Matrac felső kanapéra vagy ágyra típusok, cél, tulajdonságok

A kanapé a nappali középpontja. Itt összegyűlik a család, fogadnak vendégeket, ez a kedvenc vakációs hely, néha pótágy. Az ilyen kizsákmányolás gyorsan elhasználja a szövetet, a bútor mechanizmusokat. Eltelik egy kis idő, és egy kényelmes, szép dolog helyett terjedelmesnek, nem mindig kellemes szagú szemétnek bizonyul. Az első dolog, ami eszembe jut, hogy dobja el, és vegyen egy újat. Ez rossz megoldás a problémára.

A gyermekes családoknak csak addig kell berendezniük lakásukat, amíg fel nem nőnek, majd kidobják. Azok számára, akik nehéz élethelyzetben vannak, ülő életmódot folytatnak, az alvóhely az univerzum középpontjává válik. Az ilyen emberek gondozása, kényelmük biztosítása fontos tényező. A bérelt lakásokban élők számára általában a bútorok cseréjének kérdése az egyik legnehezebb. Az egészséges alvás pedig mindenkinek szükséges.

Mit kell tenni? Jó döntés, ha kanapéra matracot vásárolsz. Ez a kiegészítő megvédi a kárpitot a szennyeződéstől, nedvességtől, szagtól, megakadályozza a mikroorganizmusok szaporodását, és kényelmet és egészséget nyújt alvás közben.

Matrac felső kanapéhoz

A kanapé matraca nemcsak megmenti a kárpitot a bajtól, hanem kényelmesebbé teszi az alvást is

Hogyan válasszunk egy matrac felsőt egy kanapéhoz

Praktikus matrac felső

Matracfedél - praktikus, nagyon különleges ágynemű-kiegészítő, kiegészítő huzat matrachoz vagy kanapéhoz

A kanapé és az ágy teljes matraca. Feltételesen két típusra osztható - anatómiai és ortopédiai. Az elsőket elsősorban a kárpit védelmére, higiéniai célokra használják a gyermekágy elrendezésénél. Vékony steppelt ágytakaróként, átfedésként készült. Az anatómiai matracok számos mindennapi problémát képesek megoldani.

Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint:

 1. nedvességvédelem;
 2. jó szellőzés;
 3. blokkolja a szagokat;
 4. megvédi az alvó bőrét a por, a régi bútorokban felhalmozódott mikrobák behatolásától.
Anatómiai bambusz matrac huzatok

Az anatómiai matracok alkalmazkodnak a test alakjához, és emlékeznek rá, ellazítják a hát izmait és enyhítik őket a fáradtságtól.

Ami nagyon kényelmes az allergiások számára. Ezenkívül ezeknek a kiegészítőknek az a funkciójuk, hogy megvédjék a kárpitot a mechanikai igénybevételtől. Tartós, természetes és szintetikus anyagokból készült matracos tekercsek tekercsbe kerülnek, tárolás közben kevés helyet foglalnak el.

Az ortopéd matrachuzatok lehetővé teszik az alvóhely kényelmének beállítását: a felület puhábbá vagy keményebbé tételét, ha szükséges, egyengesse

Az ortopédiai termékek megegyeznek a hasonló matracokkal, csak megfizethetőbb, gazdaságosabb lehetőség. Az ortopéd matracok nagyon terjedelmesek, kényelmetlenek a működésük és a kezelésük során. Ezenkívül egy ortopéd matrachoz ágyra van szükség, a matrac pedig minden fülhallgatóhoz tökéletes.

Az ortopéd latex matrac betét alkalmas azoknak, akik szeretnek puha helyen aludni, és akkor is, ha a matracot túl keményen választották

Kókusz matrac felső

A kókusz matrac betétet olyan emberek számára tervezték, akik szeretnek kemény felületen aludni, vagy szükségük van rá

Vastagságában különbözik az előző modelltől, egyes funkciók.

 1. Teljesen elrejti a felületi hiányosságokat.
 2. Elősegíti az izmok, szalagok relaxációját, enyhíti a nyak és a hát stresszét, segíti a helyes testtartás kialakulását.
 3. Matracként működik, mint egy szokásos ágyon.

Egyedülálló tulajdonságaiknak köszönhetően egészséget, kényelmet és kellemes alvást nyújtanak tulajdonosuknak. Különösen népszerűek az ülő életmódot folytatók körében.

A Memory Soft matrac felső egyedülálló ortopédiai tulajdonságokkal rendelkezik, memória hatást biztosít és egyenletesen osztja el a test terhelését alvás közben

A Latex Coconut matracfedő a legkényelmesebb megoldás azok számára, akik szeretnek közepes keménységű felületen aludni, és akiknek meg kell változtatniuk a felület puhaságát és keménységét

Egy kicsit a gyermekeknek szánt termékekről. Anatómiai és ortopédiai is lehetnek, a gyermek alvási helyétől függően. Mindkét lehetőség nyugodt, egészséges alvást, higiéniát és jó testtartást biztosíthat. Fontos figyelembe venni azokat a szöveteket, töltő szálakat, amelyekből készültek.

