Miben különböznek a vízi matracok és hogyan lehet kiválasztani a megfelelőt

A hosszú, kényelmes alvás az egész napos jó hangulat kulcsa. Az alvó ember munkaképesebb, sikeresebb. Nem háborodik fel az apróságok miatt, nehéz helyzetben is fenntartja az egyensúlyt. Csak egy kényelmes ágy, vagy inkább egy kényelmes matrac adhat jó, jó alvást. Ez utóbbi minősége nemcsak a nyaraló hangulatától, hanem egészségi állapotától is függ. Emiatt az alvófelületet a lehető legnagyobb felelősséggel kell megválasztani. A vízi matrac vásárlása jó megoldás.

Egykamrás vizes matrac

Az ilyen vízi matrac valóban a tenger és a hullámok utánzata.

Ennek az eredeti modellnek számos tagadhatatlan előnye van. A vízi matracok hasznos tulajdonságait, típusait, működési jellemzőit ebben a kiadványban részletesen leírjuk.

Víz (vagy víz) matracok

Víz (vagy víz) matracok - egy speciális matractípus, ahol a víz vagy az ezen alapuló speciális folyadék töltőanyagként működik

Mi a különbség a vízi matracok és a standard között?

Idelia folyadékkal

A folyadék belsejében lévő termékek egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert.

Külső paramétereit tekintve a vízi matrac gyakorlatilag nem különbözik a klasszikustól. Hasonló kialakítású, szabványos alakú. A modellek közötti fő különbség a tartalmuk. A klasszikus változatokban latexet használnak, rugótömböket, míg a vízi termékeket vízzel töltik fel. Ő nyújt egyedülálló kényelmet a pihenés alatt.

Matrac készülék vízzel

Modern vízi matrac készülék

Egy másik fontos megkülönböztető jellemző a termék súlya. A vízzel töltött szerkezet sokkal többet nyom, mint egy klasszikus nyugágy. Emiatt bizonyos nehézségek merülnek fel az ágy kiválasztásában. Nem mindenki képes ellenállni az ilyen terheléseknek.

A vízi matrac klasszikus alakja egy lekerekített élű téglalap, de vannak kerek és ovális matracok is.

Mítoszok, pletykák

Működés elve

Hogyan működik a vízi matrac

Hazánkban a vízi matracra alacsony a kereslet. A fő ok sok nevetséges mítosz létezése. Sok pletykának semmi köze a tényleges helyzethez, mások nem annyira félelmetesek. A vízszerkezetekkel kapcsolatos főbb mítoszokat a táblázat tárgyalja.

Mítosz igaz
Állandó gurgulázás A minőségi vízi matrac gyakorlatilag csendes. A levegő nem juthat be a termék belsejébe, a gurgulázás teljesen kizárt.
Mozgásos betegség kiváltása A mozgásbetegség valóban lehetséges. Ez azonban ritkán fordul elő, főleg olcsó modellek használatakor. Csak egy kamrából állnak.
Rothadó víz A vízi matrac töltése közönséges víz. Nincs tisztítva, baktériumok szaporodhatnak benne. A rothadás azonban speciális eszközökkel megelőzhető. Az előkészületek lehetővé teszik, hogy a víz évekig ne romoljon.
Nagy a valószínűsége a szivárgásoknak Ez nem igaz. A valószínűség elég alacsony. A termék nem törik különösebb emberi erőfeszítés nélkül. Nagy terhelésnek képes ellenállni. A lényeg az, hogy a tulajdonos ne szándékosan tesztelje a szerkezet szilárdságát éles tárgyakkal.
Nagy energiafogyasztás Havi fogyasztás - 15 kW. Ez kis költség.
Ágy vízi matraccal

A vízi matracos ágy kényelmes alvóhely, amely hűségesen szolgálhatja Önt több mint 20 évig, ha a megfelelő dizájnt választja

Előnyök hátrányok

Nyugaton a vízmatrac szinte minden otthonban megtalálható. Ez nem meglepő. Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

 • Enyhíti az ízületek stresszét, hatékonyan ellazítja az izmokat. A víz segít a testnek abban, hogy alvás közben helyesen helyezkedjen el. Nem zavarja a vérkeringést, elősegíti a teljes kikapcsolódást.
 • Megtartja az optimális hőmérsékletet. A modern modellek fűtéssel vannak felszerelve. A rendszer beépített fűtésszabályozóval rendelkezik. Segítségével lehetővé válik a legkényelmesebb hőmérséklet beállítása. Jól fűtött ágyban az elalvás kevesebb, mint tíz percet vesz igénybe. A meleg vizes matrac jó segítő az álmatlanság elleni küzdelemben.
 • Nagyon higiénikus és hipoallergén. Ilyen kialakításban a gomba, a kullancsok soha nem fognak elindulni. És tisztán tartása meglehetősen egyszerű - időnként csak nedves ruhával kell megtörölni.
 • Sok éven át megőrzi tulajdonságait. Idővel a vízfelületek nem ereszkednek meg, nem deformálódnak. A termék burkolata nagyon tartós, kopásálló.

