Matrac egy franciaágyhoz, hogyan lehet jól választani

Egy fárasztó munkanap után mindenki egy nyugodt, kényelmes pihenésről álmodik egy kényelmes ágyon. Sokaknak azonban éjfélkor kell kényelmes alvási helyzetet keresniük. Lehet, hogy ennek oka nem csupán az álmatlanság. A rossz matrac kiválasztása egy másik negatív tényező. Emiatt sokak számára releváns az a kérdés, hogy miként lehet matracot választani egy ágyhoz. A válogatás összes jellemzőjét részletesebben ismerteti ez a kiadvány.

A jó pihenés garantálja a kiváló közérzetet az egész napra, ezért megfelelő méretű és kényelmi matracot kell vásárolni

Milyen gyakran kell változtatnia?

A szabványos matrac pontos élettartamát nehéz megnevezni. Sok szakértő hajlik a 10 éves adat felé. A termék azonban ilyen ideig tart, ha gyártása során nem sértették meg a technológiákat. Ez az időszak feltételesnek nevezhető. Néha öt év után fel kell újítani az ágyat. Hogyan állapítható meg a csere szükségessége? Ezt bizonyos jelek jelzik.

 1. Nyilvánvaló jelei vannak az ortopéd matrac kopásának. Kis lyukak, a szálak látható sérülései, kopott varratok - mindezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az ilyen tényezők a dolog erős fizikai kopását jelzik. A lehető leghamarabb le kell cserélni.
 2. A szöveteken keresztül kezdtek érezni a fémelemeket. Ezek a keret, a rugók különféle elemei. Ha a puha fedélen keresztül láthatók, az alvás nem lehet nyugodt. A fém beleásódik a testbe, nyomokat hagy, zavarja az elalvást. Az idő múlásával a keret geometriája törni kezd.
 3. Nincs kézzelfogható testtartás. A kényelem elvesztése a kopás jele. A hátlapot rugóknak kell alátámasztani. Ha megereszkednek, a gerinc görbe helyzetbe kerül. Ez nemcsak kényelmetlen. A hosszan tartó alvás ebben a helyzetben súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Ez különösen veszélyes a kisgyermekek számára. Csontvázuk csak most kezd kialakulni. A gyermekeknek mindenképpen szükségük van kiváló minőségű ortopéd matracra.
 4. Meghibásodás érzése a termék egyes részeiben. A meghibásodás a rugótömb meghibásodását jelzi. Az ilyen meghibásodást lehetetlen kijavítani. Folytassa a termék használatát is. A süllyedések hozzájárulnak a terhelés helytelen eloszlásához. Alvás után az ember úgy érezheti, hogy "túlterhelt", fáradt.
 5. Nyikorgás hallatszott, amikor egy franciaágyon mozgott. Ennek azonnal figyelmeztetnie kell. A probléma magában az ágy kialakításában rejlik. De elég gyakran a rugók a hibásak. Fémből készülnek. Több éves működés után az alacsony minőségű fém terhelés alatt különféle idegen hangokat képes előállítani.

Termékfajták

Függő rugós matrac

A függő rugótömbbel ellátott matrac elég gyorsan elveszíti alakját, de olcsó

A független rugókon lévő termék jó, mert lehetővé teszi a terhelés egyenletes elosztását, nem recseg és sokkal hosszabb ideig és hatékonyabban szolgál

Tehát hogyan válasszon matracot egy franciaágyhoz? Először részletesebben meg kell ismerkednie az ilyen termékek fajtáival. A típusokat, jellemzőket a táblázat mutatja.

Kilátás Előnyök, jellemzők
Függő rugótömbbel A függő rugótömböt "motorháztetőnek" is nevezik. Ezeket a "turistaosztályú" termékek előállítására használják. Az ilyen rugótömbök mereven összekapcsolódnak. Ez segít biztosítani a nyomás egyenletes eloszlását. Ha az egyik blokkon terhelés van, az összes többi is megereszkedik. Ennek a technológiának a fő hátránya a támogató hatás gyors csökkenése. Több éves működés után a termék elveszíti tulajdonságait.
Független rugós blokkkal Ez a kialakítás a rugók külön elrendezését írja elő. A független rugók speciális fedéllel rendelkeznek. Szorosan kapcsolódnak egymáshoz. A független rugós blokkú nyugágy magasabb szintű kényelmet nyújt. A független rugók kiváló munkát végeznek a terhelés elosztásában. A felület pontosabban igazodik az emberhez. További plusz a zajtalanság. A borítók megvédik a rugókat az ütközéstől.
Rugótalan matracok Egy ilyen termékre nagy a kereslet a vásárlók körében. A rugótalan matracok nagy népszerűségük miatt változó merevséggel készülnek. Néha egyszerre több réteget kombinálnak, különböző merevséggel. A gyártás során latexet, poliuretán habot, habgumit és más típusú anyagokat használnak. A rugótalan kialakítás nehéz terheket képes kezelni. Hosszú ideig szolgál, jól szellőzik, alvás közben jól támogatja a testet. A rugós blokkú nyugágyakkal ellentétben a rugótlan nem tartalmaz fém elemeket. Ez kiküszöböli a nyikorgások, egyéb idegen hangok lehetőségét.
Kombinált Tartoznak függő, független rugók, latex közbenső rétegek. Univerzális lehetőség franciaággyal. A különböző anyagok kombinációja lehetővé teszi a keménység szintjének önálló beállítását. Mindkét oldalon más lesz. Ilyen termék vásárlásakor azonban fontos, hogy ne spóroljon.

