Barkács asztal helyreállítása

Előbb vagy utóbb eljön a pillanat, amikor egy fából készült asztal elveszíti korábbi vonzerejét. Ha nem a helyes kiutat elküldeni, hogy port gyűjtsön a padláson, vagy hogy teljesen kidobja. A legjobb kiút ebből a helyzetből a régi asztal helyreállítása.

Bútor restaurálás

A bútorok helyreállítása izgalmas folyamat, amely lehetővé teszi, hogy jelentősen megtakarítson az új bútorok vásárlásán

Ez különösen igaz, ha a termék drága fafajból készül. Ilyen körülmények között sokkal jövedelmezőbb lesz az asztalt helyreállítani, mint új drága asztalt vásárolni, vagy a régi asztalt alacsonyabb minőségű termékre cserélni. Ezenkívül az antik modelleket az idő múlásával egyre jobban értékelik, és valószínű, hogy néhány év múlva egy felújított asztal nagymértékben megnő.

Kerek összecsukható asztal fából

Kerek fából készült összecsukható asztal a barkácsolás helyreállítása előtt és után

Sokak számára a házban található ősi asztal nemcsak bútor, hanem az ősök emléke, családi örökség és a hosszú távú stabilitás szimbóluma is. A fából készült asztal helyreállításával második életet kaphat, és megtarthatja a család történetének részeként.

Elegáns asztal faragott lábakkal

Elegáns, faragott lábú asztal restaurált felsővel

A legjobb megoldás erre a fából készült asztal helyreállítása saját kezűleg. Az asztal javítása sok pozitív benyomást kelt, és lehetővé teszi, hogy egyedi dolgot szerezzen, amely senki másnak nem lesz.

Decoupage kopott sikk alatt

A Decoupage lehetővé teszi, hogy ne csak költségvetést készítsen és gyorsan átalakítsa az asztalt, hanem stilizálja is, például a Shabby chic alatt

Az erős fadarabok sokáig tartanak, de néha elveszítik bemutatható megjelenésüket. Ez a probléma könnyen megoldható az asztal javításával. A saját készítésű asztal helyreállítása segít megtakarítani a családi költségvetést, mivel a műhelyek magas árat kérnek az ilyen munkákért.

Gyönyörű asztalok restaurálás után

A gyönyörű asztalok új életet nyernek a helyreállítás után

Így az összes fentieket összefoglalva kiemelhetjük a fából készült asztal saját kezűleg történő helyreállításának következő előnyeit:

 • a költségvetés megtakarítása;
 • a régi asztal második élete;
 • családi örökségek megőrzése;
 • egyedi bútorok készítése;
 • az asztal javításának alacsony költségei;
 • kiváló minőségű és tartós termék.

A régi asztal helyreállításának folyamata fáradságos, de bárki erejénél fogva, akinek még a fafeldolgozás terén is csekély ismeretei vannak és szerény ismeretei vannak a bútortervezés terén. A rendelkezésre álló eszközök és a kis anyagköltségek segítségével az elavult asztalnak friss és reprezentatív megjelenést kölcsönözhet.

Mozaik asztaldísz

Asztaldekoráció törött lemezek mozaikjával - szokatlan költségvetési megoldás a helyreállításhoz

A faasztalok helyreállításához a következő eszközöket használják:

 • Sander;
 • csiszolópapír;
 • bőrkészlet;
 • alapozó henger;
 • kefe készlet.
Anyagok és eszközök

Anyagok és eszközök a helyreállításhoz

Az asztal helyreállításához a következő anyagokra lesz szüksége:

 • gitt;
 • speciális termékek fához;
 • lakk;
 • festék;
 • ragasztó;
 • ha szükséges, egy fa lap.
Faasztal festés után

A fából készült asztal a festés után teljesen más megjelenést kapott

Az asztal javítása

A fából készült asztal javításának számos módja van. A legnépszerűbb az a módszer, amely az asztal felületének festékkel történő festésére, majd lakk felvitelére alapul.

Az asztal festése mintával

Annak érdekében, hogy az asztal látványosabb megjelenést nyújtson - nem teljesen festhető, hanem csak az egyes részeket

A második leggyakoribb a bútorok öntapadó fóliával történő ragasztása. Ez a módszer a legolcsóbbnak bizonyul, ugyanakkor lehetővé teszi a meglévő bútorhibák elrejtését és a termék megjelenésének jobbá alakítását.

A legegyszerűbb dekorációs lehetőség

A legegyszerűbb és legszebb lehetőség egy régi asztal díszítésére, amely nem igényli a festékekkel való fikázást, a film ragasztása

A bútorok restaurálásának eredeti technikája a csempézés az asztal felületén. Ez a módszer lehetővé teszi a termék számára, hogy hosszú ideig megőrizze gyönyörű megjelenését, mivel nem fog félni a nedvességtől és a magas hőmérséklettől.

