Csináld magad fából készült szekrény előnyeit és designját 75 fotón

A fából készült bútorok mindig is megérdemelt népszerűségnek örvendtek. Erős, tartós és több mint 100 évig tarthat, anélkül, hogy elveszítené tulajdonságait. A legfontosabb, hogy a fából készült bútorok gyönyörűek és tekintélyesek. Ezek a tényezők válnak gyakran ösztönzővé a bútor megvásárlása során. De vásárolni egyáltalán nem szükséges, mert a saját készítés nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Ez a cikk a szükséges információkat és a fából készült szekrény saját kezűleg történő elkészítésének folyamatát tárgyalja.

Tömörfa szekrények

A szekrény egyedi tervezésű.

szekrény táblák

A legnépszerűbb a fenyőanyag.

A fából készült szekrény saját kezűleg történő létrehozásának előnyei

A saját kezű bútorok készítésének sok előnye van:

 • a kiváló minőségű anyagokat személyesen választják ki, és sokkal olcsóbbak, mint a gyár által gyártott anyagok megrendelésre;
 • fából készült szekrény készítése saját kezűleg nem túl nehéz, mivel a fa könnyen feldolgozható;
 • a kívánt eredmény elérése a szükséges eszközökkel meglehetősen egyszerű;
 • a bútorkészítés erkölcsi örömet is okozhat, és kreatív hobbivá válhat, mert kellemes önállóan elérni a kitűzött célt.
Szekrényajtók

Segít minden szükséges dolog elhelyezésében a szobában, és eredetiségével egy kis extravaganciát visz a nappaliba.

rétegelt lemez vágása egy kirakóval

Egy ilyen szekrény elkészítéséhez rétegelt lemezekre vagy táblákra lesz szükség.

Helyes kiviteli technikával egy saját készítésű bútor külsőleg jobb lehet, mint a gyári bútor.

Fa szekrény

A tömörfa bútorok bármilyen szerkezetek lehetnek, amelyeknek nagy súlyt kell kibírniuk.

Állítható lábak

Lyukakat fúrnak az állítható lábak beépítésére a szekrény aljára.

Hogyan döntsünk a tervezésről és a kivitelezésről?

A szekrény modelljét a helyétől és a szükséges műszaki jellemzőktől (kapacitás, szélesség stb.) Függően választják meg, a kialakítás és a kivitelezés pedig a szoba általános stílusától és a szekrény céljától (ruhák, edények, könyvek vagy egyéb dolgok tárolása) függ.

 1. A kis helyiségek számára a tolóajtók miatt a tolóajtós szekrények a legkényelmesebbek, bizonyos helyiségmérlegekhez készülnek, és a legszűkebb terekbe is felszerelhetők, például egy folyosóra. A szükséges kiegészítők megvásárolhatók egy boltban, és az anyagok megtalálása most nem jelent problémát.
 2. A nagy és tágas szekrény tökéletes egy hálószobához, ahol sok polcot, fiókot és több fogasrudat fognak használni. Felszerelhetők polcokkal, a szükséges számú ajtóval ellátott ajtókkal, tolószerkezetekkel és ajtókkal (szekrények). Nem szabad megfeledkeznünk a tér általános kialakításának figyelembevételéről, amely a szekrény kialakításának alapjául szolgál.
 3. A konyha számára a természetes fából készült bútorokra is nagy a kereslet. A konyhai szett nagyszámú fiókból és kis ajtós szekrényből áll. A konyhaszekrények felépítéséhez sok anyagra és erőfeszítésre lesz szükség, de az eredmény megfelelhet az elvárásoknak.
 4. Az élénk és vidám színű bútorok jól mutatnak a gyermekszobában. A szekrény tükrökkel, rajzokkal és dísztárgyakkal díszíthető. A játékok kiegészítő polcai szintén fontosak. Ki kell deríteni a gyermek kívánságait is, mert a szekrény kifejezetten neki készült.
 5. Fürdőszoba számára egy kis szekrény alkalmas, több polccal. Tükör lehet rajta. Egy ilyen szerkezet elkészítése nem lesz nehéz azok számára, akik legalább egy kicsit ismerik az asztalosmunka alapjait.
3 ajtós tolószekrények fából

A szekrény az ügyfél minden egyedi kívánságának figyelembevételével készül, egyedi méretek szerint.