A rugótalanokat a jellemzők széles skálája jellemzi, és lehetővé teszik bármilyen típusú töltőanyag kombinálását a kívánt merevség, rugalmasság és rugalmasság érdekében

Kombinált rugós matrac Bonnel blokktal a matrac alapjaként, egyik oldalán természetes kókuszrosttal, a másikon réteges struttofiberrel

Melyik töltőanyag jobb?

Különbségek a modern modellek között

Az ágyhoz megfelelő matrac kiválasztásához ismernie kell a modern modellek előnyeit és hátrányait.

Amikor kétszemélyes ágyhoz választ ágyat, tisztában kell lennie a meglévő töltőanyagok jellemzőivel. A pihenés kényelme, az ágy felületének merevsége a töltőanyag típusától függ.

Ortopédiai hatásszintek

Ortopédiai hatásszintek a belső rugók matracaihoz

Fontos! Ütés, habgumi már régóta nem használatos a gyártásban. Ezek az anyagok gyorsan deformálódnak és súlyos fizikai kopásnak vannak kitéve. Haszontalanok.

Rugós, kombinált, rugótalan matracok gyártása során ilyen töltőanyagokat használnak.

 • Poliuretán hab. Ez egy habosítással korszerűsített habgumi. A modern gyártási technológiának köszönhetően a poliuretán hab kiváló ortopédiai képességekkel rendelkezik. Az ilyen töltőanyaggal ellátott alvófelületek nagyon kényelmesek és olcsók. Egyetlen hátrányuk a törékenységük. A poliuretán hab gyorsan elveszíti minőségét, megereszkedik.

  PU hab vagy poliuretán hab

  A poliuretán hab vagy a poliuretán hab különböző keménységű lehet, megfizethető és jó teljesítményű

 • Orma hab. Poliuretán hab alapján készül, elképesztő ortopéd tulajdonságokkal rendelkezik. Az anyag tökéletesen követi a test körvonalait, helyesen osztja el a terhelést. Az OrmaFoam antiallergén hatású. Gyermekek, felnőttek számára választják, akik súlyos allergiás reakciókra hajlamosak. Az Orma hab teljesen lélegző. A nedvesség nem halmozódik fel benne, a paraziták nem indulnak el.

  Az Ormafoam emlékszik a test alakjára

  Az Ormafoam egy új, szintetikusan előállított szál, amelyet tulajdonságai miatt széles körben használnak az ortopédiai iparban

 • Latex. Ez az alapanyag lehet természetes vagy mesterséges. A latex nagyon népszerű a gyártók körében. Kiváló minőségű ortopéd matracok készülnek belőle. A latex "lélegzik", nem rothad, nem okoz allergiás reakciókat. Az ilyen töltőanyagból készült alvófelületek megfizethető áron, tökéletesen alkalmazkodnak minden terheléshez. Különböző merevségűek.

  Rugalmas latex

  A latex mesterséges vagy természetes eredetű rugalmas anyag

 • Kókusz kókuszrost. A legnépszerűbb természetes töltőanyag. A kókusz kókuszrostot a termelők és a fogyasztók nagyra értékelik. Teljesen tiszta, nem romlik. A kókuszrostrost megakadályozza az ágyatka, a különféle káros baktériumok szaporodását.

  Töltő kókusz kókuszrost

  A töltelék kókuszdió kókuszdió megteremti a szükséges keménységi szintet és megfizethető

 • Struktúrás. Függőlegesen elrendezett poliészter szálakból áll. Ez ellenáll a kopásnak, a nagy igénybevételnek. A struktúrszálat általában más töltőanyagokkal együtt használják. Jó matrackeret. Az anyag hosszú élettartammal rendelkezik, kifejezett ortopéd tulajdonságokkal rendelkezik. Ez népszerűvé teszi a gyártók körében.

