Bútorok egy kis szobához lehetőségek a belső elhelyezésre

Kis nappali

Kicsi, de hangulatos nappali kandallóval

A közelmúltban a szovjet kis méretű lakások - stúdiók - kortársai egyre gyakoribbak. A városi népesség erőteljes növekedése a helytakarékosságra ösztönzi a fejlesztőket. Az építőipari vállalatok gyakrabban célozzák meg a diákokat, az egyedülálló nyugdíjasokat, a fiatal családokat, akik munkát keresnek, és lehetőséget keresnek a lakások vásárlására a nagyvárosokban. A kis lakások viszonylagos olcsósága pedig prioritássá teszi őket. Természetesen az új otthonok boldog tulajdonosai kíváncsi a kis lakások kényelmes és funkcionális kialakítására.

Kis hálószoba

Gyönyörű kis hálószoba "Winter Dream"

Kis szoba belső területe: jellemzők

Színek kiválasztása egy kis szobához

Világos árnyalatok és színek kiválasztása egy kis szoba belsejéhez

Nézzük meg, mi a jellemzője a belső terének egy kis szobában. A modern tervezők rengeteg lehetőséget kínálnak az ilyen szobák kényelmes és ergonomikus elrendezéséhez. Az elrendezés eldöntésekor az alábbiakat kell figyelembe venni:

  •        falak színpalettája;
  •        a szoba jó megvilágításának lehetőségei;
  •        könnyen használható és funkcionális elemek kiválasztása;
  •        helyiségek zónázása, különféle célokra;
  •        az a stílus, amellyel a szoba kialakítása meg fog egyezni.
Skandináv stílusú kis hálószoba belső

Belső tér egy kis hálószoba két felnőtt számára, skandináv stílusban

Belső színek

Az óvoda befejezésének kiválasztása

Kiválasztás és bútorok egy kis gyermekszoba világos színekben

Amikor a belső tér színéről beszélünk, akkor általában a tervezés területén jártas szakemberek többsége azon a véleményen van, hogy egy kis helyiség belső díszítését világos színekben kell elvégezni. Ez a tendencia annak a ténynek köszönhető, hogy a világos, meleg színek vizuálisan növelik a teret. És ha nem szereted a világos falakat? Ebben az esetben azt javasolhatja, hogy a szoba egyik vagy bizonyos falát emelje ki kedvenc színével. A szakértők azt is javasolják, hogy a beltéri falfestéshez használja a kedvenc színének pasztell árnyalatait.

Kis szoba egy ággyal a tetején

Kis fehér szoba élénk színű díszítéssel és egy felemelkedő ággyal

Három színből áll egy szabály, amely szerint a harmonikus tér kialakítása érdekében nem ajánlott közülük többet használni. A három szín közül az egyik kiemelkedik, mint az alap, a másik kettő, mint kiegészítő, a szomszédos árnyalatok. Az alapszínt sokkal többet használják, mint a kiegészítő színeket. Annak érdekében, hogy a belső színek kombinációja a legharmonikusabb legyen, azt javasoljuk, hogy használja a színillesztési táblázatokat.

Kis lány hálószobájának kialakítása

Kis hálószoba kialakítása kihúzható ággyal és dobogós asztallal egy lány számára

Fali és mennyezeti dekoráció

Világos színek a gyermekszoba belsejében

Világos színek és árnyalatok egy kis gyermekszoba belsejében, két gyermek vagy tinédzser számára

Gyakran egy kis helyiség tervezői javasolják a világos árnyalatok használatát, mind a fal dekorációjára, mind a mennyezetre és a padlóra. A világos mennyezetek ugyanazokkal a padlóburkolatokkal kombinálva szellősé teszik a helyiséget. A belső tér vizuális kiterjesztése érdekében ajánlott fényessé tenni őket. A padlón pedig nagyon nem kívánatos egy minta, különösen egy központi minta. Mivel nem terjeszti ki a teret, hanem annak kis méreteire koncentrál.

Kis hálószoba világos színekkel

Kis hálószoba világos színekben, hangulatos, beépített világítással

Stílus kiválasztása egy kis szobához

Kis gyermekszoba kialakítása beépített átalakítható bútorokkal

Gyermekszoba kialakítása beépített átalakítható bútorokkal, élénk narancssárga dekorációval

Egy kis szoba esetében a legjobb, ha modern belső stílusokat alkalmaznak. Tehát a high-tech stílus nagyon előnyös, ha helyet rendez. Megkülönbözteti a vonalak súlyosságával és tisztaságával, tolóajtók, válaszfalak és beépített bútorelemek jelenléte jellemzi, ami jelentősen megtakarítja a helyet.

Kicsi és hangulatos szoba a szükséges minimummal

Kicsi és hangulatos szoba a szükséges minimális bútorokkal egy személy számára

Az olyan belső tér, mint a minimalizmus, önmagáért beszél. Itt nem találja felesleges díszítőelemeket vagy fantáziadús dekorációkat. A minimalizmust megkülönbözteti a felesleges tárgyak gyakorlati hiánya a felszínen, minden el van rejtve és el van zárva a kíváncsiskodó szemek elől, ami szintén lenyűgözi a kis szobák tulajdonosait.

Egy kis hálószoba kialakítása a minimalizmus stílusában

A minimalizmus stílusában kialakított kis hálószoba kialakítása egy fülkében található franciaággyal és a partíció mögött egy rejtett asztallal

A belső tér japán és kínai stílusát a bútorok és kiegészítők egyszerűsége és tömörsége különbözteti meg. Ez a stílus nem feltűnő.

