Mesterséges velúr bútorok kárpitozásához Jellemzők és tulajdonságok

A mesterséges velúr (vagy ahogy más néven alcantara) olyan textilanyag, amely utánozza a természetes velúr szövetet, és természetes és szintetikus fonalak fonódik össze.

velúr bőr

A mesterséges velúr egy modern anyag, amelyet széles körben használnak a bútorgyártásban.

Egyedülálló összetételének köszönhetően az ilyen anyag kopásálló, ellenáll az olyan tényezők negatív hatásainak, mint a napfény, a magas páratartalom, és nem igényel sok karbantartást.

velúr bútor

A műbőr szinte megkülönböztethetetlen a természetestől.

A természetes velúr és utánzata csak egy szakértő szemében különböztethető meg, de az előbbi ára jóval magasabb. A szövet bársonyos, tapinthatóan kellemes és puha, ellentétben a természetes velúr kárpittal, nem képez ráncokat és nem fél a karcolásoktól.

velúr kanapé

Az ilyen kárpitozás stílusos, nemes és "drága" megjelenést kölcsönöz a bútoroknak.

műbőr kanapé

Sok gyártó ezt az anyagot "új generációs technológiának" nevezi.

Figyelembe véve, hogy a mesterséges velúr tulajdonságai nem rosszabbak, mint a természetesek, és egyes esetekben még sokkal jobbak is, nem meglepő, hogy a bútorok mesterséges velúrja olyan nagy népszerűségnek örvend a bútorgyártásban.

velúr kanapé

A Faux velúr a poliészter és a természetes pamut egyedülálló kombinációja.

Az anyag szinte bármilyen kárpitozott bútor kárpitozására alkalmas, és büszke lesz a helyére a belső térben. Az Alcantarát különösen gyakran használják a kanapé takarására.

kanapé kárpit

Az ilyen bútorokkal ellátott szoba azonnal fényűzőbbé válik, több státusszal, benyomást kelt.

mikroszálas kárpit

Az anyag tökéletes bármilyen kárpitozott bútor kárpitozásához.

Fajták

A termelés típusa szerint az Alcantara a következőkre oszlik:

  • Szőtt;
  • Nem szőtt.
alcantara

Az egyedi puhaság és szépség ellenére a szövött műbőr nem túl praktikus.

A szövött alapú anyag a legdrágább, de minősége is magasabb. Az ilyen szövet speciális mikroszálas szálakból készül, szálakra osztva őket. A szövet meglehetősen sűrű, kifelé vonzó, de nem elég praktikus a kárpitozott bútorok kárpitozásához.

mikroszálas

Szőtt műbőr bútorokhoz.

vörös kárpit

Minél tovább tart a feldolgozási folyamat, annál jobb lesz a velúr.

Az ilyen kárpitozásból készült kanapé gyorsan romlik és elveszíti eredeti vonzó megjelenését. Alkalmas inkább ruhák készítésére.

sarokkanapé

A szövött szövet bárhol a kárpitozott bútorokon nagyon szakadásálló.

A bútorok kárpitozásához gyakran használják a szövet előállításának második módszerét - nem szőtt. Ezt a típust úgy kapják meg, hogy ragasztókészítményt visznek fel az alapozott felületre. Ezután rostokkal permetezik őket, és teflon-impregnálással alkalmazzák a textíliák kopásálló tulajdonságait.

bútorok kárpitozása

Ez a fajta anyag sokkal könnyebben karbantartható, mint szövött társa.

kanapé kárpit

A műbőrt széles körben használják az otthoni kanapék és fotelek gyártásában.

Ebben az esetben a szövet alapként lehet természetes vagy szintetikus. Leginkább poliészter (75%) és pamut (25%) keverékét használják. Ez az optimális arány egy tartós, kevés karbantartást igénylő termékhez.

mikroszálas kanapé

A kárpit működés közben nem nyújtózkodik és nem deformálódik, és hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését.

Előnyök és hátrányok

Objektív szempontból az anyagnak több előnye van, mint hátránya. Vizsgáljuk meg közelebbről az egyes tényezőket.

velúr kanapé

Az egyedi szilárdsági jellemzők miatt az ilyen kárpitozású bútorok nagyon tartósak.

profik Mínuszok
1. Kiváló ár-érték arány.

A természeteshez képest, amelynek ára sokszorosa, a mesterséges velúr a tulajdonságait tekintve nyer: tartós, nem nyújtózkodik, nem karcolódik, nem gyűrődik és nem szakad el. Az ilyen kárpitozású kanapé soha nem fog "kopaszodni".

