Csináld magad szekrény szerelési lépéseit és a szükséges eszközöket

Minden apartmanban kell lennie egy olyan multifunkcionális bútornak, mint egy szekrény. Helyet takarít meg otthonában és rendezi a helyet. Különböző körülmények miatt nem mindenki engedheti meg magának, hogy megvegye. Ez nem ok arra, hogy feladja az ilyesmit. Mindenféle jack számára nem lesz nehéz elkészíteni és összeállítani saját maga.

Természetesen némi ismeretre van szükség. Itt nincs semmi bonyolult, amint első pillantásra tűnik. Ezenkívül milyen örömet és büszkeséget fog tapasztalni az elvégzett munka során. Végül is a bútorszerelők meglehetősen magas díjat számítanak fel, és önállóan is megteheti.

Csúszó szekrény készülék

Miután megszületett a szekrény megvásárlásáról szóló döntés, szükségessé válik a helyes összeszerelése.

A szekrénybútorok összeszerelésének általános szabályai

 A megvásárolt bútorok összeszereléséhez be kell tartania a gyártó által megadott szekrény szerelési utasításokat. Vannak bizonyos szabályok. Ezeket követve rövid idő alatt bármilyen kiváló minőségű tárgyat összegyűjt.

 • Nem szabad mindent egyszerre kivenni a csomagokból, annál is inkább, hogy különböző csomagokból származó alkatrészeket keverjen össze. Kövesse a sorrendet.
 • Gondosan olvassa el az utasításokat, hogy később ne legyenek átfedések, és ne kelljen újra újra elvégeznie.
 • Győződjön meg arról, hogy a hardver és az alkatrész a helyén van. Ellenkező esetben nem tudja teljesen összeszerelni a bútorokat. A fogantyúknak meg kell egyezniük a színvilággal. A fiók csúszkáinak sima futásnak kell lenniük.
 • Gyűjtsön egy-egy szakaszt. Alulról kell kezdeni, fokozatosan mozogni az oldalak felé.
 • Nyissa ki a csomagolást, tegye ki az alkatrészeket, készítse elő az eszközöket.
 • A tükrök, a szemüvegek az utolsó szakaszban vannak felszerelve. Ez segít elkerülni a károkat.
barkácsolás szekrény számítása

Az összeszereléshez csavarhúzóra, csavarhúzóra, hatlapú kulcsra, mérőszalagra van szükség.

Ha maga gyártással foglalkozik, akkor sokkal könnyebb lesz összeszerelni.

lépésről lépésre útmutatás a szekrény összeállításáról

Nagyon fontos betartani az összeszerelési sorrendet, különben kénytelen lesz a szekrényt a megfelelő sorrendben szétszerelni és összeszerelni.

Hogyan kell dolgozni a forgácslapokkal - a szekrények bútorainak népszerű anyaga

Jelenleg a laminált forgácslapot elsősorban bútorok gyártásához használják. Ez az alap. Durva faforgácsot jelent. Melegen sajtolják egy lapba. A lemezek gyártása során formaldehid gyantákat használnak, ezek további komponensek. A sima forgácslaptól az a különbség, hogy papírból és melamingyantából készült fóliával fedjük le. A környezeti teljesítmény szempontjából jobb, ha az E1 osztályba tartozó anyagokat használunk. A forgácslapok tömörítése jó, ennek köszönhetően a belőlük készült bútorok erősek és hosszú élettartammal rendelkeznek.

Kreplenie rel' /></div><p>A sínek rögzítése a szekrény ajtajához</p><p>Ha úgy gondolja, hogy ennek az anyagnak ugyanaz az összetétele, akkor téved. Bevonással furnérozottak, érdesek és rétegeltek. A minőségi összetétel szerint három fajtára oszthatók: az első - első osztályú fűrészport használnak (általában ugyanazon faj fája). A felület hibátlan, egyetlen chip sem. A födém díszített, fóliával vagy furnérral laminált. Második osztály - már láthat apró hibákat. A furnérozás lehet vagy nem. Harmadik - már vannak kézzelfogható hibák. Az ilyen lemezeket nem borítják be semmi.</p>
<div style=Do-it-yourself ajtó számítás csúszó szekrények

Amíg a szekrény teljesen össze nem áll, győződjön meg arról, hogy a rögzített részek nem dőlnek meg, mert a rögzítők elszakadhatnak.

