Gyerek éjjeliszekrény - modern helytakarékos megoldások

Minden anya tudja, hogy bármely szoba kicsi lesz egy aktív gyermek számára. Ezért minél több szabad hely jut neki, annál jobb - kevesebb tárgy szenved. Ruhák és játékok szekrénye beépíthető a falba. Helyezze a könyveket a polcokra. Minden értékes dolog, amit a gyermek elszakíthat vagy eltörhet, átköltözhet egy másik szobába. Egy kérdés marad - hogyan kell kezelni az ágyat?

Éjjeliszekrény

Manapság az egyik legkompaktabb alvóhely egy összecsukható ágy, transzformátoros matracos éjjeliszekrénnyel, amelynek nagy része a kényelem.

A gyermekágyi szegélykő transzformátor a segítségére siet

A gyermeknek külön ággyal kell rendelkeznie. A padlón lévő matracon való alvás igazi kínzás lesz - kemény és poros. Télen egy ilyen "ágyon" megfázhat. A könnyű összecsukható ágy nem mindig előnyös megoldás. Rejtegetni kell, és nem minden apartmanban van szekrény. A csőváz alacsony tartóssággal rendelkezik, és gyorsan meglazul. Az összehajtható ágy melletti ágy alapja megnyúlik és megereszkedik.

Az ultramodern multifunkcionális kialakítás a régi kagylómodellel ellentétben lehetővé teszi, hogy alvási helyet is felszereljen a civilizáció előnyeitől távol, például az országban vagy egy túrán.

FONTOS! A szövet vagy drótháló alapja nem elfogadható. Egy ilyen ágy a gerinc görbületét provokálja a gyermeknél.

ágy modellek

A legpótolhatatlanabb bútor lesz belőle, ha rokonok vagy barátok úgy döntenek, hogy éjszakáznak.

Az éjjeliszekrény napközben "úgy tesz", mintha hétköznapi bútor lenne, éjjel pedig kényelmes alvóhelyré válik a gyermekek édes álmainak megálmodására. Az ilyen bútorok előnyei:

 • tömörség - összecsukva az ágy ötször kevesebb helyet foglal el;
 • mobilitás - a szokásos ágytól eltérően a szoba bármely részére áthelyezhető;
 • egyszerűség és egyszerű átalakítás - az ágyrészeknek az ágy előkészítésével és az ágy tisztításával való összekötésének speciális rendszerének köszönhetően a gyermek egyedül is képes megbirkózni.
Kerámia ágy gyerekeknek 2-részes kihúzható

A szegélykő könnyen ágyrá alakul, rövid idő alatt kiváló feltételeket teremthet a kikapcsolódáshoz.

A kikötő alja kombinálható - lamellákból áll, amelyek tetején sűrű szövetalap van kifeszítve spirálrugókon. Hatalmas megjelenése ellenére a gyermekágyi szegélykő ennek a megoldásnak köszönhetően majdnem 10 kg-mal könnyebbnek tűnik a többi lehetőségnél.

Diy szegélykő ágy

A közelmúltban a gyártók új speciális modelleket kínálnak jobb műszaki jellemzőkkel.

FONTOS! Rácsos talpú összecsukható ágy csak matracokkal használható.

Az éjjeliszekrények fő hátrányai:

 1. alkalmas 5-7 éves gyermekek és általános iskolások számára - egy fiatalabb gyermeknek lökhárítóra van szüksége, hogy megakadályozza a padlóra zuhanást;
 2. a fém összecsukható ágyszerkezetet nem hosszú távú nagy terhelésre tervezték - egy felnőtt a súlyával meghajlíthatja.
Éjjeli éjjeliszekrény összecsukható ággyal

Napközben az összecsukható ágy asztalként szolgál, éjjel hálóhelyeket képez.

