Csináld magad kanapé modellt és eszközöket 75 fotón

Egy gyönyörű kanapé szolgál minden szoba fő dizájnelemeként. Ez nem csak egy bútordarab, hanem az egész ház névjegykártyája is, amelyre általában fel vannak szegezve a látogató vendégek figyelmét. A szaküzletekben az ilyen bútorok általában meglehetősen drágák. Ha saját kezűleg készít kanapét, akkor sokkal kevesebbe kerül. Egyáltalán nem nehéz otthon elkészíteni.

a kanapé természetes fából készült

Manapság a szokatlan dizájnt, stílust és funkcionalitást ötvöző bútorok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Saját készítésű bútorok

Egy egyszerű projekt felhasználásával még az is képes minőségi terméket előállítani, aki soha nem dolgozott kárpitozott bútorok gyártásában. Ha egy modern lakásban egy ilyen kanapé nem tűnik nagyon tiszteletre méltónak, akkor egy vidéki házban vagy az országban tökéletesen illeszkedik a helyi belső térbe.

Házi raklap kanapék

Ilyen például egy fiókos raklap kanapé.

A termék fő összetevői a következők:

 •  keret;
 •  vissza;
 •  oldalsó részek;
 • szövetborítás.
kanapé kialakítása

Az ilyen bútorok önállóan készíthetők hulladékanyagokból, így tetszetős megjelenést kölcsönöznek neki.

A keret bármilyen alakú és méretű lehet. Gyártásához fából készült léceket és gerendákat használnak. A szerkezet nagyobb merevségének érdekében rétegelt lemez vagy forgácslap lemezeket használnak. Az összeszerelést csavarhúzóval hajtják végre. Az összes kötést először fatapasztóval kenjük meg, majd a fa részeket önmetsző csavarokkal húzzuk össze. Ezenkívül tanácsos az ízületeket sarokfém rögzítőkkel rögzíteni.

Klasszikus kanapé

Egy gyönyörű kanapé szolgál minden szoba fő dizájnelemeként.

A matrac váza deszkákból készül. Annak érdekében, hogy a termék nagyobb kényelmet nyújtson, a keret tartóterülete összeszőtt bútorpántokból készülhet. Először az öveket függőlegesen rögzítik a kerethez, majd a vízszintes kötést merőlegesen végezzük. Annak ellenére, hogy ez a kanapé nem használ hagyományos acél spirálokat, nagyon ruganyos lesz. Ezért mindig kellemes lesz rajta feküdni.

barkácsoló sarokkanapé

A sarokágy tekintélyesebbnek tűnik, mint a szokásos összecsukható opció.

A háta általában üreges. Alakja lehet téglalap alakú vagy lejtős. Ehhez a vég szélessége az alján felül növekszik és csökken. Az oldalsó részek ugyanúgy készülnek, mint a hátlap. A hátoldal felső és elülső oldalát habszőnyegek borítják. Az oldalsó részek belső oldalára habgumit is ragasztanak. A ragasztót széles ecsettel, egyenletes rétegben kell felhordani. Amíg a ragasztó teljesen meg nem kötődik, a hablapokat szorosan meg kell nyomni a ragasztandó felületen.

alap a kanapéhoz

A háztartási cikkek saját gyártása lehetővé teszi az eredeti kialakítást, amely tökéletesen illeszkedik egy adott szoba belsejébe.

A szövet kárpitozását előkészített minták vagy minták szerint végzik. Ha nincsenek, könnyen elkészítheti saját maga. Ehhez a szövetet a kanapé minden elemére felpróbálják, majd elvégzik a szükséges vágásokat. Miután az összes alkotórészt szövetzel borította, elvégzik a végső összeszerelést. Az ilyen bútorok egyszerű felépítése általában három nap alatt elkészül.

A bútorlapokat leggyakrabban lekerekített kanapé készítéséhez használják. Ezek fából vagy vastag rétegelt lemezből készülnek. Ez az anyag lehetővé teszi, hogy a kerek szerkezet megbirkózzon a szükséges terheléssel. A kárpit rögzítéséhez az egyes alkatrészek méreteiben egy bizonyos margónak kell lennie. Az alsó lágy részeket célszerű a bőr alá többrétegűvé tenni. Ennek köszönhetően az ülés sokkal puhább és kényelmesebb lesz.

Eurobook kanapé rajza

El kell kezdenie a kanapékönyv készítését a teljes szerkezet egyedi keretelemeinek létrehozásával.

