Folyosók keskeny folyosókhoz, bútorok és belsőépítészet kiválasztása

Egy 65 szobás háromszobás lakás tipikus elrendezése. m. - a bejárati ajtó egy keskeny, hosszú terem végén található, jobbra tolva. Bal oldalon van egy szabad falszakasz, amelynek mérete 45 cm. A folyosó szélessége 1,5 m, a hossza egyenes vonalban körülbelül 6 m. A másik végén található a fürdőszoba és a WC bejárata.

keskeny folyosó

A hosszú, keskeny folyosó bejáratának nemcsak divatosnak és gyönyörűnek kell lennie, hanem funkcionálisnak is.

A bal oldali válaszfalon egy keskeny átjáró közepén a nappali üvegezett nyílása található, a végén a konyha bejárata található. A jobb oldalon, a fürdőszoba előtt két bejárat van a hálószobákba. A nappali és a hálószobák ajtajai a helyiség belsejében nyílnak, így a belső tér szabadon marad. A hosszú és keskeny folyosó 10 négyzetméter. m. szabad terület. 

előszoba belső

Racionálisan kell bútorokkal feltölteni, miközben megpróbálják a folyosót nem szűk szekrények és komódok labirintusává alakítani.

Hall belsőépítészet

A bútorok telepítése és vásárlása előtt alaposan meg kell fontolnia a szoba kialakítását. A folyosó a leglátogatottabb hely a lakásban, ezért díszítésénél jobb tartós, könnyen tisztítható felületű anyagokat használni. Számos kereskedelemben kapható padlóburkolat van, amely megfelel ezeknek a követelményeknek. 

linóleum a folyosón

Tartós linóleum, a természetes fa textúráját utánzó mintával, ideális az előtér és más helyiségek számára, egyetlen helyiségbe ötvözve.

A padló világosbarna tónusai melegséget és kényelmet adnak a lakás bejárati részének. A keskeny folyosó falainak díszítéséhez világos pasztell színű anyagokat ajánlott használni, vizuálisan tágítva a szoba határait. A bézs, kék, zöld finom tónusai nem irritálják, pozitív érzelmeket okoznak. 

keskeny folyosó

A megfelelő oldalsó anyagok a mosható, tartós vinil tapéták vagy akrilfestékek.

Nagy átfedés, 3-3,5 m. Fokozza a szűk tér érzetét. A mennyezet vizuálisan "leengedhető", ha egy vagy két hangot sötétebbé teszünk, mint a tapéta, vagy több lámpát leengedünk az aljára. Az ajtók fontos szerepet játszanak a folyosó belsejében. Jobb, ha ugyanabban a stílusban választja őket az egész lakáshoz, a többi dekorációval kombinálva. Az ajtók ugyanolyan vagy hasonló árnyalatúak lehetnek, mint a falak, de célszerű olyan textúrát választani, amely megfelel a padló színének.

ajtó a folyosón

A bejárathoz tömör fából készült vászon alkalmas.

Az MDF-ből készült üvegajtó belső ajtók a folyosó további dekorációjává válnak, és fényt adnak a helyiségnek. A lámpatestek telepítésekor figyelembe kell venni azok funkcionalitását. Jobb, ha a fő mennyezeti lámpát közelebb helyezzük a bejárati területhez. A csillár gyönyörű kivitele és a világítás meleg színei változatlanul felkeltik a lakás vendégeinek figyelmét. Hamis mennyezet telepítésekor vizuálisan tágíthatja a tér határait a magasság csökkentésével és beépített mennyezeti lámpák felszerelésével.

fény a folyosón

A kis lámpák segítenek megtalálni a megfelelő dolgokat, és meglátni magad a tükörben.

