Szoba design tizenéves fiú bútorok és belső ötletek

Egyszerre az óvoda tinédzser szobává válik, és ez alkalom arra, hogy globális változásokat hajtson végre a belső térben. Mintha iskolaruhából származna, egy gyermek medvékkel ellátott tapétából nőtt ki. Ideje lépni a következő szintre. 

tini szoba

Hogy kell kinéznie egy tizenéves szobának?

A szülők annyit tudnak fejtörni, hogy melyik belső teret válasszák fiuk lakhelyéhez, de jobb lenne bevonni őt a folyamatba. Véleményét már érdemes meghallgatni. 

tini fiú szoba

A tinik hangulata gyakran változik, de kevésbé valószínű, hogy nem szeretik saját döntéseiket.

Az önállóan megválasztott belső tér sokkal közelebb lesz a gyermekhez. A tervezésben való részvétel, a befejező anyagok megválasztása a felnőttkor érzését kelti, megmutatja, hogy egyenrangúként kezelik. 

tini szoba fotó

A design önálló frissítésével a srác a szobát olyan helyként fogja fel, amelyet maga készített.

Ha a designt a gyermekre helyezzük, fennáll annak a veszélye, hogy irracionális ötletekkel vagy "őrült" színkombinációkkal találkozunk, amelyek gyorsan bosszantanak mindenkit. A legjobb, ha a tinédzser gondolatait egy semleges stílus felé irányítja. Az internetről, a ház kialakításáról és belső kialakításáról szóló magazinok segítenek. Ez lehet egy falrész, amelyet plakátokkal, egyedi fotótapétákkal, tinédzser hobbijának szentelt tárgyakkal lehet beilleszteni.

tini fiú szoba

Elég egy zóna, amelyben a tinédzser személyisége kifejeződik. De jelen kell lennie.

A saját szobája egy olyan hely, ahol sok időt fog eltölteni, ezért érdemes a fiú számára jó pihenési és tanulási feltételeket megszervezni. Ha van ablak, meg kell próbálni átgondolni a tervet, hogy a természetes fény maximálisan felhasználható legyen, és ugyanakkor ne zavarja a pihenést.

tini szoba kialakítása

A világítás számít.

Komoly figyelmet kell fordítani az éjszakai világításra. A munkaterületet jól meg kell világítani, lehetőleg fénycsövekkel. Javasoljuk, hogy olyan alternatív fényforrások legyenek jelen, amelyek kevésbé világosak. 

tini szoba kialakítása

Célszerű átgondolni az ágy melletti világítást, hogy lefekvés előtt elolvashasson egy könyvet, és felkelés nélkül kapcsolja le a villanyt.

Ne feledje, hogy a serdülőkor élénk tapasztalatok és erőszakos érzelmek ideje. Túlélésükhöz szükség van egy biztonságos helyre, ahol a srác egyedül lehet, beszélgethet a barátaival, zenét hallgathat, vagy valahogy kidobhatja az érzelmeket.

tini hálószoba

Egy fiú számára a ház sarka a maximális kényelmet és békét kelti.

A legfontosabb elem a hálórész. A legjobb megoldás egy jó ágy. A tizenéves szobák kanapéja vonzó lehetőségnek tűnhet, de mégis inkább ideiglenes kikapcsolódásra szolgál. A teljes éjszakai alváshoz pedig egy gyermeknek rendelkeznie kell kényelmes ortopéd matracos ággyal. A fiúk serdülőkora az intenzív növekedés időszaka. 

tengerparti stílusú tini hálószoba

A megfelelő alvóhely segít elkerülni a gerinc görbületét.

Ugyanebből a szempontból figyelembe kell venni a munkaterületet. Szilárd íróasztal, elegendő hely számítógép vagy laptop, iskolai füzetek, tankönyvek és egyéb írószerek számára. 

tinédzser szoba könnyű kialakítása

Ha a fiú sokat ül a számítógép mellett, vásárolhat egy ergonomikus számítógépes széket.