Hogyan készül egy kanapékönyv

Díványkönyv készítéséhez létre kell hoznia a teljes szerkezet egyedi keretelemeit. Ide tartoznak az oldalak, a háttámla, az ülés, a szennyesdoboz. Először egy vászon rekesz készül deszkákból. Ezt a keretet a sarkokban rövid gerendadarabokkal erősítik meg, és alulról lécekkel egészítik ki. A hát és az ülés esetében rudakat is használnak, amelyeket önmetsző csavarokkal vagy speciális rovátkával rögzítenek.

A kanapé készítésekor a következő eszközt használják:

 •  fémfűrész fához;
 •  csavarhúzó;
 •  repülőgép;
 •  egy kalapács;
 •  olló.
Barkács-raklap kanapé a nappaliban

A hát és az ülés számára rudakat is használnak, amelyeket önmetsző csavarokkal vagy speciális, rovátkás szegekkel kötnek össze.

A kapott keretekhez fa léceket csavaroznak. Támogatásként kell működniük a matracon. Miután az összes keret készen áll, az összeszerelés megtörténik. Itt azonban speciális mechanizmusokra van szükség. Megvásárolhatja őket az építési piacon vagy egy boltban. A mechanizmusok telepítése során körülbelül egy centiméteres rést kell hagyni az összehajtott részek között.

DIY házi kanapé

A kanapén ülés kényelme és kényelme ennek az elemnek a minőségétől függ.

Ebben az esetben a kanapét ki kell nyitni. Hézag jelenléte miatt szabadon fog hajtódni és kibontakozni. A habgumi fektetése előtt a lamellák tetejére először fel kell ragasztani a nem szőtt anyagot. Ez lehetővé teszi, hogy a hablapok lécek közötti területei ne essenek át. A felület mindig sík marad. Annak érdekében, hogy a lapok ne zavarják a hajtogató mechanizmusok működését, az ezen részek közelében elhelyezkedő sarkok levágódnak.

fából készült kanapé a szobában

Itt azonban speciális mechanizmusokra van szükség.

Az ülés szélén általában puha párnát készítenek. Ehhez további habszalagot ragasztanak a folytonos réteg tetejére. A csík alsó széle az ülés alá van hajtva, és szintén ragasztva van. A karfák ugyanúgy megpuhulnak. Hasonló eljárást hajtanak végre a háttámlával is. Amikor a hab alatt a ragasztó teljesen megszáradt, a bútor méretéhez varrott burkolatok kerülnek fel.

Sarokkanapé készítése

Először az alsó rész készül, vagyis az ülés. Az összekapcsolandó táblákat önmetsző csavarokkal és saroklemezekkel rögzítik. A forgácslap lapokat alulról csavarják a kapott dobozhoz. Külön keret készül a támogatáshoz. A tartó részt szintén rétegelt lemez borítja. Sűrű szövetet nyújthat hátulról. A termék méretei összefüggenek a matrac paramétereivel és alakjával.

barkácsoló sarokkanapé

A mechanizmusok telepítése során körülbelül egy centiméteres rést kell hagyni az összehajtott részek között.

Egy további szerkezet gyártásának szakaszai hasonlóak. Az egyes részek összekapcsolásához szögletes szerkezet készül. Általában ugyanabból az anyagból készül, mint a fő elemek. E szerkezet gyártása során figyelembe kell venni a forgásszöget. A háttámla és a tartó részek ütéssel vannak beillesztve. A hátoldalát vastag pamutszövet borítja.

Régi gerendák használata a modern kanapékon

A családtagok sok időt töltenek rajta.

A lábak általában négyzet alakú fadarabokból készülnek. Az alsó kerethez való rögzítéshez lyukakat fúrnak a rudakba. Ezt követően a keret aljára alkalmazzák és hosszú csavarokkal rögzítik. Az ilyen bútorok gyártása során különös figyelmet kell fordítani a szerkezet kialakítására. Ha nem megfelelően hajtják végre, akkor a jövőben különféle behajlások, deformációk és más hasonló hibák jelentkezhetnek.

Csináld magad sarokkanapé fotó

Sűrű szövet hátulról húzható.

A bútorok gyártásához a következő anyagokat használják:

 •  tábla;
 •  fűrészáru;
 •  habszivacs;
 •  Forgácslap;
 •  bútorszövet;
 •  fa ragasztó.

Ha egy bútorszalonban úgy dönt, hogy szokatlan ágyat vásárol, akkor előfordulhat, hogy ez nem lesz megfizethető az Ön számára. Az eredeti termékek nagyon drágák. Sokkal jobb lesz egyedi kanapét készíteni a saját kezével. Itt kell a megfelelő vastagságú gerendák, deszkák és rétegelt lemezek. A háttámla deszkákból és fadarabokból van összeállítva. Az összeszerelt keret elülső részét legjobban forgácslap lemezekkel lehet bevonni.

