Konyhai díszlettervezés, elrendezés, homlokzat és forma választása

Manapság a konyha nemcsak a legkényelmesebb hely a házban, hanem a legfunkcionálisabb is. Ezért a konyha berendezésének elsődleges elve a racionalitás. Annak érdekében, hogy a konyhában kényelmes és kényelmes legyen, először helyesen kell elosztania a zónákat a térben, gondolkodnia kell a világításról, a műszaki alkatrészről és természetesen a bútorokról. Konyha berendezésére tervezték, ergonomikusnak, modernnek és gyönyörűnek kell lennie. A konyhai szett kialakítását elsősorban a vele szemben támasztott követelmények és a pénzügyi elem határozza meg. És drága - nem mindig kényelmes és valóban célravezető.

Konyhai tervezés fotógaléria

A konyha nemcsak a legkényelmesebb hely a házban, hanem a legfunkcionálisabb is.

Mi az a konyhai szett? Ezek a bútorok jól megtervezettek az űrben, lehetővé téve számos probléma megoldását a konyhában. Mindennek kényelmesnek kell lennie a háziasszonynak és a háztartás többi részének, ezért a fülhallgató ne foglalja el a konyha felét, különösen korlátozott hely mellett. Nem csak a főzésnek, hanem a befogadásának is helyet kell kapnia.

konyha választása

A konyhai szett kialakítását elsősorban a vele szemben támasztott követelmények és a pénzügyi elem határozza meg.

Konyhabútor elemek és anyagok

Figyelembe véve a részleteket, a konyhabútor készlet következő alkatrészei megkülönböztethetők.

 1. Szekrények. Ez egy olyan keret, amely a fő funkcionális terhelést viseli a helyiségben. Ha a konyha moduláris, akkor annak méretei szabványosak, és önállóan kell kiszámítania, hogy mennyi helyet hagyjon a háztartási gépek számára. De ha beépített konyhát rendel, ahol a szekrények és a fiókok pontosan olyan szélességűek és hosszúak lesznek, mint amire szüksége van, akkor sok időt takaríthat meg, de pénzt nem.
 2. A homlokzat a fejhallgató arca. Amit csukott ajtókkal lát, és amire a gyártók különös figyelmet fordítanak. És a vevő a bútorokat a megjelenése alapján választja, így illeszkedik az általános belső térhez és témához. A homlokzat kialakítása és anyagai közvetlenül meghatározzák a konyha egészének költségeit. Ha a felületek faragottak, mintásak vagy drága anyagokból készülnek, akkor a készlet ára is emelkedik.
 3. A pult a háziasszony munkafelülete. És nagyon fontos, hogy milyen anyagokból készül.
 • Rozsdamentes acél. Leggyakrabban professzionális konyhákban használják, mivel megbízható és olcsó.
 • Laminált forgácslap. Gazdaságos és kényelmes anyaghasználat, könnyen tisztítható és tartós.
 • A természetes fa drága és gyönyörű anyag, de nagyon szeszélyes a mindennapi életben.
 • A kő egyszerre természetes és mesterséges. Az anyag tartós, de drága.
 1. A kötény egy védőfelület, amely a szekrények felső és alsó vonala között helyezkedik el. Nemcsak összekötő láncszemként, hanem díszítőelemként is működik. Anyagától és felületétől függően eltérő árkategória lehet. Ha forgácslap vagy díszített védőlemez, olcsóbb lesz, és ha tartós csempe, akkor drágább.
 2. Szerelvények és egyéb dekorációs tárgyak. A kényelem és kényelem nagyon fontos eleme. Ezek különféle tartók, fogantyúk, kiegyensúlyozók, gombok és így tovább.
konyhai készletek tervezése

A szett az űrben kompetensen megtervezett bútor, amely számos probléma megoldását teszi lehetővé a konyhában.

