Konyhai kialakítás 6 négyzetméteres területtel fotópéldák a belső térről, készlet

Zhenya Lukashin „A sors iróniája” mondata „Nincsenek túl nagy lakásaink” könnyen alkalmazható a szokásos 6 négyzetméteres konyhaszektorban. m., a 20. század második felének sok épületére jellemző.

konyha kialakítása 6 nm.

Konyha kialakítás 6 négyzetméter m. a lehető legvonzóbb módon kell felszerelni.

A szociális munkával, a termeléssel foglalkozó embernek kevés figyelmet kell fordítania saját életére, ezért az ideológiai tervezők úgy gondolták, hogy nincs szüksége nagy helyiségre. A modern emberek kénytelenek az ilyen lakások korlátozott mennyiségét saját életük valóságához igazítani.

konyha 6 nm

Ehhez fontos mindent helyesen választani, figyelembe venni a javítás minden árnyalatát, és csak megfelelő megoldásokat használni, amelyek harmonikusan illeszkednek a belső térbe.

Hogyan kell megtervezni a konyha kialakítását úgy, hogy egy tömörített tér bővítse képességeit, kényelmessé, hangulattá, teljesé váljon? Hogyan kell elosztani a minimálisan szükséges bútorkészletet, hogy legyen hely a szabad mozgásnak?

konyha 6 nm méter

A funkcionalitás kulcsszerepet játszik a 6 négyzetméteres konyha kialakításában.

Egy kis konyha kialakításának megtervezése

Minden egyes tervezési projekt végrehajtása a kérdések megválaszolásával kezdődik:

 1. Kinek lesz?
 2. Milyen feladatokat kell megoldani?
 3. Milyen előnyei és hátrányai vannak a meglévő helyiségek elrendezésének?
konyha kialakítása 6 négyzetméter

A konyha kialakítása, a bútorkészlet teljessége nagyban függ a lakás lakóinak életmódjától.

Feltétlenül figyelembe kell venni a létritmusukat, a karakterek jellemzőit és a hobbikat.

Személyek száma 1-2 fő Nagy család
Életmód, diéta Reggeli, vacsora (gyakran otthonon kívül) Vendégek fogadásakor - ételszállítás megrendelése, harapnivalók vásárlása Hagyományos teljes reggeli, ebéd, vacsora
Javaslatok a konyhaterület megszervezéséhez Konyha - technológiai rekesz, amikor a konyha-nappali közös helyiségét kiosztják, az étkezést a bárpulton, a konyhapult munkalapjának részén szervezik Egy lakás felújítása - egy falrész lebontása vagy egy nagy nyílás vágása, a konyha és a közös helyiség kombinálása, nappali-étkező kialakítása, étkezőcsoport bevitele az étkezőbe
konyha 6 nm méter

A tipikus konyhai helyiségek téglalap alakúak.

Egy tipikus kis konyha egy szinte négyzet alakú szoba, amelynek ajtaja és ablaka a szemközti falakon található, és az ajtó gyakorlatilag egy merőleges falfelülettel szomszédos. Vannak azonban más projektek is:

 1. Hosszúkás szoba, ablakkal a végén
 2. Hosszúkás szoba ablakkal a hosszú fal tetején
 3. Szoba bejárattal a fal közepén, az ablakkal szemben
konyha 6 nm méter

A rendelkezésre álló elrendezési lehetőségtől függően a nagy konyhai tárgyak különféle elhelyezési módokat kínálnak.

Bútorok elhelyezési lehetőségeinek megválasztása

Az ergonómia alapszabálya a konyha kialakításánál egy "háromszög" használata, ahol a hűtőszekrény, a tűzhely és a mosogató a csúcsokká válik. A háromszög alakú elrendezés használatával az ember kevesebb időt és erőfeszítést fordít a mozgásra a főzési folyamat során.

konyha 6 nm méteres kialakítás

A konyhabútorok és készülékek ideális elrendezését a háromszög szabály írja le: tárolási terület, mosási terület, főzési terület.

A kis konyha változatában lineáris elrendezés is alkalmazható: hűtőszekrény, főzőlap, mosogató. A bal vagy a jobb oldaltól függetlenül, egy részletes projekt elkészítésekor figyelembe kell venni a technológiai folyamatok sorrendjét:

 • Az ételt kivesszük a hűtőszekrényből
 • Mossák és előkészítik
 • Főttek
konyha kialakítása 6 méter

Különleges pillanat a konyhai felszerelések váltakozása az asztallap intervallumaival.

