Gyerek bútorok egy kis szoba zónázási ötleteihez

A gyermek számára külön helyiség, még ha kicsi is, hangulatos és funkcionális terekkel felszerelhető. A kis bölcsőde bútorait a fiú vagy lánya életkorának megfelelően választják ki. Átgondolhatja a helyzetet, figyelembe véve a baba nemét, egyesítheti az egyes bútordarabokat egyetlen "együttessé".

 

Emeletes babaágy kis szobához

Általános szabály, hogy a gyermekszoba kicsi területtel rendelkezik, és a szülők nehéz feladat előtt állnak, hogyan lehet mindent úgy elrendezni, hogy az aktív Pochemuchka futhasson, játszhasson, órákat vegyen.

Funkcionális ötletek egy kis gyermekszoba díszítésére

Az összes szükséges berendezés kis területen történő elhelyezéséhez helyesen kell figyelembe venni az elrendezést, a világítást és más nem nyilvánvaló pontokat.

A gyermekszoba berendezésének a következő bútorokat kell tartalmaznia:

  • ágy;
  • asztal;
  • székek;
  • szekrény.
Kis gyerekszoba kialakítása

A teljes fejlődés érdekében minden gyermeknek rendelkeznie kell saját személyes szobával, amely az életkori igényeinek megfelelően van felszerelve.

gyermek bútorok kis helyiségekhez

De a kényelem és a biztonság biztosítása mellett rendkívül fontos, hogy a szobát úgy rendezzék el, hogy a baba szívesen tartózkodjon benne.

Akcióban vannak olyan készletek, amelyek ugyanabban a stílusban készülnek. Jobb, ha moduláris bútorokról van szó - könnyű átrendezni vagy eltávolítani a felesleges tárgyakat. Ezenkívül a fejhallgatók rendelésre készülnek.

berendezzen egy kis óvodát

A legnehezebb egy kis gyermekszoba harmonikus kialakítását létrehozni, amelyben a gyerek örömmel játszhat, mozoghat és pihenhet.

Szervezett hely szükséges a gyermek számára. Az ágy, a szekrény és más bútorok kompakt elhelyezése fegyelmezi a gyerekeket, megrendelésre tanítja őket.

Kis gyerekszoba

A modern apartmanok nem mindig tágasak.

A csecsemők számára készült szekrény helyett az alján tágas fiókokkal ellátott kiságy alkalmas, ahol az ágyneműt és a ruhákat összehajtogathatja. Az asztalt és a székeket az ablak mellett kell elhelyezni. A tömörség érdekében választhat egy hajtogatási lehetőséget.

polcok egy kis óvodában

A világos színekkel díszített szoba mindig valamivel nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Ha van egy fülke az óvodában, akkor jó, ha egy keskeny, mezzanines szekrényt helyezünk el benne. Jobb, ha a polcokat funkcionálisabbá teszi. Ha a hely engedi, akkor felhasználhatók játékokhoz, könyvekhez, játékokhoz.

 

Háttérkép egy kis gyermekszobához

A gyereket azonban valószínűleg jobban meg fogja örülni a kedvenc mesehőseinek képével ellátott háttérkép, mint a monokromatikus kialakítás.

Zónázási hely az óvodában

A helyiség a célnak megfelelően szakaszokra osztható. Tehát általában a terület 3 zónára oszlik:

  • játszma, meccs;
  • hálószoba;
  • nevelési.
Kis óvoda belső

A tapéta fő színének is világosnak kell lennie.

Jobb, ha egy gyereknek bútorokat vásárolsz egy készletben. A kiságy alsó fiókjai egy kis szekrény-éjjeliszekrényként fognak működni, ahová beteheti a dolgokat. Játékokhoz vásárolhat egy fonott kosarat, és beteheti azt egy sarokba.

kis gyermekszoba fotó

Ebben a helyzetben kompromisszumot találhat, ha a mennyezetet fehér fényes anyaggal díszíti, ami kissé magasabbra teszi a szobát.