Az asztal burkolása

Asztaldísz kerámialapokkal külön töredékekben

Az asztal helyreállításának munkáját a termék hibáinak alapos vizsgálatával kell megkezdeni. A legjobb megoldás az lenne, ha a bútorokat szétszereljük, megtisztítanánk a szennyeződéstől, majd összeraknánk.

Gondosan megvizsgáljuk az összes rögzítőelemet

Gondosan megvizsgáljuk az összes rögzítőelemet a munkalap felépítésében és hibáiban, valamint javítjuk az alkatrészeket

Ha hibákat találtak, akkor azokat meg kell szüntetni. Ha lehetetlen megjavítani az egyik alkatrészt, akkor azt ki kell cserélni egy újra, amelyet saját maga készített vagy megrendelésre készített.

A régi bevonat eltávolítása

A régi bevonatot darálóval vagy manuálisan eltávolítjuk

Ezután el kell távolítania a régi lakkot. Ehhez a terméket csiszoljuk. Ezt meg lehet tenni köszörülőgéppel, annak hiányában - különböző keménységű bőrökkel.

Közelről repedések és chips

Köszörülés után alaposan tisztítsa meg az asztalt a portól, és zárja le a repedéseket és a forgácsokat

Foltot borítunk

Ha a munkalapnak nincs súlyos károsodása, akkor nem rejtheti el a fa természetes szépségét, és foltot, majd lakkot takarhat

Nagyon fontos a fa csiszolása a szemcsék mentén, különben nehezen eltávolítható hibák léphetnek fel. A kezelés végén meg kell tisztítani a felületet csiszolópapírral, majd el kell távolítani az összes port a bútoroktól. Ezt követően speciális oldószerekkel, alkohollal vagy acetonnal kell zsírtalanítani az asztal felületét. Ha a termék bármely részén vannak forgácsok, repedések vagy karcolások, akkor ezeket meg kell gittelni, és a töréseket ragasztóval kell összekötni.

Az asztalt 1-2 rétegben lehet alapozni

Az asztalt 1-2 rétegben fel lehet alapozni egy kis szivacs henger segítségével, miközben minden rétegnek teljesen megszáradni kell

A munkalap csiszolása csiszolópapírral

Amikor az alapozó megszáradt, csiszolja újra a munkalapot közepes szemcsés csiszolópapírral vagy csiszolószivaccsal.

Ezután a bútor felületének őrlését és zsírtalanítását újra el kell végezni. Ha az asztal természetes fából készült, akkor célszerű megvédeni a kártevőktől és betegségektől. Ehhez a terméket megfelelő szerrel impregnáljuk.

Ha az asztal természetes fából készült, akkor jobb egy speciális impregnálással kezelni, amely megvédi a kártevőktől és betegségektől.

Lakkozás

A csiszolt étkezőasztal helyreállítható a felület csiszolásával és egy új dekorációs lakkréteg felvitelével

A következő lépés a fa részek lakkozása. Ha el kell takarnia néhány hibát, vagy csak meg akarja változtatni a régi asztal színét, akkor a lakk felvitele előtt használhat festéket. A bútorok árnyalatának megváltoztatása nem átlátszó, hanem színes lakk használatával is elérhető. Miután az összes alkatrész jól megszáradt, össze kell állítania a terméket.

A festéket 2 rétegben kell felhordani,

A festéket 2 vékony rétegben kell felhordani, majd az asztal felületét lakkal kell megvédeni

Befejezés

Régi asztaldísz

Dekoráció egy régi asztal decoupage technikával

A fából készült asztal helyreállításának utolsó szakasza a díszítés. Ismét felveheti az ecsetet, és különféle sablonok vagy maszkolószalag segítségével alkalmazhat egy alkalmazást az asztal felületére.

Az asztal festése tüllön keresztül

Az asztalt tüllön keresztül kell festeni az alapréteg fölött, kontrasztos színű pigmenttel

Azok számára, akik tudják, hogyan kell jól rajzolni, megfelelő a saját remekművének a bútorokon való képe, amely sok évig megmarad.

Asztal művészeti festéssel

A művészi festményekkel ellátott asztal tökéletesen kiegészíti a belső teret etnikai vagy rusztikus stílusban

A munkalapokon található minta létrehozható mozaikokkal vagy gyöngyfűzéssel is. Ez utóbbit akkor használják a munkában, amikor a cél az egyik nemesfém - arany, ezüst vagy bronz - utánzása.

Hozzon létre egy mozaik képet

Hozzon létre egy festményt az asztal felületén lévő kis töredékekből

Asztal kihúzható része

A Potal (aranyozás) csodálatos dísze egy klasszikus stílusú asztalnak

Előző

Következő