Hogyan készítsünk asztalt saját kezűleg lépésről lépésre

Ma a piac a legszélesebb választékot kínálja a különböző kivitelű, különböző modellek és célú bútorokat. A gyártók figyelembe veszik a vásárlók pénzügyi lehetőségeit is, így a bútorüzletekben különféle anyagokból készült termékeket találhat. A kiállítási pavilonokban pedig különféle formatervezésű és kiviteli jellemzőkkel rendelkező termékeket tekinthet meg: a legolcsóbbaktól és a legegyszerűbbektől a drága fafajokból készült és eredeti szerelvényekkel díszített exkluzív modellekig.

csináld magad íróasztal egy diák számára

A háztartások különösen elegánsnak tekinthetik az otthoni kézművesek által készített bútorokat.

De a háztartások különleges divatnak tekinthetik az otthoni kézművesek által készített bútorokat. Szakértők szerint nem annyira nehéz megtanulni, hogyan kell magadnak megtenni: a fő kritérium itt a vágy.

Íróasztalok tervez

Természetesen amellett, hogy önmaga szeretne valamit csinálni, szüksége van bizonyos ismeretekre a hangszer kezelésében is.

Barkács íróasztal fából

Az asztal esztétikusabb megjelenése érdekében a csavarok helyeit dekoratív kupakokkal lehet bevonni.

A barkácsolás előnyei

Természetesen amellett, hogy önmaga szeretne valamit csinálni, szüksége van bizonyos ismeretekre a hangszer kezelésében is. És ha elsajátítja őket, akkor érezheti a bútordarab saját kezű készítésének jelentős előnyeit. Kialakulásukhoz ajánlott egyszerű termékek gyártásával kezdeni, amelyek tartalmaznak egy táblázatot, például egy íróasztalt. Sőt, kialakítása elemi lehet, talapzat vagy fiók nélkül. Ha egy tapasztalt házimester vállalkozik, akkor exkluzív bútorokat készíthet. Az önálló munka előnyei a gyártásában:

 • jelentős megtakarítás a családi költségvetésben;
 • a jövő asztalának anyagának tetszés szerinti megválasztásának képessége;
 • felhasználóbarát kialakítás kidolgozása;
 • vegye figyelembe a lakás elrendezését és belső terét.
Barkács íróasztal

Kialakulásukhoz ajánlott egyszerű termékek gyártásával kezdeni, amelyek tartalmaznak egy táblázatot, például egy írást.

Ezenkívül egy otthoni mester képes megvalósítani kreatív energiáját, de lassan, a meglévő készségek és a szabadidő rendelkezésre állásának figyelembevételével.

íróasztal opció

Ha egy tapasztalt házimester vállalkozik, akkor exkluzív bútorokat készíthet.

Íróasztal tervezés

Ha lassan dolgozik, a bútor "első palacsinta" nem lesz darabos.

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

Mielőtt elkezdené saját kezűleg elkészíteni az íróasztalt, el kell döntenie a jövőbeli termék és annak kialakításáról.

Gyerek íróasztal göndör asztallappal

Az asztallap ugyanúgy van rögzítve.

A kialakítást a készségek, készségek és képességek figyelembevételével kell megválasztani. Ha a készség még mindig kicsi, akkor nem szabad bonyolult sémával foglalkoznia - azon dolgozni nemcsak sok időt vesz igénybe, de a frusztráció forrása is lehet, mivel óhatatlanul olyan problémák merülnek fel, amelyeket egy kezdő házimester valószínűleg nem képes azonnal megoldani, és a munka leállhat.

saját kezűleg készítsen asztalt fából

Ezenkívül egy otthoni mester képes megvalósítani kreatív energiáját, de lassan, a meglévő készségek és a szabadidő rendelkezésre állásának figyelembevételével.

DIY klasszikus íróasztal

A csecsemő számára készült asztallapot többszínű szövetcsíkokkal vagy szalagokkal lehet díszíteni, szilárdan rögzíteni a fedélen, majd lakkozni.

Annak érdekében, hogy örömet okozzon, és az eredmény az egész család csodálatává válik, először ki kell választania a legegyszerűbb asztaltervet - sok további elem nélkül. Ez egy elemi klasszikus asztal lehet, amely asztallapból, két oldalból és egy hátsó falból áll, sallang és sallang nélkül. Az első tapasztalat sokáig tart; kudarcok és előre nem látható problémák egyaránt lehetségesek. Ezért, miután vállalta, hogy saját kezűleg készít íróasztalt, még mindig érdemes lemondania arról, hogy dobozokkal és kiegészítőkkel szerelje fel. De ha a ház tulajdonosának képességei nincsenek kétségek, akkor megengedheti a fantázia kibontakozását, és itt lehetnek:

 • íróasztal egy diák számára, egyik vagy mindkét oldalán fiókokkal;
 • fiókos asztal és éjjeliszekrény;
 • két kikötőbakos kialakítás;
 • polcok, dobozok, polcok "felépítményeivel";
 • kompakt sarok;
 • egy résszel a pult és mások alatti térben.
asztali modell

Mielőtt elkezdené saját kezűleg elkészíteni az íróasztalt, el kell döntenie a jövőbeli termék és annak kialakításáról.