A konyhai szett műszaki felszereltsége

A konyha fő funkciója a főzés, ehhez háztartási gépek és szükséges kiegészítők szükségesek. A konyhabútor fő funkciója a beépített készülékek: tűzhely, sütő, hűtőszekrény, mosogatógép, sőt mosógép is. De ahhoz, hogy mindez beleférjen a fülhallgató fiókjaiba, pontosan ki kell számolnia az összes méretet, különösen, ha a konyha moduláris. Itt még meg kell próbálni, hogy minden illeszkedjen egymáshoz, sok időbe fog telni. Ha a konyha beépített, akkor a szakemberek gondoskodnak erről, csak ki kell választania a fülhallgató és a háztartási gépek kialakítását. De időnként drágább. Tehát a választás a tiéd.

Konyha belsőépítészeti fotó

Mindennek kényelmesnek kell lennie a háziasszonynak és a háztartás többi részének, ezért a fülhallgatónak nem szabad a konyhát felét elfoglalnia, különösen korlátozott hely mellett.

Néha a háztartási gépek nagyon okosan bújnak a bútorajtók mögé, amelyeket nem találsz meg azonnal. Minden nagyon stílusosan és egy hangnemben néz ki.

Konyha design fotó

Ha a felületek faragottak, mintásak vagy drága anyagokból készülnek, akkor a készlet ára is emelkedik.

A konyhában a technikai felszerelések külön eleme a motorháztető. Alapvetően szükséglete a tisztító funkciónak köszönhető. A főzés során keletkező túlzott gőz, szennyeződés és zsír nemcsak a bútorait, hanem a belélegzett levegőt is tönkreteszi.

modern konyha kialakítása

Homlokzat - a fejhallgató arca.

A kisméretű háztartási készülékeket (kávéfőző, keverő, turmixgép stb.) Is össze kell kombinálni egy modern konyhai szett kialakításával.

gyönyörű konyha

A kényelem és a kényelem nagyon fontos eleme.

A bútorválasztás a konyha alakjától függően

A szoba alakja és mérete nagymértékben meghatározza a konyhai szett lehetőségeit.

nagy konyha kialakítása

A konyha fő funkciója a főzés, ehhez háztartási gépek és szükséges kiegészítők szükségesek.

Hogyan lehet a legjobb módon elhelyezni a konyhában a bútorokat, ha azok kicsiek, sajátos alakúak, vagy akár a szobával kombinálva vannak? A szekrények és készülékek elrendezéséhez be kell tartania néhány alapelvet, a teljes kompozíciót a legfontosabb pozíciók - tűzhely, mosogató és hűtőszekrény - köré kell építeni.

konyhai közbenső

A homlokzat kialakítása és anyagai közvetlenül meghatározzák a konyha egészének költségeit.

Nézzünk meg néhány közös konyhai elrendezési lehetőséget.

 1. 8-10 négyzetméteres közepes méretű négyzet alakú szobák m.

Itt L alakú vagy lineáris bútorrendezés megfelelő. Ez kiemeli az étkező területét és megőrzi a funkcionalitást.

Konyha területe 10,2 négyzetméter. méter

A konyhabútor fő funkciója a beépített készülékek: tűzhely, sütő, hűtőszekrény, mosogatógép, sőt mosás is.

2. Nagy konyha 12 nm-től. m.

Ez a hely lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú konyhai szettet kiválasszon. U alakú, és kétsoros is. A központban pedig megszervezhet egy szigetet egy dolgozósarokkal, vagy különálló étkezősarkot bárpulttal.

A magas fali szekrények hatékonyan kihasználják a konyhai helyet

Ha a konyha beépített, akkor a szakemberek gondoskodnak erről, csak ki kell választania a fülhallgató és a háztartási készülék kialakítását.

3. Büntető konyhai lehetőség.

Az előcsarnok típusú helyiségekben leggyakrabban a bútorok lineáris elrendezése a megfelelő, de L-alakú is lehet, ha az ablakpárkányt kinyújtja a pultra, és ott munkaterületet készít vagy süllyeszt. Az ilyen helyiségekhez sekély mélységű szekrényeket és keskeny háztartási készülékeket használnak. Függőlegesen visszahúzható modulokat rendezhet a helytakarékosság és a különféle apróságok tárolása érdekében. Rendes asztal helyett bárpultot készíthet.