Ezenkívül a laminált forgácslap nedvességálló és tűzálló (ellenáll a magas hőmérsékletnek). Alapvetően bútorszekrények készítésére használják őket, de válaszfalak gyártásában vagy belső dekorációként is használják őket. Érdemes megemlíteni, hogy a forgácslap összetételének köszönhetően tökéletesen megtartja a szegeket és a csavarokat.

DIY szekrény rajzai

A szekrény megmerevítése érdekében meg kell erősíteni a hátsó falat.

DIY szekrény

A barkácsoló szekrények gyűjtésének fő "lépéseit" az utasítások mutatják.

Az ilyen táblákból készült bútoroknak számos előnye van más anyagokkal szemben.

 • Elfogadható ármutatók.
 • A gyártás során nincsenek nehézségek.
 • Minőségi tényező.
 • Jelentős felhasználási időszak.
 • Sokféle szín és dekoráció. Ez segít abban, hogy tökéletesen illeszkedjen a nappali, a konyha vagy a gyermekszoba bútoraihoz.
 • Tökéletesen harmonizál más anyagokkal.

Az ilyen bútorok jól néznek ki minden belső térben.

A laminált forgácslap másik fontos jellemzője, hogy ezek a lemezek hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek. Ezért beburkolhatják a szoba falát.

 

összeszerelés

Győződjön meg arról, hogy a polcok furatai és az akasztórúd rögzítőelemei megegyeznek a szemközti állvány furataival.

DIY bútorok

Továbbá, ha megkezdte a lakás / ház átalakítását, akkor a szekrény összeállításának ismerete segít gyorsan és egyszerűen megoldani a bútor mozgatásának kérdését.

Milyen eszközökre van szükség

 A műszer megvásárlásával nem lesz szükség jelentős költségekre. A konyhai szekrény, a szekrény vagy a folyosó összeállításához rendelkeznie kell a szokásos szerszámkészlettel: csavarhúzóval, hatlapú kulccsal a megerősítő számára, csavarhúzóval, különféle fúrókkal, egy kicsit a megerősítéshez, egy csavarhúzóra, egy ceruzára, egy mérőszalagra, egy négyzetre, egy finom szemcsés csiszolópapírra, egy elektromos fúróra, egy írószer-késre, vas, gerendakés, gumipecsét, alkatrésztartó.

Beépített szekrények

A szemközti sarkok közötti távolságnak azonosnak kell lennie.

A szekrény felszerelési útmutatója

Nagyon egyszerű a szekrényt saját kezűleg összeállítani, és mindenki meg tudja csinálni, egyszerűen az utasítások használatával.

Irreális megjósolni, hogy milyen eszközre lesz szükség a bútorok összeszereléséhez. Attól függ, hogy milyen projekt - nehéz vagy sem.

Barkácsoló szekrényajtó szerelés

Most be kell szerelnie a szekrény ajtajait.

Tartozékok szekrényekhez

A szekrény kinyitásához nem kell eltávolítania a székeket vagy más bútorokat.

Előkészítés összeszerelés előtt

 Először elő kell készíteni a szobát. Az eset végkimenetele ettől függ, mennyi időt tölt a munkával. Fontos szempont, hogy semmi ne akadályozza. Győződjön meg arról, hogy minden anyag és szükséges eszköz kéznél van.

A szekrények sémája, hogy összeszerelje magát

A fúróra szerelt műanyag tipli 6 vagy 8 használható mélységmegállóként.

Csúszó szárny mechanizmus

Egy csúszó szekrény segítségével vizuálisan elkülöníti a szoba különböző zónáit, például a munkateret a rekreációs területtől.

