Saját kezűleg készítünk számítógépes asztalt lépésről lépésre

A számítógépes asztalnak számos funkciót kell kombinálnia: amellett, hogy kényelmesnek kell lennie a számítógépen való munkavégzéshez, íróasztalként is szolgál, és lehetőleg helyet kell biztosítania lemezek, mappák, jegyzetfüzetek és egyéb irodai kellékek tárolására. A lényeg az, hogy a funkcionalitás mellett formában és méretben is jól illeszkedjen a belső térbe. Jaj, gyakran lehetetlen teljesen megfelelő bútorokat találni az üzletekben, ezért megfontoljuk, hogyan állítsuk össze a tökéletes asztalt saját kezűleg.

készítsen számítógép asztalt

A számítógépes asztalnak sok funkciót kell egyesítenie.

A barkácsolás előnyei

Íme néhány ok arra, hogy saját számítógépes asztalt készítsen.

  1. A termék méretei a szoba mérete alapján választhatók ki. A gyári asztalok általában drágák és szabványosítottak, de megtervezheti a kívánt méretet.
  2. Ön maga választja ki a részleteket. A bútorgyárban megtakaríthatnak az összeszereléshez szükséges alkatrészeken (mindannyian találkoztunk gyenge csavarokkal az új bútorokban), majd maga vásárolhat kiváló minőségű és tartósakat, és tartós asztalt állíthat össze.
  3. A gyári bútorok költsége sok tényezőt tartalmaz: nemcsak az anyagköltséget, hanem a dolgozók bérét, a helyiségek fenntartásának költségeit és a gyártási folyamat egyéb díjait is. Üzletben történő vásárláskor az ár magában foglalja az üzlet bérleti díját és az eladók fizetését, a nagy árrésről nem is beszélve. Ha maga készíti el az asztalt, akkor csak az anyagokért fizet.
  4. A táblázat kialakítását a használathoz szükséges funkciók alapján választja meg. Gyakran a helytakarékosság érdekében a lehető legnagyobb mértékben optimalizálnia kell a helyet; ezt úgy lehet megtenni, hogy létrehozunk egy asztali projektet nagy polcokkal, beleértve az ajtókat is.
saját kezűleg készítsen számítógép-asztalt

Jaj, gyakran lehetetlen teljesen megfelelő bútorokat találni az üzletekben, ezért megfontoljuk, hogyan állítsuk össze a tökéletes asztalt saját kezűleg.

Világos színű sarok számítógép asztal

A teljes száradás után elkezdheti az összeszerelést az elrendezés szerint.

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

Először is fontos a tervezés és a szoba bútorainak összhangja. Megtalálhatja az interneten a lehetőségeket, de figyelembe kell vennie a táblához rendelt hely nagyságát. A tervezést közvetlenül a táblázat funkcionalitása alapján kell kiválasztani. Ha helyhez kötött számítógéphez számítógépasztalra van szüksége, akkor a rendszeregységnek szüksége lesz egy speciális fülkére, polcra a billentyűzethez és egy helyre a monitor számára. Ha az asztalt úgy tervezték, hogy laptopral működjön, fülkék helyett további polcokat is készíthet, ahol a dolgokat tárolják.

számítógép asztal

Gyakran a helytakarékosság érdekében a lehető legnagyobb mértékben optimalizálnia kell a helyet, ezt úgy lehet megtenni, hogy létrehozunk egy asztali projektet, amely számos polccal rendelkezik, beleértve az ajtókat is.

Fontos megérteni, hogy a fő cél egy kényelmes munkahely megteremtése, ezért előnyösebb, ha e paraméter alapján azonnal felvázoljuk az összes alkatrész hozzávetőleges méreteit. Könnyűnek kell lennie ahhoz, hogy elérje a polcokon szükséges elemeket, míg az asztal alsó részének el kell viselnie a maximális terhelést.

szokatlan számítógép asztal a saját kezével

Először is fontos a tervezés és a szoba bútorainak összhangja.