 Könnyű éjjeliszekrények

Vannak egyszerűsített modellek, amelyek hasonlítanak egy bőröndhöz. Az ilyen ágy ágyának kialakítása három részből áll - két összecsukható, összecsukható lábakkal felszerelt, és egy középső, amely görgős lábakkal ellátott szegélykő alapjaként működik, hogy a szobában könnyen mozoghasson. Az egyik fekvő szakasz laminált forgácslapból készült fejtámlával van ellátva, amely az ágy tisztításakor asztallapká válik.

A szegélykő ágy méretei összeállítva:

 • szélesség - 0,91 m;
 • mélység - 0,34 m;
 • magasság - 0,99 m.
Szegélykővel ellátott ágy az óvoda számára

Az összecsukható kialakítás minimálisan használható helyet foglal el.

Az összecsukható ágy 2 mm vastag és 25 mm átmérőjű fémcsőből készül, ellenálló korróziógátló bevonattal kezelve.

Az ágy méretei kibontott formában:

 •  szélesség - 0,91 m;
 •  hossza - 2 m;
 • lábmagasság - 0,39 m.
Gyerekágy 3-szintes kihúzható szegélykővel

A szétszereléshez a transzformátor összeállítása nem igényel nagy erőfeszítést.

Az összeállított ágyszekrény kényelmesen használható mobil éjjeliszekrényként a kanapé közelében. Ha van fedezete, egy ilyen összecsukható fekhely a tárolóban tárolható - kevés helyet foglal el, és a görgős lábaknak köszönhetően könnyen szállítható.

Két az egyben ágy

Esztétikusabb megoldás egy összecsukható ágy a gyermekek számára. Úgy néz ki, mint egy keskeny, fiókos éjjeliszekrény, amely a falhoz áll. Faforgácslapból készült téglalap alakú dobozból áll, amelybe hajtogatva egy összecsukható fémágyat helyeznek matraccal és párnával. Bizonyos modellek előlapja lehajtható, amikor az ágy kinyílik.

A szegélykő méretei kicsiek, lehetővé téve, hogy harmonikusan beolvadjon a belső térbe, és ne foglaljon sok helyet a szobában:

 • szélesség - 0,87 m;
 • mélység - 0,38 m;
 • magasság - 0,99 m.
átalakító talapzat

Korrózióvédelem - a fémkeretet speciális bevonattal borítják, amely megvédi a terméket a rozsdától.

Az ágy méretei kibontott formában:

 • szélesség - 0,8 m;
 • hossza - 1,9 m;
 • lábmagasság - 0,27 m.

Összeszereléskor az ágy nyitott oldalával a falhoz fordítható, a görgős lábaknak köszönhetően.

"Három az egyben" ágy

A gyermeket meg kell tanítani az asztalhoz ülni - rajzolni, gyurmából faragni, a nulla évfolyamtól a tanár feladatait ellátni. Az ilyen feladatok elvégzéséhez a „három az egyben” multifunkcionális gyermekágy alkalmas:

 •  magasság - 0,735 m - megfelel az óvodáskorú gyermekek számára ajánlott értékeknek;
 •  mélység - 0,44 m - nagyobb stabilitást biztosít az összeszerelt bútoroknak, a gyermek nem fogja tudni leejteni az oldalára vagy felborítani;
 • szélesség - 0,97 m - megnöveli az asztallap méretét, ha asztalként használják, lehetővé teszi, hogy tágasabb ágyba építsen, és vastag ortopéd matracot tároljon benne.
Készítse el az ágyat egyedül

Megfizethető ár - minden modell meglehetősen alacsony költségekkel rendelkezik.

A „három az egyben” ágy laminált forgácslapból készült doboz, kétrészes összecsukható fedéllel. Összecsukva éjjeliszekrénynek tűnik, az első rész bezárja az összecsukható ágy bejáratát, a második pedig asztallapként szolgál.

Ahhoz, hogy az ágy kényelmes asztal legyen, meg kell emelni a fedél elülső részét, és ki kell nyújtani az alatta lévő támasztékokat, amelyek vízszintes helyzetben tartják.