Vízálló matrac huzatok

Vízálló matrachuzatok is vannak, amelyek megvédik az alvóhelyet a nedvesedéstől, ami különösen fontos a gyermekek számára.

A megfelelő alapanyagok kiválasztása

Ezeknek a kiegészítőknek lehet keményebb, lágyabb alapja. Lehetnek nyár, tél, egész évszakban, antiallergén, higiénikusak, csak hangulatosak. Természetes, szintetikus szövetből készült. Sok múlik az alapanyagok megválasztásán.

Ezek általában:

 1. természetes;
 2. szintetikus;
 3. kombinált.

A természetes alapok közé tartozik a pamut, a kalikó, a selyem, a bambusz. Természetes töltőanyagok - kókusz kókuszrost, gyapjú, bambusz, természetes pihe, nemez. Ezeknek a szöveteknek a tulajdonságai környezetbarátak és kényelmesek. Ezeket a téli-nyári termékeknél, a klímaberendezésnél használják. Télen nagyon kényelmes meleg gyapjú, pelyhes felületen aludni, melegben pedig fordítsa a matracot bambuszra, selyemre, pamutra. A kókuszdió kókuszrét sokoldalú anyag, jól szellőző, mérsékelten melegedő és hűtő. Egész évszakos modellek készülnek belőle. Igaz, a természetes szálakból készült termékek rosszul alkalmazhatók érzékeny bőrűek vagy allergiások számára. Jobb, ha szintetikus anyagokat választanak.

A szintetikus anyagok közül poliuretán habot, holofiberet, komerelt, fillfiberet, holofilt, latexet, nejlonot, memorixot használnak. Jó légáteresztő, tartósság, kopásállóság, hipoallergén és megfizethető árúak. Némelyikük, mint például a felirat, csodálatos találmány. A belőle készült termékek rostmemóriával rendelkeznek, emlékeznek a legkényelmesebb testhelyzetre és gyorsan helyreállítják alakjukat. A Comforel tűzálló, ami vitathatatlan előnyt jelent a gyermekek számára készült modellek gyártásához. A latex higiéniai célokra jó megoldás. Ezeket a szöveteket könnyen lehet mosni, antibakteriális kezelésnek vetik alá.

A kombinált termékek ideálisak gyermekek és fogyatékkal élők számára. Kényelmesek használni, gyorsan száradnak, kombinálják a környezetbarátságot, a megbízható védelmet, a jó légáteresztő képességet, ellenállnak a feldolgozásnak és a kopásnak. Elég megfizethető.

Szerelési lehetőségek

A gyerekek gyakran pörögnek álmukban, a felnőttek is kevéssé ellenőrzik magukat. Reggelre az ágy általában leomlik, a bútorok felülete állandó mechanikai igénybevételnek van kitéve. Egy megfelelően megválasztott matrac huzat segít. Rögzítőelemei megbízhatóak, kényelmesek, megőrzik a bútorokat, megteremtik a megfelelő feszültséget.

Általában használja:

 1. rögzítések tépőzárral;

  A matrac felső rögzítése tépőzárral

  Egy ilyen matracot tépőzárral rögzítenek a kanapén

 2. cipzáras fedél;

  Kivehető vízálló burkolat

  Vízálló, hipoallergén, vízálló cipzár

 3. tok, benne rugalmas szalaggal;

  Matrac huzat

  Matrac huzat rugalmas szalaggal a kerület körül

 4. a sarkokban széles elasztikus.

  A termék rögzítése a matrachoz

  Rögzítse a terméket a matrachoz sarokrugalmas tartókkal

A tépőzárak alkalmasak összetett konfigurációkhoz és nehezen elérhető sarkokkal rendelkező modellekhez. Kényelmesen rögzíthetők bármilyen felületre, biztonságosan rögzítve rajta. De ugyanakkor megsérthetik az anyagot.

A rugalmas szalaggal ellátott borítók jobban megfelelnek az "amerikai" kagylók tulajdonosainak, valamint a kartámasz nélküli mintáknak. Négy saroknál nyújtózkodnak, hogy megfelelő feszültséget biztosítsanak. Ugyanakkor az ágynemű jól tart. Ennek a lehetőségnek a kiválasztásakor figyelembe kell venni a kanapé magasságát és maga a matrac felső szélességét, hogy a rugalmas eltakarja a sarkokat.

A cipzárak a legmegbízhatóbbak. Teljesen körbefedi a felületet és cipzárral rendelkezik. Hátránya a feszültség összetettsége, a lassú szétszerelés. Alkalmasabb helyhez kötött szerkezetekhez, amelyek ritkán hajlanak össze.