Rajzok és részletek

Hogyan készítsünk számítógépes asztalt saját kezűleg? A táblázat alapvető követelményeinek hozzávetőleges meghatározása után vázlatot kell felvázolnia. Nem feltétlenül művészi jellegűnek kell lennie, hanem teljes értékű megjelenést kell tükröznie, és minden szerkezeti részletet tartalmaznia kell. Ezt követően meg kell mérnie az asztal helyét, meg kell jelölnie a vázlaton a szükségeset: a magasságot, az asztal hosszát a fal mentén, az asztal szélességét a szobában. Ezt követően elkezdheti rajzok készítését. Ezek megint csak vázlatok lehetnek, de a mérések megjelölésével. Szükséges kiválasztani a pult magasságát, az összes részletet a megfelelő skálán megrajzolni. Feltétlenül ellenőrizni kell, hogy minden részletet kidolgozott-e, és nem felejtett-e el semmit, mivel ennek kész elrendezésnek kell lennie, amely szerint további munkák készülnek.

stílusos számítógépes asztal a saját kezével

A rajzok elkészítése után ki kell számolni a szükséges anyagot.

Megjegyzés: a számítógép asztalánál fontos jellemző a felesleges vezetékek elrejtésének képessége. Ehhez egy speciális rést biztosítanak, amelyhez az asztalon lévő lyukak vezetnek, általában kerek alakúak.

számítógép asztal fa

Jobb, ha a rögzítő anyagokat kis különbséggel veszi.

A rajzok elkészítése után ki kell számolni a szükséges anyagot: az alapanyag négyzetmétereinek számát, a fogantyúk és rögzítők számát.

sarok számítógép asztal

Ha saját kezűleg állít össze egy asztalt, használhat bármilyen anyagot, amely tetszik.

Megjegyzés: a rögzítő anyagokat a legjobb kis különbséggel venni. Problémás lesz, ha az összeszerelés során nincs elég.

munkahely a lakásban

Az olcsóbb anyagok közül általában laminált forgácslapot, MDF-et, műanyagot használnak.

Szükséges anyagok

Ha saját kezűleg állít össze egy asztalt, használhat bármilyen anyagot, amely tetszik. Ez az Ön preferenciáitól és pénzügyi lehetőségeitől függ. Ha drágább anyagot engedhet meg magának, akkor válassza a természetes fát: ez a legtartósabb és nem mérgező. Az olcsóbb anyagok közül általában laminált forgácslapot, MDF-et, műanyag lapokat használnak. Az asztal megjelenésének különleges követelményei esetén választhat üveg és fém.

számítógép asztal rajz

Az asztal megjelenésének különleges követelményei esetén választhat üveg és fém.

Megjegyzés: bár az üveg és a fém nagyon szépnek tűnik, és a ma divatos hi-tech stílusban használják, ezekkel az anyagokkal rendkívül nehéz dolgozni. Ehhez különleges készségekre van szükség, mivel az üveg nagyon törékeny anyag, a fémet pedig nehéz vágni.

csináld magad nagy számítógép asztal

A forgács fája és anyagai puhábbak és hajlékonyabbak, a kezdőknek meg kell állniuk náluk.

A forgács fája és anyagai puhábbak és hajlékonyabbak, a kezdőknek meg kell állniuk náluk.

egyenesen csináld magad számítógép asztal

Ha olyan anyagot használ, amely festést igényel, akkor jobb, ha azonnal vásárol festékeket és lakkokat egy boltban.

Annak érdekében, hogy a számítógépasztal a lehető legerősebb legyen, erős rögzítőelemekkel kell rendelkeznie. Erre vastag és önmetsző csavarok alkalmasak. Vásárláskor konzultálnia kell az eladóval: a teljes szerkezet hozzávetőleges súlya alapján javasolhatja a helyes választást.

készítsen egy gyönyörű számítógép asztalt a saját kezével

Szüksége lesz krétára vagy markerre az asztalrészek megjelöléséhez.

Megjegyzés: ha festést igénylő anyagot használ, akkor jobb, ha azonnal vásárol festékeket és lakkokat egy boltban.

számítógép asztal otthoni

Szükséges kiválasztani a pult magasságát, az összes részletet a megfelelő skálán megrajzolni.

Szükséges eszközök

Hogyan készítsünk számítógépes asztalt, ha nincsenek eszközök? Megvásárolhatja őket, vagy kölcsönkérheti barátaitól. A struktúra elkészítéséhez a következő eszközökre lesz szükség.

