képes, mint szék.

 2. Kényelem.

  kényelmes konyha kanapéval

  Az ilyen típusú bútorok puha üléssel és kényelmes háttal vannak ellátva, így egyszerűen kiváló kikapcsolódásra - sokkal kényelmesebb és lágyabb ülni.

 3. Sokoldalúság.

  összecsukható kanapé a konyhához

  Ha a ház nagyvállalatai nem ritkák, akkor mindig használhat összecsukható bútormodellt. Ilyen kanapéval minden vendég elfér az asztalnál.

 4. Ergonomikus.

  konyhai design kanapé fiókokkal

  Most a gyártók kényelmes, tágas lehetőségeket kínálnak a kanapék számára, ahol a fekvő ülés alatt van egy doboz edények vagy egyéb dolgok tárolására.

 5. Széles skálája.

  konyha sárga kanapéval

  Abszolút minden konyhához kiválaszthatja a megfelelő lehetőséget, mert a bútorüzletekben különböző méretű, stílusú, kivitelű és színű kanapék találhatók.

A konyhai kanapék típusai

Mielőtt 10 négyzetméteres konyhát tervezne kanapéval, el kell döntenie a modell kialakításáról, méretéről és típusáról. A konyha kényelme és funkcionalitása ettől függ.

A tervezés szerint a konyhai kanapék többféle.

 • Egyenes. Ez a lehetőség a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb. Előnye sokoldalúságában rejlik.

  egyenes kanapé a konyhában

  Egy ilyen bútor helye a helyzettől függően változtatható.

 • Szögletes. Az ilyen modellek megkülönböztető jellemzője a G. betű alakú kialakítás. Az ilyen kanapék ideális vásárlást jelentenek egy összetett konfigurációjú konyhában, fülkékben és "holt" zónákban.

  sarokkanapé a konyhában

  Hátrányként meg lehet nevezni azt a tényt, hogy nincs olyan sok hely L-alakú (sarok) kanapé felszerelésére a konyhában.

 • U alakú. Ilyen modellek nem találhatók olyan gyakran, mint az előző 2, de sok rajongójuk is van. A modell sajátossága az eredeti konfigurációban rejlik, ahol a tábla a központi részbe van telepítve. Úgy tűnik, hogy ez a kanapé korlátozza a szoba többi részét az étkezőtől, és ez a fő előnye.

  kanapé P betűvel a konyhában

  A hiányosságok között meg lehet nevezni az általános méreteket, így messze használható minden konyhához.

 • Transzformátor. Ez a sokoldalú modell igazi álom, alkalmas egy 10 négyzetméteres konyhára. m, szűk területek. Ez a kanapé külön modulokból áll.

  konyha kanapé transzformátorral

  A modulok tetszőleges sorrendben és alakban telepíthetők (egyenes és szögletes).

A kanapék szintén a következőkre oszthatók:

 • Helyhez kötött;

  álló kanapé a konyhában

  A belső tér ezen elemének tökéletesen be kell illeszkednie a számára fenntartott helyre.

 • Összecsukható.

  összecsukható kanapé a konyhában

  Így lesz egy másik hálóhely a lakásban.

Milyen elrendezés alkalmas egy 10 négyzetméteres konyhára. m kanapéval

A helyes kanapé modell megvásárlása mellett a ház bérlői egy másik fontos kérdéssel is szembesülnek - az elhelyezés kérdésével. Valójában minden meglehetősen egyszerű, mert a kiváló tervezők már számos tippet készítettek a bútorok elrendezéséhez egy 10 négyzetméteres konyhában. m.

 • Párhuzamos elrendezés. Ebben az esetben csak 2 ellentétes fal érintett. Az egyik oldalon egy működő háromszög (mosogató, tűzhely, vágóasztal) található, fülhallgatóval, és a szemben lévő fal közelében egy kanapé van elhelyezve (esetleg asztallal).

  párhuzamos elrendezés

  Ez a belső lehetőség ideális minden négyzet alakú helyiséghez.

 • Sarok elrendezése. Ebben az esetben csak 2 G betű alakú falról van szó, egyrészt szekrényt, háztartási készülékeket és esetleg mosdót helyeznek a vonalba.

  sarok elrendezés

  A sarok második oldalát egy kanapé és néhány egyéb bútorelem alkotja.

 • U alakú. Ennek a technikának a neve meg tudja tippelni, hogy a konyhában egyszerre 3 fal van elfoglalva. Ez a stílus a lehető legkényelmesebb, mivel lehetővé teszi az összes szükséges szekrény és készülék használatát a konyhában. Ebben az esetben a kanapét bármilyen falhoz lehet helyezni.

  elrendezés P betűvel

  Ennek az elrendezésnek azonban van egy hátránya is: csak szögletes konyhákra alkalmas.

 • Sziget elrendezése. Ez a konyha kialakítása ideális egy stúdióhoz vagy egy erkélyhez csatlakoztatott helyiséghez, mivel ebben az esetben a kanapét nem a fal mentén, hanem kis távolságra telepítik. Ennek köszönhetően kényelmesen és stílusosan be tudja zónázni a szobát egy munkaterületbe, egy étkezőbe és egy pihenési helyre.

  sziget elrendezése

  Ilyen megoldásokhoz abszolút minden típusú kanapészerkezet alkalmas (beleértve az U alakú és a sarok alakúakat is).

Étkező dekoráció

Annak hangsúlyozására, hogy a helyiségben dolgozó- és étkezősarok található, a tervezők a belső dekoráció további elemeit használják. A fő stílusirány figyelembevételével kell őket megválasztani.

 1. Szőnyeg. A konyha kialakítása tartalmazhat olyan tárgyat is (látszólag nem a konyhához készült), például szőnyeget. A szőnyegen található étkező pontosan "otthoni" kinézetű.

  szőnyeg a konyhában

  Ez az átmenet különösen akkor lesz szembetűnő, ha a konyha padlója csempézett.

 2. Lámpa a falon, az asztal közelében. A lágy, szórt fény puhává és pihentetővé teszi a légkört.

  lámpa az asztal közelében

  Színében és alakjában a lámpát össze kell kapcsolni a konyhai berendezéssel (pop art, provence, high-tech).

 3. Alátétek és pályák az asztalon. Egy olyan jelentéktelen részlet segítségével, mint a párducfedők, hihetetlen hatást érhet el.

  konyha lakberendezés kanapéval

  Az élénk színek eredeti változatai megfelelő hangulatot teremtenek, ha a konyha világos színekben készül.

 4. Asztaldísz. Mindennek az asztalon szépnek és vonzónak kell lennie. Dekoráció különböző módon. A pocakos, fényes szamovár ideális az orosz ország számára, bonyolult gyertyatartó az art deco vagy a rokokó számára.

  asztaldísz a konyhában

  Azonban egy virágváza szervesen illeszkedik minden belsőépítészetbe.

A tapasztalt tervezők összes ajánlásának elolvasása után a következő következtetésre juthat: a 10 négyzetméteres konyha kanapéval modern stílusos megoldás, amely egy kis konyhát funkcionális és fényűző szobává alakít.

Előző

Következő