PU hab töltőanyag a kanapék előnyeivel és hátrányaival

Takano bőr kanapé

Új bőr kárpitozott kanapé egy gyönyörű nappalihoz

Sokan, miután befejezték a lakás javítását, új kárpitozott bútorokat szereznek be, ha az alapok természetesen megengedik. De a választásnak helyesnek kell lennie. Az erő, a hangulatos megjelenés, az átalakulási mechanizmus mellett figyelmet kell fordítania a töltőanyagra, és meg kell kérdeznie az eladót, hogy mi a kanapé „tölteléke”. Attól függ, mennyire lesz kényelmes. Most sok a töltőanyag, ötleted kell néhányról, a minőségükről, a jóságukról, mennyi bútor szolgálhat egy ilyen töltőanyaggal.

Töltőanyagok kanapéhoz

A kárpitozott bútorok töltőanyagai

A bútorgyártók gyakran poliuretán habot - PPU-t használnak töltelékként. Sok kanapé rugós blokkkal. A vásárlók néha eltévednek, ami jobb - rugós vagy poliuretán hab, és nem tudnak választani.

Ortopédiai kanapé rugóval

Kék ortopéd kanapé szekcionált rugóval

Szekcionált poliuretán kanapé

Szekcionált poliuretán kanapé az anyagok és alkatrészek felsorolásával

Hogyan működik

Töltőanyag ortopéd matrachoz

Tömítés - poliuretán hab ortopéd matracokhoz és kárpitozott bútorokhoz

A kanapé kiválasztása előtt megtudjuk, mi az a PPU. Ez egy szintetikus porózus anyag, amely levegővel töltött sejtekből áll. Gyártása során a folyékony készítmény habzik, majd megszilárdul. A poliuretán hab 90% -ban levegő és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A PPU ugyanaz a habgumi, szinte mindenhol használják - bútorok, játékok gyerekeknek, edényekhez szivacsok, mosogatórongyok és még sok más töltőanyag.

Habgumi töltéshez

Habgumi lemez a termékek lágysága érdekében

Töltőanyagként tömörítése miatt széles körben használják, ez a tulajdonság lágyságot és rugalmasságot kölcsönöz a terméknek. Kis lapok formájában állítják elő - ez habgumi, valamint meglehetősen erős és masszív lemezek formájában - ez poliuretán hab. Ha az anyag rossz minőségű, akkor gyorsan romlik és elkezd omladozni. Ezután ki kell cserélni.

Előnyök és hátrányok

Rugalmas poliuretán hab

A rugalmas poliuretán habot a bútor- és az autóiparban használják

A poliuretán habnak vannak előnyei és hátrányai. Vegye figyelembe a pozitív tulajdonságokat.

 1. A fő minőség az, hogy a por nem halmozódik fel benne, teljesen hipoallergén. Ez a képesség elengedhetetlen azok számára, akik hajlamosak az allergiára.
 2. Gyártása során antibakteriális és gombaellenes szerekkel kezelik, így nem károsítja az egészséget.
 3. Hosszú ideig tarthat, kopásálló.
 4. Jó légáteresztő képességgel rendelkezik.
 5. A rugalmasságnak köszönhetően azonnal visszaállítja eredeti alakját.
Kéz alakú nyomtatás

A kéz alakjának lenyomata a viszkoelasztikus poliuretán hab nyomása után

Vannak negatív tulajdonságok is

 1. Gyenge minőségű poliuretán hab gyakran előfordul - rövid idő alatt elveszíti eredeti alakját, és a bútorok gyorsan megereszkednek.
 2. Az anyag nem tolerálja a közvetlen napfényt és deformálódni kezd. A gyártás során fényvédő anyagokból készült kárpitokat használnak.
 3. A poliuretán hab nagyon gyúlékony anyag, elégetve mérgező anyagokat szabadít fel.
 4. Sokak számára a PU hab nagy sűrűsége szilárdnak tűnhet.
 5. Az anyag túlzott puhasága hátproblémákat okozhat, gyermekeknél pedig - a gerinc görbülete, ezért jobb, ha kemény felületen alszanak.

Poliuretán hab vagy rugótömb? Mi a "legjobb" kanapé töltőanyag?

Párnázott bútorok

Kárpitozott bútorok önálló rugótömb alapján

Elég sok idő telt el azóta, hogy a rugótömböket olyan anyagokkal helyettesítették, amelyeket a kárpitozott bútorok töltőanyagaként használnak - latex, holofiber, poliuretán hab, szintetikus téliesítő. De ami jobb - egy rugós blokk vagy poliuretán hab?