A tömörség ellenére az ágy mérete nem alacsonyabb, mint a teljes ágy:

 •  szélesség - 0,8 m;
 •  hossza - 1,9 m.
Ágy szerelési diagram

A mechanizmus kényelmes összecsukása, kibontása érdekében a szekrény speciális gumi, poliuretán betétekkel ellátott görgőkkel van felszerelve.

Az asztal ágygá alakításához a fedelet függőlegesen felemelik, félbehajtják és egy speciális tartóval rögzítik. A belső kialakítású ágy a sikeres kialakításnak köszönhetően könnyen szétszerelhető.

Óvatosan válassza ki az ágyát

Az ágy kiválasztásakor ügyeljen a következő részletekre:

 • súly - a gyermek sérülésének megakadályozása érdekében, ha úgy dönt, hogy maga mozgatja vagy szétszereli az ágyat;
 • az ágy szélessége - minél nagyobb, annál jobb lesz a gyermeke alvása;
 • az előlap jelenléte - bezárja a gyermek hozzáférését az ágy mechanizmusához, és megakadályozza az idegen tárgyak - játékok, könyvek, filctollak - bejutását az éjjeliszekrénybe;
 • ágyhajtogató mechanizmus - a lehető legbiztonságosabb legyen a gyermek számára;
 • speciális lökhárítók jelenléte, amelyek megakadályozzák a matrac lecsúszását az ágyról és a gyermek leesését az ágyról a padlóra;
 • az ágy lábainak magassága - minél rövidebbek, annál kevésbé valószínű, hogy megsérül, ha a padlóra esnek;
 • a kikötő alját lamellákkal (latoflexekkel) kell megerősíteni.
Transformer komód

A bútoripar számos lehetőséget kínál az összecsukható szerkezetek számára, amelyek különböző helyzetekben használhatók.

Gondosan tanulmányozza át, hogy az összecsukható ágy milyen anyagokból készül. Az acélból készült csőváz tartósabb, mint az alumíniumötvözetek. Az alapnak erősnek és vastagnak kell lennie. Ilyen célokra a polipropilén szövet kiválóan alkalmas - nagy szakítószilárdsággal rendelkezik, érzéketlen a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokra és a vegyi anyagok hatásaira. Az ágy ágyára húzó rugókat horganyzni kell.

MEGJEGYZÉSRE! Legjobb teherbíró textil alap.

Lamellák - ívelt deszkák hajlított fa furnérból. Két célt szolgálnak:

 •  megvédi a gerincet a görbülettől;
 •  csökkentse az ágyalap feszültségét, ha valaki rajta fekszik.
Elegáns esztétikus megjelenés

Leggyakrabban teleszkóposan készülnek, ami segít a magasság gyors beállításában, és lehetővé teszi, hogy összecsukható szerkezetet helyezzen el akár a sáros folyók vagy tározók partján is.

A minőségi lamellák bükkből készülnek. Szélesnek (legfeljebb 7 cm) és vastagnak (8 mm) kell lenniük. A vázhoz történő rögzítés speciális polipropilénből vagy gumiból készült tartó segítségével történik (kevésbé nyikorognak).

Kiságy-transzformátor fotó

A csiszolt forgácslapból készült kompakt szekrény tökéletesen illeszkedik minden modern stílushoz, például a csúcstechnikához vagy a minimalizmushoz.

Az ágy jellemzői

Az ágyi szegélykő kiválasztásakor nemcsak a tervezésre, hanem a termék alapjára is figyelni kell.

FONTOS! Ne engedje, hogy a gyermek a kihajtott ágyra ugorjon - a latoflexek csak a gyermek súlyának egyenletes eloszlását képesek elviselni az alvóhely teljes területén.

És a matrac keményebb...

