Kanapé mechanizmus napi használatra, hogyan kell választani

A kanapé modern kialakítása lehetővé teszi, hogy ezt a bútordarabot ne csak puha és kényelmes bútorként használja a kikapcsolódáshoz, hanem "egy kézmozdulattal" is, hogy hangulatos és tágas alvóhellyé alakítsa. Annak a ténynek köszönhetően, hogy módosítható, jelentősen megtakarítja a helyet a házban, a lakásban, és sokkal kényelmesebb lesz aludni, mint ágyon. A tervezők rengeteg ötletet kínálnak. A bútorüzletekben pedig a potenciális vásárlóknak széles választékot kínálnak különféle színű és formájú, összecsukható és hétköznapi kanapékkal. Sőt, a hajtogatási mechanizmus más és saját neve van.

Különféle kanapék

Különféle kanapék a nappaliba

Melyik kanapé mechanizmusa jobb, hogyan válasszunk egy könnyen használható kialakítást? Melyik kanapét válassza a rendszeres alváshoz, milyen bútorokat válasszon a nappaliba? Ahhoz, hogy a döntés helyes legyen, szükségünk van egy elképzelésre, ha nem is minden típusú mechanizmusra, de legalábbis a legtöbbjükre.

Kanapé mechanizmusok

A kanapék átalakításának mechanizmusai

Miért fontos a megfelelő kanapé átalakítási mechanizmus kiválasztása

Kihajtható kanapé

Kihúzható kanapé kihúzható mechanizmussal

A kinyitható kanapék nagyon népszerűek. Azok a modellek, amelyek nem rendelkeznek ilyen mechanizmussal, szintén eladóak, és megvásárolhatók lakóhelyi használatra. A nappaliban, a folyosón vagy a konyhában vannak elhelyezve. Ha összecsukható kanapé beszerzését tervezi, a mechanizmus megválasztása számos októl függ. Nagy jelentősége van annak, hogy milyen gyakran fogja használni alváshoz, mennyi hely áll rendelkezésre a szobában általában az ilyen típusú bútorok számára, mennyi ideig fogja használni a kanapét.

Kanapéharmonika

Kanapé alváshoz és pihenéshez harmonika mechanizmussal

A készüléket a kanapé vezető szerkezeti elemének tekintik, ezért ereje befolyásolja a bútor teljes élettartamát. Ez befolyásolja a kanapé minden lehetséges helyzetbe történő átalakításának kényelmét és könnyűségét. A mechanizmus kibontásának módja meghatározza, hogy a bútor kibontásakor mennyi szabad helyet foglal el. A választás során a kanapé rendeltetése szerint kell irányulnia, és nem csak a színe vezérelheti. Végül is a kárpit takaróval takarható, vagy fel lehet tenni egy euró fedelet. A mechanizmus megváltoztatása sokkal nehezebb lesz.

Feszítő takarók

Feszítőhuzat kárpitozott bútorokhoz

A legjobb tulajdonságokkal, a megnövekedett kényelemmel és költségekkel a „delfin”, „harmonika”, „eurókönyv” mechanizmusú kanapék rendelkeznek. Bármelyik üzletben gazdaságos és kényelmes modelleket választhat, a legfontosabb a helyes választás. Nem nehéz olyan modellt választani, amely megfelel az Ön igényeinek. A lényeg az, hogy a bútor vásárlásának helyét ellenőrizzék, és a kanapé megfeleljen az előírásoknak.

Kanapéharmonika

A harmonika kanapé összehajtható, mint egy harmonika vízszintes ívekkel

A kanapé átalakítása "könyv" módszerrel

Kanapé-könyv

Sofa-fold - egyszerű és kényelmes ortopéd kanapé a mindennapi alváshoz

Hagyományos összecsukható kanapé. Az alvóhely előkészítéséhez meg kell emelni az ülést, a hátlap vízszintes helyzetbe kerül. Visszatesszük az ülést az eredeti helyzetébe - kinyílt a "könyv".

