A konyhai asztal anyagának és kivitelének megválasztása 75 fotón

A konyhában nemcsak ételeket készítenek, hanem családi vacsorákat és fogadásokat is szerveznek. Ezért a konyha étkezőasztalát okosan kell megválasztani: az egész szoba általános stílusa ettől függ. A "rossz" bútorok csúnyának tűnnek, és még az étvágyat is tönkretehetik. Az esztétikán kívül vannak fizikai érzések is: a termék kornás és kényelmetlen lehet. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy csak a boltba érkezni és bútorokat vásárolni rossz döntés lesz. Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan válasszon egy konyhai asztalt, mit vegyen figyelembe a konyhai asztal vásárlásakor.

konyhai asztal és székek Astro

A konyhában nemcsak ételeket készítenek, hanem családi vacsorákat, fogadásokat is szerveznek.

Hogyan válasszunk?

Számos szempont alapján határozhatjuk meg az asztal méretét, alakját és stílusát. Ezek a kritériumok a következők:

 • konyha;
 • belső és általános tervezés;
 • konyhai szett anyaga;
 • az egyes belső elemek színe;
 • becsült emberek száma az asztalnál.
konyhai asztal fából

Az esztétikán kívül vannak fizikai érzések is: egy termék lehet kornás és kényelmetlen.

Kabrió konyhaasztal

A székeket az asztallal együtt vásárolják meg, és azokat is okosan választják ki.

Anyagok

A gyártáshoz felhasznált anyagok teljesen mások, a következő étkezőasztalok a legnépszerűbbek.

1) Rétegelt forgácslapból készül.

Olcsóak és a legszélesebb színválasztékkal rendelkeznek. Valójában ez egy közönséges forgácslap asztal, amelyet a gyártási folyamat során speciális laminált fóliával ragasztottak.

2) MDF-ből készült.

Az ilyen termékek sokkal erősebbek, mint a laminált forgácslapos bútorok. Gyakran különféle mozaikokkal és mintákkal díszítik őket, éppen ezért elég stílusosan néznek ki.

3) Műkővel.

Az eredetiség, a szépség és az erő mellett a bútorok előnyei a külső behatásokkal szembeni ellenállást is tartalmazzák.

4) Üveg.

Stílusos, szép és kecses termékek. Eko bőrből készült munkalapokkal eladó. Eredetiséget és kegyelmet adnak hozzá.

5) Tömör fa.

Ritka, de környezetbarát és szokatlan lehetőség. A bútorok hosszú ideig szolgálnak: nem fél a nedvességtől és a külső hatásoktól. A tömörfa asztal meglehetősen sokba fog kerülni, de ezt több mint ellensúlyozza az ilyen bútorok szépsége és arisztokráciája.

6) Csempékkel.

Az ilyen termékek gyakorlatilag immunisak a külső behatásokkal szemben. Az anyag lehetővé teszi, hogy bármilyen árnyalatot válasszon bármilyen stílushoz.

mozaikokkal. A mozaik munkalap kényelmet és meleget hoz a házba. Eladó monokróm opciók, és éppen ellenkezőleg, világos, sokszínű másolatok. Végül a mozaik stílusos és eredeti.

Kétlábú kialakítás

A "rossz" bútorok csúnyán fognak kinézni, és esetleg elrontják az étvágyat.

konyhaasztal fehér

A lényeg az, hogy a helyiségek végső megjelenése harmonikus és vonzó legyen a háztartás minden tagjának.

Osztályozás

A piacon sokféle konyhaasztal található: kerek, négyzet alakú, téglalap alakú, összecsukható vagy csúszó.

asztaldísz

Számos szempont alapján határozhatjuk meg az asztal méretét, alakját és stílusát.

A kerek étkezőasztal sima vonalban egyesíti az ülőket, mintha kiegyenlítenék jogaikat. Egy nagy vagy több kicsi láb támasztja alá. Az ilyen bútorok előnye, hogy nem okoz kellemetlen asszociációt a munkával vagy a tanulással (irodai asztal, iskolai asztal). Jelentős hátránya van: a terméket nem lehet a falhoz közel elhelyezni, ami nem mindig kényelmes a konyha tulajdonosainak.

LF-716 étkészlet

A gyártáshoz felhasznált anyagok teljesen mások, a következő étkezőasztalok a legnépszerűbbek.