Bejárati hely

Miután befejezte a folyosót a tér vizuális kiterjesztésének elveivel összhangban, elkezdheti a bútorok elrendezését. A bejáratnál szüksége lesz egy nyitott szekrényre, akasztókkal a felsőruházathoz. Jellemzően egy ilyen fogas hátsó falának állványszerkezete van, amely jó szellőzést és nedves ruhák gyors szárítását biztosítja. Alján egy zárt rekesz található a szükséges dolgok tárolásához: csizma krém, aeroszolok a cipő ápolásához, kefék. Az alsó fiók teteje kiegészítő polcként szolgál. 

szekrény a folyosón

Ide tesznek táskákat és egyéb kiegészítőket, amelyeknek mindig kéznél kell lenniük.

A felső rést eltávolított kalapok, napernyők, kesztyűk elhelyezésére tervezték. A nyitott szekrény mélysége általában 40-42 cm, és egy szabad helyet foglal el a lakás bejáratától balra. A szélesség elegendő 70-72 cm lesz. Az akasztó hátsó felületét masszív fém kampók díszítik a ruhákhoz. 

folyosó egy keskeny folyosóra

Az optimális mennyiség (4 darab) lehetővé teszi, hogy az összes ruháját elhelyezze, még akkor is, ha vendégek érkeznek.

Cipősdoboz

A folyosó belső részének következő alapvető eleme egy cipősdoboz. Elég tágasnak, lehetőleg zártnak kell lennie. A bevásárlóközpontok által kínált legjobb lehetőség, egy cipőszekrény lehajtható ajtókkal. 

cipősdoboz a folyosón

A szekrény ajtaja négy nagy polcra vált a cipők rendezett tárolásához.

A tetején széles, visszahúzható ceruzatartó van elhelyezve az apró tárgyak tárolásához. A szegélykő fölé nagy tükröt lehet felakasztani, hogy kimenet előtt megtekinthesse a megjelenést. 

szekrény a folyosón

Maga a szekrény asztalként szolgálhat, ahová betűket és vásárolt újságokat vagy folyóiratokat tehet.

A belső tér díszítéséhez gyönyörű virágvázát tehet. Az akasztó előtt meglehetősen széles hely van a lakásba való könnyű bejutáshoz, valamint a felsőruházat és cipő eltávolításához. A cipős szekrénnyel szemben célszerű egy kényelmes, puha ülést elrendezni (helyhiány nélkül, fekvő helyzetben), vagy könnyű széket tenni. A szabad falra helyezett festmények és művészi fényképek díszítik a folyosót és vizuálisan kibővítik a szobát.

moduláris előszoba

Hosszú folyosón be kell tartani a bútorok egyik oldalára történő felszerelésének elvét.

Fő ruhatár és ruhadarab

A 1,7x2,0x0,5 m hozzávetőleges méretű, görgős tolóajtókkal ellátott, tágas szekrény tökéletesen illeszkedik a nappali bejárata mögött fennmaradó szabad válaszfalakba. A felső ruházat tárolására szolgáló bárral ellátott rekesz általában közepén, oldalán, tetején és alján található. sok terjedelmes polc különféle dolgok tárolására, a nagy porszívóktól és szerszámos ládáktól a dobozokban elhelyezett apró tárgyakig.

szekrény a folyosón

Vásárláskor ügyelnie kell a szerkezet megbízhatóságára és szilárdságára, a görgők könnyű csúsztatására, az ajtólapok szoros megtámasztására az oldalélekig.

Színséma és belső stílus

A hosszú, keskeny folyosó belső terét a legjobban általában élénk színekben lehet megtartani.

 1. A fehér falak és a bútorok a légiség és a tágasság érzetét keltik.

  fehér folyosó

  A bejáratnál lévő világos árnyalatok nagyon lenyűgözőek.

 2. A pasztell színek hozzáadják a nyugalmat és a kényelmet.

  folyosó egy keskeny folyosóra

  Csodálatos vidéki stílusú belső tér.

 3. A kontrasztos design elemek vizuálisan túllépik a szűk front határait.

  világos folyosó

  A lapszőnyegek remekül mutatnak a padlón.

