A bútorok elrendezése egy keskeny helyiségben helyesen zónázza a szobát

Sajnos a hosszú, keskeny szobák nagyon gyakoriak, és sok tulajdonos szembesül azzal, hogy ezt a kényelmetlen alakot "meg kell erősíteni", és funkcionalitást és kényelmet kell adnia a lakásnak. De másrészt egy ilyen esetlen szoba kiváló platform a kreativitáshoz, és hangulatos és hívogató helyzetté válhat egy lakásban vagy házban. Itt vannak a szabályok, hogy szép és praktikus legyen.

 1. A széles oldalakat élénk színekkel, világos tónusokkal, a keskenyeket gazdag és telítettebbre festse. Ne hagyja abba a választást csak fehéren a tervezés során, a bézs, a rózsaszín vagy a narancs kiváló megoldás lenne. Felhívja a figyelmet ilyen akcentussal, vizuálisan csökkenti a hosszúkás falak "extra centiméterét".
 2. A szőnyeget vagy a padlót merőlegesen kell elhelyezni a széles falakra. Parketta, laminált vagy nagy téglalap alakú mintázatú csempe ebben az esetben jó választás lehet.
 3. Az egyik oldalon felszerelhet egy öltözőt, vagy magas szekrényt tehet. Ez nagyon praktikus, és egyúttal kijavítja a szoba arányait, így vizuálisan négyzetes lesz.
 4. Ezt úgy is el lehet érni, hogy a belső teret sima vonalakkal és ívekkel "telítjük", a sarkokat elrejtjük és a szoba hosszának érzését elrejtjük. Ehhez nagyszerűek a kerek vagy ovális bútorok, dekorációs tárgyak vagy festmények.
 5. Dobja el a hatalmas csillárokat, és használjon reflektorokat vagy gyertyákat. Jobb, ha telített színekkel festett keskeny falakra helyezzük őket, különben nem kerülhető el a folyosó hatása.
 6. Nagyon eredeti és praktikus megoldás lehet a padlón lévő dobogók és a különböző méretű és típusú polcok.
 7. A mennyezetet meleg és világos színekkel kell festeni. A többszintű álmennyezet használata elrejti a helyiség szabálytalan alakját is.
 8. A nagyméretű tükrök és a falfesték különösen relevánsak, lehetővé téve a tér kibővítését és a szoba körvonalainak elmosását.
 9. A természetes napfény jól fog járni. Válasszon olyan könnyű és könnyű anyagokat, amelyek beengedik a napsugarakat.
rendezzen bútorokat egy hosszú és keskeny helyiségben

Annak érdekében, hogy egy szűk helyiség ne hasonlítson kocsira, még egy tervezőnek is keményen meg kell próbálnia.

bútorok elrendezése

Két funkcionális központ jelenjen meg a helyiségben.

bútorok elrendezése keskeny előszobában

Mielőtt eldöntené, hogyan lehet a legjobban kezelni a "ceruzatartót", pontos mérésekre van szüksége.

Bútorok elrendezése és zónázása

Hosszú, keskeny szobájának hátrányait tagadhatatlan előnyökké alakíthatja, ha két szabályos alakú zónára osztja. Ez lehet hálószoba és hálószoba dolgozószobája, vagy főzés és étkezés a konyhában. A bútorok helyes elrendezése ebben az esetben kiváló zónázási mód, de vannak itt néhány árnyalatok is.

rendezzen bútorokat egy nagyon szűk helyiségben

Amíg van egy szovjet épület, addig a szűk helyiségek kérdése aktuális lesz.

gyermekszoba kialakítása

Hogyan készítsünk egy nappali, étkező, hálószobát, dolgozószobát, óvodát vagy akár öltözőt egy hosszú szobából a vendég hálószoba kiegészítő funkciójával?

