Ágynemű a nappaliban a kanapén, hogyan lehet jól választani

A kárpitozott bútorok bármely otthoni belső tér középpontjának nevezhetők. Általában a nappaliban, a rekreációs területen telepítik. A puha, gyönyörű kanapé képes minőségileg díszíteni a szoba kialakítását, kényelmesebbé tenni a házat. Kezdetben a kanapékat kizárólag "eredeti" formájukban használták. A gyakorlatban azonban a tulajdonosoknak gyakran kellett szembesülniük a károkkal - a kárpit gyakran elszakadt, letörölt, elveszítette a színét. Ilyen helyzetben teljes szűkületre volt szükség, és ez drága "öröm". Az ilyen bajok elkerülése érdekében speciális köpenyeket kezdtek használni a kárpitozott bútorok tervezésénél. A dekor szerves részévé váltak - akárcsak a függönyök. Ez a cikk a kiváló minőségű, stílusos kanapéhuzat választásának jellemzőit tárgyalja.

Dekoratív ágytakaró

A dekoratív kanapéhuzat elősegíti a belső tér frissítését, vagy egy nem megfelelő kanapé beillesztését a nappaliba

A borítók célja

Takaró a kanapén

A kanapéhuzat az egyik legnépszerűbb díszítőelem, és megbízható védelmet nyújt bútorai számára.

Miért érdemes kanapéhuzatot vásárolni? Fő célja több alapvető funkció ellátása.

 1. Megbízható védelem mechanikai sérülések, korai kopás ellen. A huzatok használata több tíz évvel meghosszabbítja a kárpitozott bútorok élettartamát. A gyári kárpit megtartja vonzerejét, integritását.
 2. Melegítés. A hideg évszakban a valódi bőr kárpit nem képes felmelegedni. Ilyen anyag hideg időben nem mindig kellemes tapintású. A kanapén lévő puha, meleg takaró kényelmesebbé teszi a relaxációs folyamatot.
 3. Szoba belső dekoráció. Kiváló minőségű, stílusos ágytakaró mindig díszíti a nappali berendezését. Segítségével valami újat és eredetit hozhat a ház szokásos kialakításába. Az üzletekben a kanapék sokféle burkolata lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusirányhoz megfelelő terméket válasszon.

  Luxus puha és bolyhos ágytakaró

  A luxus puha és bolyhos ágytakaró télen melegít, és igazi belsőépítészetté válik

Ágynemű választása a kanapén

Kárpitos ágytakaró

A rojtos kárpitos ágytakaró gyönyörűnek és eredetinek tűnik

A jó kanapéhuzatnak ideális esetben "be kell ülnie" a bútorokra, megbízhatóan védenie kell, környezetbarátnak, gyönyörűnek kell lennie. Emiatt a választás során három fő paramétert kell figyelembe venni: méret, szövet, szín. Annak érdekében, hogy ne tévesszen össze a mérettel, előzetesen meg kell mérni a kárpitozott bútorokat. Tudnia kell a háttámla szélességét és magasságát.

Méréseket készíteni a kanapéról

A kanapéhuzat varrásához vagy megvásárlásához alapvető méréseket kell végrehajtani

A választandó szövet sűrű, természetes, kopásálló. A termék ára jellemzőitől, sűrűségétől függ. A kanapén lévő ágytakarók gyártásához gyakran használják: bambusz, fehérnemű, pamut, viszkóz, poliészter, szőrme, gyapjú, gyapjú, velúr.

Velúr ágytakarók

A velúr ágytakarók megfelelő megjelenésűek, praktikusak, kopásállóak és tartósak

Bambusz takaró

Puha, finom, környezetbarát bambusz vászon takaró

A különböző alapanyagok keverékéből készült termékek nagyon népszerűek. A mosás alatt jól működtek. Egy ilyen ágytakaró meglehetősen kopásálló, kellemes tapintású, kiváló megjelenésű.

Műszőrme takaró

A műszőrme takaró nagyon szép, meleg, kellemes tapintású és meglehetősen megfizethető

Vásárláskor még egy pont fontos - a kanapén lévő köpenynek megfelelő árnyalattal kell rendelkeznie. Színét a szoba belsejének színvilága, a szoba műszaki jellemzői, személyes preferenciái alapján kell megválasztani.

