Fából készült asztal egy pavilonban, barkácsolás, ötletek készítése

A saját készítésű termékek soha nem fognak kimenni a divatból. És ez nemcsak az ékszerekre vonatkozik. A kézzel készített kerti és beltéri bútorok nem kevésbé népszerűek. Ez sok tényezőnek köszönhető, amelyek közül a legmeggyőzőbb az olcsóság. A pavilon asztalának elkészítésének példáján figyelembe vesszük a tervezés egyéb előnyeit, hátrányait és minden árnyalatát.

Nagy és masszív asztal

Nagy és erős asztal saját kezűleg történő ajándékozáshoz

Érvek és ellenérvek

A folyamat megkezdése előtt aggódhat a következő kérdés: "Megéri-e?" Nem egyszerűbb megrendelni egy szerkezetet, vagy készet venni? Lehet, hogy egyszerűbb, de nem a legjobb megoldás. És erről meggyőződhet a cikk elolvasásával.

Asztal padokkal

Kényelmes országasztal padokkal, amely nem igényel nagy gyártási költségeket

Kezdjük azzal, hogy a nyaraló pavilonjának jelentős helye van. Összegyűjti az összes rokonát és barátját, és a tulajdonos önkifejezése és büszkesége is. Az asztalnak szilárdnak kell lennie az összes vendég befogadására, ugyanakkor mesteri módon, a tulajdonos keze által jobban elkészítve, ami jelzi a saját otthona iránti aggodalmát.

Pavilonasztal

Asztal egy szokatlan alakú pavilonhoz

Ha saját kezével asztalt készít a pavilonban, akkor még több előnye van.

 • Költség. Természetesen a bútorok saját készítése olcsóbb lesz. Végül is nem kell fizetnie a master szolgáltatásaiért, ráadásul használhatja a rendelkezésre álló eszközöket és a már meglévő eszközöket.
 • Megjelenés. A késztermékek között nem mindig lehet megtalálni, amire egy adott esetben szükség van. Ha mindent saját kezűleg végez, akkor a fejében már van egy elkészült ötlet, amelyet pontosan megvalósíthat a valóságban.
 • Méretek. Ugyanolyan jelentős tényező. A projekt kidolgozása során figyelembe veszi a pavilon és a székek vagy a lávák minden méretét. Nem kell bevásárolni, hogy megfelelő méretű bútorokat találjon. Elég lesz a megfelelő rajz elkészítéséhez.

További plusz a folyamat öröme. Sok tulajdonos szeret különféle tárgyakat készíteni otthona számára, amelyek később büszkeségük tárgyává válnak.

Jégdobozos asztal

A beépített jégdobozos vidéki asztal még kellemesebbé teszi a szabadtéri kikapcsolódást egy forró napon

A hátrányokról szólva csak a sok elpazarolt időt említheti. De sok időt fog tölteni az üzletek körbevezetésével, hogy megtalálja a megfelelő terméket. Ez pedig örömmel eltöltött időpazarlásnak tekinthető?

A konstrukció típusának megválasztása

Már eldöntöttük: a saját kezű pavilon asztala win-win lehetőség. Lássuk hát a dolgot.

Először el kell döntenie az építés típusát. Ennek alapján 3 lehetőséget különböztethetünk meg.

 • Összecsukható. Fő előnye a tömörsége. A különlegesség az, hogy összecsukható vagy csavaró lábakkal és összecsukható asztallappal rendelkezik. Könnyen szállítható vagy elvihető egy időre.

  Összecsukható asztal

  Összecsukható piknik asztal

 • Transzformátor. Az ilyen típusú konstrukcióknak van egy hajtogató mechanizmusa is. Abban különbözik az előzőtől, hogy ez a nézet padkává vagy más bútorzattá alakítható. Ez a típus szintén elég kényelmes, de a csúszó mechanizmusok nagy száma miatt nem annyira tartós.

  Asztali transzformátor

  Transzformátor asztal piknik székekkel

 • Helyhez kötött. További mechanizmusok és átalakulási képesség nélkül.

  Kerek állóasztal

  A nyári tartózkodási helyhez tartozó kerek állóasztal remekül fog kinézni a verandán vagy a pavilonban

Az utolsó lehetőség mellett döntöttünk, mivel a legegyszerűbb előállítani és tartósan használható.

Helyhez kötött étkezőasztal

Csináld magad helyhez kötött étkezőasztal

A termékeket fel lehet osztani a pult alakja szerint is. A leggyakoribb négyzet alakú. De a kerekek is gyakoriak. Négyzetes, tompa sarkú asztalt kívánunk készíteni.