Ne tegyen hatalmas kanapékat vagy vak válaszfalakat ilyen helyekre. Ez még nagyobb vizuális tömörítést eredményez a térben, és megnehezíti az áthaladást. Próbáljon inkább kifutókat, szőnyegeket, vagy alkalmazzon több színt a lakberendezésében. Az ilyen módszerek nem csak lehetővé teszik a nappali vagy a konyha független zónákra osztását, hanem jelentősen javítják azok funkcionalitását. A mobil válaszfalak, amelyek szintén feltűnő tervezési elemek lehetnek, ezzel jól járnak.

Belső tér egy keskeny hálószobában

Az egyetlen probléma az, hogy a keskeny szoba méretének vizuális kiterjesztésére szolgáló szokásos módszerek ebben az esetben nem működnek - sem a falak világos tónusai, sem a bútorok szokásos elrendezése nem hoz sok hatást.

fénykép egy keskeny szobáról

Hosszú kanapék a választásod; sőt kívánatos, hogy hosszabbak legyenek, mint általában.

Ne helyezzen minden bútorot hosszúkás falak közelébe, és inkább a könnyű, fényáteresztő szerkezeteket részesítse előnyben. Jó megoldás lehet egy keskeny helyen álló kis kanapé, vagy több különböző alakú és színű fotel és puff.

rendezi a bútorokat

A színek és a textúrák játéka, a tömörített hely helyes beosztása és a szükséges belső elemek megvilágítása elősegíti a szoba keskeny részének kibővítését - ezek azok a technikák, amelyek együttesen beállíthatják a helyiséget.

Hosszú, keskeny szobabelső

Az ajtó közelében ablakos szoba kompakt területre is alakítható, nappali funkciókkal.

hangulatos hosszú és keskeny szoba

Ha a polcok és a felületek is azonos szélességűek, ez vizuálisan kiegyensúlyozza a szobát.

A keskeny konyhában a bútorok elrendezésének megvannak a maga sajátosságai.

 • Kerülni kell a sötét fülhallgatókat.
 • Használjon tükrös és fényes homlokzatokat.
 • Célszerű a munkafelületet egy rövid fal mentén, az étkezőasztalt az ablak közelében elhelyezni.
 • Hagyjon szabad helyet a hosszú falak közelében, vagy vegye fel nyitott polcokkal és kis polcokkal.
 • A konyhai hátlap sötét textúrájú anyagból készülhet, hogy kiemelje a rövid falat.
 • A főzőzónával háttal álló bárpult vagy kanapé, amely az étkező fő eleme, jól alkalmas zónázásra.
A hosszú falak hangsúlyosak

Általában a tér bővítése érdekében a keskeny helyiségek legtöbb tulajdonosának inkább sima tapétát kell ragasztania, vagy a falakat egy világos színnel festeni.

Keskeny hálószoba elrendezése

Abban az esetben, ha a hálószoba nagyon kicsinek bizonyul, próbáljon dekoratív technikákkal kibővíteni a végfalat a fejtámlával: például: díszítse tükrökkel vagy optikai hatású tapétával.

Hosszú, keskeny konyha - elrendezés

A belső tér vizuális korrekciójának fő módszerei mellett használja a LED-es háttérvilágítást, amely az utóbbi időben egyre népszerűbb.

Nappali

A nappali kialakítását különösen körültekintően kell megközelíteni, mert ez a szoba mindig tele van emberekkel, és az itteni helyhiány különösen érzékeny. Hosszának elrejtése érdekében nem szabad a kanapét széles fal mentén elhelyezni, kísérletezni a helyével, vagy esetleg teljesen elhagyni. A fotelek, egy dohányzóasztal és egy pár szék nagyon érdekes lehetőség lenne. Egy ilyen nappaliban nincs hely egy terjedelmes bútorfalnak, amely végül vasúti kocsivá változtatja a szobát. Használjon nyitott polcokat és fényt engedő polcokat. Ne rejtse el az ablakot nehéz függönyökkel és függönyökkel. Ez természetes fénnyel tölti meg a teret.

téglalap alakú nappali kialakítása

Az Ön feladata a rövid falak kiválasztása és a hosszúak méretének csökkentése.