A gyermekszoba saroktere úgy használható, hogy erre a helyre egy kis keskeny, polcos szekrényt helyez el. Egy idősebb gyermek számára előnyösebb a svéd falú opció.

 

felszerelni az óvodát

Ezenkívül a kis helyiségek bővítéséhez a tervezők nem javasolják 3-nál több árnyalat használatát a tervezésben.

Jobb, ha egy kis szoba ablaknyílását nem elzárja bútorokkal, hanem elosztja a falak mentén.

 

A kifutó stílusos megoldás

Ezenkívül a gyermekszoba kialakításakor figyelembe kell venni a gyermek életkorát.

Az idősebb gyermekek számára a vizsgált terület közelebb helyezkedik el a természetes fény forrásához - egy iskolai sarokhoz. Kompakt lehet, polcokkal, munkalapokkal és polcokkal (fiókokkal) kiegészítőkhöz. A fénynek bal oldalról kell esnie.

 

gyermekszobák Hruscsovban

A pszichológusok szerint a hét évesnél fiatalabb gyerekek jobban érzékelik az élénk színeket, idősebb korban pedig inkább egy nyugodt színvilágot kell választani, amikor a gyerekszobába háttérképet választanak.

Az óvodában az ágyat kissé távol kell elhelyezni az ablaknál, de nem a folyosón. Gondolhat egy lehetőségre egy sarokkanapéval, ha a gyermek már felnőtt.

 Koncentráljon a részletekre egy kis óvodában

Annak érdekében, hogy a gyermek szobája tágasabb legyen, vizuális ékezeteket "helyezhet el". Ez világos, egyedi minták, kontrasztos színkombinációk (természetes tónusok) segítségével történik. A bútorok színe eltérhet a tapétától. Világosabb színekben vannak kiválasztva. Gyermekszoba esetében általában halvány színek használata ajánlott (kivéve az ékezeteket rajzok, dísztárgyak, alkalmazások formájában).

 

egy kis szoba kialakítása egy tinédzser fiú számára

Egy kis szoba legjobban keskeny és magas bútorokkal van felszerelve.

A kis bölcsődében a bútorok természetesebbnek tűnnek, és ökológia szempontjából ez a leginkább indokolt lehetőség. Az egészséges környezet minden gyermek számára fontos.

gyermek bútorok egy kis szobához

A szekrények és a polcok azonban nem támaszkodhatnak a mennyezetre, mivel ez vizuálisan csökkenti a szoba magasságát.

Gyerekeknek szánt szobában próbáljon csak funkcionális bútorokat választani. A nappali pihenéshez hozzáadhat egy kis oszmánt, amelyet saját maga készített vagy vásárolt. Az első lehetőség gazdaságosabb.

Ötletek egy kis gyermekszobához

El kell hagynia a sok nyitott polcot is.

Egy kis helyiséghez megfelelő mesterséges megvilágítást kell készítenie. A felső lámpa mellett adhat hozzá egy gyertyatartót vagy egy asztali lámpát, ha a gyermek már felnőtt. A gyermekszoba másik lehetősége a több mennyezeti spotlámpa, ezek segítségével zónázhatja a teret is.

egy kis gyermekszoba belseje

Ha nem lehet beépített polcokat rendezni, akkor jobb, ha előnyben részesítjük a záródó ajtókkal ellátott szekrényeket.

Jobb, ha függönyöket és tülleket egyenesen választanak, szintén világos színekben, tompa virágmintával vagy sima színnel.

 

Bútor egy kis gyermekszobához

A kis gyermekszoba belsejét nem szabad tele lenni kiegészítőkkel és dekorációkkal, mert az apró részletekből álló rendetlenség vizuálisan "megeszi" a teret.