Az embernek szabad helyre van szüksége a köztes munkához. Egy kis konyha esetében a "háromszög axiómája" gyakran válik "kinyújtott karállandóvá", azaz. a szoba területe annyira korlátozott, hogy az embernek gyakorlatilag nem kell mozognia körülötte a cselekvések végrehajtásához.

konyha 6 négyzetméter

A legfontosabb egy kis konyha belső kialakításának tervezésénél a bútorok és készülékek leg ergonómikusabb elhelyezése.

A konyhaterület elrendezése szerint a bútorok elrendezésének több módját javasolják:

 1. L alakú
 2. U alakú
 3. Lineáris
 4. Párhuzamos

  konyhai levél p

  U alakú konyha elrendezés: minden kéznél van.

A "levél" opciók eredetisége

Abban az esetben, ha egy kis konyhát csatlakoztatunk a nappalihoz, és csak egy főzésre szánt konyhai "fülkét" alakítunk ki, akkor a 2. opció, ahol az U alakú szerkezet nyitott oldalával mind a nappaliba (három zárt oldal 2 fal mentén és az ablak alatt megy), mind az ablakig elfordítható. 

konyha p betűvel az ablak felé

A második esetben az egyik zárt oldal rövidül, rúdszámlálót vagy a munkafelület folytatását képezi.

Az U alakú változat hasonló elrendezést jelent az alsó sorban. Jobb, ha a legfelső modulsort a túlsó falra helyezzük, mert az oldalsíkon lévő kiálló fali szekrények optikailag elrontják a teret, és egy kis konyhát mikroszkóppá tesznek.

konyha kialakítása

A konyhastúdiók tervezői azt tanácsolják, hogy modulokat gyűjtsenek a mennyezetig, anélkül, hogy nyitott mélyedést hagynának felettük. Ez további tárolóhelyet jelent a nem első használatra szánt kiegészítők számára (terítő, nagy edények, konyhai eszközök - kombájn, kenyérsütő, dupla kazán), és megkönnyíti a tisztítást is.

konyha kialakítása 6 nm. m.

Hozza ki a legtöbbet az ablakpárkány területéből.

1. opció magában foglalja a megállapodás végrehajtását zárt négyzet alakú konyhában. A fő terhelés az üres távoli falra esik, ahol a hűtőszekrény, a mosogató és a tűzhely egy sorban, minimális időközönként van elhelyezve. A "G" betű felső deszkája a bejárati nyílással csatlakozik a falhoz. Ez egy csökkentett mélységű alsó szekrénysor és egy felső rész, amely a fő munkafelületként működik.

konyhai levél g

Egy keskeny konyhában az ablakpárkány nagyon jó kiút lesz.

A változat tükrözése - egy olyan munkafelület eszköze, amely az ablakpárkányt a bejárati ajtóval szemben az egész fal mentén rögzíti.

konyha 6 négyzet

A pult egy része reggeliző kuckóvá alakítható, az alja egy része pedig kiegészíthető zárt konyhaszekrényekkel.

"Lineáris" variációk alkalmazása a konyhabútor elrendezésében

A korlátozott méretű konyha kialakítása csak minimális bútorkészletet ötvözhet. 3. opció feltételezi, hogy a bérbeadó individualista, nem foglalkoztatják a táplálkozási problémák. Az "egyvonalas" projekt főbb jellemzői:

 • A konyhai modulok elosztása egy sorban
 • A teljes fal megtöltése szekrénnyel
 • Alacsony hűtőberendezések beépítése, amelyek illeszkednek a pult alá
 • Helyezze be a főzőlapot 2 égőhöz
 • Minimális térfogatú mosogató kiválasztása
lineáris konyha kialakítása

Az összes konyhai eszköz "lineáris" változatának és csökkentett modelljeinek használata lehetővé teszi, hogy egy szabadon álló reggelizőasztal teljes székekkel illeszkedjen a konyha kialakításához.

4. opció száma - A "párhuzamos világok" a konyhai tér rendezésének egyik módja, amikor az ablak- és ajtónyílásokig 2 széles falú végfal van. Ebben az esetben a hűtőszekrényt kombinálni kell egy mosogatóval ugyanabban a síkban, és a főzőlapot át kell helyezni a szemközti falra.

konyha 6 nm méter

Készíthető teljes hosszúságban, vagy be lehet ágyazni egy fél verziót, ha a csodakemencék felelősek a főzésért.

Ugyanazon az oldalon jobb elhelyezni mikrohullámú sütőt, sütőt, kenyérpirítót, kávéfőzőt. Kényelmesebb lesz egy mikrohullámú sütőt vagy kávéfőzőt magasabbra emelni, elrejteni a fali szekrénybe, és nem elrontani egy vízszintes felületet. 

konyha 6 nm méteres fejhallgatók

A konyhaszekrények mennyezetig történő felállítása kissé csökkenti a hangerőt, ugyanakkor sok tárolóhelyet megjelenhet, ami fontos egy kis konyhában.