Kiválasztjuk az anyagot

Ugyanolyan fontos tényező. A jövő anyagának meg kell felelnie a következő kritériumoknak:

 • erő;
 • tartósság;
 • megbízhatóság;
 • könnyű feldolgozás;
 • természetesség.

Ez a tulajdonságok tökéletes halmaza. A valóságban azonban néha vissza kell vonulni tőlük. Tehát az anyagnak több lehetősége van.

 • Fém. A legkönnyebben feldolgozható azok számára, akik barátságosak a hegesztéssel. Nem nehéz asztalt készíteni fémből. Nagyon erős és megbízható lesz, de jelentős hátránya van - megjelenése. Hideg, mind érintésre, mind látványra. A fém bútorok kissé kellemetlen légkört teremthetnek. Ez a lehetőség azonban érdekes lehet, és létjogosultsága van.

  Fém asztalkeret

  Pad asztallal egy fém vázon

 • Faipari. A leggyakoribb lehetőség. Gyakran a bútorok, akárcsak a pavilon, természetes fából készülnek.

  Pavilonasztal és padok

  Diy asztal és padok egy pavilonhoz fából

A második lehetőségre fogunk összpontosítani. És ebben az esetben több lehetőség közül is választhatunk.

 • Természetes fa. A pavilonban lévő bútorok általában fenyőből vagy tölgyből készülnek. Ügyeljen más fafajtákra, de tartósnak kell lenniük. A természetes fa különleges energiával, illattal és formával rendelkezik, ami kellemes hangulatot teremt a baráti összejövetelek számára.

  Fa asztali készítéshez

  A legjobb lehetőség arra, hogy asztalt készítsen a pavilonban a saját kezével, keményfa

 • Faalapú anyagok. Kerti bútorokhoz ritkán használják őket, mivel nem különösebben tartósak, de ilyen termékekben is megtalálhatók. Leggyakrabban más nyersanyagokkal (fa vagy fém) együtt használják

  Forgácslemezek

  A forgácslapok félnek a nedvességtől, ezért nem alkalmasak kültéri nyitott pavilonokhoz

A munkához természetes fát választottunk. Ezért megvizsgáljuk a vele való együttműködés minden árnyalatát.

Alap feldolgozás

Mivel a kerti bútorokat, mivel a szabadban vannak, különböző páratartalom és hőmérséklet éri, nem beszélve a téli időszak tapasztalatairól, a fát speciális eszközökkel kell kezelni. Ez az eljárás szükséges. Ez segít a termék hosszú ideig tartásában, mivel megakadályozza az alap nedvesség, szélsőséges hőmérséklet és rovarok általi pusztulását.

Feldolgozás védőréteggel

A fát munka előtt és után már a késztermékben védőanyagokkal kell kezelni

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fafeldolgozás a telepítés előtt és után történik. A tervezés végén a kész terméket 2-szer bevonják lakkal.

Fontos! Válasszon minőségi alapozó kezeléseket, még akkor is, ha drágák. Egy olcsó vegyszer nem védi meg a fát és nem árt neki.

Tehát kiválasztottuk az alap anyagát és feldolgoztuk. Most folytathatja alkotásunk tervezését és díszítését.

Lépésről lépésre

Kerti asztal kialakítása

A legegyszerűbb kerti asztal kialakítása

A munka hatékony elvégzése érdekében, és semmit sem hagyhat ki, jobb, ha elkészít egy tervet, és feltünteti benne az összes szükséges részletet. Felhívunk figyelmét egy lépésről-lépésre álló tervre, amelyet alapul vehet.

A munka szakasza Eszközök és anyagok Várható eredmény
Rajzok készítése Whatman papír, ceruza, vonalzó, mérőszalag Befejezett projekt minden számítással
Előkészítő Minden eszköz (lásd alább), elegendő mennyiségű fa, kötőelemek Elkészült a további fellépés alapja
Különálló alkatrészek gyártása Táblák, famegmunkáló eszközök, mérőszalag, ceruza A leendő termék minden alkatrésze elkészül
Összeszerelés Előkészített alkatrészek, rögzítő szerszámok Az összeszerelés befejeződött, a felület készen áll a végső bevonásra
Végső borító Lakk, festék, ecsetek Az alkotás felhasználható

Most térjünk át részletesebben a terv egyes tételeire.

Rajzok készítése

Asztali rajz

Egy egyszerű fából készült asztal rajza

Minden munkát tervvel és projekt kidolgozással kell kezdeni. Ebben a szakaszban használhatja szakember segítségét, vagy saját maga készíthet rajzot. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy pontosaknak kell lenniük. Bármely, még apró számítási hiba is gyártási hibához vezethet.

