Hogyan lehet kijavítani a Sofa Squeaky szükséges javítóeszközöket

A kanapé a legnépszerűbb bútor a városi lakásokban, ezért fontos a szokásos működési jellemzői. A terhelés alatt álló bútorok által keltett hang nagyon idegesítő lehet a tulajdonosok számára. Néha a nyikorgás az új termék velejárója, ha a csatlakozások rosszul vannak felszerelve, néha hosszabb használat után jelentkezik. Mindegyik esetben megvan az oka a téma "zeneiségének".

Fém nyikorgás

Ha egy régi fából készült kanapé megcsikordul, annak több oka lehet.

kanapé átalakítása

A kanapé felújítható különféle anyagokkal, amelyek nem szerepelnek, mivel az egyes modellek különbözőek.

Amikor úgy dönt, hogy megtudja, miért nyikorog egy kanapé, akkor némi ismeretet kell szereznie arról a szerkezetről, amellyel foglalkozik. Ennek oka lehet a nedvességtől rozsdásodott rugótömb, az időnként kiszáradt fa és még sok más.

 

Finn kanapé

A terhelés alatt álló bútorok által keltett hang nagyon idegesítő lehet a tulajdonosok számára.

Fa szerkezetek hangjai

Ha egy régi fából készült kanapé megcsikordul, annak több oka lehet.

Divan skripit

Mindegyik esetben megvan az oka a téma "zeneiségének".

Izmir kanapé

Amikor kárpitozott bútorok (kanapé), fa vagy fém nyikorog, szerszámokkal kell felfegyverkeznie.

A legvalószínűbbek:

 • bármely rész kiszáradása és repedések megjelenése;
 • a rugótömb deformálódott, vagy az egyik rugó meghajlott (eltört).
Sherlock kanapé

Amikor úgy dönt, hogy kitalálja, miért nyikorog egy kanapé, bizonyos ismereteket kell szereznie arról a szerkezetről, amellyel foglalkozik.

A fa idővel elveszíti rugalmasságát. Szerkezete változik. Míg egyes fafajok ellenállnak a nedvességnek (például nyárfa), mások meglehetősen törékenyek és gyorsan elbukhatnak. Sok múlik a termék helyes használatán és gondozásán is. Az egyik panel, valamint az összes fa alkatrész kiszáradhat, ha a működés során nem tartották be a normál páratartalom-rendszert, vagy ha a bútorokat közvetlen napfénybe helyezték.

szakmai tanácsadás

Néha a nyikorgás az új termék velejárója, ha a csatlakozások rosszul vannak felszerelve, néha hosszabb használat után jelentkezik.

szegezze vissza a tömböt a kerethez

Munka előtt a kanapét szétszerelni kell.

Ennek oka lehet a laza (vagy a túl szoros kötőelem) is. Ugyanakkor a kanapé jellegzetes csiszoló hangot bocsát ki. A párnázott ütő vagy más puha kárpit anyag hígítása és egyéb deformációk is lehetségesek.

A hajtogató mechanizmus keretének kenése

Ennek oka lehet a nedvességtől rozsdásodott rugótömb, az időnként kiszáradt fa és még sok más.

rugók recsegnek a kárpitozott bútorokban

Meg kell vizsgálni a bútorok belső állapotát, és meg kell határozni a kibocsátott nyikorgás helyét.

Ha a régi fából készült bútorok recsegnek, akkor a rugótagot vagy annak egyes részeit ki kell cserélni. Az első előnyösebb, mivel az anyag egészének kopásáról beszélünk, és lehetséges egy másik rugó vagy szakasz további törése. Ebben az esetben az egyes kapcsolatok összekapcsolása meglehetősen fáradságos munka.

Megszünteti a nyikorgást a kanapén

A fa idővel elveszíti rugalmasságát.

Ennek egyik oka lehet a puha bélés kopása. Idővel a nedvességtől rothadhatnak és porrá válhatnak, hozzáférést teremtve egymáshoz az összekötő elemekhez, ezért nyikorgás következett be.

Squeak mechanizmus

Sok múlik a termék helyes használatán és gondozásán is.

ha a kanapé recseg

Készítse elő az eszközöket a hiányosság kijavítására.

A túl régi terméket egy kicsit nehezebb rendbe tenni. A kanapét gondosan szétszerelni kell a pontos ok megállapításához. Az elemek cseréje vagy a kenés valószínűleg elegendő. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy új bútorokat kell vásárolnia.

 

A Laguna Palermo sarokkanapé

Ennek oka lehet a laza (vagy a túl szoros kötőelem) is.

Fémszerkezetek hangjai

Ha a kanapé fémszerkezettel rendelkezik, akkor leggyakrabban az egyik ízület recseg. Lehet, hogy a rugótömb vagy annak egyik gyűrűje eltört. Rendes süllyedés is lehetséges. Ennek oka gyakran a rögzítési hibák - rozsdás vagy laza csavarok.

Kanapé modellek

Ha úgy találja, hogy a kanapé nagyon nyikorog, otthon megjavíthatja.

Miért csikorog, okozza a kanapé

A zsír hozzáadása előtt távolítsa el a port és a zsírt a felületekről.

Amikor a fémbútor recseg, ellenőrizze a kenőanyag szintjét is. A kanapé kellemetlen hangot adhat, ha nem vízszintes.

moduláris kanapé a nappaliban

A kanapén lehetnek oldalsó részek vagy sarkok, amelyek hajlíthatók a hosszú teherektől.

