Kényelmes kanapé választása alvó és pihenő mechanizmusokhoz és anyagokhoz

A legsokoldalúbb, szerves bútor a kanapé. Otthoni belső terekben, irodákban, szépségszalonokban, szupermarketekben telepítik. A kanapén minden nap hatalmas a terhelés. A bútor megválasztását alaposan meg kell közelíteni. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő kanapét otthoni használatra.

Szép és kényelmes kanapé

Egy szép és kényelmes kanapé elengedhetetlen a nappaliban

Fajták

Kanapé modellek

Különféle kanapé modellek

Összecsukott kanapék

Hajtható és kibontott átalakítható kanapék

A választáshoz a lakástulajdonosoknak meg kell ismerniük a hasonló kárpitozott bútorok meglévő fajtáit. Általában a transzformációs mechanizmus szerint osztják fel. Vegye figyelembe a táblázat meglévő típusait.

Kilátás Jellemzők:
Összecsukható kanapé Ez a legnépszerűbb típus. Az összecsukható kanapé összetett felépítésű. Három szakasza van, lábakkal, speciális "páncélokkal" felszerelve. A "lemezek" általában tartós szövetből készülnek. Megerősítik a szerkezetet, biztonságossá téve a gyakori használatot. Az összecsukható ágy némi erőfeszítést igényel a kibontáskor. A gyártók azonban folyamatosan korszerűsítik és fejlesztik. Az összecsukható kanapé általában olcsó, és sokféle színben kapható.
Kanapé "könyv" Szabványos, nagyon jól ismert transzformációs mechanizmus. Vásárlásakor figyelnie kell az összes szerkezeti részlet megbízhatóságára, szilárdságára. A "könyv" kanapé elég gyorsan elhasználódik. A napi kibontakozással a szerkezet hamarosan használhatatlanná válik, és javításra szorul. Ez a lehetőség csak napközbeni pihenésre alkalmas. További hátrány, hogy további hely szükséges a háttámla mögött. Körülbelül húsz centire van szüksége. Nem túl kényelmes.
"Kibocsátás" opció Ez a lehetőség alkalmas ágyak rendezésére, csak a pihenésre. Egy további sík jelenik meg benne az ülés alól. A kialakítás speciális hengereket tartalmaz. Megkönnyítik az átalakulási folyamatot. A görgők azonban mindennapos használatkor csúnya nyomokat hagyhatnak a padlón. A padló csak szőnyeggel védhető. A bevezethető változat modernebb. Bármely város üzletében hasonló modellek széles választékát találhatja meg.
Kis kanapé

A kis kanapé tökéletes nappal ülni és éjjel aludni

Olcsó kanapékönyv

A nappali olcsó kanapé-könyve nem túl kényelmes alvóhelyként

Kihúzható kanapé

Kényelmes kinyitható kanapé

Sarokkanapé: ajánlások a választáshoz

Stílusos sarokkanapé

Stílusos sarokkanapé poliuretán hab töltettel

A szoba méretei nem mindig teszik lehetővé a szokásos bútorok felszerelését. Korlátozott négyzetméterekkel jobb sarokkanapét vásárolni. A megbízható, helyes kialakítás kiválasztásához előre meg kell gondolnia a legfontosabb pontokat. Az egyik a tárgy megvásárlásának célja. Ez lehet egy alvóhely, csak egy hely a kikapcsolódásra napközben. A szükséges transzformációs mechanizmus ettől függ. A következő fontos pont a méret. A szobából előre méréseket kell végezni.

Sarokkanapék

A sarokkanapék megbízhatóak, praktikusak, kényelmesek

A választott elemnek tökéletesen be kell illeszkednie a sarokba, nem szabad túl sok helyet lefoglalni. Az alacsony szerkezet jól illeszkedik egy kis helyiségbe. Vizuálisan nem fogja csökkenteni a szobát. Egy másik kiválasztási kritérium a funkcionalitás. Jobb, ha számos tágas fiókkal rendelkező modelleket választ az ágyneműhöz. Lehet majd ágyneműt, takarót, párnát, felesleges holmit elhelyezni. A kartámaszokban beépített polcokkal rendelkező modelleket találhat. Ez jó lehetőség arra, hogy helyet foglaljon a kiegészítők, könyvek, apró kiegészítők számára.

Puha, mély kanapé

Puha, mély kanapé a kényelmes tartózkodás érdekében

Általános ajánlások a kiválasztásra

Vendég kanapé

Az ilyen mechanizmusú kanapé jó lehetőség lenne a vendégek befogadására, de nem alkalmas napi használatra.