A tizenéves szoba tervezésének jellemzői

A tinédzser független ember, szüksége van a saját szobájára, mint személyes térre. A tinédzser életének fontos aspektusait tartalmazza:

 • Alvás;
 • Pihenés (olvasás, tévézés, számítógépes játékok);
 • Sport tevékenységek;
 • Találkozás barátokkal;
 • Órák (órák, kreativitás).
tini hálószoba belső

Serdülőkorban mindenki a közelébe akar teret teremteni.

A modern dekorációs stílus azt feltételezi, hogy a teret egyértelműen elosztják, hogy a legkényelmesebb légkört teremtsék a tinédzser szobájában. A hálószoba és a szoba többi részének elválasztásához képernyőket használnak, vagy ezt elrendezéssel hajtják végre. 

tini szoba belső

Gyakran a fiú hálóterme polcok, válaszfalak stb. Mögött van elrejtve.

Lehet, hogy a tinédzser számára kiosztott szoba területe kicsi, de rendelkeznie kell a hobbinak szentelt hellyel - akváriummal, autómodellekből álló polccal, több tornatermi felszereléssel vagy egy teljes dobkészlettel. 

szoba egy tinédzser számára

A gyermeknek éreznie kell, hogy hobbijait elfogadják és tiszteletben tartják. Ez nagyon fontos.

Ha a szoba mérete megengedi, akkor el kell különítenie egy helyet, ahol cseveghet a barátaival. A vendégtér legyen hangulatos. Fotelek és dohányzóasztal vagy egy kis kanapé helyezhető el benne. 

szoba egy tinédzser számára

Divatos puha körtés székek és stilizált ottománok egészítik ki a belső teret.

Belső szoba egy 13-17 éves fiú számára

Egy serdülőkori fiatalember már teljesen kialakította a belső nézeteit, vannak preferenciái a dizájnnal és a dekorációval kapcsolatban. A tinédzser szobáját szabad hely, világos, modern bútorok jellemzik. Ügyeljen arra, hogy vegyen egy kényelmes asztalt.

tini szoba belsőépítészet

Ezért ajánlott előnyben részesíteni a beépített szekrényeket, a kompakt multifunkcionális falakat, sok polccal és szekrénnyel.

A modern szekrények homlokzatai kreatívan díszíthetők, ha megrendelnek egy fotónyomtatást a fiú kedvenc bálványairól, stílusos nyomatot autó, tengeri tájkép, hangszer stb. Formájában. 

tinédzser szoba tetőtéri ággyal

Ha a szoba nagyon kicsi, akkor egy tetőtéri ágy, amelynek munkaterülete lent van, a szokásos ágy helyett egy összecsukható ágy.

A modern bútorpiac érdekes ötletek széles skáláját kínálja a helytakarékosság érdekében. 

hálószoba belsőépítészet

Választhat átalakítható ágyat vagy tágas fiókokkal ellátott ágyat.

Minden bútornak kiváló minőségűnek és tartósnak kell lennie. Az azonos témájú szobák nagyon stílusosak. A legnépszerűbb tizenéves szobák témái:

 • Tengeri;

  Tengeri téma

  A tinédzser szobájában minimális mennyiségű bútornak kell lennie - minél több hely, annál jobb.

 • Zenei;

  zenei téma

  Mint bármely más helyiség esetében, a belső stílusát is egyedileg kell megválasztani.

 • Sport;

  tini szoba sport téma

  A fiúk nagyon gyakran választanak szürke vagy fekete színt a belső terükhöz.

 • Katonai;

  katonai téma

  Ez a tartomány kényelmes légkört teremt a kikapcsolódáshoz és a testmozgáshoz, nem irritálja a szemet és praktikus, ami sok fiatal számára fontos.