Japán stílusú tetőtéri hálószoba

Japán stílusú tetőtéri hálószoba Sakura

Kis helyiségek zónázása

Kis gyermekszoba zónával

Kis gyermekszoba színes zónával, a dolgozószoba és az alvóhely elválasztásával

Racionálisan használhatja egy kis helyiség terét zónákra osztva. Egy kis szoba zónázása főleg bútorokkal történik. Hogyan készítsünk funkcionális és harmonikus elrendezést egy kis kapacitású helyiségben?

Először el kell döntenie, hogy a szoba mely területeire van szüksége. A kialakítás attól függ, hogy egyedül akar-e egy szobában lakni, vagy hárman együtt; szüksége van egy munkaterületre, esetleg stúdióapartmanja van, és kombinálnia kell egy konyhával.

Modern nappali konyhával kombinálva

Modern nappali étkezővel és konyhával

Mindenesetre minden bútortípusra vonatkoznak általános kiválasztási szabályok. Kívánatos, hogy megfeleljen a szoba fő belső terének, kicsinek kell lennie, ráadásul nem terjedelmes modelleket - transzformátorokat - kell választania. Az ilyen típusú bútorok közé tartoznak az összecsukható asztalok, kanapék, fotelek, szekrények - ágyak. Szerencsére a modern gyártók sokféle modellt kínálnak különböző árkategóriákban és bármilyen kivitelben.

Polctranszformátor

Konvertálható polc, amely átalakul tanulmányi táblává

Transformer kanapé a belső térben

Kényelmes és funkcionális átalakítható kanapé a belső térben

Szekrények és tárolók

Kis óvoda beépített szekrénnyel és fiókokkal az ágyban

Kis óvoda beépített szekrénnyel és fiókokkal az ágy alatt, valamint létra a dolgok tárolására

A kis helyiség bútorainak megválasztását megérdemelten a szekrénnyel kell kezdeni. Végül is ő az, aki a legtágasabb és legfunkcionálisabb bútor a házban. Egy kis szoba esetén a szekrény beépíthető a falakba, ezáltal mini öltözőt készíthet magának. Legalább másfél méter szélesnek kell lennie a könnyű használat érdekében. Célszerű ruhatárat - rekeszt vásárolni, ez nagyon jól takarít meg helyet. A jó, tágas szekrényben mindig vannak részek a szezonális ruhákhoz és ágyneműkhöz. És cipők és ágyneműk tárolására is szükség van rekeszekre.

Csúszó szekrény a hálószobában

Beépített tágas szekrény egy kis hálószobában

Ha a lakásban egy szoba van, akkor vásárolhat egy kis gardróbot beépített kihúzható ággyal, ami nagyon kényelmes egy kis hely megtartásához. Egyszobás apartmanban fontolóra veheti az öltöző elhelyezésének lehetőségét a folyosón.

Dobogó kihúzható ágyakkal

Dobogó kihúzható ágyakkal, szervezett polcokkal és tárolódobozokkal

Bútorok segítségével zónákra osztjuk a szobát

Tanulmány belső a hálószobában

A dolgozószoba belseje a hálószobában, üveg tolóajtókkal elválasztva

Kis terekben fontos a munka és a rekreáció elkülönítése. Ebben az esetben csúszó vagy beépített paneleket használnak, vagy rekeszajtókat helyeznek el.

Példa a munkaterület elválasztására az alvó válaszfaltól

Példa a munkaterület és az alvóhely felosztására partíció segítségével

A belső tér harmonikusabb megjelenése érdekében vízszintes elrendezést kell készítenie a polcokról és szekrényekről. Csak előfeltétele a többszintű megtalálásuk. Egyébként a munkaasztalok összecsukása helyet takarít meg a munkaterületen.

Kényelmes hálószoba beépített átalakítható ággyal

Kényelmes hálószoba-nappali átalakítható ággyal a szekrénybe

Hálószoba készíthető, amint már említettük, egy szekrényben, vagy vásárolhat egy kis összecsukható kanapét. A közelmúltban a tervezők olyan helytakarékos trükkel is előálltak, mint például emeletes ágyak vagy a mennyezet alatt. Ez nagyon helytakarékos kis helyeken.

Rétegelt lemez bútorok

Egyedi furnér nappali bútorok

Egyedi beépített furnér bútorok egy kis nappalihoz

A modern bútorok anyagairól szólva különös figyelmet kell fordítani a rétegelt lemezek előnyeire. A szoba ilyen bútorai különösen előnyösek, mivel nem keltik túlterhelés benyomását, és a könnyedség és a tér nyitottságának érzetét keltik.

Bútor-transzformátor rétegelt lemezből egy kis hálószoba számára

Funkcionális és kényelmes rétegelt lemezből átalakítható bútorok egy kis hálószobához

Fő előnyei közé tartozik az anyag szilárdsága és a kopásállósága. A rétegekből a formatervek sokfélesége készül. És az anyag viszonylagos könnyűsége miatt lehetővé válik komplex szerkezetek készítése is, beleértve a bútorokat - transzformátorokat. Az ilyen bútorok ára kellemesen meglepődött, kiváló minőségi jellemzőikkel, az állampolgárok minden kategóriája számára könnyen elérhető.

Előző

Következő