Hogyan húzzunk kanapét saját kezűleg lépésről lépésre egy fényképpel

Mindig öröm, amikor valami újat veszünk a házba, például bútorokat. Minden apartmanban vagy házban rendelkeznie kell fotelekkel, kanapéval, ottománokkal és székekkel. Folyamatosan használjuk őket.

kanapé a nappaliban

Nehéz elképzelni egy lakást kanapé, fotelek és egyéb kárpitozott bútorok nélkül.

Az idő múlik, a kárpit csúnyává válik, helyenként törlődik, lyukak, foltok, festéknyomok, filctollak, helyenként tapadt gyurma jelennek meg. Mindez megmarad, különösen, ha kisgyerekek vannak a házban. Néhány hónap múlva a végletekig viszik a bútorokat. A foltokat nem lehet megtisztítani, a lyukakat nem lehet megkeményíteni, még egy takaró sem ment meg a csínyeiktől, talán egy európai eset kivételével. A bútorok használhatatlanná válnak, megszűnik a belső terek díszítése.

klasszikus kanapé

Néhány év elteltével a kárpit elveszítheti korábbi vonzerejét, romolhat és már nem illeszkedik a szoba belsejébe.

Sokan egyszerűen megszabadulnak tőle, szemétlerakóba dobják vagy az országba viszik. Mások éppen ellenkezőleg, nem tudnak megszabadulni a régi bútoroktól pusztán azért, mert kényelmesek, vagy kár kidobni, és egyszerűen nincs mód új kanapé vagy fotel vásárlására. Mit kell tenni ilyenkor? Csak egy dolog maradt - helyreállítani, elkészíteni a kanapé szalagcímét. Természetesen fordulhat szakemberekhez, de könnyebb és sokkal jövedelmezőbb a költségvetés megtakarítása, saját maga.

smaragd kanapé kárpit

Nem mindenki tudja, hogy a kanapé saját kezűséggel történő húzása nem túl nehéz.

A barkácsolás előnyei

Nagy plusz, ha a kanapén minőségi alap van. A régi bútorok sokkal szilárdabbak, mint a most gyártottak. 

art deco kanapé

Nem kell sok idő és erőfeszítés a kárpit cseréjéhez.

Az otthoni bútorok helyreállításának van néhány előnye.

  • Bármilyen anyagból elkészítheti a kanapé szalagcímét, és tetszése szerint festői elemeket adhat hozzá.
  • A kárpit cseréjével kapcsolatos munka elvégzése, ha szükséges, megjavíthatja a keretet vagy a rugótömböt.
  • Az elavult kanapék általában a legszívósabbak és a legkedvezőbbek, minden tulajdonságban érvényesülnek a modern bútorokkal szemben.
  • Ha ezt a munkát maga végzi, nem fog sok pénzt költeni, és egy új kanapé vagy szék sokkal drágább.
  • Nem kell kedvenc lágy sarkát dobni egy hulladéklerakóba, mert használhatatlanná vált.
kanapé provence

Érdemes eldönteni - a kanapé nyújtását maga fogja elvégezni, ebben az esetben több időbe telik a munka, vagy megbízza a szakembereket, ők rövid időn belül meg fogják csinálni, esetleg otthonában, anélkül, hogy a műhelybe szállítanák.

Döntés a tervezésről

A régi kanapé megjelenésének megváltoztatásához új huzatot varrhat, párnákat, köpenyeket készíthet egy egészen más modellből. A bútorok új színekkel fognak csillogni. Ha szűkületre van szükség, akkor ez részben elvégezhető a kárpit néhány elemének cseréjével. Számos változat létezik - a tipikustól a kreatívig. 

kanapéhuzatok

Fontos, hogy minden összhangban legyen.

