A modern kanapék kiválasztásának mechanizmusai a típustól függően

A kanapé az egyik legkényelmesebb bútor. Nem valószínű, hogy valami más lenne összehasonlítható vele a kényelem szempontjából. Sokkal funkcionálisabb, mint egy ágy. Annak a ténynek köszönhetően, hogy van egy kanapé összecsukható mechanizmusa, pótágyat rendezhet egy felnőtt vagy egy gyermek számára.

Tycoon összecsukható kanapé

Ideális a modern, praktikus stílus kedvelőinek.

A legtöbb apartman lehetővé teszi, hogy egy ilyen bútordarabot szabad hely feláldozása nélkül helyezzen el. Napközben a kanapé általában egy kényelmes ülőhely szerepét tölti be, mint egy karosszék, de „hátradőlhet” rajta, sőt alhat is, ha hirtelen álom kerekedik felül nem megfelelő időben.

piros összecsukható kanapé

Tágas meglehetősen kompakt méretével, ezért bármilyen méretű helyiségben megfelelő.

A kanapék típusai cél szerint

A ma mindenki számára ismerős bútorok számos módosítást tartalmaznak. A kereskedelmi intézmények tulajdonosai, az apartmanok tulajdonosai és a vidéki nyaralók lakói választják.

A kanapék a céltól függően számos típusra vannak felosztva:

 • konyha;
 • az óvoda számára;
 • a nappalihoz;
 • az irodához;
 • a folyosóra.
összecsukható kanapé modern

Meglehetősen kompakt, ugyanakkor teljes pihenőhelyet nyújt Önnek.

A nappali és gyermekszobák kanapéinak átalakítására szolgáló mechanizmusok növelik a kényelmes helyet. Ha szükséges, alvóhellyé változik. A gyermek a földön játszhat, majd lefeküdhet pihenni vagy olvasni.

Híd összecsukható kanapé

A legtöbb sarokmodelltől eltérően kényelmes üléstámla és két oldalsó része fa kartámasszal rendelkezik, amelyek az egész család számára kényelmet nyújtanak tévénézés vagy éppen pihenés közben.

Az irodai, konyhai és előszobai modellekben általában nincsenek további összecsukható részek - nincs bennük kanapé átalakító mechanizmus, mert ezeken a helyeken való látogatás nem jelenti az éjszakai tartózkodást.

összecsukható kanapé piros

Praktikus karfákkal, magas és kényelmes háttámlával rendelkezik.

A kanapék típusai a tervezési jellemzők szerint

A sokféle kialakítás lehetővé teszi, hogy stílusos és praktikus kanapékat válasszon tetszése szerint.

bőrkanapé

Töltés - kiváló minőségű, biztonságos poliuretán hab rugóval.

Számos típusú szerkezet különbözik az alakjától:

 • szögletes;
 • egyenes klasszikus;
 • szigeti.
konyhai kanapé

Univerzális kanapé, mivel egy egyszerű kihúzható mechanizmus révén kényelmes dupla ággyá alakul át.

A szögletes bútorok kényelmesek olyan kis helyiségekben, ahol két fal szabad csatlakozása van. Az ilyen kanapék minimális helyet foglalnak el, további moduljaik lehetnek (ha szükséges, eltávolítják őket).

gyermek összecsukható kanapé

A rugós blokk és a poliuretán hab feltöltése, egy környezetbarát anyag, biztosítja a test anatómiai helyzetét alvás közben, hogy a pihenés teljes és egészséges legyen.

Az egyenes modell általában az egyik széles falhoz helyezkedik el. A hasonló kialakítású kanapé hajtogató mechanizmusok nem minden modellnél állnak rendelkezésre. Pótágy elhelyezéséhez elrendezési rendszerű bútorokat kell választani.

Kompakt és kényelmes kanapé

A kanapé kényelmét az ágynemű fülke jelenléte egészíti ki, amelyben ágyneműt tárolhat.

Sziget típusú kanapék változhatnak. A modulok a helyükre hajthatók, széles területet biztosítva a fekvéshez.

Kihúzható kanapé zsebbel

A faváznak köszönhetően hosszú élettartam intenzív használat mellett is lehetséges.

A kanapék típusai az átalakítás típusa szerint

A kinyitható kanapé típusa jelentősen befolyásolja a kényelem mértékét. Ha a hálószobát nagyra tervezik, akkor a szoba területe és elrendezése alapján kell választania a kialakítást.