Ne adja fel az eredeti design választását a XIX. Század stílusában, az asztalt hajlított kecses lábakkal felszerelve, vagy irodai vagy "íróasztal" formájában díszítve. Minél merészebbek az otthoni kézműves kísérletek, annál eredetibb lesz az iroda vagy a munkaterület belső tere.

Asztal

A kialakítást a készségek, készségek és képességek figyelembevételével kell megválasztani.

Barkácsoló gyermek íróasztal lánynak

Az íróasztal meglehetősen szigorú termék, ezért egyesek dekorációs lehetőségei meglehetősen korlátozottak lehetnek.

Szükséges anyagok

Az építéssel és a kivitelezéssel párhuzamosan az asztal anyagát kell kiválasztania tetszése szerint, a hagyományos fától az üveg tetejéig. Természetesen a választás joga a mesternél marad, de ahhoz, hogy a termék tartós és működőképes legyen, nem szabad elhagyni a hagyományos anyagokat, amelyek bizonyították erejüket és megbízhatóságukat.

Az anyag típusa Jellemzők:
Természetes fa Környezetbarát, rangos és drága anyag. Hatalmas árnyalatokban és a fa mintázatának eredetiben különbözik. A szakemberek fenyő, éger, tölgy, valamint nyír és bükk ajánlja az asztal készítéséhez. További szilárdságot biztosít a termék lakkal történő megnyitása.

Forgácslemez (forgácslap) Az olcsó alap, amely apró forgácsot és forgácsot tartalmaz, ellenére tartós. A dekoratív furnér burkolat esztétikussá teszi.

A forgácslap új generációjának tekintett MDF Sikeresen ötvözik a forgácslap legjobb műszaki tulajdonságait és a fa környezetbarát jellegét.

készítsen íróasztalt a saját kezével

Ez lehet egy elemi klasszikus asztal, amely asztallapból, két oldalból és egy hátsó falból áll, sallang és sallang nélkül.

Szükséges eszközök

Amikor meghatározzák a tervezési jellemzőket és kiválasztják az anyagot, eszközöket kell előkészíteni, amelyek nélkül lehetetlen elvégezni a munkát. A tapasztalt kézművesek által alkalmazott "kötelező minimum" meglehetősen sokféle eszközt tartalmaz. De azok számára, akik csak próbálják ki magukat a bútorgyártásban, korlátozhatja magát a minimális készletre, amely a következőket tartalmazza:

 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • egy kalapács;
 • különböző méretű fúrók és fúrók;
 • bútorcsavarok és csavarok;
 • PVA asztalos ragasztó;
 • épületszint vagy szilárd vonalzó;
 • mérőszalag, ceruza, négyzet.
DIY íróasztal rajz

Az első tapasztalat sokáig tart; kudarcok és előre nem látható problémák egyaránt lehetségesek.

Ha összetettebb modellek gyártását tervezik, akkor szükség lesz marógépre és csiszológépre, valamint bilincsekre, és az egész készletet más szerszámokkal és kiegészítő eszközökkel egészítik ki.

Klasszikus íróasztal

Ezért vállalva, hogy saját kezűleg készít íróasztalt, még mindig érdemes lemondani arról, hogy dobozokkal és kiegészítőkkel szerelje fel.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

Ha egy házimunkás épp bútorgyártással próbálkozik, akkor a legjobb, ha laminált forgácslapot készítünk a készítéshez. Ugyanakkor nem lesz felesleges tudni, hogy egyes épületüzletekben nem csak eladni tudják az anyagot, hanem a megadott méreteknek megfelelően vágják is, ami nagyban megkönnyíti a munkát.

eredeti íróasztal

A fa környezetbarát, tekintélyes és drága anyag.

készítsen íróasztalt a saját kezével

Telepítheti az eredeti saját szervezőt az asztallapra.

Az összeszerelés alapjának egy elemi rajznak kell lennie, amelyet akár az is könnyedén kivitelezhet, aki soha nem volt barátja a rajzolásnak. Rajzolnia kell egy asztallapot a kiválasztott méretek megjelölésével, egy oldalfalat (kettő lesz belőle) és egy keresztlécet.

Egyszerű asztal saját kezűleg

Az építéssel és a kivitelezéssel párhuzamosan meg kell választania az asztal készítéséhez szükséges anyagot.

