Kanapé a nappaliban, hogyan válasszuk ki a megfelelő design és méret

A kárpitozott bútorok fontos szerepet játszanak a nappali belső terében. A megfelelően megválasztott kanapénak minden szobához különleges kényelmet és kényelmet kell biztosítania.

A kanapé választása a területtől függően

A kanapé választása elsősorban a személyes preferenciákon alapul, de fontos figyelembe venni a rendelkezésére álló terület területét is.

Ezért nem szabad megvásárolnia az első tetsző mintát. Az a kanapé, amely remekül fog kinézni a bútorközpont kereskedési szintjén, nem mindig illik szervesen a szobája kialakításához. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan válasszon kanapét a nappaliban, és elkerülje a hibákat.

Gyönyörű fekete kanapé

Sok kanapé nagyon szép és kényelmes, de kényelmetlen összecsukható szerkezettel rendelkezik, egyes modellekben teljesen hiányzik

Méret és alak

Kanapé méretek

A kanapék méretei a típustól függően

A nappali kanapé méretének kiválasztásakor arra kell épülnie, hogy hány embernek kell elférnie rajta. A leggyakoribb modelleket három ember számára tervezték, és körülbelül két méter hosszúak. 5-6 fős társaság számára sarokkanapé alkalmas.

A kanapé üléseinek száma

A kanapék méretei az ülések számától függően

A sarokkanapék további bónuszt jelentenek, hogy könnyen átalakíthatók egy nagy fekvőhelyre. A félköríves kanapé érdekes lehetőség lehet. Ez lehetővé teszi, hogy kényelmesen elhelyezhessen egy lenyűgöző társaságot a TV képernyője előtt.

Piros sarok kanapé

A sarokkanapé alakja miatt a legnagyobb méretekkel rendelkezik, és csak tágas helyiségbe alkalmas

Ha a szoba mérete kicsi, akkor egy új bútordarab megnehezítheti a szekrények megközelítését, vagy elzárhatja az ajtókat. Ilyen esetekben jobb előre átgondolni a kihelyezést, ha szobatervet rajzol az összes berendezéssel.

Nappali elrendezés

A nappali elrendezése sarokkanapéval és külön karosszékkel

Tervezés

Kanapék fajtái

A kanapék típusai az átalakítás típusa szerint

Ha a nappali kanapéját ágyként kívánják használni, akkor érdemes összecsukható modellt választani. Többféle változatban kaphatók.

Összecsukható kanapék

Összecsukható kanapé mechanizmusok

A könyv klasszikus változat, nagyon népszerű. A háttámla és az ülés egyetlen mozdulattal kinyitható egyetlen síkba. A rendszer hátránya, hogy folyamatosan le kell mozdítani a kanapét a faltól.

Kanapé-könyv

Korszerű kinyitható kanapé rugótömbös töltéssel

Eurobook - ugyanúgy bontakozik ki, csak 2-3 további pozíció van a hát rögzítésére.

Egyenes kanapé eurobook

Egyenes kanapé eurokönyv szokatlan díszpárnákkal

Amerikai vagy francia kagyló - extra szakaszok vannak elrejtve. Kihajtva nagy és stabil ágyat biztosít, jó matraccal.

Összecsukható kanapé

Mindennapi használatra egy amerikai kagylós kanapé alkalmas

Kihúzható mechanizmus - nagy fekhelyet ad, de a kerekeknél nyomokat hagyhat a padlón vagy a szőnyegen.

Kihúzási mechanizmus

Kihúzható mechanizmus, amely könnyen átalakul teljes ágygá

Harmonika - maximális ágyterületet biztosít a maga minimális méretével. Sajnos kibontott állapotban kopjafa nélkül kell megtenni, és ezt a szerkezetet meglehetősen nehéz összehajtani.