A kanapé kiválasztásának problémáját feltéve, őszintén meg kell válaszolnia néhány kérdést. Mennyit hajlandó költeni erre a termékre, mire szolgál, milyen terhelés áll előttünk. A legtöbb esetben a kanapé az alváshoz, pihenéshez, baráti összejövetelekhez használt fő elem. A terhelés hatalmas, a felhasználás időtartamát hosszú időre tervezik. Ezen okok miatt nincs értelme pénzt spórolni a vásárláson. A boltban bemutatott választék közül a legjobbat, a legmagasabb minőséget kell kiválasztani.

divany-klassicheskogo-stilya-s-derevyannym-karkasom-i-naturalnoj-obivkoj-sposobny-garmonichno-dopolnit-lyuboj-interer

A klasszikus stílusú kanapék fakerettel és természetes kárpitozással képesek harmonikusan kiegészíteni minden belső teret

A modell kiválasztásakor ügyeljen a következő kritériumokra.

 1. Esztétikai vonzerő. A szoba légköre, belső tere minden részlettől függ. Az igényes stílusban tervezett gyönyörű bútorok garanciát jelentenek a lakás esztétikus vonzerejére. Fontos figyelembe venni az általános környezet stílusát.

  Gyönyörű kanapé

  Gyönyörű modern kanapé a nappaliban

 2. Költség. Nem érdemes erre a kritériumra koncentrálni. Nem lehet megtakarítás. Az árnak teljes mértékben meg kell felelnie a megadott tulajdonságoknak, funkcionalitásnak.
 3. Anatómiai kényelem. Ne feledje - az alvóhelynek követnie kell a test anatómiai alakját. Ez biztosítja az egészséges alvást és elkerüli a gerinc számos betegségét. Anatómiai kényelmi modellt kell vásárolni. Célszerű függetlenül tesztelni a cikk kényelmét. Könnyen elvégezhető közvetlenül a boltban. Ne légy félénk. Üljön le teljesen az ágyon, értékelje saját érzéseit. Az igazi kényelem azonnal érezhető. Nem akar felkelni egy ilyen ágyból.

  Rekamié

  Kanapéban kényelmes ágy ortopéd hatású

Fontos! Sok összecsukható kanapé ortopéd rugókkal van felszerelve. A rugók száma és típusa változhat. Az ortopédiai modellek nem lehetnek olcsók. A sorozat olcsó termékei nem megbízhatóak. Bennük a rugók gyorsan eltörnek és javítást igényelnek. Az ágy javításának költsége meglehetősen magas, maga a folyamat is fáradságos.

 1. Alkalmazkodóképesség. Kevesen tudják, hogy a szerkezet puha részeinek alkalmazkodniuk kell az emberi mozgásokhoz. Fekvéskor meg kell süllyedniük, felkelés után - vissza kell térniük eredeti formájukhoz. Ha hosszú ideig felkelve a párnákon nyomok vannak, akkor jobb, ha nem vásárol ilyen terméket.
 2. A transzformációs mechanizmus kényelme. Minden típusú mechanizmusnak megvannak a saját tervezési jellemzői, gyengeségei. Személyesen kell tesztelnie a különféle mechanizmusokat, válassza a legegyszerűbbet.

  Átalakítási lehetőségek

  A kanapék átalakításának mechanizmusai

 3. Méretek. Az előkészített hozzávetőleges mérésekkel el kell mennie a boltba. Ha a kárpitozott bútorokat éjszakai pihenésre használják, méretének meg kell felelnie a személy paramétereinek.

  Nappali kanapé típusok

  A nappali kanapék típusai, a szoba rendeltetésétől és típusától függően

 4. Kárpitozás. Ügyeljen arra, hogy figyeljen a kárpit anyagára. Ez az egyik fő kritérium. A kárpitoknak tartósnak, esztétikusnak, kiváló minőségűnek és biztonságosnak kell lenniük. A fő terhelés a kárpitra esik. Foltok és morzsák időszakosan megjelennek rajta. Ma a kanapék különböző szövetekkel vannak bevonva. A legjobb megoldás a természetes bőr. Luxusnak tűnik, könnyen tisztítható és hosszú ideig tart. A bőr ára azonban nagyon magas. Jacquard vásárlásakor érdemes megjegyezni, hogy ez a szövet csak a száraz tisztítást tűri. A mikroszálat ideális kárpitozási lehetőségnek tartják. Ez a szövet könnyen tisztítható és sűrű szerkezetű. Megfelelő gondozás mellett a mikroszálas sokáig tarthat.

  Bútorszövetek

  Kárpitos szövet a kanapé kárpitozásához

Keret kiválasztása

A legfontosabb kritérium a keret. Kiválasztására különös figyelmet kell fordítani. A keret általában a következőkből készül:

 • faipari,

  Fakeret

  A favázas kanapék tartósak és minőségiek

 • fém,

  Fém tetem

  A fémkeretes kanapék érdekes megjelenésűek és könnyen javíthatók

 • fagerendák,

  Keret rúdból

  Az összecsukható kanapé váza fából készült rudakból

 • Forgácslap.