Ágynemű a kanapén és függönyök

Ágynemű a kanapén és a függöny egy színvilágban

Ha a szoba apró, a kanapé kicsi, akkor jobb, ha a világos színeket részesítik előnyben. A könnyű ágytakaró szélesebbé és tágasabbá teszi a szobát. A kanapé fényes köpenye jól néz ki eredeti stílusú irányokban, amelyekben szokatlan alakú, gazdag színű elemek fogadnak.

Dekoratív kötött köpeny

Dekoratív kötött, sarokkanapé huzatok meleg, otthonos légkört teremtenek

Tanács! A védőbevonat kiválasztásakor a saját családjának összetétele alapján kell eljárni. Egy házban, ahol kisgyerekek vannak, idős emberek, állatok, nem szabad túl vékony, drága köpenyt használni. Jobb, ha előnyben részesítjük a sűrű anyagokat.

Szőrme, szintetikus ágytakaró: melyik a jobb?

Elegáns szőrme takaró

Luxus ágytakaró a kanapén természetes szőrből

A szövetválasztás szokatlanul nehéz pillanat a kárpitozott bútorok burkolatának megvásárlásakor. A legnépszerűbbek a szintetikus anyagok, a természetes szőrmék. Kis összehasonlító jellemzőiket a táblázat tárgyalja.

a ruha Előnyök hátrányai
Természetes szőr Luxus megjelenés. Az ilyen anyag rendkívüli színű, kellemes textúrájú. Elitté, drágábbá teszi a környezetet. Allergiás reakciók lehetősége. Ez a szövet nem alkalmas allergiások számára.
A bútorok vizuális növekedése. A szőrzet egy kis kanapét összességében vaskosabbá tesz. A távozás bonyolultsága. Elfogadhatatlan, ha egy prémes takarót szokásos mosógépben mosnak. A terméket szárazon kell tisztítani. Nem olcsó.
Ülés kényelem. Nagyon kellemes pihenni természetes szőrmén. Anyaga puha, meleg, bolyhos. Magas ár. Egy hasonló termék ára mindig meghaladja az átlagot.
Szintetikus Az érzékeny emberi test reakcióinak hiánya. Ezek a szövetek teljesen biztonságosak. Nem okoznak negatív reakciókat a testből. Kevésbé feltűnő megjelenés. A szintetikus ágytakaró "olcsónak" tűnik.
Könnyű karbantartás. A szintetikus anyagok könnyen moshatók egy szokásos mosógépben. Nem igényel különösebb megközelítést. A legfontosabb, hogy megfigyeljük a hőmérsékleti rendszert. Alacsony hőmérsékleten a szövet jobban megőrzi színét. A szintetikus anyagok nem annyira kellemesek az érintésre. Néha kellemetlenül csúszik, durva állagú.
Kopásállóság. A gyakori mosás nem jelent veszélyt a minőségi szintetikus szövetekre.
Vonzó megjelenés. A gyártók hasonló köpenyt kínálnak a szín, az alak és a kialakítás különböző változataiban.
Megfordítható kockás

Reverzibilis takaró allergiások számára: az egyik oldalon műszőrme, a másikon nyomtatott poliészter szövet

Egyedi alakú kanapé: hogyan válasszunk köpenyt?

Kanapéhuzatok

Sokoldalú és rendkívül kényelmes megoldás a kanapé megjelenésének átalakítására az úgynevezett eurohuzatok

Elég nehéz egy ágytakarót választani egy sarokkanapéhoz, bármilyen más, nem szabványos alakú bútorhoz. A fő probléma a szövet tapadása az összes felületre. A bonyolult formájú bútorokhoz általában a köpenyeket az előadónál rendelik meg. A mester önállóan megméri az objektumot, felvázolja a leendő termék tervét, a vevővel együtt kiválasztja a szövetet. A sarokkanapé kész burkolatai általában rögzítőelemeket tartalmaznak: gombok, rugalmas szalagok, zsinórok, fém szerelvények. Segítenek megakadályozni, hogy az anyag lecsúszjon a szabálytalan felületekről. A kerek, ovális, sarokkanapék védőburkolata egy darabból állhat, több különálló részből áll.