Az egyszerűség, a pontos számítás és a színséma a sikeres konyhai tervezés három pillére

A konyhai szett kiválasztásának nehéz pillanata a megfelelő paletta megtalálása. Egy kis zárt konyhában a világos bútorok elárasztják a telítettségüket, a korlátozott helyiségekben található bőséges szín zavaró. 

zöld konyhai készlet

Az intenzív színes foltok kezdenek dominálni, diktálják a tulajdonosok hangulatát.

A színpszichológiai kutatások megerősítik:

 • Piros - agresszív viselkedést vált ki
 • Lila - depressziós
 • A sárga, apró foltokban, amelyek képesek napos örömteli hangulatot kelteni, az általános tömegben negatívan befolyásolja az emberek mentális egészségét
konyhabelső 6 nm

A konyhai homlokzatok előnyös színspektruma a semleges, pasztell színek.

Ne használjon fejhallgatóhoz olyan homlokzati felületeket sem, amelyek textúrája vagy mintája, sötét fa, amely a pompás klasszicizmusra vagy a szilárd country zenére jellemző. Nehéz masszív konyhai tervezés tölti be az egész szobát. 

kis konyha vidéki stílusban

Túl sok dekoráció, faragott részletek rombolják le az összbenyomást.

A legjobb megoldás az egyszerűség, a nyugalom, az elegancia, a konyha stílusossá tétele. Minimalizmus, modern klasszikusok, skandináv stílus, hi-tech, öko stílus - ezek a fajták tökéletesek egy átgondolt, technológiai és jól felszerelt tér kialakításához.

minimalizmus konyha

Egy másik fontos szempont a 6 négyzetméteres konyha színvilága: itt nagyon fontos a világos színek használata.

A konyha korlátozott méreteinek optikai kiterjesztése, terjedelmesebbé tétele lehetővé teszi a konyhabútorok fényes (fényvisszaverő) homlokzatát, egy üvegkötényt és tükröket.

 • A homlokzatok mély fényessége visszatükrözi a tárgyakat, bővíti a hangerőt
 • A tükrök fényt adnak egy kis konyhának, kibővítik a méreteket

  tükör a konyhában

  A nagy, teljes falú tükör egy recepció, amely vizuálisan tágítja a teret, hibátlanul működik egy konyhában, ahol egy kis étkező található.

Hasznos konyhai tervezési trükkök

A konyhai helyiség további funkcióinak hozzáadásához meg kell mérni minden centimétert, elemeznie kell egy kis hely előnyeit, gondosan álcázni az összes alakját vagy színét tekintve különböző részt, olyan tervezési ötleteket alkalmazni, amelyek kibővítik a hétköznapi tárgyak képességeit. 

konyha 6 nm m.

A konyhai egység tervezésénél figyelembe kell venni az összes speciális pontot, amely kényelmesebbé teszi.

 1. A redőnyök felszerelése, mint egy levéltári szekrény, segít teljesen elrejteni a munkaterületet a konyhában.
 2. A nagyméretű tárgyakat (hűtőszekrény, mosogatógép, sütő) a legjobban a beépített típusból lehet megvásárolni - az egész falat kitöltő azonos zárt tokok miatt a terjedelmes bútordarabok és készülékek kevésbé érzékelhető.
 3. A nyitott polcok minimális dekorációval segítenek megvilágítani a szobát, és szellősé tenni.

  konyhabelső 6 nm

  Sok falra szerelhető tároló trükk segít abban az esetben, ha a szekrények felszerelése lehetetlen vagy nem kívánatos.

 4. A tárolók mennyiségének növelése érdekében érdemes a fülhallgató alja helyett dobozokat, fedélrögzítőket, vágódeszkákat biztosítani a bútorajtók belső oldalán. Keskeny polcok foglalják el az első lécek helyét, amelyek a modulokatól a falakig terjedő nyílásokat fedik le.
 5. A teljes értékű asztal sikeresen felváltja a konyhai pultra vagy az ablakpárkányra merőlegesen kialakított kis, kihúzható asztalt, a bárpult alá rögzített felületek lehajtható ventilátorát és az emelő fali asztalt. Ez utóbbi változatban a falhorgokra függesztett összecsukható székek egyfajta loft stílusú dekorációvá válnak.
  loft stílusú konyha

  Ezek az egyszerű tippek lehetővé teszik, hogy még ilyen kis területeken is igazi remekművet készítsen, amelyet szívesen megmutat minden barátjának.

  Előző

  Következő