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a bútorok összeszerelése egyszerű dolog. Sokan hibáznak, aminek következtében hibák jelennek meg: az ajtók és az ablakszárnyak gyengén szomszédosak, az ajtók kinyitásakor csikoroghatnak, a lyukak hibás elhelyezkedése miatt az alkatrészek ferdeek, a bútorok megbízhatatlanok a padlón. Ennek elkerülése érdekében be kell tartania bizonyos szabályokat és utasításokat.

szekrény test - shema szerelés

A belsőépítészetben nagyon népszerűek a különböző modellek beépített szekrényei, amelyek természetes és mesterséges anyagokból készülnek.

Csúszó szekrény a folyosón

A szekrény-rekesz egyes modelljei átalakíthatók a szoba jellemzőihez: folyosó, mélyedések a falban, ahol a szekrényt elhelyezheti.

Az összeszerelés fő szakaszai

A szekrény összeszerelését szigorúan a séma szerint végezzük, függőlegesen vagy vízszintesen. A második lehetőség jobb, így megakadályozhatja a csatlakoztatott részek torzulását. Ha a mennyezet magassága nem teszi lehetővé a kész szekrény felemelését, akkor jobb, ha a munkát függőleges helyzetben végzi.

a szekrény összeszerelése

A "rekesz" típusú szekrényt saját kezűleg állíthatja össze, ha követi a részletes utasításokat.

A beépített szekrény összeállításának jellemzői

Egy ilyen ruhásszekrényben kétszer annyi ruhát tesz el, bár nem maga a bútorok hatalmas volta miatt.

Az első lépés az aljzat és az állítható lábak rögzítése az aljára. Ezekre akkor van szükség, ha a padló egyenetlen. Ezután elkezdjük összeszerelni a tokot. Az oldalakat összekötjük az alappal. A szerkezet szilárdsága érdekében közbenső oszlopot és polcot rögzítünk. Ez megakadályozza az oldalfalak megdőlését. Miután rögzítettük a fennmaradó részeket, rögzítsük a fedelet. Célszerű a hátsó falat nem szegezni, hanem a csavarokra csavarni. Ebben a szakaszban a helyére tesszük a szekrényt. Telepítünk fiókvezetőket, polctartókat, akasztórudakat. Az ellenőrző fiókoknak simán ki kell csúszniuk.

polcok felszerelése a szekrénybe

Meg kell ismerkednie a termék minden részletével (hogy az összeszerelés során semmi ne zavarjon, és ne kelljen mindent elölről kezdenie), elő kell készítenie az eszközöket, valamint az összeszerelés és a telepítés helyét.

Lépésenkénti szerelési utasítások

Ez a munka sok időt vesz igénybe.

A következő lépés az ajtók telepítése. Először rögzítjük a vezetőket, majd csavarokkal rögzítjük a sínt. Behelyezzük az ajtókat, ellenőrizzük, hogy halkan kinyílnak-e. Ha szükséges, javítsa ki őket. Végül ragasztjuk a tömítő keféket. Dugókat rögzítünk a megerősítések lyukain.

félig összeállított szekrény

A tolóajtós szekrények, mint minden bútor, általában a szekrény fekvő helyzetében vannak összeszerelve.

Tolóajtó tolóajtó beépítése

Ne torzítsa a szekrény alkatrészeit, tartsa az egyenletes sarkokat.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a szekrény összeállítása nem olyan nehéz feladat. Vágyad, készséged és képességed megkönnyíti.

görgők felszerelése ajtókhoz

Miután mindent megtett, ellenőrizze az ajtók működését (ne csikorogjon, ne mozogjon szabadon stb.), Mennyire szilárdan van rögzítve a polcok és egyéb részek.

alsó görgők felszerelése

Vigyázzon, amíg a szekrény össze nem áll és a hátsó panel nincs felszerelve, az összes rögzítőelem könnyen eltörhet.

Előző

Következő