Diy kanapé fából és szövetből

Egy további szerkezet gyártásának szakaszai hasonlóak.

Meglehetősen tartósak és olcsóak az építőanyag-áruházakban. Célszerű az összeszerelt alapot foltokkal vagy lakkal kezelni. Ennek köszönhetően sokkal tovább fog tartani. A termék puha részeihez hablapokat használnak. A szöveti anyagokat speciális fejekkel, széles fejjel rögzítik a kerethez.

Szokatlan kanapék

Gyakran hulladékanyagból készülnek. Különösen, ha a terméket nyári rezidenciának szánják. A bútor alapja és hátulja használt ajtólapokból készülhet. Az alkatrészeket megtisztítják a régi bevonattól és szennyeződéstől, majd darálóval dolgozzák fel. Ezután furnérral kell festeni vagy beilleszteni őket. Az egyik ajtólap fa tartókra van felszerelve. A második fedelet háttámlának használják. Az Ön számára kényelmes szögben kell az alaphoz rögzíteni.

Barkács-kényelmes kanapé

A hangulatos otthon mindig gyönyörű kárpitozott bútorokkal rendelkezik.

A matrac habszivacsból van vágva. Az anyagdarabnak illeszkednie kell az ülés méretéhez. A kapott blankot először sűrű anyaggal borítják, majd egy gyönyörű, jó minőségű szövetet tesznek a tetejére. Az ilyen bútorok gyártása során különös figyelmet kell fordítani a vázalap megbízhatóságára. Könnyen ellen kell állnia a terhelésnek, amely a kanapén ülő több embertől származik.

DIY kanapé

Gyakran hulladékanyagból készülnek.

Szép és hangulatos nappali bútorok készíthetők fiókokkal, amelyekben kényelmes az ágynemű és a ruhák tárolása. A tervezés magas funkcionalitása miatt nem lesz szükség a komód vagy a szekrény további felszerelésére a hálószobában. Ez megőrzi a lakóteret, tágasabbá teszi a szobát.

A termék a következő alkatrészeket tartalmazza:

 •  vissza;
 •  ülés;
 •  egy pár karfa;
 •  fiókok.
Kanapé készítése

Könnyen ellen kell állnia a terhelésnek, amely a kanapén ülő több embertől származik.

A termék minden részét külön leütik. A hátlapot hosszú lécek alkotják. A szükséges merevség biztosítása érdekében a deszkákat rövid keresztirányú gerendákkal erősítik meg. A lejtős hátlap megszerzéséhez a hátsó rudaknak hosszabbaknak, az elülsőeknek pedig rövidebbeknek kell lenniük. A kapott keret tetejére faforgácslapokat helyeznek, amelyeket habszivaccsal ragasztanak át, és szövetekkel burkolnak.

Hasonló keretet szerelnek az üléshez. Az egyetlen különbség az, hogy nincs ferde része. A kartámaszok az oldalakhoz vannak rögzítve. Hosszú csavarokkal több helyen be kell őket csavarni. A fiókok keret nélküliek. A forgácslapokat anyagként is használják. Ahhoz, hogy mindkét fiók könnyen kihúzható legyen, a vázállványokra speciális mechanizmusokat helyeznek el.

Kis kanapé három raklapból

Szép és hangulatos nappali bútorok készíthetők fiókokkal, amelyekben kényelmes az ágynemű és a ruhák tárolása.

Miután az összes alkatrészt habgumival összeragasztották, a tetejére szintetikus téliesítőszert helyeznek. Ezenkívül a puha anyag védelme érdekében az egész kanapét erős szövet borítja. A bútor megjelenése a végső burkolat minőségétől függ. Ha azt szeretné, hogy terméke divatosnak és tekintélyesnek tűnjön, használhat bőrt vagy jó műbőrt. Most számos hasonló anyagot mutatnak be az építési piacokon.

Hulladékanyagok felhasználása

Az egyszerű elemekből olyan bútorok készíthetők, amelyek könnyen illeszkednek bármilyen belső térbe. Ha a szerkezet természetes fából áll, akkor a termék egy évnél tovább szolgál. A kopott burkolatok vagy szövetborítások szükség esetén könnyen cserélhetők. Ma népszerűek azok a bútorok, amelyek szokatlan kialakításúak és stílusúak. Ha egy terméket hulladékanyagokból készít, akkor a legváratlanabb exkluzív megjelenést kaphatja.

Diy kanapé a házhoz

A termék minden részét külön leütik.