A kanapé feltöltése fémvázra

Töltő harmonika kanapé fém vázon

Kényelem Ez a tulajdonság fontos minden bútor számára, függetlenül attól, hogy milyen funkciót tölt be. Fontos, ha lefekszik, hogy ne jelenjenek meg gödrök, akkor biztosan nem pihen, hanem a pihentető alvás helyett kényelmes helyzetet keres. A terhelést egyenletesen kell elosztani az egész alapon. Mit lehet mondani a PPU-ról? Jól megőrzi alakját, kiváló rugalmassággal rendelkezik, és alkalmazkodik az emberi test kontúrjához. Nagy súlynak ellenáll, azonnal az eredeti formáját ölti. Ha az anyag megfelelő minőségű, akkor sokáig szolgál.
Rugós tömbök Vannak függők és függetlenek. Az első változatban a rugók összefonódnak, és már régóta nem használatosak. Ilyen alapon egyszerűen elviselhetetlen hazudni, ha megnyomja az egyik rugót, akkor az az összes többit meghúzza. A második lehetőség nagy pihenést tesz lehetővé, ilyen blokkokban az egyes rugókat egy zsákba csomagolják, ebben az esetben a terhelés egyenletesen oszlik el.
Alaposság. Kétségtelen, hogy a poliuretán hab tartós anyag. Nem halmozódik fel a por, kiváló a légáteresztő képessége, ártalmatlan. Az ilyen töltőanyaggal rendelkező bútorok több mint egy évig szolgálnak, ha rendeltetésszerűen használják őket. De ha gyakran ugrik egy ilyen kanapéra, amelyet a gyerekek különösen szeretnek csinálni, akkor az gyorsan elveszíti rugalmasságát.

Ugyanez vonatkozik a rugós tömbökre, nem mindenki képes ellenállni az ilyen terheléseknek, különösen egy olcsó megoldás. A turistaosztály bútorai nyikorognak, és a kárpiton keresztül rugók kerülnek ki. Kiváló minőségű kanapékon elegendő számú köztes réteg van elhelyezve a rugótömb és a kárpit között, így a rugók mindig a helyükön maradnak.

Ár. A dobozrugós bútorok drágábbak, mint a poliuretán habos bútorok. De minden az anyag minőségétől függ. Ezért gondold át alaposan, mielőtt olcsóbb kanapét vásárolsz, különben a vásárlás öröme nagy problémákká válik. Feltétlenül kérdezze meg az eladót, hogy milyen töltőanyag van bent, milyen minőségű. Végül is attól függ, hogy a bútor meddig szolgálhatja ki Önt, kényelmes-e, kényelmes lesz-e rajta ülni vagy aludni, hogy az eredeti megjelenés a lehető leghosszabb ideig megmaradjon.

A "Mi a jobb?" Kérdésre senki sem válaszol. Minden töltőanyagnak vannak előnyei és hátrányai. Amit jobban szeretsz, rajtad múlik.

A legjobb rugótalan szintetikus töltőanyagok

 • Sok bútorgyártó inkább poliuretán habot használ, mert megfizethető és könnyen kezelhető. Kétféle típus létezik - öntött és blokkolt. Az első esetben a speciális űrlapokat megtölti a szükséges összetételű, sűrűségében hasonló a tejföllel. Megkeményedése után megkapja a kívánt alakot. A második esetben a lapokat a kívánt vastagságú és méretű rétegekre vágják, és összeragasztják.
Menopoliuretán bútorokhoz

Bútor poliuretán hab - megfizethető és kényelmes anyag keret nélküli bútorokhoz

 • Szintetikus le. A szilikonból készült spirál alakú rost néhány perc alatt összenyomódás után visszanyeri eredeti alakját. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a minőségi tényező, a megbízhatóság. Elsősorban bútorpárnák töltésére szolgál, a hát és a kartámaszok töltéseként.
Szintetikus bolyhok

Szintetikus le - a jövő mesterséges anyaga

 • Sintepon. Nem szőtt, nagyon könnyű anyag poliészter szálakból. Az anyag hipoallergén, ezért a gyermekszobákban olyan bútorokat használnak, amelyek szintetikus téliesítővel vannak töltve, és alkalmasak allergiára hajlamos emberek számára. Ruhák gyártásához párnákkal is töltik őket. Környezetbarát anyag, sokáig nem kopik, ellenáll a különféle gombáknak, víztaszító tulajdonságú, biztonságos.
Sintepon

Sintepon - anyag allergiás emberek számára

 • Periotec. Úgy néz ki, mint egy súlytalan duzzadó filc, biztonságos az allergiások számára, és gyapjú- vagy pamutszálakat tartalmazhat. Az ilyen bútorok sűrűsége lehet normális vagy magas.
Filler PerioTek

A Filler PerioTec rugalmas, terjedelmes és tartós anyag

 • Vattázott kabát. Ez valójában egy 5-10 cm vastag gyapjú padló, amely a sűrű szövetrétegek között helyezkedik el. Az ilyen töltőanyagú bútorok puhák, de nincs rugalmasság.
Steppelt kabát-padló

Steppelt kabát-padló kárpitozott bútorok gyártásához

A legjobb rugótalan természetes töltőanyagok

Bármely töltőanyag, amelyet kárpitozott bútorok vagy matracok gyártásához használnak, saját tulajdonságokkal rendelkezik.