A tartószerkezet alakváltozása is a hátrány oka. A kanapén lehetnek oldalsó részek vagy sarkok, amelyek hajlíthatók a hosszú teherektől.

 

A léceket rugókkal rögzítik a kerethez

A hiány oka a tartószerkezet deformációja is.

Hasznos információ

Néha nyikorgás következik be a fém alkatrészek súrlódása miatt.

Szükséges anyagok

Ha úgy találja, hogy a kanapé nagyon nyikorog, otthon megjavíthatja. Hasznos javításhoz:

 • kárpit anyag;
 • ütő vagy más puha párnázó alap;
 • rugók (vagy egy egész tömb);
 • PVA ragasztó;
 • rétegelt lemez;
 • fém sarkok stb.
 • csavarok és egyéb megfelelő rögzítőelemek;
 • kapcsok.

 

fém horgonyok

Ennek oka gyakran a rögzítési hibák - rozsdás vagy laza csavarok.

A kanapé felújítható különféle anyagokkal, amelyek nem szerepelnek, mivel az egyes modellek különbözőek.

 

az egész kanapé tartóssága

Az elemek vagy a zsír cseréje valószínűleg elegendő.

Szükséges eszközök

Amikor kárpitozott bútorok (kanapé), fa vagy fém nyikorog, szerszámokkal kell felfegyverkeznie. A fő segédeszközök a következők lesznek:

 • egy csavarhúzó készlet (csavarhúzó cserélhető hegyekkel);
 • építési tűzőgép;
 • fogó.

 

Anamur kanapé

Idővel a nedvességtől rothadhatnak és porrá válhatnak, hozzáférést teremtve egymáshoz az összekötő elemekhez, ezért nyikorgás következett be.

Munka előtt a kanapét szétszerelni kell. Meg kell vizsgálni a bútorok belső állapotát, és meg kell határozni a kibocsátott nyikorgás helyét.

 

Városi kanapé

Ennek egyik oka lehet a lágy bélés kopása.

Javítási folyamat: lépésről lépésre

Készítse elő az eszközöket a hiányosság kijavítására. Készülj fel arra, hogy az ülés kárpitját újra kell cserélni, mivel a régi kapcsok vagy szegek alatt lévő szélei időről időre „elkopnak”. A rugótömb cseréjekor előzetesen ügyeljen a méretére.

 1. Csavarja le a rögzítőket, értékelje állapotukat: nincs rozsda vagy kopott menet, függetlenül attól, hogy jól vannak-e felszerelve és meghúzva. Ha az integritás megsértését észlelik, akkor a csavarok és a rögzítőelemek egyéb elemei meghibásodtak, cserélje ki újakra. A korrodált tömböt mindenképpen ki kell cserélni, mivel a rozsda már megtörte a fém szerkezetét, így törékennyé vált. Ha a hang még mindig megmarad, akkor keresse meg az okát egy másikban.
 2. A deformálódott rugótömb, ha nem törött el vagy korrodálódott, a fogókkal korrigálja a gyűrűk óvatos megnyomásával és az oldalsó panelek rögzítőinek meghúzásával.
 3. Frissítse a megereszkedett kanapét, amely ezért recseg. Ha az ütés, a habgumi vagy más párnázó anyag elvékonyodik, akkor cserélje ki - súrlódás hiánya miatt a hang nem jelenik meg terhelés alatt. A réteget elég vastagra kell készíteni, hogy a vas részek ne érjenek hozzá. A rugótömb alá helyezett rétegelt réteg nagyobb stabilitást biztosít. Miután a felső párnát habbá tette vagy ütötte, óvatosan húzza meg a kárpit anyagát, és tűzőgéppel rögzítse tűzőkapcsokkal.
 4. Ha a bútor recsegése száraz és repedezett fa, akkor az alkatrészt (panelt vagy oldallapot, háttámlát, kartámaszokat) ki kell cserélni. Természetesen használhat állandó ragasztót is, de nincs garancia arra, hogy a repedések nem mennek tovább. Jobb, ha a fa kanapét teljesen megvizsgálja, hogy a kiszáradás miatt nincsenek-e rések. A kopott anyagokat néha könnyebb nem frissíteni, hanem egy régi terméket vásárolni a régi helyett.
 5. Az összecsukható kanapé javításakor fel kell mérni az átalakító mechanizmus állapotát - probléma lehet vele. Ezt kétféleképpen lehet kijavítani - az elemek rögzítésével vagy teljes kicserélésével.
 6. Ha az egyenetlenül álló támaszok miatt reccsenés következik be, akkor magasságukat be kell állítani. Ehhez használhat műanyag dugókat vagy más ellenálló anyagot kéznél.
Mechanizmus rögzítése

Ha a régi fából készült bútorok recsegnek, akkor ki kell cserélnie a rugótagot vagy annak részeit.

Néha nyikorgás következik be a fémrészek közötti súrlódás miatt. Vasszerkezetekben a helyzetet megmenti, ha az elemeket gépolajjal kenjük meg. Óvatosan merítse a kötőelemek ízületein, ügyelve arra, hogy ne érjen hozzá a fához és a kárpithoz. A zsír hozzáadása előtt távolítsa el a port és a zsírt a felületekről.

DIY kanapé javítás

A párnázott ütő vagy más puha kárpit anyag hígítása és egyéb deformációk is lehetségesek.

Előző

Következő