Hogyan készítsünk egy kerek fából készült asztalt a saját kezével

Minden házigazda megmutatja ingatlanát a vendégeknek. Különösen kellemes rámutatni a kézzel készített dolgokra. Ez különös kényelmet ad az oldalnak és különleges büszkeséget jelent a tulajdonos számára. Egyre gyakrabban a személyes telkeken találhatók virágcserepek, virágágyások, hinták, saját maguk által készített dísztárgyak. De a tulajdonosok nem korlátozódnak erre a listára, és áttérnek a komplexebb termékek létrehozására. Tehát ma azt javasoljuk, hogy kerekasztalt készítsünk saját kezűleg, meglepve a családot és a barátokat.

A kerek forma nem a legkergonómikusabb kis helyiségekben, de hozzájárul a bizalmas, kényelmes kommunikációs légkörhöz

A barkácsbútor készítés előnyei

Kételkedik abban, hogy érdemes-e munkát vállalni? Akkor beszéljünk az előnyeiről. Szeretném megjegyezni, hogy ez a munka nem nehéz. Javasoljuk egy egyszerű modell elkészítését. A gyártás nem igényel sok időt, erőfeszítést, és nem igényel nagy asztalos készségeket. Most az előnyökről. Ha saját kezűleg készít asztalt, a következő előnyöket élvezheti.

 • Takarítson meg jelentős mennyiségű pénzt. A forgalmazók által általában kínált bolti cikkek meglehetősen drágák. Előfordul, hogy a felajánlott termék nem méltó a deklarált árhoz. Az egyes részecskék saját kezűleg történő megválasztásával megbizonyosodhat arról, hogy azok méltók-e a megállapított árhoz. És a teljes termék lényegesen kevesebbe fog kerülni.

  Tömör fa asztal

  Tömörfa asztal, kézzel készített

 • Bármelyik modellt választhatja. Az üzletek nem mindig tudnak minden igényt kielégítő asztalt kínálni. Bútorok készítése saját kezűleg összeállíthatja a különböző modellek elemeit, létrehozhatja saját innovációját.

  Egyszerű fából készült asztal modell

  Egyszerű modell egy fából készült asztal masszív, sima tetejével és szilárd talppal

 • Lehetősége van választani egy dizájnt. Ebben az esetben a történelem megismétli önmagát. Előfordulhat, hogy nem mindig találja meg a kívánt terméket a kívánt kivitelben az üzletben. Előfordulhat, hogy az asztal megjelenése nem illeszkedik a teljes belső térbe. Tehát bármelyik rajzot átveheti, ha az összes munkát maga végzi.

  Szokatlan kerek asztal

  Kerekasztal kábeltekercsből, szokatlan kivitelben

 • Hozzájárul a saját otthonához. Bérbeadóként kissé büszke lesz arra, hogy segítsége nélkül átalakítja ingatlanját vagy otthonát.
Kis kerek asztal

Még egy kis kerek asztal is otthonos lehet bármilyen helyiség légkörében

Úgy gondoljuk, most már nincs kétséged afelől, hogy az általad létrehozott bútorok hasznot húznak-e, és most újabb kérdést teszel fel magadnak, hogyan készíthetsz kerek asztalt saját kezűleg. Kezdjük keresni a választ!

A megjelenés meghatározása

Ország kerekasztal

Vidéki bútorok - kerek asztal és széklet

Kis kerek asztal

Kerek asztal a kis konyha belsejében

Mielőtt folytatnánk a részletes utasításokat, döntsük el, mit akarunk. A "megjelenés" fogalma több elemet tartalmaz, számos lehetőséggel. Tekintsük őket, és meghatározhatjuk a jövőbeni táblázat típusát. És ezzel együtt eldöntjük, mit kell tenni, és cselekvési tervet készítünk.

Kritérium Megvalósítási lehetőségek
Időpont egyeztetés · Szoba;

 • utca.
Építési típus · Összecsukható;
 • szokásos;
 • egyik lábával;
 • két vagy több lábbal.
 • További elemek · Dobozokkal vagy anélkül;
 • lábtartóval;
 • egyéb választható tételek.
 • Anyag · Természetes fa;
 • Forgácslap;
 • fém;
 • műanyag.
 • Összecsukható asztalok

  Kerek összecsukható átalakító asztalok

  Műanyag asztal

  Összecsukható kerek műanyag asztal

  Most részletesen elemezzük, hogy a fenti kritériumok hogyan befolyásolják választásunkat, döntünk az agyszüleményünk megjelenéséről és belekezdünk az üzletbe.

