Természetes vagy mesterséges latex matrac

A bútorüzletekben nagyon sokféle matrac található, amelyek szerkezetében, méretében, töltelékében, árában különböznek. A termék kiválasztásakor különösen alaposnak kell lennie. A termék felelős az alvás minőségéért, amelyet hosszú ideig választanak. Sok matracban egyre inkább mesterséges, természetes latexet használnak a szokásos dobozrugó helyett. Tulajdonságait tekintve nem rosszabb, mint a természetes kókuszdió kókuszrost. Ha a választás a latex töltőanyagra esett, a vásárlás előtt fontos megismerkednie annak jellemzőivel, erősségeivel és gyengeségeivel. Ezeket a kérdéseket a cikk részletesen tárgyalja.

A latex matracok a prémium osztályba tartoznak, megkülönböztetik őket magas áron, de kiváló ortopédiai jellemzőkkel és kiváló minőséggel rendelkeznek

A latex matracok típusai, jellemzői

A matrac kiválasztásának kritériumai

Ha latex matrac vásárlásán gondolkodik, értékelje a rendelkezésre álló modelleket különböző szempontok szerint.

Ma kétféle latex matrac létezik. Fő jellemzőik a táblázatban láthatók.

Kilátás A termelés jellemzői
Monolit blokkból készült Egy ilyen termék átlagos magassága tizennyolc centiméter. Gyakran különböző keménységi zónákra vannak felosztva. A legkeményebb zónákat olyan helyeken helyezik el, ahol a legnagyobb a stressz.
Külön vékony rétegekből áll Ez olcsóbb gyártási technológia. Az ilyen rugótalan matracok több rétegből állnak, amelyek ragasztóval vannak összekötve. A termékek merevsége általában kicsi - közepes, átlag alatti. Emiatt nem alkalmasak túlsúlyos emberek számára.
Matracrendszer

Természetes latex matrac rendszer

A latex matrac kiválasztása

Természetes latex matrac

A természetes latex matrac drága, de megéri a pénzt

Rugó nélküli matrac vásárlásakor több árnyalatot is figyelembe kell vennie.

 • A latex alvófelület puha, rugalmas, kemény lehet. A merevség szintjét annak a személynek a súlya, fiziológiai jellemzői alapján kell megválasztani, aki aludni fog az ágyon. A Soft időseknek, rugalmas - középkorú, ülőmunkával rendelkező, kemény - gyermekek számára, száz kilogramm feletti testtömegűek.
 • A termék méretének pontosan meg kell egyeznie az ágy belső kerületével. Csak kis eltérések megengedettek - egy centiméter. Nagyobb különbséggel az alap a lamellák mentén mozogni kezd, gyorsan elhasználódik.
 • A termék burkolatának feszesnek és vonzónak kell lennie. Jacquard borító tökéletes. Ez a szövet tartós és szép kivitelű. Ha lehetséges, vegye le a kivehető fedéllel rendelkező modelleket. Ezután meg lehet mosni, mivel piszkos lesz. Ha a huzat nem kivehető, megvásárolhatja a matrac felsőt. Megvédi az ágyat a foltoktól.
 • A latex matracok természetes, mesterséges, kombinált alapanyagokból készülhetnek. A választáshoz alaposabban meg kell vizsgálnia az egyes lehetőségek előnyeit.
Hasznos az ilyen matracon való alvás

Az ilyen matracon való alvás mind felnőttek, mind gyermekek számára hasznos.

Mesterséges, természetes latexszel

Természetes latex

A természetes latex egy olyan anyag, amely a Hevea-fa nedvén alapul, amelyet népi nevén "gumifának" neveznek.

A természetes latex előnyei egyértelműek. Az ilyen alapanyagok tulajdonságaikban sok szempontból hasonlítanak a kókuszdió kókuszrostra. Teljesen környezetbarát, légáteresztő és ellenálló. A természetes latex gyártása meglehetősen egyszerű, ezért a gyártók nagyra értékelik.

A természetes latexben van egy kis nehéz tejszín

A természetes latex kellemes árnyalatú nehéz krémmel rendelkezik, enyhén szürkés árnyalattal, és enyhe, enyhén édes illattal rendelkezik

A mesterséges latex egy nagyon rugalmas típusú poliuretán hab, amely tulajdonságai hasonlóak a természetes latexhez, sárgás-szürke árnyalattal és enyhe kémiai szaggal rendelkezik.

A természetes latexből készült matrac hosszú élettartammal rendelkezik. Megfelelő gondossággal, helyes gyártási technológiával egy ilyen termék több mint tíz évig tarthat. Kellemes alvás természetes latex matracon, de költsége túl magas egyes fogyasztók számára.

Vannak többrétegű modellek, amelyek kialakítása lehetővé teszi a rétegek helyenként történő megváltoztatását, testéhez igazodva

Pénzt takaríthat meg, ha mesterséges alapanyagokból készült rugótalan matracok közül kell választania. A megfizethető ár mellett számos előnyük van. A mesterséges anyag ellenáll a nagy terhelésnek, jól lélegző és nagyon közel érzi magát a természetes latexhez.