A kiságy éjjeliszekrényei gyártói rugótalan matracokat tartalmaznak. A gyermekágy matracának vastagságának legalább 6 cm-nek kell lennie. Ez egyetlen darab rugalmas és rugalmas anyagból készül, sűrű, steppelt szövetből készült huzatban. Vannak, akik az ágyba építik a matracot - ez egy darabból áll.

Gyerekek gyönyörű bútorai

A gyermekágyat könnyű terhelésre tervezték, kis méretű.

A leggyakoribb anyag a hallcon. Szorosan csomagolt poliészter szálakból áll, spirálra csavarva és termokémiai kezeléssel egymáshoz kötve. Ennek a szerkezetnek köszönhetően a rugalmas matrac hosszan tartó ágyterhelés után gyorsan visszanyeri alakját, és nem szorul össze.

gyermekágy

A legjobb, ha megvásárol egy gyerekeknek szánt összecsukható ágyat speciális szövetzsebekkel könyvekhez vagy játékokhoz.

Ha nem, akkor mindenképpen vásároljon gyermek ortopéd matracot. Vásárlásakor vegye figyelembe a következő követelményeket:

 1. a matrac és az összecsukható ágy ágyának szélessége vagy hossza közötti különbség nem haladhatja meg a 3 cm-t;
 2. előnyben részesítsék a közepes vagy fokozott keménységű rugótalan matracokat, amelyek kevésbé vannak kitéve a gerinc deformációjának és hozzájárulnak a helyes testtartás kialakulásához a gyermekben;
 3. ha rugós matracot választott, ellenőrizze a matrac felső rétegének puhaságát és rugalmasságát.
kagyló játékautókkal

Az erős fémkeretet további bilincsekkel erősítik meg, az alvó ágyat nemcsak alváshoz, hanem aktív játékokhoz is használják.

TÁJÉKOZTATÁSUL! Jó költségvetési megoldás a 7 cm vastag poliuretán habból készült összecsukható háromrészes matrac. De 2-3 év után ki kell cserélni - a matrac át van nyomva, és nem biztosítja a testtömeg egyenletes elosztását az ágy területén.

A rugótalan matracok eltérő összetételűek. Kívül egy vékony réteg puha anyagot fektetnek - ütő, latex vagy memoriform. Az oldalfalak sűrű poliuretán habszélekkel vannak védve. A belső réteg, amely biztosítja a matrac szükséges merevségét, kókuszrostból, struttofiberből vagy holofiberből készül. Az előállítási költségek csökkentése érdekében az ágy felszínével érintkező alsó oldalon nincs puha réteg.

gyermek összecsukható ágy százszorszépekkel

A kompakt kialakítás lehetővé teszi, hogy kényelmes pihenési környezetet teremtsen gyermeke számára a városon kívüli utazás során.

Ha önállóan választ egy matracot egy ágyhoz, ne legyen lusta, hogy megtudja, milyen anyagból készül a védőhuzata. Ez befolyásolja a termék tartósságát és biztonságát.

A borító legjobb anyaga a mez és a jacquard, amelyek kevésbé kopnak. A poliészter nem engedi át a port, de nem biztosít szellőzést és szoros kapcsolatot a lappal, amely folyamatosan lecsúszik róla. A durva kalóriából és pamutból készült huzatok jobban szellőztetik a matracot, de gyorsan elszakadnak.

gyermekbútor transzformátor fotó

Nagy figyelmet kell fordítani a külvárosi pihenésre szánt modell lábaira.

FONTOS! A burkolat szövetét antiallergén és gombaellenes vegyszerekkel kell impregnálni, és védelmet kell nyújtania a portól, ami csökkenti a légzőszervi megbetegedések kockázatát.

A jobb hőmegtartás érdekében a burkolatot belülről varrott kötéssel vagy párnázott poliészterrel varrják. A steppelt jacquard burkolat külső felülete nagy, négyzet alakú cellákból áll, amelyek elegáns megjelenést kölcsönöznek a matracnak.

