Csináld magad kanapé otthon pihenéshez vagy eljárásokhoz

Kozmetológiai kanapé

Kényelmes kanapé szépségszalonhoz

Gyakran kanapék találhatók a kórházi fogadószobákban és a kezelő helyiségekben. De ez egy sokoldalú bútor, amelyet az országban lehet használni - egészítse ki oldalsó állványokkal, dobjon tetejére baldachint - gyönyörű, hangulatos helyet kap a szabadtéri kikapcsolódáshoz.

Utcai kanapé az országban

Barkács utcai kanapé az országban raklapokból

A konyhában a kanapé további ülőhelyet teremt, és ha polcokkal van felszerelve, akkor a különböző konyhai eszközöket tárolja.

Kanapé a konyhában

Konyhai kanapé párnázott üléssel és extra tárolóhellyel

Az előszobában az ilyen bútorok különösen hasznosak lesznek hátbetegségben szenvedők számára, mert az orvosok nem hiába javasolják, hogy kemény felületen pihenjenek.

Piros kanapé a nappaliban

Divatos és stílusos vörös kanapé a nappaliban

Miután fantáziát mutatott, egy ilyen nem ismert kiegészítő valódi remekművé változtatható. A barkácsoló kanapé tökéletesen illeszkedik a belső térbe, és nem lesz nehéz elkészíteni.

DIY fa kanapé

Csináld magad kényelmes és praktikus kanapéval

Az egyéni igényektől, a szabad hely elhelyezkedésétől és elérhetőségétől függően a kanapék különböző méretűek lehetnek: nagyok, kicsiek, közepesek, egyenesek és szögletesek. Felszerelhetők további polcokkal vagy fiókokkal, akár háttámlával, akár anélkül, szövet vagy műbőr bevonattal - egy ilyen bútordarab nem marad észrevétlen, és büszkesége lesz.

Kanapé párnákkal

Kis kanapé, csináld magad a nappalinak

A kanapék modelljeinek fő típusai:

Speciális masszázs kanapé

Speciális mozgatható masszázs kanapé állítható magassággal

 • karfával vagy anélkül;
 • háttal és anélkül;
 • vékony és vastag lábakon;
 • puha kanapék;
 • teljesen kárpitozott szövet vagy bőr.
Hát nélküli kanapé

Hát nélküli kanapé dekoratív támlákkal

A kanapék modelljeinek fő típusai:

Változatos orvosi heverők

Változatos orvosi kanapék fém kerettel

 • fém kerettel;
 • fiókokkal;
 • további polcokkal;
 • összecsukható (alvó hellyé alakítható).
Kabrió kanapé

Kabrió kanapé, amely lehetővé teszi az ágy átalakítását kanapévá, kanapévá vagy fotellé

Válasszon egy kanapémodellt, amely nemcsak tökéletesen illeszkedik a belső térbe, hanem gyártásra is rendelkezésre áll. Ha rendelkezik asztalos ismeretekkel, összetettebb terméklehetőségekkel foglalkozhat. Ha először elsajátítja ezt a típusú tevékenységet, először készítsen egy egyszerű modellt.

Egyszerű kanapé a konyhába

Egyszerű kanapé a konyhában egy pótággyal, amelyet maga készített

A DIY kanapé előnyei:

Fapad az erkélyen burkolattal

Kézzel készített fa pad az erkélyen történő kényelmes tartózkodáshoz

 • alacsony költség - csak a szükséges anyagokra kell költenie;
 • további hely megszervezése;
 • szerkezeti megbízhatóság;
 • a szükséges méretek szerinti gyártás;
 • kombináció a belső térrel;
 • elegáns megjelenés.
Gyönyörű gyermekszoba

Gyönyörű gyermekszoba kanapéval a pihenéshez

A kanapé elkészítése saját kezűleg nem nehéz, nem kell profi asztalosnak lennie. A legfontosabb az, hogy alaposan átgondoljuk az összes részletet, elkészítsünk egy tervet, pontos rajzokat (megtalálhatók az interneten) és válasszanak minőségi anyagokat.

Rajz kanapé készítéséhez

Rajz a kanapé készítéséhez a saját kezével

A vázhoz szokásos fa rudak alkalmasak, jobb, ha előnyben részesítjük a természetes fát. De használhat forgácslapot is. Puhább termékhez használjon matracot vagy habgumit. A kárpitos szövet gyönyörű megjelenést kölcsönöz az ilyen típusú bútoroknak.

Bankett a folyosón

Gyönyörű, kézzel készített bőrpad a folyosón

Hogyan készítsünk kanapét a saját kezével?