Festék alkalmazása

Ha a szerkezet nem filmrétegű rétegelt lemezből készült, akkor befejezésre szorul.

A leendő kabinet rajza

A tervrajz nagy jelentőséggel bír a termékalkotás minden további szakaszában. Összeállításánál figyelembe vesszük magának a szekrénynek a méretét és a lakás elrendezését. A kabinet célja a modell megválasztásában és a rajz részleteinek kidolgozásában is fontos. Ha szekrényre van szükség például szerszámokhoz, akkor érdemes szélesebbé és alacsonyabbá tenni, ha pedig könyveknél - magas és keskeny. Ezután el kell döntenie a polcok és rekeszek számát, és ehhez tudnia kell, hogy mit tárolnak a szekrényben.

DIY fa bútorok

A szekrény egyedi tervezésű.

Filmrétegű rétegelt lemez a szekrényhez

Természetesen első alkalommal aligha tud mindent tökéletesen megtenni.

A szekrénymodell kiválasztása után át kell vinni a tervét papírra, ábrázolni rajz formájában. Először megtervezik a leendő termék vázát, feltüntetik a szekrény falainak, ajtóinak és alapjainak méreteit. Ezután ábrázolnia kell a polcokat és a termék belső alkatrészét, megjelölve a hosszúságot és a szélességet.

fából készült barkács szekrény

Segít az összes szükséges dolog elhelyezésében a szobában, és eredetiségével egy kis extravaganciát hoz a nappaliba.

Szerszámok és anyagok előkészítése

A bútorok gyártásához manapság körülbelül 40 fafajt használnak, amelyeknek különböző tulajdonságaik vannak.

Szükséges anyagok és eszközök

A jövő szerkezetének anyagát a tér általános stílusától és a műszaki jellemzőktől, például a fa vastagságától és szilárdságától függően választják meg. Különböző lehetőségek vannak az anyagra annak érdekében, hogy fából készült szekrényt saját kezűleg készítsen.

 1. Tömör deszkák.

Költségüket befolyásolja a méret, a hibák száma, az ácsmunka minősége, a szárazság és természetesen a fafajta. A fenyő- vagy lucfenyő deszkákat leggyakrabban a bútorok készítéséhez használják anyagként. Ez a fa elérhető, és már régóta az egyik legtartósabb. Népszerűek a keményfa táblák is - nyír, vörösfenyő, tölgy.

 1. Furnér.

Ez az anyag környezetbarát és rendkívül tartós. Tömör nagy lapok formájában kerül forgalomba, így nincs szükség panelek összekötésére, ami nem mondható el a táblákról. Rétegelt lemezt is vásárolhat, kikészítéssel és lakkozással. Feldolgozásra nincs szükség, ezért minden munka csak a szekrény összeszereléséből áll.

 1. Forgácslap.

Forgácslemez, amely ragasztott faforgácsból készül. Ennek az anyagnak az ára alacsony, annak a ténynek köszönhető, hogy nem tömör fa. De a tábla még mindig elegendő szilárdságú, ami a piac egyik legnépszerűbb anyagává teszi. A forgácslap nagy hátránya, hogy a lemez nem tolerálja a nedvességet, a rajta lévő víz behatolása az anyag ezen területének duzzadásához vezethet. Könyvespolcok vagy szekrények készítéséhez azonban a forgácslap megvásárlása a helyes döntés.

előszoba szekrény

A szekrény egyedi tervezésű.

Szekrény készítése tömör fából

A fából készült, csináld magad csúszó szekrény is meglehetősen egyszerű.