  Forgácslap kanapé váz

  A forgácslapból készült kanapé váza könnyű, tartós és megfizethető

Ezeknek az anyagoknak különböző tulajdonságai, ára, teljesítményjellemzői vannak. Lakás elrendezésekor sokan betartják a klasszikus stílust. Sokoldalú, soha nem megy ki a divatból. Egy fa ideális egy ilyen otthonhoz. A faváz kellemes hangulatot teremt a szobában. A fa hangulatot kölcsönöz a belső térnek. Különböző fafajtákat használnak a gyártáshoz. A tűlevelűeket gyakran használják. Hazánkban gyakoriak. Ez csökkenti a késztermék költségeit. A tűlevelűek kellemes illatot árasztanak. A keret élettartama azonban rövid lesz. A tűk alacsony minőségűek. Megbízható megoldás a nyír, a tölgy, a bükk. Ezeket a kőzetek megkülönböztetik nagy szilárdságukkal, mechanikai sérüléseikkel szembeni ellenálló képességükkel. A fának sima és jól szárítottnak kell lennie. Ellenkező esetben kellemetlen hibák jelentkeznek a terméken. A luxuscikkek gyártásában csak vörös fafajokat használnak. Az elit modellek drágák.

A fém érdekesség. Nem gyakran használják kanapék készítésére. Ilyen anyag általában megtalálható a csúcstechnológiai modellekben. A fémkeret sokkoló, eredetiséget kölcsönöz a kész szerkezetnek. Az anyag erős, tartós. A fém könnyen javítható, a keret költsége alacsony. Bármilyen kárpit alkalmas egy ilyen keretre. A fém kanapék "könyveit" gyakran irodahelyiségekben vásárolják meg. Ennek oka az anyag éghetetlensége. Remekül fognak kinézni az otthoni belső térben is.

Forgácslemez, fatuskók gyakran kombinálva vannak. Ez a kombináció lehetővé teszi a keret költségeinek a lehető legnagyobb csökkentését. Ez egy költségvetési lehetőség. Egy ilyen keret megvásárlása előtt fontos ismerni annak gyártásának jellemzőit. Minden elemet speciális festékekkel kell kezelni. A festékek megvédik az embereket a káros gőzöktől. Nem érdemes teljesen forgácslapból készült keretet vásárolni. Nem fog sokáig tartani, alacsony a teljesítménye. Az ilyen termékek gyakran néhány hónapos működés után szétesnek. Lehet, hogy nem biztonságos az emberek számára.

A töltőanyag kiválasztása

Kanapé töltő

A töltőanyag a kanapé egyik legfontosabb eleme.

A maximális kényelem elérése a kanapén pihenés közben csak a megfelelő töltőanyag kiválasztásával lehetséges. A töltőanyagnak több fontos paraméternek kell megfelelnie. Lágynak, rugalmasnak, környezetbarátnak, sűrűnek kell lennie. A sűrűség összetett fogalom. A sűrűségi együtthatónak a bútor egyes részeinél eltérőnek kell lennie. Az ülés, a háttámla, a kartámaszok merevsége különbözik egymástól. A legnagyobb sűrűség az ülésen lesz. Ez az az ülés, amely a legnagyobb megterhelésnek van kitéve, gyorsan elhasználódik.

Töltőanyag-kombinációk

A kanapék és a fotelek kitöltése

Vizsgáljuk meg részletesebben a különböző típusú töltőanyagok jellemzőit.

 • Habszivacs. Töltőanyag olcsó modellekhez. Határozottan nem érdemes megvenni. Egy olcsón összecsukható kanapé egy éven belül elveszíti vonzerejét, zsugorodik, és nem tudja ellátni funkcióit. Ha bútorokra van szükség egy nyári rezidenciához. Vásárolhat habgumit, de csak egyetlen darabot. Ezután az élettartam több évvel megnövelhető.

  Habgumi töltéshez

  Habgumi a kárpitozott bútorok feltöltéséhez

 • Poliuretán. Közepes árú opció. A legtöbb gyártó használja. Hosszabb ideig tartja tulajdonságait, mint a habgumi.

  Poliuretán hab töltőanyag

  A legnépszerűbb kanapé töltőanyag a poliuretán hab

 • Latex. Drága töltőanyag. Eltér a rugalmasság, az erő. Ezt használják drága, elit részvények előállításának folyamatában. A latex rugalmas, tökéletesen alkalmazkodik az emberi test alakjához.

  Természetes latex lap

  A természetes latex lepedő kiváló töltőanyag anatómiai matracokhoz és kárpitozott bútorokhoz

Nem csak a töltőanyag számít. Ügyeljen a bútorok elkészítésének módjára. Az ideális megoldás a töltőanyag többrétegű elrendezése. Minden rétegnek megvan a maga merevsége. A legalacsonyabb nagy rugalmassággal, nagy vastagsággal rendelkezik. A felső réteg vékony, nagyon puha. Ez kényelmesebbé teszi tartózkodását.

Következő