DIY fa kanapé

DIY fa kanapé

Felhívjuk figyelmét, hogy az összes faelemet csiszolópapírral kell csiszolni, festeni, majd lakkozni. Ezért azonnal döntsön a jövőbeni termék kívánt színéről. Amikor az első lakkréteg megszáradt, újra csiszolhatja a részleteket - az összes kilógó apró darab megkeményedik, és könnyű lesz megszabadulni tőlük.

Fa kanapé a fürdőhöz

Fa kanapé puha matraccal és megemelt résszel az eljárások kényelme érdekében

Ha lágyságot szeretne adni a terméknek, használjon univerzális és olcsó anyagot - habgumi töltőanyagként. Válasszon közepes keménységet, mivel a túl puha megereszkedik, a kemény pedig kényelmetlenséget okoz. Vágja le még néhány centiméterrel a habgumit - az alkatrészek alján kell rögzíteni, hogy megakadályozza a kárpit idő előtti kopását.

Habgumi a puha üléshez

Habgumi a lágyságért

A termék könnyebb burkolása érdekében kövesse ezt a műveletsémát: először rögzítse feszültségmentes állapotban az alkatrész egyik hosszú oldalához, majd húzza meg és rögzítse a szemközti oldal közepétől az élekig. Kövesse ugyanazt a sorrendet rövid végekkel.

A szövetet rögzítjük a sarkokban

A kárpitszövet sarkokban történő rögzítésének folyamata

A kopjafa emelőszerkezetének legjobb megoldása a lépcsős rögzítés lenne, amely népszerű a régi kagylók modelljeiben.

A kanapé fejének felemelésének mechanizmusa

Fejfa emelő mechanizmus - lépésrögzítés

Felhívjuk figyelmét, hogy egy kanapé vagy oszmán készülék ebben az esetben nem fog működni - a kar kis mérete miatt nagy erőfeszítéseket kell tennie a fejtámla leeresztéséért.

Választhat kétállású fejtámlát, amelynek működését 40N-80N erővel rendelkező gázmikroliftek biztosítják.

Fa lábak

Lábak egy bárból a jövő kanapéjához

A szerkezet lábaihoz vágja le a rudat 50 centiméteres darabokra, a többi részhez rétegelt lemezt kell készítenie a következő paraméterekkel:

 • ágyhoz 170cm * 70cm;
 • a fejtámlán 38cm * 70cm;
 • két hosszú fiók 200 cm * 17 cm;
 • négy rövid fiók 56cm * 17cm.

A rövid cárok a hosszúak között vannak rögzítve. Hosszúaknál ugyanezt tegye, de 8 mm átmérőjű síkban. Helyezzen egy rövid oldalsávot 40 cm távolságra a fejtámlától.

A lábak 4 * 60 önmetsző csavarokkal vannak rögzítve. A fa repedéseinek elkerülése érdekében fúrjon 5 mm átmérőjű lyukakat az oldalsó rudakba és 2,5 mm átmérőjű lyukakba.

Hogyan rögzítsük a lábakat

Önmetsző csavarokkal rögzítjük a lábakat

A doboz kerülete mentén a fejtámlán kívül csavarja be a sarkokat az ágy rögzítéséhez. Ha a kanapét gázlengéscsillapítókkal látják el - csatlakoztassa azokat a mellékelt felhasználói kézikönyv szerint is.

Görgesse az ágyat a doboz sarkaiig, 5 centiméterrel hátrébb lépve a lábtól és az oldalain. Telepítse a pillangó csuklópántokat a fejéhez, majd süllyesztett, vízszintes helyzetbe, helyezze őket az ágy alá és rögzítse. Marad a gázliftek megfelelőjének javítása, és a kanapé készen áll a saját kezével.

Termékdekoráció

Szokatlan kötél kanapé

Szokatlan kábel-ágy

A dekorációhoz csak festékeket és lakkokat használhat, különféle szintetikus, mikroszálas, dermantin vagy velúr - mindez ízlésétől és költségvetésétől függ. A szintetikus kárpit sokáig megőrzi a színt és az alakot, de hajlamos villamosítani és vonzani a port.

Fa masszázs kanapé

Fa lábakkal ellátott, masszázs kanapé

A kanapé érdekes megjelenésű lesz, ha lyukakat fúr a rétegelt lemezbe, és a töltőanyagot nejlonszállal húzza. A lyukakat gyönyörű gombokkal rejtik el, amelyek megfelelő anyaggal vannak borítva.

A kanapé használata

A kanapé használata pihenéshez, masszázshoz és kezelésekhez

Előző

Következő