Konyhai sarokszerelés, dekorválaszték és szükséges eszközök

Szép kárpitozott bútorok díszítik a konyhát és sokkal kényelmesebbé teszik. Ha a hely megengedi, konyhasarok helyezhető el az étkezőben. Az ilyen bútorok előnyei, hogy jelentősen megtakarítják a helyet. Megfelelő asztallal és székekkel felszerelt konyhája kedvenc helye lesz az összejöveteleknek az esti tea vagy kávé mellett családjával vagy barátaival.

a vonzó dizájn és a kiváló minőség megtestesítője

A konyhasarok nem csak stabil, hanem kényelmes is lehet.

A sarok kialakítása otthon nem túl nehéz, még akkor is, ha nem kézműves. Szinte az összes szükséges anyag és eszköz megtalálható bármely otthonban.

Konyhasarok Olga

Az anyag megszerzésének (kiválasztásának) általános szabálya annak minősége.

A szekrénybútorok összeszerelésének általános szabályai

Minden kézműves megkezdi a bútorok gyártását azzal, hogy megméri a felszerelés helyét. A konyhasarok összeállítása magában foglalja az alkatrészek kötelező pontos kiszámítását és egy rajz elkészítését.

Konyhai sarkok és kanapék

A konyhasarok lamellával vagy vastag rétegelt gerendákkal ellátott talppal készül.

Az anyagokat a preferenciák alapján választják ki. Lehet fa vagy származékai:

 • Forgácslap;
 • Forgácslap.
Konyha sarok Tatiana

Szép kárpitozott bútorok díszítik a konyhát és sokkal kényelmesebbé teszik.

Az anyag megszerzésének (kiválasztásának) általános szabálya annak minősége. A jövőbeli tervezés megbízhatósága és biztonsága ettől függ. A konyhában nem lehet füst a forgácslap részét képező gyantákból, ezért bevonatra van szükség, vagy semleges forgácslapot vagy fát választanak. Gondosan meg kell dolgozni, és pontosan meg kell vágni a tervezési méreteket.

Konyhasarok Getman

A konyhabútorok nem nyomjelző kárpitanyagokat használnak.

A konyhasarok általában puha, ezért a kárpitozáshoz a táblázatban bemutatott elemekre van szükség.

Töltő Sintepon vagy habgumi.
Kárpit szövet Nyáj, mikroszálas, velúr, műbársony, kárpit.
Konyhasarok Kompanit

Az ilyen bútorok előnyei, hogy jelentősen megtakarítják a helyet.

A szövetet kis margóval vágják le. A töltőanyag közepes sűrűségű, szélessége körülbelül 3-4 cm.

Konyhai sarokszerelés

Bútorok, például konyhasarok készítése gondos és pontos számításokat igényel.

Ha a mester elég tapasztalt, akkor nehezen feldolgozható anyagokat vehet fel, például nem nyáj, hanem kiváló minőségű mű- vagy természetes bőr.

Konyhasarok Gazdaságos

A konyhasarok három részből állhat.

A konyhasarok összeszereléséhez válassza ki a tartószerkezet fő anyagát, amelynek szélessége legalább 20 mm, különben összecsavarozva vagy összecsavarozva az anyag hámlik és összeomlik.

Konyha

Az otthoni sarok kialakítása nem túl nehéz, még akkor sem, ha nem vagy mester.

Forgácslemezzel történő munkavégzéshez szüksége lesz egy megfelelő élszalagra is. A panelek méretre állítása után levágják.

Otthon egyesek eredetiebb sarkokat készítenek - két vagy három félszékkel, amelyek mindegyikének megvan a maga teljes értékű tartószerkezete.

Sofia konyhasarok fából

Készíthet moduláris sarkot is.

Fontos szempont: a konyhasarok nem ajánlott zárt "láb" résznél - kényelmetlen lesz ülni, különösen, ha az asztalnak egyenes támaszai vannak. Az alsó részt át kell tenni, hogy a lábak szabadon mozoghassanak.

Ha nem lehet szilárd támasz nélkül, akkor tegye jobbá ferdén - az alsó rész ferdén fog kinézni, és nem fogja nagyban befolyásolni a lábakat.

Konyhasarok Alenka

A konyhasarok összeállítása magában foglalja az alkatrészek kötelező pontos kiszámítását és egy rajz elkészítését.