 4. A bézs háttérkép jól néz ki a környező tárgyak természetes fa textúrájával kombinálva.

  bézs színű folyosó

  A világos színek a belső térben vizuálisan megnövelik a szobát.

 5. A velencei vakolat fénye kiemeli a sötét wenge bútorok diszkrét szépségét, a barnától a csokoládéig különféle árnyalatokban.

  folyosó kialakítása

  A folyosónak kompaktnak és funkcionálisnak kell lennie.

 6. Az előcsarnok vizuális nagyításának előnye a tükrös felületek használata.

  folyosó tükörrel

  Ezek lehetnek szekrények ajtajai vagy az oldalsó válaszfalak külön részei.

 7. Maga a padlóburkolat a belső tér díszítése, de a bejáratot általában eredeti szőnyegekkel terjesztik, az utcai cipőkből engedve le a homokot.

  sétány szőnyeg a folyosón

  A sötét és a világos színek helyes kombinálásával érheti el a kívánt hatást.

A tapasztalt építészekkel és tervezőkkel való kapcsolatfelvétel segít a folyosó terének professzionális díszítésében. Számos folyóirat és könyv a helyiségek díszítésére vonatkozó tippekkel javasolja a megfelelő stílust és kialakítást egy nem szabványos keskeny folyosó számára.

Egyéni belső tér

A hosszú, keskeny folyosó fenti tervében tipikus berendezéseket írtak le, amelyeket egy készletben lehet megvásárolni, vagy felveheti az egyes modulokat. 

folyosó kialakítása

A szokásos headset megvásárlása olcsóbb, mint az egyedi termékek megrendelésre történő elkészítése.

Ha hozzá szeretné adni az eredetiséget, kapcsolatba kell lépnie az egyedi bútorokat gyártó cégekkel. A vevő minden kívánságát figyelembe vesszük, és a terem dekorációja nem csak a tulajdonos ízlésének felel meg, hanem tökéletesen megfelel funkcionális céljának.

A folyosó vizuális kiterjesztésének alapvető technikái

Kicsi, keskeny folyosóval rendelkező kis lakásokban nem szabad terjedelmes berendezéseket telepíteni. A nyitott polcok, a fal és a kerek akasztók itt rendben vannak. 

fonott kosarak a folyosón

A tárgyak dekoratív fonott kosarakban, gyönyörű dobozokban tárolhatók.

A csúszó szekrények sekély mélysége legfeljebb 35 cm. A bennük lévő felső részeket az ajtókkal párhuzamosan elhelyezett fogasokon tárolják. 

tükrök a folyosón

A nagyméretű, teljes hosszúságú tükröket a legjobban több kisebbre cserélhetjük.

Kis szűk helyiségek elrendezésénél a vizuális érzékelés technikáit kell alkalmaznia, és a következő szabályoknak kell vezérelnie.

A hosszú, keskeny folyosó elrendezésének alapelvei:

 • Világos színek használata;
 • Kontrasztos színkombináció;
 • Tükrök és tükrök használata;

  kialakítása a folyosón

  Látványos folyosó belső.

 • További fali és mennyezeti lámpák és gyertyák felszerelése;
 • Keskeny bútorok felszerelése;
 • Egyedi készítésű belső tárgyak;
 • Nyitott polcok és akasztók;

  polcok és akasztók a folyosón

  Modern stílusú megoldás - a minimalizmus és a kényelem kombinációja.

 • Díszdobozok és dobozok használata;
 • A folyosóra vezető belső nyílások üvegezése;
 • Fényes festmények, poszterek és fotók egy szabad falon;
 • A mennyezet magasságának vizuális csökkentése vagy álmennyezet felszerelése.
  előszoba belső

  Az elemi tervezési feltételek alapján meglehetősen vonzó szobát hozhat létre, amely felkelti a figyelmét.

  Előző

  Következő