Konyhaasztal DMT4-EX2

A háztartás életkorát is figyelembe veszik.

Az ovális asztal remek lehetőség egy tágas étkező számára. Sokkal több embert tud befogadni, mint egy kerek, és a stabilitása szempontjából sem alacsonyabb. Korábban hasonló termékeket használtak gazdag európai polgárok, de az ovális forma megfelelő a modern világban.

Fa összecsukható asztal Hoverla

Az ilyen stílusú bútorok természetes eredetű anyagokból készülnek.

A szögletes asztal szigorúságot, egyszerűséget és funkcionalitást testesít meg. Nem alkalmas baráti összejövetelekre, partikra vagy vacsorákra, mivel csak két ember fér el mögötte. Valójában egy négyzet alakú asztalt általában páronként vásárolnak. Helytakarékosság érdekében ez a bútordarab a falig mozgatható, így tökéletesen illeszkedik egy kis konyhába.

Klasszikus összecsukható asztal

Valójában ez egy közönséges forgácslap asztal, amelyet a gyártási folyamat során speciális laminált fóliával ragasztottak.

Étkezőasztal ovális, klasszikus stílusban

Néhány étkezőnél a konyhai sarok vagy a széklet kiváló.

A leggyakoribb lehetőség egy téglalap alakú táblázat. Körülbelül egy tucat vendég befogadására alkalmas, és maga a bútordarab bárhol elhelyezhető: a szoba közepén, a fal mellett, az ablak közelében.

Fából készült konyhai asztalok

Ennek a stílusnak az a sajátossága, hogy arra törekszik, hogy teljesen eredeti legyen.

A háromszög alakú asztalt szinte soha nem használják fő étkezőasztalként, általában csak kiegészítő díszítőelemként szolgál. A háromszög alakú dohányzóasztal tökéletesen kiegészíti a tágas konyha dekorációját.

Konyhaasztal a belső térben

Stílusos, szép és kecses termékek.

Más formájú termékek sokkal ritkábban fordulnak elő. Ha szokatlan asztal tulajdonosává akar válni, akkor megrendelésre készítsen egy terméket.

Dominic asztala

Nem titok, hogy a bútorokat bármely helyiségben harmonikusan kell elhelyezni.

Vannak könyvasztalok és kihúzható étkezőasztalok is. Amellett, hogy kompakt, helyet is takarítanak meg, ami jelentős plusz a kis konyha tulajdonosainak.

téglalap alakú étkezőasztal

Eredetiséget és kegyelmet adnak hozzá.

Tervezés

Nem titok, hogy bármelyik szobában a bútorokat harmonikusan kell elhelyezni. Ez a szabály a konyhaasztalra is érvényes. A legnépszerűbbek a konyha stílusának következő stílusai.

 • Klasszikus. Egyszerű fabútorok jellegzetes kecsességgel.
 • Csúcstechnológia. Fém, műanyag, üveg. A stílus egyenes vonalakat és szögeket használ, és a fehér és a szürke túlsúlyra törekszik.
 • Modern. Természetes díszes vonalak. Ennek a stílusnak az a sajátossága, hogy arra törekszik, hogy teljesen eredeti legyen.
 • Öko-stílusú. Vizuálisan durva és szigorú munka. Az ilyen stílusú bútorok természetes eredetű anyagokból készülnek.
Hosszabbítható étkezőasztal üveggel, fából készült lábakon

Eladó egyszerű lehetőségek vannak, és éppen ellenkezőleg, világos, sokszínű másolatok.

A konyha kialakítása egyfajta választékosságra utalhat, vagy elkészíthető ugyanabban a stílusban. A lényeg az, hogy a helyiségek végső megjelenése harmonikus és vonzó legyen a háztartás minden tagjának.

Fehér szék üveg asztallal

Ritka, de környezetbarát és szokatlan lehetőség.

Tippek a konyhaasztal kiválasztásához

Először becsülje meg a termék teljes méreteit. A bútoroknak meg kell egyezniük a konyha területével és meg kell felelniük minden háztartás igényeinek. Egy hatalmas téglalap alakú asztal elég csúnyán fog kinézni egy kis konyhasarokban, amelyet a lakás tulajdonosainak meg kell kerülniük. Ezért kis helyiségekhez általában kompakt transzformátor terméket vásárolnak, nagy helyiségek számára pedig több személy számára alkalmas étkezőasztal lesz megfelelő.