A háztartási cikkek saját gyártása lehetővé teszi az eredeti kialakítást, amely tökéletesen illeszkedik egy adott szoba belsejébe. Ha a saját terméked divatosnak, megbízhatónak és szépnek bizonyult, büszke lehetsz rá, dicsekedhetsz barátaiddal. Aki ismeri az asztalos szerszámokat és van türelme, saját bútorkészleteket készíthet. Eredeti bútor remekmű elkészítéséhez csak be kell kapcsolnia a fantáziáját, fel kell mutatnia egy kis kitartást és kemény munkát.

eszközök készítéséhez

A kapott keret tetejére faforgácslapokat helyeznek, amelyeket habszivaccsal ragasztanak át, és szövetekkel burkolnak.

A hangulatos otthon mindig gyönyörű kárpitozott bútorokkal rendelkezik. A domináns helyet általában egy luxus kanapé foglalja el. A családtagok sok időt töltenek rajta. Itt játszanak gyerekekkel, alszanak, összejöveteleket szerveznek közeli barátaikkal. Mielőtt saját kanapét készítene, meg kell értenie, hogy milyen típusú kanapé felel meg a legjobban a család minden tagjának igényeinek.

A legnépszerűbb termékek:

 •  sarok;
 •  könyv;
 •  delfin;
 •  összecsukható mechanizmusokkal.
Diy kanapék képek

Hasonló keretet szerelnek az üléshez

Ide tartozik az oszmán is. Egy ilyen termék rendkívül egyszerű. Nincsenek hajtogatási mechanizmusai. Ezért ottomán készítése saját kezűleg nem nehéz. Célszerű egy jövőbeli ágyat választani, figyelembe véve a beépítés helyét. A munka megkezdése előtt végezze el a szükséges méréseket, készítsen előzetes rajzokat.

Asztalossági szabályok

A sarokágy tekintélyesebbnek tűnik, mint a szokásos összecsukható opció. Ha először végzi ezt a munkát, akkor jobb, ha a legegyszerűbb kézművet készíti, amelyen nincsenek további polcok és fiókok. A keret összeszerelésekor ne próbáljon tüskeillesztéseket készíteni a deszkák végén. Ezt a fajta munkát csak hivatásos ácsok végzik. Nem tanácsos az egyes elemeket szegekkel rögzíteni. Mivel a szerelvény folyamatosan lazul, az idő múlásával a körmök kezdenek lazítani. Jobb önmetsző csavarokat vagy csavarokat használni.

készítsen magának kanapét

Most számos hasonló anyagot mutatnak be az építési piacokon.

Természetes fából a tűlevelűeket kell előnyben részesíteni. Rostos szerkezetük gyantával telített, amely megvédi a fát a bomlási folyamatoktól. Ennek köszönhetően a fenyőtermékek kellően hosszú élettartammal rendelkeznek. Az összeszerelés megkezdése előtt a kész elemeket gondosan csiszolni kell. Ez biztosítja a szükséges biztonságot a további munkák során. Célszerű az anyagokat a szabadban vágni, mivel ez nagy mennyiségű faanyagot termel.

Összecsukható kanapé kialakítása

Az egyszerű elemekből olyan bútorok készíthetők, amelyek könnyen illeszkednek bármilyen belső térbe.

A keret a fő rész. Az összes többi alkatrész hozzá van erősítve. Az ülés összeszerelésekor be kell jelölnie a négyzetet az átlós méretek egybeesése érdekében. A doboz megfelelő alakja biztosítja a teljes keret stabilitását. A puha burkolat ragasztása előtt ellenőrizze az összes csatlakozást. Ha egy kötés laza, akkor azt további csavarokkal vagy fém sarkokkal kell megerősíteni.

DIY kanapé

Ha egy terméket hulladékanyagokból készít, akkor a legváratlanabb exkluzív megjelenést kaphatja.

Ezután a mérést minden felületről elvégzik. A kapott méretek szerint az egyes elemeket kivágják a habszivacsból, amelyeket aztán ragasztanak. Minden puha alkatrésznek szorosan illeszkednie kell egymáshoz. Az ülésnek a habnak sokkal vastagabbnak kell lennie, mint a hátlapnak. Ha nincs vastag rétege, több külön réteg vékony anyagot is ragaszthat. A kanapén ülés kényelme és kényelme ennek az elemnek a minőségétől függ.

előkészítés a kanapé összeállításához

A háztartási cikkek saját gyártása lehetővé teszi az eredeti kialakítást, amely tökéletesen illeszkedik egy adott szoba belsejébe.

Előző

Következő