Forradalmi ágy a belsőépítészetben

A „két az egyben” és a „három az egyben” talapzatú gyermekágy kiváló megoldás olyan kis stúdió apartmanok számára, amelyekben nincsenek szekrények vagy használati helyiségek. Megvalósítja az intelligens tárolás és a lakótér gazdaságos felhasználásának elvét. Az ágy belsejében bőséges tárolóhely áll rendelkezésre matrac, takaró és párna számára, a multifunkcionális használat pedig csökkenti a bútorok számát.

kényelem és tömörség

A teljes szerkezet elegáns esztétikai megjelenését festett vagy laminált lamellák hangsúlyozzák.

MEGJEGYZÉSRE! A csúcstechnológia vagy a minimalista stílus kedvelői értékelni fogják az innovatív megoldást.

Ha meg akar felelni a szoba tervezési követelményeinek, akkor az ágy kiválasztásakor figyelembe kell venni a szoba általános színvilágát. A kis felvételeket tartalmazó lakásban a tágasság illúziójának megteremtése érdekében a falakat, a mennyezetet és a padlót világos színek díszítik.

Ágy-szegélykő transzformátor

A fő tervezési paraméterek meghatározzák azt a súlyt, amelyet a szegélykő ágy kibír.

Kövesse az alábbi egyszerű szabályokat, hogy az ágy egy szegélykő harmonikusan "illeszkedjen" a teljes belső térbe:

 1. meg kell egyeznie a szoba színvilágával (két vagy három alapszín);
 2. vegye figyelembe gyermeke színpreferenciáit.

A gyermekek éjjeliszekrényei forgácslapból készülnek, fafajok utánzásával, visszafogott tompa színekkel - éger, tölgy, dió, bükk -. De vannak kivételek - cseresznye és alma. Egyes gyártók több élénk színű ágyat gyártanak.

Transzformátor ágy egy kis lakáshoz

A fémháló fertőtleníthető és különféle tisztítószerekkel kezelhető.

Ha nem talált megfelelő árnyalatú ágyat, festse ki maga. Illessze gyermeke két kedvenc színét. Fedje le egyikükkel a felső és az elülső falat, a másikkal az oldalfalakat.

Hozzon létre egy vidám hangulatot a kis, kifejező formájú gyereksarok kialakításához. Vásároljon három az egyben tálalószekrényeket az ágyához, egy állványt markerekhez és ceruzákhoz, egy széket és egy speciális szőnyeget az asztallapon, hasonló élénk színekre festve. Helyezzen alá egy kényelmes és meleg szőnyeget. Az unalmas ágykő a felismerhetetlenségig átalakul.

Összecsukható ágyszekrény

Különböző modellek - a kihúzható ágy különböző alapokat tartalmaz.

Ügyeljen a helyiségre a gyermekszoba belsejében. Kívánatos, hogy az ágykeret a radiátor közelében legyen, de a fejtámlával az ajtóig. Két problémát fog megoldani:

 1. vigyázzon egészségére - alvás közben a gyermek nem fog belélegezni a tüdő számára káros, száraz, meleg levegőt, a lába pedig meleg lesz;
 2. biztosítsa a személyes terét - amikor belép a szobába, az asztalnál ülő gyermeknek nem lesz olyan érzése, hogy utána kémkednek.

A gyermekek éjjeliszekrénye megoldja az élettér hiányának problémáját, és több teret ad a gyermeknek a játékhoz. A kompakt méretek, a multifunkcionális használat és az átgondolt kialakítás tökéletesen integrálja a modern belsőépítészetbe. A polipropilén szövetből készült erős ágy, a latoflexek fölé feszítve, és az ortopéd matrac kiváló minőségű huzatban kényelmes alvást biztosít, és megvédi gyermekét a gerincproblémáktól, a bőrbetegségektől és a légzőszervi betegségektől.

Összeszerelt ágy

Kényelmes felszerelés - igény szerint a matrac külön megvásárolható.

Előző

Következő