Konyhaasztal Lucas fehér

A piacon sokféle konyhaasztal található: kerek, négyzet alakú, téglalap alakú, összecsukható vagy csúszó.

Ezután gondolkodjon el a helyszínen: a bútorokat a fal közelében helyezik-e el, ha igen, melyik oldalon. A tárgy és a fal közötti távolságnak elegendőnek kell lennie az egyszerű áthaladáshoz.

Kerekasztal Gustavo

Egy kerek étkezőasztal sima vonalban egyesíti az ülőket, mintha kiegyenlítenék jogaikat.

A kerek konyhai asztal kiválasztásakor ügyeljen az átmérőjére. Az ideális lehetőség nem haladja meg a másfél métert, különben kellemetlenségeket okoz, mert az edény eléréséhez a vendégeknek fel kell kelniük. Hasonló számításokat végeznek más alakú táblák esetében is.

válasszon egy jó konyhai asztalt

Egy nagy vagy több kicsi láb támasztja alá.

A termék megjelenését a tulajdonosok igényei alapján választják ki. Ha 4-nél több ember lesz az asztalnál, akkor egy téglalap alakú opció megteszi, ha kevesebb - egy négyzetet. A kerek asztalok általában legfeljebb 8 fő befogadására alkalmasak, ovális asztalok, ill. Figyelnie kell a kerekasztalokra, ha vannak gyerekek a családban: az ilyen termékek sokkal biztonságosabbak. Négy helyett egy lábas munkalapok egyre népszerűbbek. Több embert tudnak ültetni, és az ilyen bútorok elég stílusosak és érdekesek.

Konyhaasztal-transzformátor Chibis

Jelentős hátránya van: a terméket nem lehet a falhoz közel elhelyezni, ami nem mindig kényelmes a konyha tulajdonosainak.

Az anyag kiválasztásakor vegye figyelembe

 1. A tömör fából készült termékek a legtartósabbak, legtartósabbak, nedvességállóbbak és igazán szépek. Nem igényelnek különösebb gondozást, azonban az ilyen anyagból készült bútorok meglehetősen nehézek.
 2. A forgácslap asztalok rövid élettartamúak, de olcsók. Alternatív megoldásként laminált bútorokat is vásárolhat, mivel ezek szinte nem engedik át a vizet.
 3. Az üvegtermékek a maguk módján könnyűek, szokatlanok és gyönyörűek. Igaz, rendszeresen meg kell mosni és tisztítani. Ügyeljen az üveg vastagságára és temperálására, ügyeljen arra is, hogy a bútor ne engedje át a nedvességet, mert ha víz kerül be, akkor lehetetlen lesz onnan eltávolítani.
Hosszabbítható üveg étkezőasztal

A leggyakoribb lehetőség egy téglalap alakú táblázat.

A székeket az asztallal együtt vásárolják meg, és azokat is okosan választják ki. A termék megválasztásakor a legfontosabb a kényelmes ülések és háttámlák. A háztartás életkorát is figyelembe veszik. Ha a családnak gyermekei vannak, speciálisan kis székeket vásárolnak nekik. Nem kell csak egy étkezőbútor választására korlátozódnia. Néhány étkezőnél a konyhai sarok vagy a széklet kiváló.

Kerek üveg konyhai asztal B812

Más alakú termékek sokkal ritkábban fordulnak elő.

Miután eldöntötte, melyik asztalt választja, próbáljon ki különböző magasságú és alakú székeket. Ne vásároljon konyhabútorokat, amíg nem bizonyosodik meg róla, hogy azok minden szempontból abszolút megfelelnek Önnek. Ha a választás egy transzformátor termékre esett, mindenképpen próbálja meg a boltban összeszerelni és szétszerelni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a bútor valóban megfelel-e családjának.

Konyhaasztal - fontos a megfelelő választás

Vannak könyvasztalok és kihúzható étkezőasztalok is.

Most már tudja, hogyan válasszon étkezőasztalt. A fent felsorolt ​​ajánlások segítenek döntést hozni és olyan bútorokat vásárolni, amelyek jól illeszkednek az ebédlő belső terébe.

kombinált asztal a konyhában

Amellett, hogy kompakt, helyet is takarítanak meg, ami jelentős plusz a kis konyha tulajdonosainak.

Előző

Következő