A munkavégzéshez a következő eszközökre van szüksége:

 • rétegelt lemez, forgácslap, tömör lapok (a választástól függően);
 • elektromos vagy kézifűrész;
 • eszköz a dőlésszög mérésére;
 • daráló gép;
 • fa tiplik;
 • fém sarkok;
 • festék (ha szükséges);
 • mérőszalag, féknyereg, vonalzó stb.
 • lakk (ha szükséges);
 • asztalos lemez;
 • masztix.
nagy szekrény otthoni

A fából készült bútorok mindig is megérdemelt népszerűségnek örvendtek.

összeszerelt szekrény

Barkács fa szekrény készítésekor ragaszthatja a szélét.

Hogyan készítsen egy fából készült szekrényt a saját kezével? Lépésenkénti utasítások a gyártási folyamathoz

 1. Rajz alkotás.

A jövőbeni szerkezet méreteivel és a lakás elrendezésével összhangban elkészül a kabinet részletes képe.

 1. A keret összeszerelése.

Rétegelt lemezből, forgácslapból vagy tömör deszkából készült lemezeket, amelyeket a szerkezetkerethez terveznek használni, a rajznak megfelelően helyezzük el, és szegekkel és ragasztóval kötjük össze. A szekrény hátsó része vékony (legfeljebb 1 cm) rétegelt lemezzel van lezárva, és szegekkel és ragasztóval is hozzá van erősítve.

 1. Ajtó beszerelése.

Az ajtókat csuklópántokkal vagy speciális szerelvényekkel rögzítik a karosszériához, ha szekrényt állítanak össze.

 1. Polcok felszerelése.

A szekrény falain egy bizonyos magasságban polc konzolok vannak felszerelve. Ezenkívül a polcokat ragasztó vagy köröm segítségével rögzítik hozzájuk, de egyesek inkább nem használnak további eszközöket a rögzítéshez.

 1. Lakkozás és festés.

Ha lakkozatlan és festetlen deszkákat használ, akkor a felület csiszolása után lakkozni kell a szekrényt.

 1. A kilincsek felszerelése.

A fogantyúkat egyedileg választják ki a szekrény stílusához, és az összeszerelés végén helyezik el.

Fa bútorok rendelésre

Nem számít, milyen kicsi a lakása, tágas szekrényre van szüksége.

fa szekrény belül

Ha saját kezűleg szeretne fából készült szekrényt készíteni, akkor a legjobb, ha nem foglalkozik faforgácslap fűrészelésével otthon, jobb, ha ezt a kérdést szakemberekre bízza.

A szekrény összeszerelésének alapvető szabályai

A legfontosabb a jövő bútorának méretének meghatározása. A rajz elkészítése fontos a szekrény gyártásában, és nem szabad elhanyagolni. Összeállítása után szükséges az anyagok helyes kiválasztása és használata.

Fa szekrény

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy megvásároljon egy új bútordarabot, és ha rendelkezik a szükséges képességekkel, saját maga is elkészítheti a szekrényt.

szekrényrajz

Ha úgy dönt, hogy fából készült szekrényt készít a saját kezével, akkor gondoskodnia kell az üres helyek elérhetőségéről.

A szekrény összeszerelésével folytatva nem szabad megfeledkezni nemcsak a ház külső megjelenéséről, hanem a termék belső tartalmáról is. A polcokat és más elemeket önmetsző csavarokkal vagy ragasztóval kell rögzíteni.

DIY tömörfa szekrény

És nem minden gyári opció alkalmas egy bizonyos belső térre.

Természetes fa bútorok

Csináld magad fából készült szekrényt improvizált eszközökkel.

Ha tükröt tervez rögzíteni, akkor először építési szalaggal kell rögzíteni. Ugyanez vonatkozik más további szekrényelemekre is.

barkácsoló szekrény a folyosón

Kis helyiségek számára a tolóajtós szekrények a legkényelmesebbek, amelyek fő előnye a tolóajtók, lehetővé teszik a szerkezet beépítését még egy keskeny folyosón is.

A fából készült bútorok természetesnek tűnnek

Az üzlet meglátogatásával különféle kiegészítőket találhat, amelyek lehetővé teszik a legmerészebb ötletek megvalósítását.

Diy kétajtós szekrény

Az ilyen bútorok nehezebbnek bizonyulnak, de minőségük sokkal jobb.

Előző

Következő