Keskeny nappali

A színes függönyök vagy a függönyök a legjobb díszek: levegőt adnak a helyiségnek, és további centiméteres hosszúságot rejtenek.

keskeny gyermekszoba lányoknak

A tárgyak szimmetrikus elrendezésének vétele gyakran keskeny helyiségeket takarít meg. Különösen gyermek hálószobák egy vagy két gyermek számára.

Hálószoba

Ossza el a hálószoba belsejét a falak több színű festésével. A szoba falát az ágy feje mögött gazdag absztrakt mintával vagy fotótapétával lehet kiemelni. A hosszú falakat meleg, semleges színekben kell elkészíteni. A hálószobában a bútorok mennyiségének minimálisnak kell lennie; cserélje ki a nagyméretű komódokat és szekrényeket kis éjjeliszekrényekre a sarkokban, vagy egy magas szekrényre az egyik falhoz. Ezenkívül jó megoldás lehet a kikötő alatti dobogó, amely tökéletesen elrejti a fal hosszának különbségét, világos belső részleggé válik, és kiváló tárolóhely az ágynemű számára. Próbálja ki az ágyat, amely teljesen visszahúzódik a fali egységbe. De ha ez a módszer nem az Ön számára, akkor helyezzen aludni egy rövid fal vagy fejtámla mentén.

Keskeny hálószoba

A távolba hátráló síkság vagy hegyvonulat vizuálisan kiterjeszti a szobát vízszintesen, ami azt jelenti, hogy kiegyenlíti a hosszú keskeny szoba aránytalanságát.

helyezze az ágyat egy hosszú falhoz

A keskeny helyiség dobogója, szőnyeg, kanapé és egyéb asszisztensek kompetens zónázása.

Keskeny nappali bútorok

Furcsa módon, de egy szűk, egy ablakos szoba étkező lehet, ha a konyha és a főzőhely a közelben van.

És még néhány hasznos tipp

Az ilyen helyiségek nyílászáróinak díszítésére számos általános szabály vonatkozik.

 1. A természetes megvilágítás elrejti a hosszúkás szoba aránytalanságát, és vizuálisan nagyobbá teszi.
 2. A nehéz függönyök helyett puszta függönyöket akasszon az ablak szélére vagy könnyű redőnyökre. A római árnyalatok is remekül fognak kinézni.
 3. A vastag vízszintes gerendák vizuálisan teszik szélesebbé az ablakot, és ezzel együtt a falakat is, ezért próbáljon széles vízszintes és keskeny függőleges gerendákkal rendelkező kereteket választani.
 4. Egy keskeny falban lévő bejárati nyílás szemet gyönyörködtető ív formájában készülhet.
 5. Ha az ajtó széles falban helyezkedik el, próbálja meg minél jobban kinyitni, hogy a fal keskenyebb legyen.
 6. Telepítsen tolóajtókat, ezek sokkal jobban megtakarítják a helyet és a belső teret jobban díszítik, mint a hagyományos zsanérok.
Keskeny szoba kialakítása

Csak ne próbálja felosztani a helyiséget egy terjedelmes szekrénnyel vagy vak válaszfalakkal a padlótól a mennyezetig - ebben az esetben az egyik terület teljesen elveszíti a természetes fényt.

Keskeny óvoda kialakítása

Jobban fontolja meg a hatékony lehetőségeket.

Keskeny szobaterv fotó

A beágyazott kialakítás sok lehetőséget kínál.

Ezeket az egyszerű szabályokat és fantáziát alkalmazva egy kényelmetlen keskeny, hosszúkás szobát eredeti és nagyon funkcionális szobává alakíthat, amely sok kényelmet és kényelmet nyújt Önnek, és a vendégek sokkal jobban meg fog lepődni, mint egy banális ideális térre.

Bútorok elrendezése a szobában

Keskeny, hosszúkás szoba egyáltalán nem ritka az otthonainkban.

Bútorok egy keskeny hálószobában

Ezenkívül az ilyen helyiségeknek gyakran van egy ablakuk, ezért egy ilyen tér megvilágítása szenved.

Keskeny nappali

A beépített tervezés sikeres lehet, egyáltalán nem hagy átjárókat a kikötő és a fal között.

Előző

Következő