A konyhasarok szokásos hossza körülbelül másfél méter. Tekintettel arra, hogy az otthonokban a legtöbb étkező nem rendelkezik tágas területtel, ez a lehetőség a legnépszerűbb. A szélesség 50 cm között változik.

Milyen eszközökre van szükség?

A bútorok összeállításához olyan rendelkezésre álló eszközökre van szükség, mint:

 • csavarhúzó;
 • fémfűrész;
 • tűzőgép kapcsokkal;
 • Lombfűrész;
 • ceruza;
 • vonalzó vagy vernier féknyereg;
 • rulett.
Vedd körül szép és kényelmes bútorokkal

A konyhában nem lehetnek füstök a forgácslap részét képező gyantákból, ezért bevonatra van szükség, vagy semleges forgácslapot vagy fát választanak.

A fa részeket kirakós játékkal dolgozzák fel - lekerekítik, göndörítik stb.

Rögzítő anyagok

Szükség van továbbá az önmetsző csavarok kiválasztására (tömörfa panelekhez), a csavarok megerősítésére (laminált forgácslapokhoz). Az alkatrészek csatlakoztatásához ügyeljen az acél sarkok beszerzésére.

Konyhasarok Julia-5

Az étkező bútorzatának díszítését a szoba általános stílusának figyelembevételével kell elvégezni.

A konyhasarok üléseit speciális zongorapántok segítségével függesztik fel. Ezáltal az alap megbízható és tartós. Először a csuklópántokat csavarokkal rögzítik az oldalfalakhoz, majd alulról az ülőlaphoz. Fontos, hogy előre jelezzük őket számukra, hogy ne legyenek torzulások és ennek megfelelően üzem közbeni hibák.

Photo Kitchen Corner

Forgácslemezzel történő munkavégzéshez szüksége lesz egy megfelelő élszalagra is.

Előkészítés összeszerelés előtt

Annak érdekében, hogy a konyhasarok rendben legyen, fa részeit smirgli tisztítja, a külső széleket pedig vágás után lezárja vagy lakkozja. Az olyan anyagokhoz, mint a szövet és a töltőanyag, szabó ollóra lesz szükség, a szokásos kellemetlen és egyenetlenül vágott.

Smak konyhasarok

A konyhai sarkokat gyakran göndör támaszokkal és háttal készítik.

A bútorszerelvényeket ceruzával és vonalzóval jelölik. A konyhasarok nem csak stabil, hanem kényelmes is lehet. Számítsa ki a főülés és a kiegészítő (rövid) rész hosszát. Arányuk általában 3: 1 vagy 3: 2. Ez a legegyszerűbb modell, és 2 elhelyezési területből áll. Készíthet bonyolult verziót, akkor az alkatrészek aránya 2: 1: 1, 2: 1: 2 vagy 2: 2: 1 lesz.

 

felszerelje a konyhát

Az alsó részt át kell tenni, hogy a lábak szabadon mozoghassanak.

A mesternek emlékeznie kell arra, hogy a késztermék minősége a műveletek sorrendjétől függ. Nem szabad rohanni, de alaposan átgondolni mindent.

 

A konyhasarok lamellával vagy vastag rétegelt gerendákkal ellátott talppal készül. Feszesnek kell lennie, nem szabadnak lennie. Használhat forgácslapot is.

 

konyhasarok kilátással a környezetben

A konyhasarok szokásos hossza körülbelül másfél méter.

A konyhabútorok nem nyomjelző kárpitanyagokat használnak. Válasszon egy könnyen mosható szövetet, amely tisztításkor csíkoktól mentes lesz.

 

Konyhasarok Consul-1

Az egyik dekorációs lehetőség - egy világító asztallal ellátott sarok - lumineszcens és poliuretán festékekkel készül.

Sarok szerelési folyamat

 A bútorok, például a konyhasarok gyártása gondos és pontos számításokat igényel. Az összetett kialakítás miatt a legkisebb eltérés befolyásolhatja a termék stabilitását. Tekintsük a legegyszerűbb kétrészes modellt.