Jobb az asztalt bútorcsavarok segítségével összeállítani, amelyek könnyen kezelhetők és biztosítják a termék szilárdságát. Az asztal összeszerelési sorrendje a következő:

 • először is fúróval kis lyukakat kell fúrnia a falak és az asztallábak végein;
 • majd fúrjon nagyobb átmérőjű fúróval úgy, hogy egy kis hornyot kapjon a csavar behelyezésének helyén;
 • az asztal oldala csatlakozik a belső falhoz; ugyanakkor óvatosan és óvatosan kell csatlakozni, hogy a felső végek azonos szinten legyenek, különben az asztal ferde lesz;
 • a második oldalfal ugyanúgy van rögzítve.
Asztali fotó

Természetesen a választás a mesternél marad.

Az asztallap ugyanúgy van rögzítve. A kezdő mesternek emlékeznie kell arra, hogy méretének olyannak kell lennie, hogy az élek túlnyúljanak az oldalfalak "határain": ez nem csak szép, hanem kényelmes is, mert a kapott kiemelkedések lehetővé teszik az asztal kényelmes elhelyezését a szoba bármely részében. Az asztal esztétikusabb megjelenése érdekében a csavarok elhelyezése dekoratív kupakokkal zárható. A legegyszerűbb íróasztal készen áll, és még akkor is, ha kialakítása nem tartalmaz fiókokat, szegélyköveket, felépítményeket, de szeretettel készül. Ha lassan dolgozik, a bútor "első palacsinta" nem lesz darabos.

Ha rendelkezik a szükséges anyagokkal és eszközökkel, íróasztalt készíthet

Minél merészebbek az otthoni kézműves kísérletek, annál eredetibb lesz az iroda vagy a munkaterület belső tere.

Az utolsó szakasz a díszítés

Az íróasztal készítésének ez a része a különböző kézművesek számára eltérő lehet, az esztétikai ízléstől, a helyiség belsejétől, ahová fel fogják szerelni, valamint a "címzetttől": az óvodás és a diákok asztalának kialakítása különbözik. A díszítés tartalmazhatja:

 • egy fatermék burkolása különféle árnyalatú lakkal;
 • más textúrájú vagy kontrasztos színvilágú anyagból készült asztallap felszerelése;
 • festés, sima vagy többszínű;
 • dekoráció különféle színű és díszű öntapadó fóliával;

vagy tapéta;

dekupázs szalvéták és egyéb díszítési módszerek használata.

készítsen íróasztalt a saját kezével

Amikor meghatározzák a tervezési jellemzőket és kiválasztják az anyagot, eszközöket kell előkészíteni, amelyek nélkül lehetetlen elvégezni a munkát.

Ha a mester vagy a háztartás tagjai tudják, hogyan kell szépen rajzolni, az asztalt fényes rajzokkal lehet díszíteni.

A csecsemő számára készült asztallapot sokszínű szövetcsíkokkal vagy szalagokkal lehet díszíteni, szilárdan rögzíteni a fedélen, majd lakkozni. Vagy illessze be a képeket kedvenc rajzfilmfiguráival.

készítsen íróasztalt saját kezűleg fa fotóból

De azok számára, akik csak a bútorgyártásban próbálják ki magukat, korlátozhatja magát a minimális készletre.

Az íróasztal meglehetősen szigorú termék, ezért egyesek dekorációs lehetőségei meglehetősen korlátozottak lehetnek. De ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen az asztalt elegánssá és vonzóvá tenni. Ezenkívül semmi nem akadályozza meg abban, hogy működőképes sarkot hozzon létre és díszítse az asztal közelében található helyet, valamint a fedelet érdekes gizmosokkal díszítse. És itt a család női fele kapcsolódhat.

Íróasztal méretei

Ha egy házimunkás épp bútorgyártással próbálkozik, akkor a legjobb, ha laminált forgácslapot veszünk elő a gyártáshoz.

A saját kezével készített eredeti rendezőt telepítheti az asztallapra, díszítheti egy házi készítésű pohárral tollakhoz és ceruzákhoz. Az asztal fölött rögzített nyitott polcokon dobozokat helyezhet el írószerekkel és játékokkal, házi készítésű termékekkel, és a falat rajzokkal, fényes naptárral, fényképekkel díszítheti.

Íróasztal - csináld magad ablakpárkány

Az összeszerelés alapjának egy elemi rajznak kell lennie, amelyet akár az is könnyedén kivitelezhet, aki soha nem volt barátja a rajznak.

Ha az asztal kialakítása nem rendelkezik szekrényekről vagy fiókokról, a fedél alatti térben műanyag dobozok helyezhetők el, amelyek bármikor eltávolíthatók.

Asztali számítógépek

Jobb az asztalt bútorcsavarok segítségével összeállítani, amelyek könnyen kezelhetők és biztosítják a termék szilárdságát.

Előző

Következő