Gyerek tetőtéri szoba csúszdával és játszótérrel. Modellek a belső térben

A lakótér belsejében található ágy kulcsfontosságú helyet foglal el; helyiségben való elhelyezkedése határozza meg, hogy hol és hogyan fognak elhelyezkedni a többi belső elem. Így épül fel a hálószoba ésszerű használatának hagyományos megközelítése. De amikor egy óvodáról van szó, gyakran a klasszikus megközelítések szétesnek, mint egy homokvár.

gyermekágy csúszdával

A csúszdával ellátott tetőtéri ágy egy kétszintes gyermekbútor-komplexum, amely egyesíti a hálószoba és a játszótér funkcióit.

tetőtéri ágy csúszdával

Az ilyen típusú bútorok alvóhelyét a felső vagy az alsó szint foglalhatja el.

A babaágy kiválasztása korántsem egyszerű feladat egyik szülő számára sem. A gyerek növekszik, megvannak a saját vágyai és igényei. Már nem tud aludni teljesen az ágyában, mert ez kicsi lett számára. És telik az idő a gyermek ágyának cseréjéről.

gyermek ágy létrával és csúszdával

A modellek többsége univerzális: balra és jobbra is összeszerelhetők.

Ugyanakkor a szülőknek nemcsak a gyermek egyéni sajátosságait kell figyelembe venniük, hanem meg kell érteniük, hogy a bútorok hol és milyen helyet foglalnak el az óvodában. A legnehezebb választani, ha funkcionális helyet alakít ki az egészséges alvás számára a gyermek számára, és helyet takarít meg személyes tevékenysége számára.

tetőtéri ágy csúszdával

A játékteret a típustól függően a következő ábrázolja: egy szabad fülke a játék folyamatának megszervezéséhez, egy fülke játékállványokkal; hinta; kárpitozott bútorok, gyermek csúszda, játszótér a szerkezet felső szintjén.

A piacon sok olyan ajánlat található, amely megfelel ezeknek a követelményeknek, de a csúszdával ellátott emeletes ágy nagy kereslet. Különleges személyiséget kölcsönöz a morzsák hálószobájának, megőrzi a funkcionális teret és diverzifikálja a gyermek játéktevékenységét.

gyermekágy padlás csúszdával

A gyermekek tetőtéri ágyai sokfunkciósak és helyet takarítanak meg.

Emeletes ágy előnyei

 • Az ágy megkülönböztető jellemzője a biztonság. Általában minden oldalról lökhárítókkal van felszerelve.

  baba ágy loft

  A meglehetősen magas biztonsági sín jelenléte lehetővé teszi a gyermek számára, hogy jól aludjon

 • Az emeletes ágy szerkezete rendkívül tartós, a fekhely akár 90 kg vagy annál is nagyobb terhelést jelent. A megnövekedett szilárdság a megerősített váznak köszönhető, amely lehetővé teszi az emeletes ágy csúszdával történő felszerelését további sporteszközökkel.

  gyermekágy csúszdával és kötelekkel

  Ezek lehetnek kötelek, létrák és egyebek.

 • Az ilyen ágymodellek jó stabilitással rendelkeznek, és általában a falhoz vannak rögzítve.

  gyermekágy csúszdával

  Az óvodások számára egy érdekes lehetőség egy játszótérrel kiderül, hogy egy sportkomplexum vagy egy szövetház elemei.

 • Az emeletes ágyak nem triviális és frappáns kialakításúak, ötvözve a fokozott funkcionalitást.

  ágy kialakítása csúszdával

  Ez eredetiséget és gazdag belső teret kölcsönöz a gyermekszobának.

 • Segít helyet takarítani az óvodában. Természetesen az ilyen komplexek méretei különböznek, közel a hagyományosakhoz 1700 * 2330 * 1500 mm-nek számítanak. De ma egyedi megrendelés alapján bármilyen dimenziót teljesíthetnek, és a legvadabb vágyakat testesíthetik meg.

  kék csúszóágy

  Az emeletes ágy nemcsak az alvóhely jellegét hordozza magában, hanem egy játszóteret is, és esetleg egy sarok a tanuláshoz.

A csúszdával ellátott emeletes ágynak megvan a maga jelentős hátránya - ez a kérdés pénzügyi oldala. Funkcionalitása és szokatlan kialakítása miatt az ilyen ágy átlagos ára körülbelül 20 000 rubel. és magasabb. 

gyermekágy csúszdával

Ilyen készlet vásárlásakor nemcsak ágyat vásárolnak, hanem játszóteret és esetleg 2 vagy több ágyat is.