  Szép és tágas fából készült asztal

  Szép és tágas kerek fából készült asztal a nappali belső térben

  Időpont egyeztetés

  Ez a tényező fontos, befolyásolja a további cselekvéseket. Az asztal az utcán lesz - akkor a károk megelőzése érdekében speciális eszközökkel kell kezelni. A házban fog állni - a feltételek jelentősen leegyszerűsödnek.

  Ez a tényező másokat is érint: a konstrukció típusa, további elemek jelenléte és a tervezés. A modell a helyszíntől és további funkcióitól függően készül. Ha kültéri opcióról van szó, további dobozokra van szükség. Ha az alkotás grillezésre szolgál, akkor kiegészítők nélkül is megtehető. Abban az esetben, ha a terméket gyermeknek szánják, megfelelő paraméterekkel és kiegészítésekkel kell rendelkeznie.

  Tehát a többi feltétel a jövőbeni alkotáshoz rendelt funkcióktól függ. Ezért előre határozza meg, hogy mi szükséges a tervezett funkciók teljes ellátásához.

  Építési típus

  Osszuk szét az asztalok típusait összecsukható és közönséges táblákra. A választástól függően különböző eszközökre lesz szüksége, és az összeszerelés folyamata eltér. Határozza meg előre ezt a kritériumot.

  Egylábú asztal

  Az egyik lábán fehér kerek asztal

  Ezután megtudjuk a lábak számát. Asztalt saját kezünkkel, egy, két, három és négy lábon készíthetjük. Mindezek a modellek stabilak (helyesen megtervezve és összeszerelve) és remekül mutatnak. Minden a saját preferenciáitól és a termék funkcióitól függ.

  Étkező kerek asztal

  Kerek étkezőasztal három lábon

  A konstrukció típusa további elemeket is tartalmaz. Tudja meg, hogy fiókra vagy lábtartóra van-e szüksége, elegendő lehet egy polc elkészítése a termék fedele alatt. Ebben az esetben a meghatározó tényező a cél.

  Kerek fából készült asztal körvonala

  Egy kerek fából készült asztal rajza az önszereléshez

  Általánosságban gondoljon előre mindent, és kezdjen el rajzot készíteni. Ebben a szakaszban végezhet módosításokat vagy hibákat és hibákat (akkor ezeket papíron kell kijavítani!).

  Fontos!

  Az íróasztal tervezése során elkövetett hibák elkerülése érdekében vegye komolyan a rajzát.

  Ez a szakasz nagyon fontos. Ha nem tudja átvenni saját maga, keressen egy kész rajzot az interneten, beállítva a méreteket, vagy bízza meg ezt az ügyet a mester számára.

  Anyagválasztás

  Az asztal saját kezű készítéséhez a leggyakoribb anyag a tömör fa. Vagyis természetes fa. Az alap lehet fenyő, bükk, tölgy, kőris. A fenyőt használják leggyakrabban. Jól alkalmazza a feldolgozást, és nem igényel különösebb készségeket.

  Fenyő asztal

  Diy masszív fenyő étkezőasztal

  A következő lehetőség a forgácslap (forgácslap). Használhatók, de nem az egész asztalhoz, hanem csak egyes részekhez, például fedélhez, fiókokhoz vagy polchoz. A lábaknak tömör fából kell lenniük a stabilitás és a tartósság érdekében.

  Nagy forgácslap asztal

  Nagy kerek forgácslap asztal fém lábakkal

  A nyári területeken műanyag asztalok és székek láthatók. Ön is elkészítheti őket, de ehhez elemeket kell vásárolnia. Az asztal létrehozása pedig a kapott részek összeszerelésére redukálódik.

  Műanyag asztal

  Kültéri műanyag asztal és székek

  A fém gyakori anyag az emberek körében, akik rendelkeznek hegesztő képességekkel és megfelelő eszközökkel. Ez az alap erős, tartós és jól működik kültéri termékeknél. De ha nem rendelkezik a szükséges készségekkel, akkor jobb, ha előnyben részesíti a fát. A saját kezű fából készült kerek asztal bármilyen dizájnhoz illik, és létrehozásához nem kell különösebb készség.

  Fa és fém asztal

  Kerek asztal masszív tölgyfa felülettel és fém talppal

  Kiválasztjuk a dekorációt

  Ez is fontos rész, és előre meg kell gondolni. Bizonyos típusú dekorációkat, például az égést, előzetesen fel kell venni a cselekvési tervbe, mivel a terméket csak a dekor megjelenése után szabad lakkozni.