 • Autóipari;

  tini szoba automatikus téma

  A falfestmény költségkeret és egyszerű módja annak, hogy egyedivé és emlékezetessé tegye a tinédzser szobáját.

 • Tér.

  űr téma

  A szólásszabadság nagyon fontos minden tinédzser számára.

Egy idősebb fiú szobája számára a "felnőtt" stílus lesz a relevánsabb - loft vagy Hi-Tech.

Gyors tippek egy adott stílus létrehozásához az alábbi táblázatban.

Stílus Színek / anyagok Ajánlások
Tengeri Fehér, a kék minden árnyalata, türkiz, barna.

Fa, kötél.

Úgy alakíthatja a szobát, mint egy igazi kabin fehér és kék színekben vagy barna, félig antik.
Zenei Bármilyen árnyalat. A zenei stílus sok plakát, előadókkal, hangszerekkel a falakon, festmények és igazolások a zenei versenyek elnyerésére. Kiegészítők segítenek kiegészíteni a szoba jellegét: párnák hangszerek formájában stb.
Sport Árnyalatok, amelyek szimbolikusak a kedvenc sportod számára. Használhat szőnyeget, amely úgy néz ki, mint egy focipálya vagy teniszpálya a padlón. Adjon hozzá sporteszközöket és bálvány plakátokat.
Katonai Khaki, zöld, mocsár, fehér, kék. Egyszerű bútorok, khaki függönyök és ágyneműk, dekoráció transzparensek formájában, kiemelkedő katonai vezetők portréi.
Autó Bármilyen szín és anyag A leendő autós érdekli-e az autókat minden formájukban? Ez azt jelenti, hogy a helyiséghez fényes plakátokra van szükség, hűvös autókkal, háttérképekkel, modellgyűjteményekkel, fogaskerék alakú órával, autó alakú ágyakkal a hálószobához.
Tér Ezüst, króm, fehér, szürke;

anyagok: műanyag, fém.

Az űrszobát szokatlan csillár díszíti majd naprendszer formájában, a falakat pedig űr stílusú texturált tapétákkal díszíthetjük.
Padlástér Élénk színek és különböző textúrák. A stílust tágas szobák, minimum bútorok és "durva" dekorelemek jellemzik. Durva tégla megjelenésű falburkolat, durva fagerendák a mennyezeten stb.
Hi-Tech Szürke, króm, kék-szürke, fehér, bézs. Anyagok - műanyag, fém. A futurisztikus formák, a vonalak súlyossága, az üvegből, műanyagból és fémből készült bútorok alapul szolgálhatnak az űrstílus megalkotásához.

A falak, a padló és a mennyezet díszítésére szolgáló anyagokat hagyományos módon lehet használni, és a helyiség hangulatát kiegészítők segítségével lehet kialakítani.

13 éves gyermek óvoda kialakítása

13-14 éves korig az érdeklődési kör jelentősen megváltozik. Az ilyen korú fiú szobájának kialakításakor figyelembe kell venni a változás iránti vágyát. Jobb, ha a lágy, nyugodt színeket választja a fiatalabb fiú preferenciái szerint. A fiú jó ízlése gyermekkorától kezdve kialakul. 

tini szoba

Ezért próbálja meg kiválasztani a megfelelő stílusú gyönyörű dekorációt a tizenéves szobához, vásároljon kiváló minőségű bútorokat.

Ne ragaszkodjon az ideális óvoda elképzeléséhez, különösen, ha az ellentétes a tinédzser véleményével. De nem is kell minden szeszélyt követni (fekete és rózsaszín csíkokkal festeni a falakat). Mindig lehet tárgyalni és kompromisszumot találni. A gyermek felnőttek irányításával megtervezheti a belső teret. Talán szórakoztatónak tűnik a folyamat számára, egyéni stílussal áll elő a szoba díszítésére.

