Csináld magad új kanapé kárpit érdekes ötleteket fotókkal

Arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc bútordarabja otthon, a legtöbben azt mondanák, hogy ez egy kanapé. Végül is ő díszíti a nappalit, maximális kényelmet teremt, amikor a munkából való visszatérés után kényelmesen leül a kedvenc kanapéra egy csésze kávé mellett. És milyen kényelmes nézni kedvenc filmjét, miközben rajta ül. Általában egy ilyen dolgot azzal az elvárással szerez, hogy hosszú évekig szolgálni fog. De az idő múlásával a kárpit elhasználódik, lyukak és foltok jelennek meg. Erre már nincs erő.

Sarokkanapé

Sarokkanapé, amelynek kárpitja a használat idejétől romlott

Kilátás a kanapéra a szűkület után

Kilátás a kanapéra az ülés és a háttámlák meghúzása és a párnák cseréje után

Ha a váz erős, akkor a legjobb megoldás a kanapé kárpitjának cseréje. Ha a kárpit szövet fő része jó minőségű és kevés hiba van, vásároljon vagy varrjon egy huzatot, készítsen köpenyt vagy párnákat különböző formájúakból.

Kanapéhuzat

Kábelhuzatok kárpitozott bútorokhoz

Szimmetrikus párnaelrendezés

Nagyszerű fogadtatás a klasszikus bútorokhoz - szimmetrikus párnák

A kanapé frissítése nem nehéz. Azok számára, akik szeretnek kézimunkázni, nem lesz nehéz eredeti köpenyt készíteni vagy szövetből varrni egy burkolatot, és minden szakmájú emelő könnyen megbirkózik a szűkülettel. Elég, ha megmutatja fantáziáját, és kap egy frissített bútordarabot.

Puha prémes párnák

Puha prémes párnák a kanapé díszítésére

Modern design nyomatok

A modern design nyomatok nagyon népszerűek, és ízvilágot kölcsönöznek a belső térnek.

Számos módja van annak, hogy kanapéjának új külsőt adjon.

Fedélcsere Az új huzat teljesen más megjelenést kölcsönöz a kanapének. Készen álljon az üzletben, vagy pénzt takarítson meg, és próbálja meg maga varrni
Cseréljen párnákat Szintén nem rossz lehetőség. Különböző formájú és méretű párnák sorolhatók a kanapé teljes hosszában, a nagytól a kicsiig, vagy elkészíthetők az azonos színű árnyalatokban. A lényeg az, hogy a dekorelemeket kombinálják a belsővel.
Számla ezen felül Ez azt jelenti, hogy kötött vagy prémes párnákat vagy kitömött játékokat adhat hozzá elemként.
Minta és nyomatok A csekkel díszített párnák, szalagok, cikk-cakk tökéletesen összeillenek egymással, a nyomatok pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel különleges varázst kölcsönöznek a belső térnek
Kombinálás A különböző színű és formájú párnák - kerek és szögletes, nagy és kicsi, mintás és tömör - párnák kombinációja eredeti belső teret teremt. Szeretne kísérletezni, próbálja ki az eklektikát. Ebben az esetben a dekor elemeket nem kombinálják sem dísz, sem szín.
Módosítsa a kanapé beállítását Itt minden meglehetősen egyszerű - ragasszon fel fotótapétát, matricákat a bútorok közelében, cserélje ki az asztalon a lámpaernyőt, vagy akassza fel a gyertyákat a kanapé, polcok fölé, helyezzen racket. Képzelje el, kísérletezzen
Fok vagy kockás A díszítés leggyorsabb módja. Vásároljon takarókat a kiskereskedelmi üzletekben, vagy készítsen eredeti köpenyt maga - ez felfrissíti a belső teret, hangulatos légkört kölcsönöz
Kanapé díszítési módszer - eklektika

A kanapé díszítésének módja választékos, ebben az esetben a párnák sem színükben, sem mintájukban nem egyeznek

Kockás a kanapéhoz

A kanapé frissítéséhez egy kényelmes takarót dobhat rá, amely informális otthoni melegséget és kényelmet kölcsönöz a belső térnek.

Hogyan burkolhat egy kanapét a saját kezével?

Modern szürke kanapé

Modern kanapé hab részletekkel, frissítve szürke pamutszövettel

Először el kell döntenie, hogy mennyi anyagra van szükség a kanapé kárpitozásához. Ezt nagyjából a kanapé hosszának és szélességének összegzésével számolják, és az eredmény megduplázódik. Érdemes alaposan kiszámolni a sarokbútorok méreteit, mert kialakításuk nem egyszerű.

Világos foltokból álló kanapé

Puha, nem összecsukható kanapé világos foltokból

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nagy mintájú vagy csíkos szövetet egy irányba kell vágni, ennek fényében az anyag költsége magasabb lehet.

Világos csíkos kanapé

Világos csíkos kanapé átalakítás után félpárnákkal

Ne felejtsd el a varrási pótlékokat. A vágás során bekövetkező pontatlanságok elkerülése érdekében jobb, ha az anyagot körülbelül 1 méteres margóval vásárolja meg.

Gazdaságos lehetőség - szövet mintával

Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor előnyben részesítse a sima termékeket vagy a kis mintájú szöveteket, mivel a geometriai mintázatú anyag többet fogyaszt

Cserére és töltőanyagra lesz szükség.