Szerelési ábra

A fából készült országasztal szerelési rajza

A méreteket a pavilon és a láva méretei alapján számítják ki. Az optimális magasság megközelítőleg 80 cm. A rajzon meg kell jelölni a jövőbeli termék összes elemét, méreteit, rögzítési módjait és a projekt költségeit.

Kerti asztal rajz

X-alakú lábakkal ellátott kerti asztal rajza

Előkészítő szakasz

Könnyebb lesz a rajz folytatása. Ebben feltüntettük a szükséges számú alkatrészt és mérést. Ezen mutatók alapján választjuk ki az anyagokat és az eszközöket.

A munkához jó minőségű fára van szükségünk. Fenyőtáblát választottunk. Önmetsző csavarokra és fém sarkokra is szükség van. Az eszközökből fűrészt, darálót, fúrót készítünk elő.

Daráló gép

A felületet gyaluval dolgozzák fel, és elektromos csiszolóval csiszolják

Mint láthatja, nincs szükségünk annyi eszközre és anyagra, és a saját kezünkkel asztalt készíteni nem nehéz.

Különálló alkatrészek gyártása

A közvetlen gyártási folyamat az egyes alkatrészek feldolgozásával kezdődik. Van egy rajzunk, amely jelzi, hogy milyen elemekre van szükség, azok mennyiségére, méretére és egyéb paramétereire. Tehát meg kell tennünk:

 • munkalap,
 • téglalap alakú doboz;
 • lábak.

Az asztallap elkészítéséhez le kell zárni a csiszolt deszkákat, és vékony fa deszkákkal kell összekötni őket.

deszka létra

Csiszolt deszkákból asztallapot állítunk össze

A lábakat a kívánt formára és méretre vágjuk, csiszoljuk. Ez elég ahhoz, hogy felkészüljenek az összeszerelésre.

Készítünk egy dobozt a felső hevederből. Először egy szilárd téglalap alakú dobozt készítünk, amely valamivel kisebb, mint az asztallap mérete (az összes mérést vegye a rajzból). Ehhez erős és vastag deszkákat kell venni, összekötni őket végponttól végig.

Az asztalkeret összeszerelése

Összeszereljük az asztalkeretet, mindent alaposan ledarálunk

Ezután menjen az alkatrészek összeszereléséhez.

Összeszerelés

A láb felszerelése

A lábak és a jumperek felszerelése

A lábakat a téglalap alakú dobozhoz rögzítjük. Ehhez be kell helyezni őket a téglalap belsejébe a sarkokba, és fém sarkokkal és önmetsző csavarokkal kell rögzíteni őket.

Ahhoz, hogy a szerkezet erős legyen, merevítő anyagokat kell hozzáadni. Ehhez készítsen deszkákat, amelyek megfelelnek a lábak közötti távolság méretének. Rögzítse őket a lábak belső oldalára önmetsző csavarokkal. Adjon hozzá még egy deszkát az erősség érdekében a kapott négyzeten. Tegye ugyanezt a felső négyzettel.

Kültéri asztal

Kültéri asztal padokkal való ajándékozáshoz - szerelési lehetőség

Marad az utolsó simítás - az asztallap felszerelése. Csatlakoztassa a kapott síkot a dobozhoz, és rögzítse fúróval és önmetsző csavarokkal. Így kaptunk egy tartós és egyszerű asztalt egy pavilonhoz, amelyet kézzel készítettek.

Végső bevonat és tervezés

Az asztalt lakkal borítjuk

Ezután takarja le az asztalt lakkal, őrölje le és ismételje meg még 1-2 alkalommal

Az otthoni szakaszon vagyunk. A termék készen áll, marad a végső befejezés. A munka megkezdése előtt a fát speciális vegyszerekkel kezeltük, hogy megakadályozzuk annak pusztulását. A telepítés után még egy kezelést kell elvégezni - lakkozást. Így a termék sokkal tovább fog élni és biztonságosabb lesz a használata.

DIY asztal

A nyaraló barkácsasztala használatra kész

Az alkotásunk használatra kész. Hagyható úgy, ahogy van, mert a természetes fa önmagában is csodálatos dísze a pavilonnak.

Egy másik táblázat lehetőség

Egy másik lehetőség egy házi asztalokból készült asztalhoz

Festheted, vagy kifestheted, és újra kinyithatod lakkal. Van még egy érdekes módszer - égetés. De a bevonás előtt állítják elő, és jobb, ha ezt a munkát szakemberre bízza.

Így kaptunk egy asztalt egy pavilonban. Mint láthatja, nem nehéz megtervezni, sőt izgalmas.

Asztal és padok

Az asztal és a padok kétszínű változatban eredetinek tűnnek

Előző

Következő