A sarkokban széles elasztikus a legnépszerűbb típus. Szinte bármilyen kialakításra alkalmas, gyorsan rögzíthető, gyorsan eltávolítható. Nagyszerű kapcsolat a "francia" kagylókkal.

Saját kezűleg készítünk egy matracot.

Sok headset meglehetősen összetett konfigurációval rendelkezik, például szögletes. Az ilyen bútorokhoz illő burkolat megtalálása meglehetősen nehéz. A kivitel megfelel Önnek, de rossz anyag, töltelék, rögzítési módszer. Csak biztosnak kell lennie az összes anyag minőségében és konzisztenciájában. Hogyan legyen? Szabási lehetőséget keres? Hosszú, problémás és drága. Próbáljuk meg magunk elkészíteni ezt a kiegészítőt.

Az alapanyagokat az igények alapján, az Ön kívánsága szerint választjuk meg. Megmérjük a fülhallgatónkat, kiválasztunk egy modellt, megvásároljuk a szükséges eszközöket, szöveteket, és munkához látunk.

Megmérjük a hosszát, szélességét és magasságát

A leendő huzat diagramjának elkészítéséhez meg kell mérnie a matrac hosszát, szélességét és az oldal magasságát

Szükségünk lesz

 1. Varrógép (meg kell varrni a terméket gépvarrattal)
 2. Centiméter
 3. Olló
 4. Megfelelő szál + kontrasztos szál a bastoláshoz.
 5. Kréta vagy ceruza (jelölje meg a mintát a szöveten)
 6. Takaró szövet
 7. Szálak kitöltése
 8. Vágási hely (asztal, padló, lemez)
 9. Vonalzó (nagy)
Minta a matrac tetejére

Minta egy matrac felsőhöz, sarok rugalmas szalagokkal

Hajtsa be a külső burkolat szöveteit a rossz oldalával felfelé. Kényelmes felületre fektetjük, vonalzóval és krétával (ceruzával) alkalmazzuk a méreteket. Rajzoljon vonalakat, hozzon létre egy mintát.

Kihelyezzük a szövetet

Hajtsa be a szövetet a vonal mentén, igazítsa, tűzzön le

Négyzetekkel töltünk

Ha az anyag sima, akkor négyzetenként varrhat

A terméket különböző színű szálakkal varrjuk össze, hogy láthatók legyenek. Hagyja nyitva az alját, majd helyezze be a töltőanyagot. Átadjuk a gépet a tejfölös varratok mentén.

Minta készítése

Minta készítése a szövet rossz oldaláról

A felesleges szálakat eltávolítjuk, az arcunkkal kifordítjuk. Ezután össze kell hajtania a töltőanyag rétegeit, rögzítéséhez kézzel szálakkal rögzítse.

Fűzés és varrás

Először az átlós varratokat tűzzük ki és varrjuk meg, majd az oldalt

Helyezze be a töltőanyagot. A kókuszdió kókuszrost jól működik, sokoldalú.

Fedje le a rossz oldalról

Varrjon minden sarkot, próbálja ki a matrac huzatát

Varrni egy cipzárt

Varrjon be egy cipzárt, hogy megkönnyítse a fedél eltávolítását és mosását

Varrja rá a cipzárt, helyezze be a töltőanyagot

Varrja meg a cipzárt a matrac huzatának belső és külső oldalán, helyezze be a töltőanyagot

A bélés, az alsó réteg létrehozásakor jobb a latexet választani. Kontrasztos színű szálakkal rögzítjük. Bezárjuk az alsó szélét. Most össze kell varrni a rétegeket a gépével. Kész, élvezze az eredményt. Könnyű, kényelmes, egyszerű, megfizethető!

Ágy matrac huzattal

Ágy barkács matrac huzattal

Következtetések levonása

Kényelmes alvás a kanapén

Egy ilyen matrac vagy felső biztosítja a kényelmet: a kikötés egyenetlensége kisimul, az ízületek nem érezhetők

Tehát a tények elemzése azt mutatta, hogy a matracfedő minden otthon rendkívül szükséges dolog. Elég könnyen karbantartható, tökéletesen átesik bármilyen feldolgozáson, tartós, megbízható, működőképes, könnyen mosható mosógépben, rengeteg problémát megold. Ezenkívül megvédi a bútorok kárpitját a portól, szennyeződésektől, szagoktól, mikrobáktól, mechanikai igénybevételtől. Kényelmet, kikapcsolódást, egészséget és biztonságot nyújt Önnek és családjának. Ennek a csodálatos dolognak köszönhetően kedvenc kanapéja kap egy második fiatalságot, vagy egy új sokkal tovább fog tartani.!

Dugók kétszemélyes ágyakhoz

A töltelék kétszemélyes ágyakhoz is alkalmas, különböző keménységű egyszemélyes matracokkal

Előző

Következő