  Strutofiber vagy strutto - olcsó mesterséges töltőanyag matracokhoz, néha természetes anyagok hozzáadásával

Keménység

A matrac keménysége súlytól függően

A matrac merevségét az alvó ember súlyától és magasságától függően választjuk meg

Mindenkinek megvan a saját ízlése az ágy puhaságára. Valaki szereti a puha ágyat, valaki szilárdabb, stabilabb. A merevség kiválasztásakor azonban nemcsak a saját preferenciáit kell figyelembe vennie. A merevség mértéke a legfontosabb kritérium. Kiválasztása az ember fiziológiai jellemzői, az orvos ajánlásai alapján történik.

Kényelmes alváshoz és a test pihenéséhez a gerincnek egyenes vonalnak kell lennie, és a test minden ívét a matrac köré kell tekerni

Alacsony súlyosság ajánlott ötvenöt évnél idősebb emberek számára. A puha ágy elképesztő kényelmet nyújt Önnek. Alvás közben szó szerint beborítja az egész testet, lehetőséget adva számára a teljes kikapcsolódásra. A puha modellek nem gyakorolnak nyomást az edényekre. Keringési problémákkal küzdő személynek kell választania őket. Kényelmes lesz puha ágyon aludni egy kis súlyú - legfeljebb 55 kilogrammos - személy számára is.

Puha ortopéd matrac

A puha, "levegős" anyagok általában a puha matracok töltőanyagaként szolgálnak

A közepesen puha ágyakat középkorúaknak szánják. A szakértők mindenkinek ajánlják, aki ülő munkát végez. A közepesen puha keret lehetővé teszi a gerinc számára, hogy éjszaka természetes helyzetbe kerüljön. Segít ellazulni, teljesen oldja a hát alsó részét.

A közepes keménységet tartják a legjobb megoldásnak serdülők, fiatalok számára. Ez a fokozat legfeljebb 90 kilogrammos emberek számára alkalmas. Közepesen kemény ágyon nagyon kényelmes a hátán aludni. Egy ilyen modell jó támogatást nyújt a gerinc számára, lehetővé teszi az izmok ellazulását egy aktív tanulmány, munkanap után.

A közepes keménységű sorozat modelljei harmonikusan egyensúlyoznak a kemény és puha matracok között, és alkalmasak a legtöbb fogyasztó számára

Az orvosok kemény alvófelületeket ajánlanak a gyermekek számára. Tökéletesen rögzítik a testet a megfelelő helyzetben. Ez nagyon fontos egy olyan gyermek számára, akinek a csontváza éppen kialakul. Ez a modell a nyaki gerinc problémáival küzdők számára is készült. A kemény felület segít enyhíteni a fájdalmat az intervertebralis sérv, a gerinc görbületének jelenlétében.

Kemény matrac

A kemény matrac nem tartalmaz puha töltőanyagokat

A nagy merevség nem mindig a legjobb választás. Az ilyen modellek még ellenjavallt néhány ember számára. Nem szabad különösebb igény nélkül megvásárolni őket. A nagy merevségű modelleket általában ortopéd orvos írja fel. Három évnél fiatalabb gyermekek számára ajánlott, akiknek súlya meghaladja a 100 kilogrammot. Ha túlsúlyos, a puha ágy kényelmetlen lesz. Kemény azonban képes lesz helyesen elosztani a terhelést, kényelmes, egészséges alvást biztosít az embernek.

Kemény matrac

A szilárd matrac segít fenntartani a kívánt testhelyzetet és elősegíti a jó testtartást

Kiválasztjuk a termék méretét

Normál méretek

Normál matracméretek

Az alvás kényelme nagyban függ az ágy méretének sikeres megválasztásától. Egy nem megfelelő termék folyamatosan mocorog a lamellák mentén. Annak érdekében, hogy ne tévesszen el a mérettel, nem kell figyelnie a standard paraméterekre, megnevezésekre. Érdemes a saját ágyunk megmérésével kezdeni. Fontos megmérni a belső kerületet. Ehhez távolítsa el a régi matracot az ágyból, mérje meg a kerületet mérőszalaggal.

Fontos! Sokan elkövetnek egy gyakori mérési hibát - egy régi matracból mérnek. Ezt nem teheti meg. A régi felület deformálódhat, megváltoztathatja méretét a működési időszak alatt.

Mérés után a paramétereket fel kell írni egy darab papírra. A mérések gyakran nem szabványosak. Például az állomány szélessége a szokásos 80 centiméter helyett 81 centiméter lehet. Ne ess pánikba. Egy centiméter eltérés abszolút elfogadható. Az eltérések azonban jelentősek. Ha meghaladja a két centimétert, az azt jelenti, hogy nem fog tudni készterméket vásárolni közvetlenül az üzlet polcáról. Ebben az esetben egy kiút van - matrac vásárlása megrendelésre. Ez a szolgáltatás többe fog kerülni. Egy egyedi gyártású termék azonban tökéletesen illeszkedik a bútorokba. Nem fog "belógatni", idő előtt elhasználódik.