Egy világos konyha világos belső terében

Itt még meg kell próbálni, hogy minden illeszkedjen egymáshoz, sok időbe fog telni.

4. Kis (5-6 négyzetméteres) konyhák esetében megfelelőek a minimális fiókos készletű konyhai szettek. Jobb cserélni őket nyitott polcokra. És ha a készülékek között keskeny sávok találhatók, ott egy keskeny állványba vagy egy sekély padlóba építhet.

Kis konyha minimális dekorációval

Néha a háztartási gépek nagyon ügyesen bújnak a bútorajtók mögé, amelyeket nem találsz meg azonnal.

5. Szabálytalan alakú konyha. Az ilyen lehetőségek lehetővé teszik a hely meglehetősen nem szokásos módon történő megszervezését, de szinte mindig lehetővé teszik egy működő háromszög kiválasztását egy kényelmes helyen, hogy a háziasszony ne menjen végig az egész konyhán a mosogatótól a hűtőszekrényig vagy a tűzhelyig. Ha a konyhát egy szobával kombinálják, akkor ésszerűbb elválasztani őket egy bárpulttal, amely helyettesítheti az étkezőt.

egyedi konyha elrendezés

A konyhában a technikai felszerelések külön eleme a motorháztető.

A fülhallgató elrendezésének típusai és megkülönböztető jellemzőik

A konyhai szettek típusai lehetővé teszik a bútorok különböző konfigurációinak kiválasztását minden típusú étkező számára.

 1. A klasszikus szett egy jellegzetes homlokzatú, fából vagy MDF-ből készült bútorkészlet, finom természetes színekben. A könnyű konyhai szett üvegbetéttel kombinálva a klasszikus szerelmesek abszolút kedvence. Természetesen drágának tűnik, mindig környezetbarát és megfelelő, de az ára korántsem gazdaságos.

Ha figyelembe vesszük a klasszikus MDF fejhallgatót, akkor megfizethetőbb, valamint kiváló minőségű és változatos a feldolgozása.

Klasszikus konyhai szett

A kisméretű háztartási készülékeket (kávéfőző, keverő, turmixgép stb.) Is össze kell kombinálni egy modern konyhai szett kialakításával.

Sajátos faragás a homlokzaton, gyönyörű szerelvények, a fa minősége és szépsége a klasszikusok jellegzetességei. És a konyhában lévő magas mennyezet lehetővé teszi, hogy a konyhát a mennyezetig állítsa.

 1. Sarok konyha.

A legsokoldalúbb és ergonómikusabb ötlet egy konyhai szetthez, mert minden zóna gyalogosan elérhető, és könnyen megszervezheti az étkező területét. Az ilyen fülhallgatók nagyobb kapacitásúak, mint a szokásos lineárisak, és a kialakítást minden ízlésnek megválasztják.

Kis sarok olajkonyha

A szoba alakja és mérete nagymértékben meghatározza a konyhai szett lehetőségeit.

 1. Az U alakú konyhai szett meglehetősen széles helyiségekhez alkalmas, és végtelenül kényelmessé teszi a munkaterületet. Az egyetlen hátrány, hogy az étkezőnek általában nincs helye, és külön kell elkészítenie az ebédlőt. De egy sor helyettesíthető keskeny étkezőasztallal vagy bárpulttal.

  u alakú konyhai szettek

  A szekrények és készülékek elrendezéséhez be kell tartania néhány alapelvet, a teljes kompozíciót a legfontosabb pozíciók - tűzhely, mosogató és hűtőszekrény - köré kell építeni.

 2. A két soros (kétsoros) készlet meglehetősen tágas és széles konyhában fogja megtalálni a helyét, különösen, ha átjárható és az ebédlőbe vezet. A tágas fiókok, a beépített készülékek nagy száma és a munkaterületek közötti kis távolság sok háziasszony álma.
Kétsoros konyhák

A konyhai szettek típusai lehetővé teszik a bútorok különböző konfigurációinak kiválasztását minden típusú étkező számára.