Lila könyv kanapé

A kanapé eredeti kialakítása és gondosan átgondolt alakjai a szoba fénypontjává válnak.

A kanapék átalakításának mechanizmusai diktálják az elrendezés típusát:

 • "Könyv";
 • "Tangó";
 • "Megvilágított";
 • "Delfin";
 • Puma;
 • "Áramszedő";
 • "Kagyló" stb.
Tango kanapé

Ez manapság az egyik legnépszerűbb mechanizmus.

 A választás során azt kell megválaszolnia, hogy ez vagy az az elrendezés hogyan tartozik a családtagok hatalmába, mivel a szoros és összetett mechanizmusok elakadhatnak, és több fizikai költségre van szükségük.

Dolphin mini kanapé

Hálószobájának középpontjában egy kiváló minőségű rugótömb található, amely lehetővé teszi, hogy a gyermek gerince anatómiailag helyes helyzetben maradjon, így hajlítás nélkül

A "Book" kanapé átalakulásának mechanizmusa

Az egyik legnépszerűbb kanapé. A szerkezet vízszintes helyzetbe hozása minimális időt vesz igénybe. Magához kell húznia az ülést, és addig emelve, amíg a kar be nem mozdul, könnyedén kinyithatja a kanapét alváshoz.

összecsukható kanapé könyv stílusban

Amíg a gyermek kicsi, a kanapé összecsukás nélkül is használható.

A "Book" kanapé átalakulási mechanizmusa megbízható és egyszerű, mivel nagyon gyorsan biztosítja az alváshelyet. Hosszú ideig használhatja a bútorokat, anélkül, hogy elveszítené a teljesítményt.

Kanapés könyv

A kanapékönyv egyesíti a klasszikus kanapé és a modern funkcionális megoldások előnyeit.

 A kényelmes fekvés és alvás érdekében átalakuló kanapék típusai:

 • egyenes;
 • sarok ("Eurobook" vagy "Tango").
összecsukható kanapé

Praktikus karfákkal, magas és kényelmes háttámlával rendelkezik.

Az utóbbiaknak rövidebb a fejrészük, a hosszú (keskeny) a fejjel egyvonalban bontakozik ki - egy teljes területet kapunk a kényelmes pihenéshez. A "tangó" kanapé átalakításának mechanizmusa hasonló az egyenes "könyv" kirakásához. Az ülést maga felé és felfelé kell húzni, amíg kattan.

zöld bőr kanapé

Töltés - kiváló minőségű, biztonságos poliuretán hab rugóval.

Click-clack kanapé: fokozott kényelem

A kanapé típusa az elrendezés elve szerint hasonlít egy "könyvre". Az ágy vízszintes helyzetbe hozásához fel kell húzni az ülést jellegzetes hangzásra.

Sofa-book (click-gag)

A kanapé vázának alapja természetes fából készült, a test anyaga nagy szilárdságú farostlemez.

A click-clack kanapék átalakításának mechanizmusa ugyanolyan egyszerű, mint az előző típusé.

összecsukható kanapé oszmán

A kanapé tökéletesen elfoglalja a helyét a nappaliban vagy a hálószobában.

A kanapé vízszintes helyzetbe történő szétnyitásához a későbbi alváshoz nem kell nagy erőfeszítéseket tennie, kivéve, ha a szerkezet erősen deformálódik a hosszú használat miatt.

kanapé kattanás

A kanapé tökéletesen elfoglalja a helyét a nappaliban vagy a hálószobában.

A kanapék transzformációs mechanizmusai közül ez az egyik legkönnyebb. Gyakran ilyen modellek láthatók egy tizenéves szobában vagy hálószobában.

A kanapé pótágyat biztosít, ha rokonok vagy barátok érkeznek.

"Lit" kanapék és kihúzható típusúak

Kétféle kialakítás - a "megvilágított" és a kihúzható - szintén nagyon népszerű az alvás gyors kibontakozása miatt. A "világító" kanapé könnyen átalakítható. A kartámaszok elhelyezhetők mind a gyermek ágyában, mind pedig annak érdekében, hogy egy felnőtt számára kényelmes alvóhelyet biztosítsanak. Ahhoz, hogy a kanapé a kívánt helyzetbe kerüljön, meg kell húzni az ülést maga felé, rögzítve azt a kar működtetése után.

