Ablakpárkány asztal modern ötletek és megoldások bármely helyiséghez

A lakásban végzett felújítások során gyakran az a kérdés, hogyan lehet a szobát a legfunkcionálisabbá és legkényelmesebbé tenni. Jó megoldás ebben a helyzetben az lenne, ha asztalt használnánk a helyiség ablakpárkánya helyett. Ez a helyettesítés egyre népszerűbb, és friss áramlást és barátságosságot hoz a szobájába.

beépített asztal az ablakpárkányon

Az ablakpárkány szerepét az otthonban gyakran alábecsülik.

asztallap ablakpárkány márvány

Amikor a lehető legtöbbet kell kihasználnia egy kis konyhában vagy bármely más helyiségben, az ablakpárkányasztal felbecsülhetetlen szolgáltatást nyújt Önnek.

Mi ez és hogyan működik

Ennek a kialakításnak az a sajátossága, hogy egy ablakpárkányból áll, amely asztallá válik. Ebben az esetben az ablakpárkány önmagában hiányzik, csatlakozik az asztalhoz és ellátja funkcióit. 

ablakpárkány munkalap a konyhában

Mondhatjuk, hogy ez egy "hosszúkás ablakpárkány".

asztali küszöb

Bárhová felszereli, ez helyet takarít meg, lehetővé teszi a nappali fény kényelmes használatát és a belső tér érdekesebbé tételét.

Az ablakpárkányba épített asztal segítségével az ablaknyílás gyakran további polcokkal és szekrényekkel van felszerelve. Ezután ez a kialakítás és az ablak közelében lévő tér valódi munkahelygé válik, amelyet természetes napfény világít meg.

íróasztal küszöb

A modern ablakpárkányok lehetővé teszik íróasztalként való használatukat.

beépített asztal az ablakpárkányon

A kis korszerűsítés, amely nem igényel komoly idő- és pénzügyi költségeket, kényelmessé és működőképessé teszi.

Fajták

Ennek a kialakításnak több típusa van, attól függően, hogy milyen anyagot választottak az alapozásához.

 1. Természetes fa munkalap. Ez a típus a leginkább környezetbarát és a legtermészetesebb. A legjobb alap az értékes fafajok (bükk, kőris, tölgy) lesz. Gyakran használok fenyőt vagy vörösfenyőt is alapként, ami költséghatékonyabb lehetőség, de ugyanolyan vonzó megjelenésű és természetes tulajdonságokkal rendelkezik.

  fából készült asztallap ablakpárkány

  Ennek a típusnak a hátránya az anyag magas költsége.

 2. Műanyag. Anyag, amely hasonlóan megismétli a fém-műanyag ablakok ablakpárkányainak tulajdonságait. Kiváló lehetőség, ha úgy dönt, hogy ablakpárkány asztalt helyez a gyermekszobába, mivel könnyen kezelhető és nem igényel különösebb gondozást.

  asztali ablakpárkány

  Ennek a típusnak a fő előnye az alacsony költség.

 3. Forgácslemez vagy MDF. Ez a fajta pult forgácsanyagokból készül. Kellemes megjelenésű a fatermék, ugyanakkor alacsonyabbak a költségeik. Könnyen tisztítható is.

  ablakpárkány asztal az óvodában

  Nagyszerű bármilyen helyiséghez.

 4. Természetes kő. Ez a típus az egyik legdrágább, ami igazolja megjelenését és költségét. Az ilyen munkalapok remek kiegészítői lesznek a nappalinak.

  kő küszöb pult

  Általában onixot, márványt, gránitot vesznek alapul.

Hol használható

Az ablakpárkányba épített asztal minden helyiségben jól fog kinézni, legyen az óvoda, konyha vagy dolgozószoba. Vegyünk néhány példát ennek az újításnak a felhasználására.

 • Gyerekek. Jó megoldás diák vagy tinédzser számára. Az ablakpárkány, mint íróasztal ebben a helyiségben helyet takarít meg, és jó megvilágítást biztosít a gyermek munkaterületén.
íróasztal küszöb

Az óvodában lévő ablakpárkányos asztal remek megoldás a helytakarékosságra, különösen akkor, ha egynél több gyermeke van.

ablakpárkány asztal

Egy ilyen kialakítás megvilágítása nemcsak nagyobb, hanem sokkal jobb is, ami nagyon fontos az iskolások, a diákok és az otthon asztalnál dolgozó más emberek számára.