A terméknek nincs sok hátránya. Az egyik fő a terjedelmesség. A kivitel összességében meglehetősen nehéz. A kis lakásba való beillesztése valószínűleg nem működik. További hátrány a távozás nehézsége. A tulajdonosoknak időről időre vizet kell cserélniük, be kell tartaniuk bizonyos működési szabályokat.

Vízi matracon, megfelelő kézügyesség mellett együtt alhatsz, de az egyik ember mozdulatait a másik mégis érezni fogja

Ágyigény

A vízi matracokhoz speciális ágyak szükségesek

A szokásos ágyakon lehetetlen vízi matracot használni, mivel az alapjuk nem képes megbirkózni ilyen tömeggel

Mint már említettük, a vízmatracokhoz speciális ágyra van szükség. Nem használhat hozzájuk szokásos bútorokat. A termék lefektetése után csak szétesik. Mi legyen az ágy? Az első követelmény egy szilárd alap. Az alapnak erős, stabil, kopásálló anyagból kell készülnie. A melanin nagyszerű.

A vízi matrac alatti ágy általában rendelésre készül, és egy erős keretből és egy védődobozból áll, amely nem fél a nedvességtől

A második követelmény egy védődoboz megléte. A doboz oldalának magasabbnak kell lennie. Ez megmenti a lakást a folyadéktól a szerkezet felszakadása esetén. Ilyen bútorok megtalálása egy hétköznapi boltban szinte lehetetlen. Egyedi készítésűnek kell lennie. A mester képes lesz tökéletes alapot készíteni, figyelembe véve az ágy jellemzőit. A legfontosabb, hogy a gyártás során olyan anyagokat kell használni, amelyek nem félnek a nedvességtől. Ha ez egy fa, akkor be kell vonni egy speciális víztaszító vegyülettel. Meg fogja védeni a felületet a víz káros hatásaitól szakadás esetén.

A vízi matracon való alvás szokatlan érzései

Az ilyen felületen való alvás érzése összehasonlítható egy halk imbolygással - "mint a hullámokon"

Fajták

Antiallergén vizes matrac

Bármely vízi matrac magas higiénés és antiallergén tulajdonságokkal rendelkezik

A boltokban ma többféle is megtalálható.

 1. Egy kamra.
 2. Többkamrás.
 3. Poliuretán blokkkal.
 4. Baba.

Az első típus a költségvetésnek tulajdonítható. Egy burkolat, töltőanyag egyszerű felépítését képviselik. Csak egy kis súlyú ember használhat ilyen vízi matracot. A felszínén elég nehéz fenntartani az egyensúlyt. Ha tengeri betegsége van, nem vásárolhat egykamrás modellt.

Egykamrás matrac

Egykamrás matrac - benne a folyadék egy nagy részben van, ez a legolcsóbb lehetőség

A többkamrás nézet egy fejlettebb modell, amely speciális hengerekkel van felszerelve. Folyékony töltőanyagot tartalmaznak, amelynek hőmérséklete beállítható. Többkamrás szerkezetekben a víz gyakorlatilag álló. Az ilyen ágyú ágy nagyon stabil.

Többkamrás matrac

A többkamrás matrac több folyadékkal töltött hengerből áll, azzal a lehetőséggel, hogy a keménységet "zónázzák" a rekeszek nyomásának beállításával

A poliuretán blokkkal ellátott modellek a legoptimálisabbak a vásárláshoz. Kényelmesek, nem okoznak mozgásbetegséget, és lehetővé teszik a terhelés megfelelő elosztását. A poliuretán blokk jelentősen meghosszabbítja az élettartamot.

Matrac kiegészítő tartóréteggel, amely további merevséget ad és alkalmassá teszi a matracot állandó használatra

A vízzel ellátott gyermekágyak csak többkamrásak lehetnek. Kiváló minőségű anyagokból készülnek, több további réteggel ellátva. Néhányuk speciális hőmérséklet-szabályozóval rendelkezik. Lehetővé teszik a szülők számára, hogy kiválasszák az optimális hőmérsékleti rendszert saját gyermekük számára.

Működési jellemzők

A vízágy részlete

Kivágott vízágy

A modern vízi matracok egyedülállóak. Különleges megközelítést igényelnek a működés során.

 • A burkolatok kitöltése néha teljes cserét igényel. A vizet le kell üríteni, újat kell tölteni. Ez általában az olcsó modellek jellemzője. A modernebbeknél évente egyszer csak hozzá kell adni egy speciális kondicionálót. Hatékonyan elpusztítja a gombákat, baktériumokat. Ebben az esetben magát a tölteléket csak háromévente kell kicserélni.