A kihúzható bútorok nem igényelnek erőfeszítéseket, a terhelés a görgőkön van. Amikor az önmaga felé halad, az alkatrészek vízszintes helyzetbe kerülnek, és csak a kényelem érdekében kell őket összehangolni és a párnákat elhelyezni. A kanapé pótágyat biztosít egy vagy két felnőtt számára a gyermekek számára.

Kihúzási mechanizmus

Töltés - kiváló minőségű, biztonságos poliuretán hab rugóval.

"Puma" és "Dolphin" mechanizmusok

A Puma típusú elrendezés a vezető a kanapék mechanizmusainak egyszerű vezérlőrendszerei között is. A szerkezet egy vagy két mozdulattal vízszintes helyzetbe kerül. Elég, ha maga felé húzza, amíg meg nem áll - megjelenik egy további rész, amelyet korábban elrejtettek. A harmadik részt a hátlap tölti ki.

A Dolphin mechanizmusú kanapé ilyen tömörségű. A különbség az, hogy a kiegészítő blokk kicsúszik a bútor aljáról, amely ezután egy síkba esik a felülettel. Az alvóhely nagynak bizonyul, és összecsukva a bútor nagyon ergonomikus.

Egyenes kanapé Leader kihúzható

A mechanizmus segítségével könnyen kinyithatja a kanapét, így egy teljes franciaágyat kap, míg az Ön kényelme érdekében tágas ágyneműfülke található.

A kanapé választása a szoba méretétől függően

 Összecsukható bútorok vásárlásakor arra a helyiségre kell összpontosítania, ahová állítólag fel kell szerelni.

 • Az egyrétegű kanapék, például a "könyvek", a "megvilágított" vagy a kihúzható kanapék alkalmasak a gyermekszobákba. A kanapé mérete is számít. Az óvoda számára válasszon egy beállítást az üzletek speciális részlegeiben, mivel az ott található áruk szigorú környezeti tanúsítvánnyal rendelkeznek. A bútorok mechanikusan is biztonságosak lesznek.
 • Nagy méretű, négyzet alakú elrendezésű nappali és hálószobákhoz a dupla elrendezésű kanapék kényelmesek. Szükség esetén ágycserét biztosítanak, és Ön kényelmesen elfér rajta.
 • A kihúzható kanapék nagyszerű alternatívát jelentenek az ágyak számára egy vidéki házban, ahol több kis vendégszoba található. Napközben ülhet rajtuk, könyvet olvas vagy tévét nézhet, éjszaka pedig kényelmesen alhat.
Pisztácia kihúzható kanapé

A látványos fa lábak eleganciát adnak.

A mechanikus alkatrészek minősége

 Az összecsukható kanapé kiválasztásakor előnyben részesítse a jó nevű gyártókat, és az üzletben többször ellenőrizze a mechanizmusok mobilitását, mivel a standard modellek hibás alkatrészeket tartalmazhatnak. Ha a mechanika lassú, akkor a vezetők lazasága érezhető - felvetődik a kérdés, hogy a gyártó kevés minőség-ellenőrzéssel rendelkezik.

A legjobb megoldás az lenne, ha rendelésre kanapét készítenének. Ezzel a megközelítéssel nemcsak minőségi cikkeket vásárolhat az egyedileg deklarált méretek szerint, hanem kontrollálhatja a munka előrehaladását is. A legtöbb esetben elkerüli a túlfizetéseket is. A bútorokat alapos ellenőrzésnek vetik alá, mielőtt készen kapnák.

 

2 személyes összecsukható kanapé

A kanapé tökéletesen elfoglalja a helyét a nappaliban vagy a hálószobában.

A kanapé használata

A kanapé gyártója által adott garancia ellenére bizonyos hatásokra sokkal korábban használhatatlanná válhat. Óvatosan kell bánni a lehajtható kanapéval - próbáljuk meg ne húzni az összecsukható részeket, és ne vigyük oldalra, meglazítva az átalakító mechanizmust.

Mivel a zsanérok és a karok túlnyomórészt fémből állnak, nem tolerálják a felesleges nedvességet. Ezért a kanapé tisztításakor próbáljon kicsavart szivacsot vagy kissé nedves kefét használni. A mechanizmusokon található maró mosószerekkel való érintkezés korrodálhatja a fémet.

Nagy összecsukható sarokkanapé

A kanapé vázának alapja természetes fából készült, a test anyaga nagy szilárdságú farostlemez.

Előző

Következő