A nem szabványos ágyméretek nem adnak okot a kényelmes alvásról való lemondásra. Vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel, akik egyedi méretek szerint készítenek matracot

Fontos! Az amerikai méretek jelentősen eltérnek az európaitól. Amikor egy terméket amerikai gyártótól rendel, legyen óvatos. A méretek hüvelykben, nem centiméterben vannak megadva.

Hasznos tippek

Ha kérdése van - hogyan választhatja ki a megfelelő matracot egy franciaágyhoz, feltétlenül olvassa el az alábbi ajánlásokat.

 1. A dupla huzatoknak szilárdabbaknak kell lenniük, mint az egyszemélyes ágyak. Naponta nagy terheléseket kell majd tapasztalniuk. Nem egy, hanem két ember alszik az ágyon. Emiatt érdemes rugalmas, kopásálló, megfelelő merevségű modelleket vásárolni.

  Matrac két házastárs számára

  A két házastárs számára megfelelő matrac kiválasztásához előre meg kell határoznia, hogy milyen kritériumok fontosak az Ön esetében.

 2. Vannak, akik pénzt takarítanak meg, kettőt vásárolnak kettő helyett. Egymás mellé helyezik őket, megmutatva találékonyságukat. Ez azonban rendkívül téves döntés. Idővel rés keletkezik a két felület között. Pihenés közben érezni fogja, nyomja meg.

  Kétrészes franciaágyas matrac

  A franciaágy matracának egy darabból kell állnia, nem két feléből

 3. Számos bútorgyártó felajánlja az ügyfeleknek, hogy ajándékba vásárolnak matracos ágyat. Első ránézésre ez egy jövedelmező ajánlat. De a gyakorlatban minden nem annyira rózsás. A készlet általában a legolcsóbb és a legalacsonyabb minőségű modellt tartalmazza. Az ajánlat általában csak a bútorok gyors eladásának egyik módja.

  Promóció a gyártótól

  A gyártó promóciója nem mindig tartalmaz minőségi termékeket

 4. A gyártónak jól ismertnek kell lennie. Akkor az áruk minősége magas lesz, európai szinten. A jól ismert cégek túlságosan értékelik pozitív hírnevüket ahhoz, hogy elismerjék a házasság lehetőségét. A jól ismert vállalatok bútorainak élettartama mindig maximális.
 5. Nem érdemes spórolni a hálóágy megvásárlásán. A motorháztető rugóval ellátott olcsó modellek egyenetlenül osztják el a súlyt. Több éves működés után a felület kezd hasonlítani egy függőágyra. Ez egészségtelen. A protetikus modellek a legjobb választás. Általában ortopéd orvosok segítségével fejlesztik ki őket. Az ilyen struktúrák ideálisan támogatják a testet, segítenek ellazulni.
 6. Jobb, ha természetes töltőanyagot választunk. Természetes latex, kókuszdió lesz. A természetes alapanyagok nem károsítják az egészséget, sokáig szolgálnak, ritkán okoznak allergiás reakciókat.

  Töltőminták

  Matracok töltőanyag mintái

 7. Vásárláskor különös figyelmet kell fordítania a borító kiválasztására. Ez a borító veszi az egész "csapást". A rossz minőségű burkolat gyorsan elhasználódik, elveszíti vonzó megjelenését és kényelmetlenség érzetét kelti. A burkolatnak feszesnek, gyönyörűnek és légáteresztőnek kell lennie. A szakértők a jacquard szövetet tartják a legjobb megoldásnak. A Jacquard mesterséges szálakat tartalmaz. Ez vonzóbbá és rugalmasabbá teszi. Ma is lehetőség van a burkolat változatának megválasztására az évszakos paraméterek szerint. Ez kényelmesebbé teszi a hálóterületet.

  Jacquard

  Jacquard szövet nagy szilárdsággal, tartóssággal, tökéletes kárpitozáshoz

 8. A termék kiválasztásakor fontos, hogy megválassza a vásárlás helyét. Rendelhet az interneten, szaküzletekben, bútorüzletekben. Helyet kell választania az ügyfelek véleménye alapján. Ma szerencsére a vélemények könnyen megtalálhatók az interneten.
 9. Az árat utoljára kell elemezni. Ez a kritérium nem lehet meghatározó a választás során. Költség szerint az áruk feloszthatók gazdaságra, középosztályra, prémiumra. Az ideális lehetőség egy prémium modell vásárlása lenne.

Előző

Következő