  A vízi matracok különös gondosságot igényelnek

  A vízmatracok különös gondosságot igényelnek - a folyadék időben történő cseréjét és a vízmelegítéshez való csatlakozást

 • Miután megvásárolt egy ilyen ágyneműt, ne próbálja megtakarítani az áramot. Az ágy fűtés nélkül hideg lesz. A rajta alvás veszélyes az egészségre. A fűtés nem igényel sok áramot. A mentés teljesen helytelen. A kis ágy kiválasztása csökkentheti a villanyszámlát.
 • A szerkezet súlya meghaladja az ötszáz kilogrammot. Ez bizonyos kötelezettségeket ró az ágykeretre, az otthon padlójára. A padlóburkolatnak stabilnak, vízszintesnek és késznek kell lennie az ilyen terhelésekre. A természetes parketta és a beton tökéletes. A bútorkeretet megrendelésre kell elkészíteni - egyedi mérések szerint. Ez a szolgáltatás nem lesz olcsó.

  Ágy vízi matraccal

  A vízi matracos ágy képes ellenállni a súlyos terhelésnek, de nagyon nem kívánatos a gyártó által meghatározott határérték túllépése

 • A terméket védeni kell a karmos négylábú barátoktól. A tulajdonosoknak gondoskodniuk kell kiváló minőségű, tartós kiegészítő felületvédelemről. Egy takaró itt nem elég. Szükség van több réteg sűrű textíliára, egy matracra, egy ágytakaróra.

  Vízvédő matrac

  A matrac felületi rétegének védelme érdekében - azt huzatok vagy matracok fedik

Tippek a választáshoz

A vízi matrac kiválasztásakor használja az alábbi irányelveket.

 1. Vásárláskor figyelembe kell venni az ágy jövőbeni tulajdonosainak számát. Ha együtt alszol, akkor vegyél meg egy dupla modellt, amely erősített tulajdonságokkal rendelkezik.

  Két vízi matrac egy dobozban

  Két vízi matrac egy ágy dobozában - jó megoldás kettőnek

 2. A választásnál érdemes figyelembe venni az alvó súlyát. Minél magasabb, annál merevebb a felület. A merevség megfelelő szintje biztosítja a hát és a gerinc szükséges szintjét.

  A vízi matrac keménysége, az alvó súlyától függően

  Ezek a matracok lehetővé teszik a kívánt keménység beállítását.

 3. A fokozott ágyéki támogatással rendelkező termékeket ízületi és hátproblémákkal küzdőknek szánják. Ha isiászban szenved, ez az alvófelület ideális az Ön számára. Ez segít enyhíteni a fájdalmat, csökkenti a betegségek megnyilvánulásait.

  Gyógyító vízi matrac

  Fűtött víztisztító matrac egy fő részére

 4. Az állatokkal rendelkező házban kiegészítő védett oldalú termékeket kell választania. Az állatok akaratlanul károsíthatják a borítót. Ha az ágy egykamrás, akkor a töltőanyag egyszerűen kiömlik. A burkolatot megfelelően védeni kell az éles tárgyaktól.

  A vízi matrac nem alkalmas háziállatok számára

  Az állattartóknak többször mérlegelniük kell egy ilyen matrac megvásárlásának célszerűségét.

 5. A túl alacsony árú termékeket a legjobb elkerülni. Néhány hetes működés után megsérül, elszakad.

Fűtési előnyök

Vízmatrac fűtési funkció

A vízi matrac melegítésének funkciója megkönnyíti a reumát, köszvényt, izomfájdalmat, ízületeket

A vízi matracos ágyak legtöbb modellje speciális fűtési rendszerrel rendelkezik. Eszközük összetettebb. A szerkezet alján van egy speciális réteg, amelyben vezető sávok vannak. Megbízhatóan védettek a víz ellen, felmelegíthetik a folyadékot a megadott hőmérsékletre. Jellemzően a hőmérséklet-tartomány huszonnégy és harminckét fok között mozog. A fűtés előnyei egyértelműek. Fűtött, hogy kényelmes ágy legyen a pihentető pihenéshez.

Fűtött vízágyak

A vízi matracok túlnyomó többsége 24-32 fok közötti hőmérséklet-tartományú fűtőrendszerrel van felszerelve

A meleg ágy, a puha hálóágy elősegíti a kikapcsolódást, a gyors elalvást. A fűtés különösen nélkülözhetetlen a téli időszakban. Egy ilyen ágyban meleg, barátságos lesz még a fagyban is. Az opcionális fűtési funkció nem fogyaszt sok áramot. Hevítés után a szerkezetben lévő folyadék nagyon lassan lehűl. Hőmérséklete néhány órán keresztül kényelmes lesz, miután leválasztotta a hálózatról.

Következő