Habgumi töltéshez

A töltelékhez első rétegként kemény habot, másodikként pedig puhát használhat.

Használjon sűrű habgumit és egy réteg párnázott poliésztert. Néhány kanapén vannak sűrű habbal töltött részek. Ez nehézségeket okozhat a munka során. Ennek elkerülése érdekében a habot vékony párnázott poliészterbe csomagolják, rögzítik és kárpitos anyaggal csomagolják.

A párnázott poliészter vastagsága, sűrűsége és szerkezete

A párnázott poliészter vastagságának, sűrűségének és felépítésének a vásznon egyenletesnek kell lennie

Elég nehéz beburkolni a kanapét, mielőtt szétszerelni kell - eltávolítják a háttámlát, a kartámaszt. A kárpit anyagának erősnek kell lennie. Minden részlet egyedileg van felszerelve. Aztán összeállnak.

Minden részletre kiterjedünk

A kanapé minden darabja külön-külön van felszerelve

Jegyzeten. A kárpitozáshoz használt szövet kiválasztásakor az illata is fontos, nem lehet kemény, kellemetlen, egyszóval visszataszító.

Régi szovjet kanapé

Régi szovjet kanapé az átalakítás előtt és után

Melyek a legjobban használható anyagok

Retro karosszék

Retro stílusú fotel, pasztellszövet különböző foltjaival

Mint már említettük, a burkolathoz szilárd anyagra van szükség, megbízható. A választásnál vegye figyelembe a szoba kialakítását.

Egyszerű praktikus zsenília

Az egyszerű, mégis praktikus zsenília sok évig fog tartani

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az anyag nem szabad leválni, kellemetlen szaga van, a halomnak erősnek kell lennie. A szövet szerkezetének mesterséges és természetes szálakat kell tartalmaznia, és a tisztítás érdekében a gyártás során víztaszító szerrel impregnálják.

Jacquard bútorokhoz

A Jacquard olyan sokoldalú, hogy szinte bárhol használható

Öt hasznos tipp

 1. Ha vastag bolyhos szövetet vásárolt, vágáskor ügyeljen a cölöp irányára, mivel a kárpit végén az egyik kartámasz sötétebb lehet, mint a másik, mivel a bal oldali cölöp levágásakor az egyik, a jobb oldali másik oldalra irányult.
 2. Annak érdekében, hogy kevesebb szövethulladék legyen, jobb, ha egyszínű, szöszmentes anyagot veszünk, vagy apró mintázatú. Ez segít a minták gazdaságos alkalmazásában.
 3. Nagyobb szövetfogyasztásra lesz szüksége, ha nagy mintával vagy díszítéssel választotta. Varráskor minden vezetéknek vagy cellának meghatározott irányban kell lennie.
 4. Az ülésen és a kanapé hátoldalán a mintának meg kell egyeznie.
 5. Ha színes szövetet és egyforma színű anyagot használ, ugyanolyan színű szöveteket használjon kárpitozáshoz. Tegyük fel, hogy a háttámlát és az üléseket színes szövet kárpitozza, a kartámaszokat pedig egyszínű sötét anyaggal kárpitozzák, így kevésbé piszkosak. Jobb egy ilyen burkolatot használni egy sarokkanapéhoz.

  2féle szövet kombinációja

  A fő szövet és a társszövet kombinálása

Sokan vesznek kárpitot a kanapé kárpitozásához. Jobb, ha magas minőséget vásárol, annak magas költsége ellenére, mivel az olcsó nem fog sokáig tartani. Használt kárpit nyáj, nubuk, jacquard, természetes bőr.

Gyönyörű új kanapé

Gyönyörű új kanapé barkácsolás után

Ha műbőrt választanak, akkor annak tartósnak is kell lennie. A habgumit keményen kell venni, azt HL, keményebb - EL betűkkel jelöljük.

Kiváló minőségű, drága kárpit

A kiváló minőségű, drága kárpit kifinomultságot és arisztokráciát kölcsönöz bútorainak

A szín, a kárpitminta sikeres megválasztásával vagy a szövetek kombinálásával frissíti a kanapéját, ami pozitív hatással lesz a belsőépítészetre.

A kanapék nyújtásának költségei a mester részéről

Kanapé restaurálás után

A kanapé teljesen más megjelenést kapott a festés és a kárpit cseréje után

Hogy megtudja, mennyibe kerül a kanapé kinyújtása, vegye figyelembe a következőket:

 • a kanapé méretei;
 • megjelenés éve - a régi modelleket nehezebb átalakítani, ami azt jelenti, hogy drágábbak lesznek;
 • a munka időtartama - minél rövidebb, annál magasabb a költség, a szövet és az alkatrészek típusa.
Egy nagy kanapé helyreállítása

Csináld magadnak egy nagy kanapé új belső kialakítását

Befolyásolja az ülések költségeit és számát. Ezenkívül egy sarokkanapé többe kerül. Átlagosan a fentiek alapján az ilyen munkák költsége 5-8 ezer rubel között mozog. Az ügyfél kívánsága, milyen állapotban van a bútor, a kanapé restaurálásához szükséges munka - mindez befolyásolja a szalagcím költségét is.

Kis kanapé helyreállítása

DIY kis kanapé helyreállítása

Előző

Következő