 1. Készítse elő a támogató paneleket. Az oldalak a hátsó részeként is működnek. Javasoljuk, hogy azonnal készítsen tolócsapágyakat.
 2. Csatlakoztassa külön a hát- és támasztólapokat a fő- és oldalsó részhez. Vegyünk egy univerzális ragasztót, kenjük meg vele az üléseket, és alulról csomagolva rögzítsük a habgumit (sintepon). Nyomja meg néhány percig (tehet valami súlyt).
 3. Ragasszuk a töltőanyagot hátulra, és hagyjuk jól megszáradni. Vágja le a felesleget az oldalfallal.
 4. Húzza ki a kárpitszövetet és kapcsokkal rögzítse a paneleken, miután meghajlította az anyag széleit.
 5. Rögzítse az üléseket a fő- és az oldalsó részhez hurkokkal, hogy egyenletes sarkot kapjon. Ehhez csúsztassa a hosszú elemet a rövid távolságra.

 

A konyhasarok három részből állhat. Az összeszerelés sorrendje megegyezik, csak előtte készítenie kell egy sarokbetétet (90 fok), majd rögzítenie kell az összes alkatrészt. Ez a folyamat meglehetősen fáradságos, fontos figyelni a méretpontosságot annak érdekében, hogy a többi alkatrész hézagmentesen illeszkedjen.

Konyhai sarok bordó bézs

A bútorszerelvényeket ceruzával és vonalzóval jelöljük.

Készíthet moduláris sarkot is. Ehhez nem szükséges az alkatrészeket egymáshoz rögzíteni, hanem egyszerűen egymás mellé kell helyezni őket. Ez akkor kényelmes, ha vendégek jönnek, és az egyik ülést az asztal másik oldalára helyezheti.

 

Konyhasarok Victoria-3

A fa gondos megmunkálást és csiszolást igényel, hogy ne legyenek sorja, kiemelkedése vagy horpadása a vágott ágakból.

A hátsó rész állványai nem használhatók, ha az ülő emberek súlyát 50 négyzetméteren számolják. lásd legfeljebb 100 kg.

 

Konyhai sarok siker

Annak érdekében, hogy a konyhasarok rendben legyen, a fa részeit smirgli tisztítja, a külső széleket pedig vágás után lezárja vagy lakkozja.

Konyhai sarok dekoráció

Az étkező bútorzatának díszítését a szoba általános stílusának figyelembevételével kell elvégezni. A háttámla és a lábak kitett részei természetes fa árnyalattal lakkozhatók - ez a legnépszerűbb lehetőség. Az ülés kárpitja ellentétben állhat a lábak színével.

 

Puha sarok a konyhához

A konyhasarok üléseit speciális zongorapántokkal függesztik fel.

A konyhai sarkokat gyakran göndör támaszokkal és háttal készítik. Ez utóbbi esetben fontos, hogy a díszítő elem ne essen arra a helyre, ahol a gerinc megdől - ez ülve meglehetősen kényelmetlen. A fa részekben lévő gyönyörű íveket kirakós játékkal lehet megtenni. A kész elemeket jól lakkozják és jól szárítják.

 

konyhasarok-praktikum

Szükség van továbbá az önmetsző csavarok kiválasztására (tömörfa panelekhez), a csavarok megerősítésére (laminált forgácslapokhoz).

A sarokhoz két vagy három kis székletet készíthet megfelelő kárpitozással. Jobb ovális asztalt választani. Mindez együtt egyetlen stílusos szettnek fog kinézni, és kellemes hangulatot teremt a konyhában. Biztosítson megfelelő megvilágítást. A zsinóron található széles flip-flop lámpák, amelyek magassága állítható, ideálisak a sarok területéhez.

Konyhai sarok herceg

A zsinóron található széles flip-flop lámpák, amelyek magassága állítható, ideálisak a sarok területéhez.

A vidéki házakban sokan a kárpit nélküli sarkokat részesítik előnyben, teljesen fapadosak, nyitott vagy zárt (ferde) fenekűek. Az ilyen termékek egy fából készült asztallal kombinálva elegánsak és szépek, ha az élek lekerekítettek és a fa szép textúrájú. A fa gondos megmunkálást és csiszolást igényel, hogy ne legyenek sorja, kiemelkedése vagy horpadása a vágott ágakból. Az egyik dekorációs lehetőség - egy világító asztallal ellátott sarok - lumineszcens és poliuretán festékekkel készül.

A konyhasarok fényesebbé és harmonikusabbá teszi az étkezőt

A szélesség 50 cm között változik.

Előző

Következő