Milyen előnyei vannak ennek a típusú készüléknek? A legegyszerűbb erős mechanizmus, nehéz feltörni, nem igényel sok helyet, nagyon alkalmas kis helyiségekhez, van egy doboz az ágyneműhöz.

Kanapé-könyv

Összecsukható kanapé összeszerelt és szétszerelt formában

Hátrányok: a kanapé a falhoz közel helyezhető el, ha nem mindennap használja alvóhelyként; ha a kanapé mögött nincs szabad hely, akkor nem tudja szétmozgatni; azon a helyen, ahol a háttámla és az ülés össze van kötve, lehetséges a dudor vagy a bevágás, kényelmetlen lesz ilyen kanapén aludni; korlátozott alvóhely.

Jegyzeten. A "könyv" mechanizmus meglehetősen egyszerű eszköz, de kibontása némi erőfeszítést igényel. Nők és gyermekek számára nehéz, különösen napi használat esetén.

Egy könyv-kanapé rajza

A kanapékönyv szétszerelésének-összeszerelésének rajza

A kanapé átalakítása az "Eurobook" módszer szerint

Kanapé mechanizmussal eurobook

Az Eurobook mechanizmusú kanapé rugalmas lamellákkal van felszerelve, amelyek pihenés közben jó támaszt nyújtanak a testnek

A bútorok a falhoz közel helyezhetők el. A módosítás eltér a szokásos "könyvtől". Az üléshez hengerek vannak rögzítve, könnyen kigördül, a hát nagyságával megegyező terület képződik. Ebbe a térbe illik, és kialakul egy alvási hely.

Euro könyv mechanizmus

Az eurobook kanapé helyzetének megváltoztatásának mechanizmusa a napi használatra összpontosít

Előnyök: a bútorok könnyen átalakíthatók kényelmes alvóhellyé; az alvás helye elég nagy; a mechanizmus erős, napi használatra alkalmas; ezekben a kanapékban van egy doboz az ágyneműhöz.

Hátrányok: az ülés mély, ahhoz, hogy kényelmesen ülhessen és dőlhessen a hátán, lábával fel kell másznia az ülésre, vagy kanapépárnákat kell használnia; ha valamilyen oknál fogva nincs henger a kimeneti részen, könnyen deformálhatja a padlót.

Eurobook kanapé

Kanapé átalakítási mechanizmus - eurókönyv

Click-and-blot kanapé transzformáció

Kanapé kattintással és öklével

A "click-clack" mechanizmusú kanapé lesz a legjobb választás - megbízható és kényelmes felületet képez

Hasonló a "könyv" mechanizmushoz, csak modernebb és kényelmesebb. A legtöbb gyártó "click-gag" -nak nevezi az eszközt.

Click-gag kanapék

A tartós acélból készült, ortopédiai talppal ellátott, kattintással feltölthető kanapék maximális tartóssággal rendelkeznek

Előnyök hátrányai
A háttámla lehet függőleges vagy vízszintes helyzetben, és szögben is rögzítve van, amely lehetővé teszi a kényelmet Ahhoz, hogy a kanapét alvó hellyé alakítsa, szabad helyre lesz szüksége, nem ajánlott közvetlenül a fal mellé tenni
A mechanizmus egyszerű kialakítású és mindennapi használatra alkalmas Erőfeszítést igényel egy ilyen kanapé kibontása.
Van egy tágas doboz az ágyneműhöz
Click-gag mechanizmus

Kanapé transzformációs mechanizmus - click-gag

A kanapé delfin átalakulása

Delfin mechanizmus

A delfinmechanizmus a szögletes termékekben található

A legtöbb esetben egy ilyen mechanizmus a sarokkanapékra van felszerelve. A kanapé kibontásához ki kell gördíteni a sarok hosszúkás oldalának alsó részét, amelyből egy speciálisan szövetből vagy bőrből készült fogantyú segítségével felfelé húzzuk a párnát.