  Válasszon egy tervet az asztal céljától és helyétől függően. Ha ez egy gyermek munkaterülete, tegye fényessé, és jobb, ha megtagadja a fehér színt. Ha kültéri pavilonnak szánják, hagyja a természetes fa színét úgy, hogy a terméket lakkal borítja.

  Általában a választás a tiéd. De ne felejtsük el, hogy a dekoráció nem zavarhatja a fő funkció teljesítését, és összhangban kell lennie a környezettel.

  Elkezdjük a gyártást

  Döntöttünk a fő kritériumokról, és folytathatjuk a táblázat létrehozásának lépésenkénti elemzését. Fenyőasztalt készítünk, mivel ez a legegyszerűbb és leggyakoribb lehetőség. Az összeszerelés előtt azonban még van néhány előkészítő lépés.

  Anyagokat és eszközöket készítünk elő

  Az asztal összeállítása nem lesz nehéz, ha az összes előkészítő munkát helyesen végzi. Először elő kell készíteni az eszközöket, hogy ne keresse őket közben. Az arzenálnak tartalmaznia kell:

  • rulett;
  • ceruza;
  • Lombfűrész;
  • csavarhúzó vagy fúró fúrókészlettel;
  • építési iránytű;
  • bilincsek;
  • Sander.

  Ha bármilyen eszköz hiányzik, mindenképpen vásárolja meg, vagy kölcsönvegye a szomszédtól, mert megfelelő előkészítés nélkül egy jó termék nem kerül ki.

  Szüksége lesz a következő anyagokra is:

  • fenyő deszkák (takaráshoz);
  • fenyőrudak (lábakhoz);
  • önmetsző csavarok;
  • asztalos ragasztó;
  • fém sarkok;
  • fa lakk;
  • fafeldolgozó szer;
  • festék (ha a tervezés javasolja).

  Most, hogy az összes előkészület befejeződött, folytathatjuk a munka fő szakaszát.

  Építési folyamat

  Az egyszerűbb és gyorsabb magyarázat érdekében lépésről lépésre leírjuk a munkát.

  Fontos!

  Az asztali elemeket a telepítés előtt vízlepergető szerrel borítják.

  1. Készítsen fedőt. Ehhez ragassza a szükséges számú fenyőtáblát fa ragasztóval és rögzítse bilincsekkel. A ragasztó megszáradása után rajzoljon egy kört a kapott négyzetre. Vágjon egy kört a körvonal mentén. Ez az asztalunk alapja.
   A fedél elkészítése

   A deszkák oldalfalait asztalos ragasztóval bevonjuk és egymásra kenjük, bilincsekkel rögzítjük a szerkezetet

   Kerek asztallap készítése

   Egy asztali kört rajzolunk egy építési iránytű segítségével

  2. Csiszolja a fedél és annak felületének összes szélét darálóval. Ha szükséges, kezdje át a széleket csiszolópapírral.

   Feldolgozzuk a pult felületét

   A munkalap minden felületét darálóval őröljük

  3. Vegyünk 3 azonos hosszúságú rudat, és rögzítsük őket sarokkal és önmetsző csavarokkal a fedél hátulján, azonos távolságra egymástól.
   Üreseket készítünk a lábak számára

   Vágja le a lábgerenda szükséges hosszát, és kerekítse le az összes sarkot

   A sarkok rögzítése

   Három oldalon egy fém sarkot rögzítünk minden lábhoz, mindig ugyanabban a síkban

   Megjavítjuk a lábakat

   Önmetsző csavarokkal rögzítjük a lábakat az asztallapra

  4. A termék erőssége érdekében jumpereket rögzítünk a lábak közé.

   Ugrók készítése

   Jumpereket készítünk azonos vagy kisebb méretű rudakból, és önmetsző csavarokkal rögzítjük a lábakhoz

  5. Fedje le a felületet 1-2 réteg lakkal.

   Lakkal dolgozunk fel

   Az asztal felületét lakkal dolgozzuk fel

  Reméljük, hogy most már nem marad kérdése a kerek asztal elkészítéséről. Mint látható, ez nagyon egyszerű. Marad az utolsó simítás, ha bármilyen dizájnt választunk. Ha a terméket festetlenül hagyja, fokozza annak természetes szépségét. Ez a lehetőség jobb lesz, mint a többi, és az utóbbi időben egyre népszerűbb. Ne felejtsük el, hogy a tervet be kell írni az előzetes munkatervbe. Ez segít elkerülni a meglepetéseket és sokkal könnyebbé teszi a folyamatot.

  Előző

  Következő