Emeletes ágyak csúszdával

 1. A tetőtéri ágy egy kétszintes szerkezet, amely ötvözi a felső szint alvóhelyét és az alsó szint játékterét. A játéktér kialakításához gyakran hintákat, játékdobozokat és kárpitozott bútorokat használnak.

  tetőtéri ágy csúszdával

  Egy ilyen érdekes kiegészítés, mint egy csúszda, minden bizonnyal örömet okoz a gyereknek - egy igazi "sétáló" komplexum a házban.

 2. Multifunkcionális ágy - ilyen kivitelben vannak szekrények, kihúzható fiókok, játszótér.

  gyermekágy csúszdával és fiókokkal

  A tetőtéri ágynak, mint bármely más gyermekbútornak, erősnek és biztonságosnak kell lennie, képes ellenállni nemcsak az alvó gyermeknek, hanem az aktív játékainak is.

 3. A szokásos emeletes ágy feltételezi, hogy két fekvőhely van a felső és az alsó szinten, esetleg egy harmadik hely, amely egy kihúzható dobozban található az alsó szint alatt.

  emeletes ágy csúszdával

  Ezen felül létra és csúszda található.

Az elért modern fejlődés lehetővé teszi a különböző anyagok használatát a gyermekbútorok gyártásában. Az ókortól kezdve úgy gondolták, hogy a bútorok gyártásának legjobb anyaga a természetes fa.

gyermekágyak csúszdával fából

A fa mindig tapintható, tartós, esztétikus és viszonylag könnyű.

Ezen a területen a tűlevelűek vették át a vezető pozíciókat. A tömörfa bútorok funkcionálisak és elegánsak, biztonságosak az egészségre, és ez különösen fontos a gyermekbútorok esetében.

gyermekágy csúszdával fából

A tömör fa teljesen környezetbarát anyag, mivel feldolgozása során nem használnak szintetikus gyantákat a ragasztáshoz.

Az MDF táblák funkcionalitása és megjelenésének eredetisége nem alacsonyabb, színpalettájuk és alakjuk eltérő. Az MDF tábla nagy szilárdságú fák préselt apró fűrészporán alapul. Az ilyen anyag teljesen biztonságos a gyermekek számára. 

gyermekágy csúszdával

A természetes fától eltérően az MDF demokratikusabb árpolitikát folytat.

Emellett a fém bútorok sem veszítik el a keresletet. Hangsúlyozni fogja a belső tér csodálatos és lakonikus megoldását. 

tetőtéri ágy csúszdával

A fém ágy nemes hangot ad a hálószobának.

Ma ahhoz, hogy a gyermek emeletes ágyának egyik vagy másik változatát választhassa, sok pontot kell összeállítania. Tehát melyek azok a jellemzők, amelyekre figyelnie kell a helyes döntés meghozatalához?

gyermekágy csúszdával

A gyermekek tetőtéri ágyai klasszikus keretek formájában készülhetnek, vagy stilizált szerkezetűek lehetnek.

 • Először: vegye figyelembe a gyermek kívánságait. Például milyen ágyat akar? Milyen színű? Milyen elemekre van szüksége a gyermeknek az ágyban? Stb.

  gyermekágy csúszdával

  A konfiguráció mellett a tetőtéri ágy kiválasztásának fontos kritériuma a magassága és méretei.

 • Másodszor: határozza meg, hogy a gyermekek emeletes ágya milyen funkciókat fog hordozni. Például hány fekhelyre van szüksége? Szüksége van szekrényekre különféle apróságokhoz?

  ágyak csúszdával

  Minél kisebb az alvó szint távolsága a padlótól, annál biztonságosabb az ágy a gyermek számára, de annál kevésbé funkcionális és kényelmes, az alacsonyabb szint.

 • Harmadszor: gondold át az ágy megjelenését, amely belefér a gyermekszoba teljes helyiségébe.

  ágy csúszdával

  A legsokoldalúbb keretszínek a fehér és a fásak. Fiúk számára a fekete és a fém ezüst ágyak megfelelőek.

 • Negyedszer: annak megértése, hogy milyen méretű ágyra van szükség, a gyermek tulajdonságai alapján. Vagyis milyen korosztály számára vásárolják meg az ágyat.

  ágyak csúszdával

  A tizenévesek magas tetőtéri ágyai a padlótól 1,6 - 2 m magasságban lehetnek.

 • Ötödször: milyen anyagból készülnek bútorok.

  gyermekágy csúszdával

  A gyermekbútorok legjobb anyaga fa, például tömör fenyő vagy nyír.

Ajánlásainkat követve pontosan azt az emeletes ágyat választhatja ki, amely harmonikusan illeszkedik a gyermek életterébe.

gyermekágy csúszdával

A csúszdával ellátott gyermek tetőtéri ágy különböző kivitelű, felszereltségű és magasságú lehet. A modern szülőknek rengeteg közül lehet választani.

Előző

Következő