A szintetikus anyagot vagy habot kémiailag állítják elő, vagyis a természetes nyersanyagok összeszereléséhez és szállításához nem használnak kézi munkát

A mesterséges, természetes latex kombinációja a legjobb választás

Tiszta latex

A 85% gumit tartalmazó anyag tiszta latexnek számít.

Ha nem tud választani egy lehetőséget, akkor figyelhet a latex kombinációjából származó matracokra. Kombinálják a mesterséges, természetes nyersanyagok legjobb tulajdonságait.

A speciális címkézés segít meghatározni a természetességet

A megfelelő címkézés lehetővé teszi, hogy egy ismeretlen személy ne keverje össze a természetes komponenst a szintetikus anyaggal

A kétféle töltőanyag különböző verziókban van kombinálva. Különböző magasságú rétegek használata lehetővé teszi a gyártó számára a merevség fokának beállítását.

Példa kétféle latex ötvözésére

Példa kétféle módon feldolgozott latex kombinálására

Tavaszi modell

A matrac rugós modellje latex réteg hozzáadásával

A kombinált rugómentes felületeknek számos előnye van.

 • Alvás közben jól támogatják a testet. Az anyag egyenletesen osztja el a terhelést, lehetővé teszi, hogy a gerinc természetes helyzetbe kerüljön.

  A matrac sűrűsége

  A memóriahab latex matracok sűrűsége 34 és 95 kg / cu között mozog. m.

 • Biztonságos az allergiások számára. Az anyag csak kivételes esetekben okozhat negatív reakciót.

  A latex matracok könnyen tisztíthatók

  A latex matracok könnyen tisztíthatók, és nem félnek a víztől, de védelmet igényelnek a nap ellen

 • Megfizethető áron. A termékek olcsóbbak, mint a természetes latexből, kókuszrostból készült analógok.
Vegyes töltőanyag

Vegyes mű / latex töltőanyag

A latex matracok népszerűségének öt legfontosabb oka

Környezetbarát és biztonságos latex matrac

A latex egyik legfontosabb előnye a környezetbarátság és az emberi egészségre gyakorolt ​​teljes biztonság.

 1. Magas szintű kényelem. Az ilyen talpú ágy bizonyos esetekben csökkenti a hát- és ízületi fájdalmakat. Az anyag tökéletesen elosztja a terhelést, segít enyhíteni az ember izmait egy fárasztó munkanap után.

  Valamennyi latex matrac merevsége eltérő, ami lehetővé teszi az egyes felhasználók számára a legjobb lehetőség kiválasztását

 2. Hosszú élettartam. Megfelelő gondozással a termék tíz-tizenöt évig képes fenntartani kényelmét.

  Latex matrac élettartam

  A latex matrac élettartama a természetességtől és a termék helyes megválasztásától függ

 3. Szag szinte teljes hiánya. Néhány ember túl érzékeny a szagokra. Az ágy kellemetlen szaga megzavarja a megfelelő pihenést. A természetes latex szinte teljesen hiányzik.

  Természetes latex allergiások számára

  Azok számára, akik nem bírják a szagokat és allergiában szenvednek, válasszon természetes latexet

 4. A mozgások teljes elszigeteltsége. A rugós ágyakat több ember nehezen alszik egyszerre. Amikor egy ember megmozdul, a lengés érződik. A rugótalan modellekben nincs ilyen probléma.

  A latex matracok alkalmazkodnak az alvó személyhez

  Ezek a matracok tökéletesen alkalmazkodnak az alvó személy alakjához.

 5. Az anyag hosszú távú tisztasága. A nyersanyagok nem teszik lehetővé a gomba, penész, paraziták kialakulását.
A matrac helyes megválasztása

A latex matrac megválasztása megköveteli, hogy legyen óvatos: vizsgálja meg a belső kitöltést, ellenőrizze az összes dokumentumot, válassza ki a keménységet

Károsak-e az egészségre a latexes matracok?

Kompozit latex matrac

A hátrányok közé tartozik a magas költségek, a nagy súly és a kellemetlen szag lehetősége, de csak eleinte

Kevesen tudják, hogy az ágy alapja jelentős egészségkárosodást okozhat. Például, ha a modellt helytelenül választják, a gyermeknek kialakulhat a gerinc görbülete, egy felnőtt jelentősen súlyosbíthatja a nyak és a hát meglévő problémáit. Káros a latex matrac? A merevség fokának, a termék méretének megfelelő megválasztásával nem lesz kár. Az anyag jó ortopédiai tulajdonságokkal rendelkezik. Képes fenntartani a testet a megfelelő helyzetben egész éjjel.

A latex matrac biztonságos

A latex matrac biztonságos az egészségre, csak jól kell választania

Előző

Következő