Az óvoda felállításakor koncentráljon a gyermek igényeire. A gyereknek játszótérre van szüksége. A bútorokat úgy kell elrendezni, hogy legyen hely a szórakozásra, a szabad mozgásra.

mennyezeti övezet

Mivel ez a feladat gyakorlatilag lehetetlen egy gyerekszobában, a tervezők azt javasolják, hogy a szobát mindenféle dekoratív szekrénnyel felszereljék játékokhoz, ládákhoz, rejtett polcokhoz stb.

Nagyobb gyermekek számára összecsukható kanapét - sarkot vagy "könyvet" vásárolhat. Szintén az egyik lehetőség lehet egy kompakt emeletes ágy, amely létra van felszerelve.

Kompakt és hangulatos gyermekszoba

Ezenkívül a gyermekjátékok és holmik tárolásához használhatja a szoba úgynevezett "tartalék" területét - az ablakpárkány alatt, az ágy alatt és a sarkokban lévő helyet.

Ha rendelkezik a fával való munkavégzéshez szükséges ismeretekkel, akkor saját kezűleg összeállíthat egy kiságyat, szekrényt vagy polcokat, átgondolhatja a befejezést és életre keltheti ezt az eredeti ötletet.

 

kicsi gyerekes halványlila

Ha nincsenek bútorok a zónákban, mindig felszerelhet itt összecsukható dobozokat, dobozokat és polcokat.

Kész gyermekszobák

Az üzletek szakosított részlegeiben és olyan cégekben, amelyek gyermekmodelleket gyártanak egy kis helyiség számára, ugyanolyan stílusban vásárolhat fülhallgatót. A tervezők egy teljes készleten gondolkodnak, hogy az ilyen bútorok a lehető legjobban működjenek - az ágy fiókokkal van felszerelve, az éjjeliszekrények vagy az oldalsó szekrények nagyon tágasak, az asztal a baba növekedésének figyelembevételével készül.

Kis gyerekszoba képek

Biztosan azon gondolkodik, hogyan lehet berendezni egy kis gyermekszobát annak érdekében, hogy egyszerre elférjen benne minden szükséges dolog és elegendő szabad hely maradjon a gyermek számára

Egy kis óvoda számára modulokkal ellátott készletek alkalmasak, amelyeket szükség esetén el lehet távolítani. A kész fejhallgatók általában környezeti tanúsítvánnyal rendelkeznek. Választhat modern és külföldi gyártók készleteit. Az egyedi bútorok valamivel olcsóbbak lehetnek - ezt a lehetőséget is választhatja.

Kis gyerekszoba kialakítása - fotó

Valóban, korlátozott területtel rendelkező helyiségekben nagyon nehéz megszervezni a gyermek számára szükséges összes zónát.

A hangulatos óvoda esetében nem szükséges szabványos készletet használni, kombinált lehetőséget használhat. Például nem két vagy három szék, hanem egy szék és egy oszmán (vagy egy kis fotel), egy asztal polcokkal és fiókokkal kombinálva, egy éjjeliszekrény stb.

gyönyörű kis baba

A bútorok átalakítása lehet a legjobb asszisztens.

A kész készletek gyakran eredeti mintákkal készülnek. Sok gyerek kedveli a házikót vagy a kocsit.

 

Nagyon kicsi szoba egy lánynak

Manapság a gyártók rengeteg kompakt bútorot kínálnak - ágyakat, amelyek alja a dolgok tárolására szolgáló résként készül, emeletes ágyak, ahol a felső szintet játszótérként mutatják be stb.

A fülhallgató kiválasztásakor emlékeztetni kell arra, hogy mindenekelőtt a gyermeknek kényelmesnek kell lennie ezen a téren, ahol szabadon játszhat, pihenhet és gyakorolhat.

Kis gyerekszobák kialakítása tetőtéri ággyal

Kis gyermekszoba felszerelésével ne felejtsük el, hogy a bútoroknak, tárgyaknak és kiegészítőknek környezetbarátnak és biztonságosnak kell lenniük a gyermek számára.

Előző

Következő