A konyhai szettek megkülönböztető jellemzői nemcsak a szín, az anyagok és a design, hanem a gyártók jellemzői is. Például az olasz bútorokat mindig is a legmagasabb minőségűnek és különlegesnek tartották. A gyártási előírásoknak, a minőségi anyagoknak és a részletek figyelmességének köszönhetően az olasz kézművesek híresek az egész világon.

Bárkonyhák

A konyhai szettek megkülönböztető jellemzői nemcsak a szín, az anyagok és a design, hanem a gyártók jellemzői is.

A konyhabútor stílusbeli különbsége a belső térben is nagy szerepet játszik.

 • A minimalizmus a homlokzatok egyszerűsége, a lakonizmus, a világos színek túlsúlya és a gondosan átgondolt elrendezés, amelyek lehetővé teszik számunkra a fő probléma megoldását - a tér bővítését.
 • A Country rusztikus stílus, amelyet az egyszerűség kedvéért hoztak létre, amikor textíliákkal, kovácsoltvas szerelvényekkel és kő munkalapokkal párosítják. A provence-i stílustól durvább formák különböztetik meg.
 • A modern stílus a felesleges részletek hiánya kombinálva a jó háztartási készülékekkel és az üvegfelületekkel. A funkcionális csúcstechnika nagyon közel áll hozzá, elfogadhatatlan a túlzott dekorációval szemben.
 • A loft olyan stílus, amely ötvözi a modernitást és a régi módszereket, egyfajta kompromisszumot az ország és a modern stílus között, kő, üveg és fa kombinációjával.
monokróm konyha

A gyártási előírásoknak, a minőségi anyagoknak és a részletek figyelmességének köszönhetően az olasz kézművesek híresek az egész világon.

A konyhaszekrények homlokzatának megválasztása

A homlokzatok a következő anyagokból készülhetnek: fa, műanyag, üveg, forgácslap / MDF vagy fém.

A magának legmegfelelőbb kiválasztásához kezdje a konyha stílusától és pénzügyi lehetőségeitől. Végül is, minél eredetibb a homlokzat, annál drágább lesz.

Fekete és sárga konyha kialakítása

A modern stílus a felesleges részletek hiánya, jó háztartási készülékekkel és üvegfelületekkel kombinálva.

A szekrények felső soraiban az üveget gyakrabban használják a fülhallgató vizuális megkönnyítésére.

Ha szeretne egy kicsit spórolni, válasszon sima, sima homlokzatot, fém vagy üveg zárványok nélkül. A fülhallgató felső fiókjait részben ki lehet cserélni polcokra, különösen jól fog kinézni a pult felett.

Konyhaszekrények

A homlokzatok a következő anyagokból készülhetnek: fa, műanyag, üveg, forgácslap / MDF vagy fém.

Konyhai együttes színe

A stílusos konyhai szettek mindig megegyeznek a konyha többi részének színével. Minden tároló rendszernek és munkafelületnek közös színvilágban kell lennie bútorokkal, tapétákkal és textíliákkal.

konyhai képek

Valaki szereti a gyönyörű konyhai szetteket különböző fényes kötényekkel kombinálva, míg mások a homlokzat klasszikus színét és a munkalapok állandó hangjait.

Mint tudják, a hideg és a világos tónusok vizuálisan szélesebbé teszik a konyha terét, míg a melegek éppen ellenkezőleg, csökkentik, így hangulatosak. A kontrasztos kombinációk mindig hatékonyak, de óvatosnak kell lenned, függetlenül attól, hogy mennyire fárad el, és mindent meg kell változtatnod.

Sarok konyha kialakítása 9 nm. m

A fülhallgató felső fiókjait részben ki lehet cserélni polcokra, különösen jól fog kinézni a pult felett.

Valaki szereti a gyönyörű konyhai szetteket különböző fényes kötényekkel kombinálva, míg mások a homlokzat klasszikus színét és a munkalapok józan tónusait. A szín kiválasztásakor irányítsa az érzéseit és a pszichológusok ajánlásait.

Tervezése egy nagy konyhai fotó

A legmegfelelőbb homlokzat kiválasztásához kezdje el a konyha stílusától és pénzügyi lehetőségeitől.

Előző

Következő