 • Nappali. A szoba ablakpárkányasztala, ahol az egész család összegyűl és vendégeket fogad, kényelmes asszisztensként szolgál (italokat vagy rágcsálnivalókat tehet rá), valamint kellemes és szokatlan megjelenést kölcsönöz a belső térnek.
retro szekrény

Létrehozhat nemcsak egy közönséges ablakpárkány-asztalt, hanem egy érdekes tárgyat, amely díszíti a szobát.

 • Konyha. Praktikus lehetőség egy kis helyiség számára. A konyhában asztallá alakuló ablakpárkány segít abban, hogy a legtöbb helyet kihasználja.
asztallap az ablakpárkányon

Ha az ablakpárkányt munkalapként használja, akkor mesterséges megvilágítás nélkül is megteheti, anélkül, hogy károsítaná a szemét.

 • Tanulmány. Az íróasztal, egy ablak ablakpárkánya egy tanulmány számára friss légkört teremt és javítja a munka termelékenységét azáltal, hogy rendszeresen áttér az ablakra.
fehér asztali küszöb

Asztali lámpára ritkán van szükség, és csak éjszaka.

szekrény kialakítása

Nagy figyelmet kell fordítani az ablakpárkány-pult anyagának minőségére.

Előnyök és hátrányok

Végül eldönthetjük, hogy asztalt készítünk-e, vagy az ablakpárkányt eredeti formájában hagyjuk-e, megfontoljuk ennek a kialakításnak az összes előnyét és hátrányát.

bárpult ablakpárkány helyett

Asztali küszöb, hihetetlen kilátással az ablakból.

Előnyök:

 • Helytakarékosság;
 • A szoba modern megjelenése létrejön;
 • Jó megvilágítás (különösen hasznos a munkaterületen).
ablakpárkány bárpult az erkélyen

Egyél reggelit az ablakpárkány étkezőasztalánál, miközben élvezi a kilátást.

Hátrányok:

 • Az asztal alatti fűtőberendezések működése során a szoba meleg levegőjének keringése zavart okoz;
 • Túlzott megvilágítás tiszta időben;
 • A hosszú függönyök képtelensége (ami nem mindig jó a nappalinak).
ablakpárkány munkalap a szobában

Szervezze meg asztali ablakpárkányát, inspirációt keresve a szeme előtt a természet szépségében.

Tippek a választáshoz

Függetlenül attól, hogy ablakpárkány asztalt szeretne-e elhelyezni az óvodában, a nappaliban vagy a konyhában, figyeljen a következő kritériumokra.

 • Anyag. Jobb, ha funkcionális és könnyen kezelhető anyagot választ az óvoda számára. 
ablakpárkány munkalap a belső térben

A forgácslap vagy a természetes fa jobb az íróasztal számára.

 • A méret. Az egyik fontos paraméter. A telepítéssel kapcsolatos problémák elkerülése érdekében pontos méréseket kell végezni. 
munkahely az asztal ablakpárkányán

Ha ez egy íróasztal, akkor a paramétereket úgy kell kiszámítania, hogy kényelmes legyen a munka.

 • Minőség. A vásárláskor feltétlenül konzultáljon az eladóval, és kérjen meg minden dokumentumot ehhez a kivitelhez, amely feltünteti a gyártót és a pontos összetételt.
asztali ablakpárkány, kilátással az ablakról

Ügyeljen arra, hogy a választott vállalat olyan környezetbarát anyagokat állítson elő, amelyek nem bocsátanak ki káros anyagokat a levegőbe.

Telepítési tippek

Ha úgy dönt, hogy maga telepíti az ablakpárkány asztalát, figyeljen a következő tényezőkre.

 • Szerszámkészlet. Ön nem nélkülözheti önmetsző csavarokat, habot, tömítőanyagot, rudat, perforált rögzítőprofilt, fúrót, épületszintet.
ablakpárkány felszerelése

Csináld magad ablakpárkányokat.

 • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az asztallap felszerelésének pontosságát (különösen, ha íróasztalt telepít ablakpárkánnyal). 
fából készült asztali küszöb

90 fokos szögben kell lennie a padlóhoz.

 • Célszerű lyukakat készíteni a munkalapon (ha nincs ilyen), hogy ne zavarja a helyiség légkeringését.
asztali küszöb otthon

Jobb azonban szakemberekre bízni a szerkezet telepítését, hogy elkerüljék a szerkezet és az ablakpárkány különféle károsodásait annak eltávolítása során.

Előző

Következő