Védő dekoratív burkolatok

A sarokkanapé védő dekoratív huzatai különálló elemekből állnak az ülések és a háttámlák számára

A második lehetőség könnyebb. Akár saját maga is készíthet ilyen bevonatot. A legfontosabb az, hogy helyesen mérjünk a bútorokból. Vásárolhat egy nem szabványos alakú kész ágytakarót is. Általában ez egy rugalmas anyagból készült burkolat. A burkolat szorosan illeszkedik az összes felületre, és speciális szilikon tömítésekkel van rögzítve. Szükség esetén eltávolítható, mosógépben mosható. Egy ilyen huzat viszonylag olcsó, könnyen öltözhető, és sokféle árnyalatban kínálják.

Rugalmas feszítőfedél

A rugalmas stretch kanapéhuzat bármilyen belső térhez könnyen illeszthető, és hangulatától függően megváltoztatható

A szoba kialakításához szükséges textíliák kiválasztásának szabályai

Hangulatos takaró télre

Hangulatos takaró, amelyet be lehet csomagolni, ha a napok hűvösebbek lesznek

A nyaraló, otthoni kanapé védőbevonatának kiválasztásakor figyelembe kell venni az ilyen ajánlásokat.

 • A bevonó anyag textúrájának, sűrűségének összhangban kell lennie a szoba többi dekorációjával. Ha világos selyemfüggönyök vannak, nem vásárolhat prémes köpenyt. Jobb, ha előnyben részesítjük a szintetikus anyagokat. A szőrzet jól néz ki, ha az ablakokon többrétegű sötétítő függönyök vannak.

  Megfordítható szőrme takaró

  Eredeti kétoldalas szőrme takaró kockával élénkíti a belső teret

 • Borító stílusa, a szoba kialakításának meg kell egyeznie. Ez harmonikusabbá teszi a szobát.

  Virágos ágytakaró nappali

  Finom virágos ágytakaró rusztikus nappalihoz

 • A kanapé alvás, pihenés, kikapcsolódás. Ezt szem előtt tartva válassza ki a bevonat színét. A világos, savas árnyalatok túlságosan izgatják az elmét. Nem engedik, hogy teljesen ellazuljon. Pasztell, világos árnyalatok lesznek a legmegfelelőbbek;

  Ágynemű világos színekben

  A világos színű ágytakaró és a többszínű párnák tökéletesek a nappali kanapé díszítéséhez

 • A dekorációnak, a bevonat díszítésének összhangban kell lennie a szoba belsejének díszítő elemeivel. A mérkőzések nyomon követhetők színben, formában.

  Ágynemű a kanapén és az abroszon

  A kanapé ágytakarója és a dohányzóasztal terítője ugyanabban a színvilágban készül

Hogyan kell ápolni az ágytakaróját?

A textilápolás elve a szövet típusától függ. Minden alapanyagnak megvannak a maga szabályai, ajánlásai a mosásra, a napi használatra. Van azonban néhány általános szabály az ágytakaró gondozására.

 1. Gondosan olvassa el a gyártó ajánlásait, ha vannak ilyenek. Figyelni kell őket.

  Szövetápolás

  Szövetápoló konvenciók

 2. Ha folt jelenik meg, szánjon rá időt a fehérítő használatára. Először figyeljen a címkére. Ha nincs rá engedély, akkor mosás közben tilos ilyen agresszív szereket adni.

  Címkék

  A gyártói címkék tiltják a takaró fehérítőjét

 3. A mosáshoz használt por és gél adagolásának az ajánlottnak kell lennie. A túl sok mosószer károsíthatja a szövetet.

  Speciális porokat vagy géleket használunk

  Speciális porokat vagy géleket használunk, a takaró szövetétől függően, az ajánlott mennyiségben

 4. A színes, nyomtatott modelleket nem szabad áztatni. Komoly foltok esetén a legjobb, ha vegytisztítóba viszi őket. Az áztatás a szín fényességének elvesztéséhez, a töltelék vastagságának, minőségének megváltozásához vezethet.
 5. A védőbevonatot természetes módon - friss levegőn kell szárítania. A mechanikus szárítás növeli a kopás mértékét.

  Kint szárítja a takarót

  Célszerű a takarót a szabadban szárítani és jól szellőztetni

 6. A természetes, szintetikus szöveteket külön kell mosni. A ruhaneműt gondosan válogassa, mielőtt beteszi a mosógépbe. Az első mosásnál jobb, ha a bevonatot külön mossa a többi ruhától. Az első alkalom lehetővé teszi annak megértését, hogy az anyag elszennyezi-e a vizet.

  Természetes vászon ágytakaró

  A különálló elemekből készült természetes vászon ágytakaró finom kezelést igényel

Előző

Következő