Design és jellemzői egy 15 éves fiú számára

Sok srácnak ebben az időszakban van az önkifejezés csúcsa. A fiú kezd érdeklődni a lányok iránt, aktívan próbál felnőttnek tűnni. Ha a szoba átalakítását a gyermek 15. születésnapjára készíti elő, akkor kommunikációs területtel és nagy terűvel kell rendelkeznie az önkifejezéshez. Az ilyen korú tinédzserek gyakran megváltoztatják a hobbijukat, megpróbálnak hangszereken játszani, sportklubokba jelentkeznek stb. És az új hobbik mellett a falakon található plakátok is frissülnek. 

óvodai belső ötletek

A legjobb, ha olcsó anyagokkal díszítjük a fiú szobájának falát, és helyet adunk a bálványoknak.

15 az a kor, amikor fontos, hogy a fiú és szülei fenntartsák a jó kapcsolatot. Ez megtehető, ha tisztelettel viszonyulsz hozzá, mint egy felnőtthez. Ha a srác maga határozza meg a dizájnt, megválasztja az anyagokat a díszítéshez, a tervezéshez, segít az elrendezésben, akkor a szoba lesz a büszkesége. Ha önállóan végez javításokat, feltétlenül be kell vonni egy tinédzsert ebbe a munkába, ez kifizetődő élmény lesz. A fiatalembernek lehetőséget kell adni arra, hogy nyugodtan tanulmányozza az órákat, felkészüljön a vizsgákra, kikapcsolódjon, nyugdíjba menjen, barátokat vigyen az űrébe. Ne törjön be a szobába kopogás nélkül - a tinédzser elkezdhet ugyanúgy viselkedni, vagy megpróbál több időt tölteni az otthonon kívül. 

tini szoba

Ha a saját szobája a legkényelmesebb tartózkodási hely, akkor sok tinédzser problémát elkerülhet.

Belső tér 16 éves tinédzser számára

16 éves korára sok gyermek elszánja magát hobbijaival, megérti, mit akar az élettől. A 16 éves tinédzser számára kialakított szoba kialakítását teljesen rá lehet bízni. A srác már érti, mi a költségvetés, milyen lehetőségei vannak, milyen funkciókat kell ellátnia a személyes terében. Nagyon képes bútorokat választani és optimálisan rendezni a teret.

tini szoba kialakítása

Javasoljon pár ötletet, de ne ragaszkodjon hozzá, hadd mutassa meg kreativitását, és a végső választás az ő döntése lesz.

Ne kényszerítse azonban gyermekét minden részlet megtervezésére, különösen, ha nincs kedve hozzá. Nem mindenki fogja élvezni a hálószoba belső kialakítását. Ha a költségvetés engedi, érdemes felkeresni egy profi tervezőt, hogy a fiú kívánságai alapján elkészítsen egy tinédzser szoba eredeti kialakítását.

Tizenéves szoba - mit kell figyelembe venni a frissítéskor?

Néha egy tinédzsernek meg kell osztoznia egy szobában a testvérével. Két fiatal férfit ugyanarra a területre telepíteni, főleg, ha különböző érdekeik vannak, nem könnyű feladat. De megoldható. Fontos, hogy minden fiú számára megteremtsük az egyenlőség érzését. Nemkívánatos lehetőség, amikor az egyik ágyon alszik, a második pedig kanapét, egy asztalt két személy számára az órákhoz stb.

szoba tizenéveseknek

Hagyja, hogy a bútorok tömörek legyenek, de mindegyiknek legyen saját ágya, asztala, éjjeliszekrénye, könyvespolcja.

A hálószoba elválasztásához képernyőket, függönyöket vagy válaszfalakat kell használnia. A tér jobb rendezése érdekében aktívan használhatja a falakat, függesztett polcokat, szekrényeket készíthet vagy tetőtéri ágyakat használhat. Még akkor is, ha a gyerekek barátságosak voltak gyermekkorban, serdülőkorban jobb, ha mindenkinek megteremtik a személyes helyét.

Előző

Következő