Delfin mechanizmus

Bőr sarokkanapé delfin transzformációs mechanizmussal

Pluszok: széles fekvőhely; könnyen kibontakozik, ellenáll a jelentős súlynak; van egy nagy doboz az ágyneműhöz.

Hátrányok: ha a mechanizmust rendszeresen használják, akkor néhány év múlva használhatatlanná válik; csak a sarokbútorokra vonatkozik.

Fontos! A választás során ne felejtsük el, hogy a delfinmechanizmus egyenes és moduláris modellekben használható. A kibontási módszer elég egyszerű, de az alja kigördítése problémát okozhat a szőnyegpadló miatt.

Delfin mechanizmus

Delfin transzformációs mechanizmus

Ami a legjobb a rendszeres alváshoz

Kagyló mechanizmus

A kanapék átalakításának mechanizmusa - összecsukható ágy

Melyik kanapét használja nap mint nap alváshoz, magának kell eldöntenie. Mindannyiunknak megvannak a saját igényei, személyes preferenciái a bútorokkal kapcsolatban. De fel akarjuk ajánlani a főbb kritériumok felsorolását, amelyeket figyelembe kell venni a bútorok megválasztásakor.

 1. Kényelmes alvás. Először is figyeljen a kényelmes bútorokra, mert mindennap használni fogja őket. Ha ezt a szempontot nem veszik figyelembe, egészségügyi problémák, álmatlanság, gerincbetegségek lehetnek.

  Kényelmes kanapé

  Kényelmes, kényelmes kanapé alváshoz

 2. A használat időtartama. Fontos kritérium, mert egy ilyen kanapé megvásárlása jelentős költségekkel jár, és a bútoroknak sokáig kell szolgálniuk. Ügyeljen az elkészítés minőségére - az élettartam ettől függ.
 3. Egyszerű használat. Vedd fel a bútorokat, amelyek egyszerűen átalakulnak alvóhellyé. A készüléknek rendesnek kell lennie, amelyet egy ember könnyen lebonthat. Ne felejtse el megtisztítani a burkolatot - ennek könnyűnek kell lennie.
 4. További funkciók. Az üzletek a kanapék széles választékát kínálják, nemcsak az ágyat cserélik. A terv csatolt modulokat tartalmaz, ahol a dolgokat tárolják vagy más célokra használják.

  Sarok moduláris kanapé

  A sarok moduláris kanapé nemcsak alváshoz használható

 5. Fontos, hogy miből készül a váz (lehet fém, fa vagy forgácslap). A forgácslapból készült termékek sokáig nem szolgálnak, az ideális megoldás a fém.

  Kanapé keret

  Keret anyaga kanapéhoz

 6. Kérdezze meg az eladótól, hogy milyen típusú töltőanyaggal várja a modell. A poliuretán ideális. A kárpit erős, a varratok kiváló minőségűek.

  Bútor töltőanyagok

  Kárpitozott bútorok töltőanyagai

 7. Ha a kanapé megcsikorog nézéskor, akkor jobb, ha nem vásárolja meg. A jó minőségű termék garanciájának 1,5 évnek kell lennie.

Az ilyen követelményeknek megfelelő kanapé helyes megválasztásához szánjon időt, és olvassa el a fenti pontokat, majd a megfelelő választást választja.

Kényelmes kanapé

Kényelmes kanapét kell választania a kritériumok és képességek szerint

A cikk elolvasása után vonjon le egy következtetést, és válassza ki az optimális átalakítási mechanizmust: "Eurobook" - alaposabb, legyen doboz az ágynemű tárolásához; "Delfin" - a legszélesebb; "Könyv" - megfizethető. Ennek vagy annak a kanapéjának vásárlásakor feltétlenül ellenőrizze az átalakító eszközt, konzultáljon egy tanácsadóval. A hibák elkerülése érdekében szakértőket kell meghallgatnia. Elmondják, hogy először milyen szempontokat kell figyelembe vennie.

Kanapék választéka

A gyártók kanapék választéka elég széles, és csak ki kell választania

Előző

Következő