A patchwork köpeny rendkívüli módon fog kinézni. Szokatlan applikáció készíthető és ragasztható a kárpitra. Farmer vagy műbőr alkalmas a kanapé derekára. A leggyakrabban használt bútor kárpit, kiváló minőségű műbőr, bőr, szintetikus velúr speciális, műszőrme erős talppal, bútor jacquard. Ruhákhoz teljesen lehet varrni kivehető borítókat.

velúr kanapé

Ha a kanapét nem díszítésre szánják, hanem az összes családtag számára, akkor erős kárpitra lesz szüksége, amely hosszú ideig tart.

Szükséges anyagok

A régi kárpit cseréjének megkezdéséhez az első lépés annak eldöntése, hogy melyik szövetet választja, színvilágát, mintával, mesterséges vagy természetes anyaggal vagy anélkül. Sokféle kárpitszövet létezik. 

bordó kanapé kárpit

Minden szövet technológiai és multifunkcionális minőségi szinttel rendelkezik.

Döntsük el, milyen anyagokra van szükség. Magán a szöveten kívül kellenek kiegészítők, a szükséges vastagságú habgumi, a varratok eltakarására szolgáló szegély, filc, szintetikus téliesítő vagy ütő mint töltőanyag, cipzár, jelölőtűk, díszgombok.

Szükséges eszközök

Szövetet választottunk - ezt a hibalehetőséggel kell felvenni, most elkészítjük azokat az eszközöket, amelyekre szükség lesz: varrógép, tűkészlet, erős szálak (poliészter), lapos csavarhúzó, kalapács, tűzőgép a régi kapcsok, fogók, villáskulcsok eltávolításához (8-tól) 19 mm-ig), oldalvágók, bútor tűzőgép, olló, kapcsok (6-8 mm), varrómérő, négyzet alakú, fém vonalzó, kréta, csavarhúzó, fúró, ragasztó.

szerszámkészlet

Szükséges szerszámkészlet.

Fuvarozási folyamat: lépésről lépésre

Minden munka szakaszokra oszlik. Először le kell szednie a bútorokat. Minden párnát, hengeret, dekorációs tárgyat eltávolítunk. Ezután a szükséges eszközökkel elválasztjuk a kanapé hátulját és oldalait.

szétszerelni a kanapét

Szétszerelés az egyes alkatrészek eltávolításával párnák, oldalfalak, puffok formájában.

Szétszereljük az ülést, elválasztjuk a bútorokat az aljától. A kötőelemekhez szükséges alkatrészeket valamilyen tartályba kell hajtani, szükség lehet rájuk.

szerelje szét a kanapét

Az összes rögzítőelem össze van hajtva, hogy ne veszítse el őket.

A következő lépés a kopott kárpit szétszerelése kapcsok eltávolítójával vagy lapos csavarhúzóval. Hagyhatja a régi szövetet - könnyebb lesz kivágni rajta a mintákat. Eltávolítjuk a belsejében felhalmozódott szennyeződéseket és port. A régi habgumit el kell dobni, és újat kell cserélni.

távolítsa el a kárpitot

A munka bizonyos mértékű gondosságot igényel, hogy ne szakítsa el a régi házat, és sablonként használja az alkatrészek új szövetből történő kivágására.

Megnézzük a rugótömb és a keret állapotát. Szükség esetén javításokat végzünk. Megerősítjük az összes ízületet, meghúzzuk a csavarokat.

kanapé javítása

Minden csavart gondosan meg kell húzni, az alkatrészek kötéseit meg kell erősíteni, a fa csatlakozásokat fel kell ragasztani.

A kiválasztott anyagból új mintákat vágtunk ki a régi szövet felhasználásával, hagyva a varratok számára engedélyeket. Az alkatrészeket speciális tűkkel rögzítjük és varrógépen ledaráljuk. Ha nem tudja, hogyan kell varrni, bízza a munkát egy ruhakészítőre.

illeszkedő kárpit

A termék összeszűkülésének eredménye nagyban függ az új minták minőségétől.