Kanapéharmonika

Összecsukható kanapé kartámasz nélkül, harmonika mechanizmussal

Minden kialakításnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, nem mondható el, hogy az egyik jobb, mint a másik. Valakinek nagy ágyterületre van szüksége, valakinek fontosabb az átalakulás sebessége és kényelme. A legfontosabb az, hogy megbizonyosodjon a tetszetős kanapén használt mechanizmus minőségéről: legalább 3 mm vastag fémből, karcolásoktól és horpadásoktól, egyenletesen festve.

Keret

Forgácslap váz

Forgácslap sarokkanapé keret

A kanapé tartósságát nagyrészt az az anyag határozza meg, amelyből az alapja össze van szerelve. A legegyszerűbbek és a legolcsóbbak általában forgácslapból készülnek. Nem érdemes ilyen kanapét vásárolni a piacon vagy megbízhatatlan eladótól - az alacsony minőségű forgácslap nemcsak lerövidíti a kanapé élettartamát, hanem káros anyagokat is felszabadíthat évekre. De ha a váz kiváló minőségű anyagból készül, akkor egy ilyen kanapét elfogadható áron jó vásárlásnak kell tekinteni. A leggyakoribb keretek fából készülnek: fenyő, nyír, kőris, bükk, tölgy és más fajok. A legmagasabb minőségű bútorok tölgyfa gerendákból készült kerettel rendelkeznek, amelyek fém elemekkel vannak megerősítve. Az ilyen kanapék a legmagasabb árkategóriába tartoznak, de a hosszú élettartam nyereségessé teszi a vásárlást.

Fakeret

A favázas kanapék tartósak

A fémkeretes kanapék kissé elkülönülnek. Az irodabútorok általában ilyen kerettel rendelkeznek. A krómozott acél elemek jól mutatnak a csúcstechnológiájú helyiségekben, és komoly biztonsági résszel rendelkeznek. A fémkeretek hátrányai közé tartozik a túlzott súly és a magas költségek.

Fémkeret

Kanapé kényelmes üléssel és krómozott fém kerettel

Töltés és kárpitozás

Kanapé töltő

A töltőanyag a kanapé egyik legfontosabb eleme.

A kanapékban található ülőpárnákhoz habosított gumit vagy rugókat használnak. A habkitöltő olcsóbb, de több éves használat után elveszíti eredeti alakját.

Bútor habszivacs

Bútor habgumi vagy poliuretán hab - a kárpitozott bútorok fő puha töltőanyaga

A rugós matracok drágábbak és nehezebb alapra kell helyezni.

Tavaszi tömb

Bonnel-függő rugók rugótömbje acélból

A kanapék különféle anyagokkal vannak kárpitozva. Az irodabútorok esetében a bőr kárpitozás vált az alapelvvé. A nappalihoz a kárpit kárpitozás alkalmas - félszintetikus anyag, víztaszító impregnálással.

Klasszikus bőr kanapé

Klasszikus barna bőr kanapé hamu kerettel

Gobelin kárpitozott kárpit

Gobelin kárpitozott kárpit

A belsőépítészek egyhangúlag azt javasolják, hogy semleges színeket válasszanak a nappali kárpitozáshoz, amelyek nem vonják magukra a figyelmet.

Semleges kanapé

Bézs színű sarokkanapé, barna díszítéssel

Szürke kanapék egy modern nappalihoz

A modern nappali egyik leggyakoribb színválasztéka a szürke sok árnyalata.

Ha hozzá szeretné adni a fényerőt, akkor jobb, ha ezt cserélhető köpenyek és dekoratív párnák segítségével teszi.

Világos kanapé a nappaliban

A belső tér harmonikus képének megteremtéséhez a bútorok vagy a dekoráció fényes akcentusai szükségesek.

A megvásárlás előtt alaposan átgondolva a kanapémodell kiválasztását, elkerülheti az esetleges csalódásokat, és a nappaliban található új kanapé sok éven át örömet okoz Önnek és vendégeinek.

A nappaliban sarokkanapé található

A nappaliban elhelyezett sarokkanapé jó funkcionalitásának és tágasságának

Előző

Következő