 • Természetes latex. Egy gumifa nedvéből készül, egyedi technológiával. Habzik, sejtek képződnek, így "lélegzik". Kiváló hő- és nedvességvezető képesség, szilárd anyag, nagyon jó minőségű. Az eltarthatósági idő körülbelül 10 év. Nagy terhelések után azonnal kialakítja korábbi formáját. Csak egy hátránya van - nagyon magas ár.
Latex matrac

Latex matrac - kiváló minőségű, kényelmes és biztonságos

 • Lószőr. Nagyszerű töltőanyag. A ló sörényét latexzel kezelik. Ez úgy történik, hogy az anyag rugalmas és hosszú ideig tartson, nedvességálló, légáteresztő legyen. A töltelék kiváló minőségű, de drága. Nem alkalmas allergiások számára.
Lószőr

Lószőr kárpitozott bútorok és matracok gyártásához

 • Kókusz kókuszrost. A rostokat a kókuszdió közbülső részéből állítják elő, a lószőrhöz hasonlóan latex-feldolgozáson mennek keresztül, hogy rugalmas és erős legyen. Ezenkívül antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkeznek, hipoallergének, környezetbarátak, nem romlanak, lélegző anyagok. Az ilyen töltőanyagú bútorok még kisgyermekek számára is tökéletesek.
Kókusz matrac

Kókusz töltőanyag matrachoz

 • Tengeri fű. A leginkább környezetbarát töltőanyag. A nyersanyagok gyártása kombinálva jutával. A bútorok kellően merevek, ami előnyös a hátnak és fenntartja a gerinc egészségét. Ezenkívül egy ilyen töltőanyag erősíti az immunrendszert, normalizálja az alvást, mivel jódot és különféle ásványi anyagokat tartalmaz.
Töltőanyag kárpitozott bútorokhoz - tengeri fű

Hasznos és gyógyító töltőanyag a kárpitozott bútorokhoz - tengeri fű

 • Bambusz szál. Fiatal bambusz hajtásokból állítják elő. Az anyag képes elnyelni a vízgőzt, lehetővé teszi a levegő áthaladását, valamint antiallergiás és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Nem esik bomlásnak, hosszú ideig nem deformálódik.
Bambusz szál

A bambuszrost ideális matracok, paplanok és párnák számára

 • Teve gyapjú. Kiváló légáteresztő anyag, elnyeli a statikus elektromosságot. Nem alkalmas allergiások számára.
Teve gyapjú

A teve gyapjú kiváló meleg töltőanyag takarókhoz, párnákhoz, dobókhoz, matracokhoz és téli matracokhoz

 • Filc. Juhgyapjúból készült. Jó hővezető képességgel rendelkezik. A hiányosságok közül van egy mínusz - képes felhalmozni a nedvességet, ami penészt okozhat.
Természetes nemez

Természetes filc bútorok és más iparágak számára

Hogyan válasszuk ki a megfelelő PPU töltőanyagot. Mi van a kanapén

PPU töltőanyagok

Kiváló minőségű és tartós PU hab töltőanyagok

Nem minden PU hab jó minőségű. Csak a kiváló poliuretánhab rendelkezik a szükséges tulajdonságokkal. Nem szabad különbséget tenni a habgumi és a poliuretánhab között - ezek egymással azonos anyagok. A különbség függvényben, költségben, tulajdonságokban, kategóriában rejlik. A bútor kiválasztása előtt feltétlenül kérdezze meg a sűrűségét - 30 kg / m3 legyen. Ennek megfelelően, minél nagyobb a tömörítés, annál magasabb a minőség és a költség.

Kanapé töltelékkel

Kanapé kerettel PU hab töltettel

Ne hagyja figyelmen kívül az anyag vastagságát. A normál érték négy centiméter. Előfordul, hogy a megtakarítás érdekében 3 vagy 2 cm vastag töltőanyagot használnak. Jobb figyelmen kívül hagyni az ilyen vastagságú töltőanyaggal ellátott bútorokat. Az, hogy a kanapé mennyire szilárd és szilárd, személyes preferenciáitól függ. A választás mindig a tiéd.

Sarokkanapé poliuretán hab töltettel

Gyönyörű és kényelmes sarokkanapé poliuretán hab töltettel

Előző

Következő