1. A kopásálló tulajdonságok, az állatkarmok és más éles tárgyak ellenére nem biztos, hogy ellenáll.
2. Nedvességet taszító tulajdonságok a teflonzsír miatt. 2. A világos színű anyag érzékenyebb a szennyezésre. A teflon impregnálás nem biztos, hogy megvédi a szövetet a mély foltoktól. Egy speciális kanapéhuzat megmenthet ebben a helyzetben.
3. A mesterséges velúr gyakorlatilag sok éven át nem változtatja meg a színét. Kezdetben a természettől eltérően simább színű, és nem halványul a napsugárzás hatására. 3. A megjelent foltok csak száraz tisztítással távolíthatók el.
4. Kellemes textíliák vizuálisan és tapintással. A velúr bútorok otthonos hangulatot teremtenek, meleget adnak. Az ezzel a bársonyos anyaggal borított termék végtelen vasalásra készteti. Ez a fajta bútor kárpit megfelelő lesz otthon és az irodában is, mert megjelenése meglehetősen tekintélyes és nem néz ki olcsónak. -
5. Ha betartja az ápolási tanácsokat, akkor ezt a típusú kárpitot igénytelennek lehet nevezni. Szennyeződés esetén csak száraz ruhát és kefét használjon a tisztításhoz, és csak a szennyezett terület megszáradása után. -
6. Spandex hozzáadásával a szövet tökéletesen leereszkedik és gyönyörűen illeszkedik a termékhez. -
velúr kanapé kárpit

Ennek a szövetnek több előnye van, mint hátránya.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt

Vásárláskor a következő paraméterekre kell figyelnie:

  • Szín;
  • Teflon feldolgozási fokozat;
  • Cölöpmagasság.
kanapé kárpitozott velúr

A közvetlen mechanikai hatások mellett a mesterséges velúr ellenáll az UV sugárzásnak és más negatív tényezőknek.

kárpitos kanapék

Nem halványul, nem fakul, nem veszíti el dekoratív és műszaki jellemzőit a ház nedvessége vagy hideg miatt.

A legjobb, ha kerüljük a világos kárpitokat. Mivel a rajta lévő foltok jobban észrevehetőek, és később megszabadulni tőlük nagyon problémás feladat. Összességében a színpaletta hatalmas. Színezhet szinte minden belső tér árnyalatát.

sarokkanapé velúr

Ha a termék nagyfokú teflon impregnálással rendelkezik, akkor az ilyen termék akár mosható is.

Csak tudnia kell néhány szabályt: a mosásnak legfeljebb 30 fokos hőmérsékleten kell lennie. Ellenkező esetben a termék tapadó része károsodhat.

velúr kanapé

Az anyagnak egyedülálló tulajdonsága van: nyáron, melegben kissé lehűl, a hűvös évszakban éppen ellenkezőleg, melegség érzetét kelti.

Miután az Alcantara megszáradt, ecsettel könnyen helyreállíthatja a halmát. A teflon impregnálás meglétét vásárláskor ellenőrizni kell az eladóval.

velúr kanapé

A műbőr irizáló textúrájú, amely szépen játszik a fényben.

Az üzletben hosszú vagy rövid halomú kárpitokat is találhat. A halom hossza befolyásolja, hogy az anyag mennyi ideig fog tartani. A hosszú cölöp kanapé gyorsabban romlik.

velúr kanapé kárpit

A színeknek, a textúráknak és a mintáknak olyan sok lehetősége van ma, hogy könnyedén kiválaszthatja a megfelelőt bármely belső térhez.

Az eladó kárpitozott bútorok között vannak olyan példányok, amelyeknek tapintása szokatlan, durva felületű. Nem kell kételkedni maga az anyag minőségében.

mikroszálas kanapéhoz

Noha a műbőr meglehetősen szeszélyes anyag, nem igényel túlzott gondozást.

Ez ugyanaz a műbőr, de laminált a tartósság érdekében. Ez a kezelés a forma megőrzésében is segít, de irodai környezetben jobban megfelel.

Teflonnal impregnált velúr

Minél hosszabb a cölöp, annál kisebb a kopásállósága. És fordítva. Legtartósabb - rövid halom.

Így, ha olyan bútorokra van szüksége, amelyek egyszerre teremtenek otthonos hangulatot és nemes külsőt kölcsönöznek a belső térnek, akkor kétségtelenül jobb választás, ha velúr felületet kapunk.

kanapé kárpitozott velúr

Ez az egyedülálló anyag örökké tarthat, ha nem hanyagolja el a használatára és gondozására vonatkozó tippeket.

Előző

Következő