  1. Elektromos fűrész asztali alkatrészek vágásához közös anyagból. Használhat kézifűrészt is.
  2. Csiszoló és csiszolópapír, különböző méretű morzsa. Az alkatrészek kivágása után megfelelően kell csiszolni őket, hogy a felület tökéletesen sima legyen.
  3. Fúró vagy más eszköz műszakilag fontos furatok fúrásához.
számítógép asztal a szobában

Feltétlenül ellenőrizni kell, hogy minden részletet kidolgozott-e, és nem felejtett-e el semmit, mivel ennek kész elrendezésnek kell lennie, amely szerint további munkák készülnek.

Számítógépes asztalok természetes fából

Miután a külső oldal megszáradt, írja alá a részleteket egy újra, és festse meg a belső oldalát.

Mi kell még az asztal összeállításához

  1. Csavarhúzó. A szögek és a kalapács használata nem praktikus, a csavarok erősebbek és hosszabb ideig tartják a szerkezetet.
  2. Vonalzó építése szintekkel. Erre akkor lesz szükség, amikor az asztal összeszerelése a padlóval párhuzamosan kezdődik, annak elkerülése érdekében, hogy a tárgyak elmozduljanak és leesjenek a felületről. Egy vonalzó segít az asztal lehető legmagasabb szinten tartásában.
számítógépes asztal lábak nélkül

Miután a külső oldal megszáradt, írja alá a részleteket egy újra, és festse meg a belső oldalát.

Megjegyzés: krétára vagy markerre lesz szüksége az asztal egyes részeinek megjelöléséhez. Szükség lesz rájuk az összeszerelés során is. Ideális esetben használjon mosható jelölőket.

egyszerű számítógép asztal

Ezt követően meg kell mérnie az asztal helyét, meg kell jelölnie a vázlaton a szükséges elemeket: a magasság, az asztal hossza a fal mentén, az asztal szélessége a szobában.

kompakt asztal

Ezt követően szükséges az összes alkatrészt a lehető legpontosabban kivágni, egymás mellé hajtani és egyenként simítani.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

A gyártás első szakasza egy elrendezés létrehozása. Ha már elkészített egy elrendezést, elvégezte a számításokat és megvásárolta az összes szükséges anyagot, előkészített eszközt, elkezdheti a készítést.

készítsen számítógép asztalt

A táblázat alapvető követelményeinek hozzávetőleges meghatározása után vázlatot kell felvázolnia.

Először meg kell jelölnie a részeket a kiválasztott anyag felületén a számított elrendezés szerint 1: 1 méretarányban, hogy az asztal összes része illeszkedjen.

számítógép asztal a diákok számára

Fontos megérteni, hogy a fő cél egy kényelmes munkahely megteremtése, ezért célszerű az összes alkotóelem hozzávetőleges méretének azonnali felvázolása ezen paraméter alapján.

Megjegyzés: jobb, ha az alkatrészeket belülről aláírja, hogy összeszerelés közben ne keveredjen össze.

Számítógép asztal tenni

A gyártás első szakasza egy elrendezés létrehozása.

Ezt követően szükséges az összes alkatrészt a lehető legpontosabban kivágni, egymás mellé hajtani és egyenként simára csiszolni. Ha az anyag festést igényel, csiszolás után festse ki az összes alkatrészt kívülről, de belül hagyja. Miután a külső oldal megszáradt, írja alá a részleteket egy újra, és festse meg a belső oldalát.

otthoni bútorok

Ha már elkészített egy elrendezést, elvégezte a számításokat és megvásárolta az összes szükséges anyagot, előkészített eszközt, elkezdheti a készítést.

A teljes száradás után elkezdheti az összeszerelést az elrendezés szerint. Készen áll a barkácsoló sarok számítógép asztal az egyedi tervezéshez!

Stílusos számítógép asztal saját kezűleg

Ha az asztalt úgy tervezték, hogy laptopral működjön, fülkék helyett további polcokat is készíthet, ahol a dolgokat tárolják.

barkácsolás sarok számítógép asztal

Készen áll az egyedi tervezésű barkács számítógépes asztal.

Előző

Következő