Most be kell takarnod a kanapét. Minden egyes darabhoz új kárpitot rögzítünk, kezdve a díszítő elemekkel, majd az üléssel, az oldalfalakkal, a háttámlával. Tűzőgépet használva gondosan végezzük a feszültséget, hogy ne legyenek torzulások.

párnázás poliészter párnázással

Annak érdekében, hogy ne tévesszenek össze az anyagmennyiséggel, ajánlott kis készlettel megvásárolni.

szövet kárpit

A kanapé részein lévő szövet egyenletesen van meghúzva a torzulások elkerülése érdekében.

Négy centiméter - ez legyen a rés a kapcsok között. A maradék anyagot saját belátása szerint használja fel. Habgumit rögzítünk, maradványai hasznosak lesznek más bútorok kárpitozásához.

kanapé lábai

Miután befejeztük a szűkítést, összeállítjuk a szerkezetet, visszahelyezzük a lábakat és egyéb kiegészítőket a helyükre.

Hogyan burkolhat egy kanapét a saját kezével?

A munka legjelentősebb eleme a szükséges szövetmennyiség megszerzése. Mennyit kell nagyjából kiszámítani úgy, hogy összeadjuk a kanapé hosszát és szélességét, és az így kapott összeget megszorozzuk kettővel. Például egy kanapé mérete 2 x 1,8, akkor 7,6 m anyagot kell vásárolnia. Hogy pontosan megtudja, ábrázolja a kívánt elemek elrendezését, figyelembe véve a törésirányt. Rendkívül körültekintően kell kiszámolni a sarokkanapékra, mert ezek nehéz alakúak.

a kanapé szalagcíme részletei

A szövet kiválasztásakor kerülje a szintetikus és nagyon durva fajtákat.

Emlékeztetni kell arra, hogy a nagy mintájú vagy csíkos anyagot egy irányba kell vágni, ill. A szövet költsége megnő. Nagyon fontos figyelembe venni a varrási ráhagyásokat. Biztosan nem tévedhet, ha egy méteres árrésszel rendelkező kárpitszövetet vásárol. Érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy ki kell cserélni a töltőanyagot. Tömegében tömörített habgumi és egy réteg poliészter párna alkalmas.

habgumi párnázott poliészterrel

Javasoljuk, hogy 50 mm vastag habgumi helyett 2 db 20 mm-es lapot használjon, fektessen közéjük egy filcréteget.

Néhány bútordarab szerkezetében vastag habbal töltött részek megengedettek. Ez bizonyos nehézségeket okoz. Ennek elkerülése érdekében a habgumit vékony szintetikus téli melegítőbe csomagolják, majd rögzítik és kárpitos szövetbe csomagolják.

kanapépárnák

A kiváló minőségű habgumi szerkezete nagyon kicsi. Miután kézzel összenyomta, azonnal felegyenesedik és felveszi korábbi formáit.

Hogyan lehet helyesen meghúzni a kanapét a saját kezével, és elkerülni a hibákat az alkatrészek varrásakor? Jobb lesz, ha elolvassa a mesterkurzusokat, videó- ​​és fotóórákat néz, elolvassa a szükséges információkat az interneten.

kész kanapé

Ez rövid időn belül segítséget nyújt, és gondosan elvégzi a szükséges munkát, és megfelelően szereli össze az alkatrészeket.

Az utolsó szakasz a díszítés

A kanapé a legfontosabb bútor. Gyülekezünk rajta az egész családdal, pihenünk munka után, tévét nézünk, néha nagyon jó feküdni, hangulatos takaróval letakarva. Színvilága jelentős a szoba kialakításában. 

kanapé arany díszítéssel

Hogyan készítsünk egy régi kanapét új színekkel?

Kezdetnek megváltoztathatja a bútorok környékét, például megváltoztathatja a háttérképet, vagy ragaszkodhat a fotótapétához. A festői nyomatok eredetiek lesznek. Párnák díszítésére szolgálnak - valamilyen képet választanak és alkalmaznak a borítóra. Ezt a legjobban műhelyben lehet megtenni. 

nyomtatott párnák

Varrhat magának csíkokat vagy négyzeteket, különböző színű szövetekkel, vagy kombinálhatja őket.

A legideálisabb megoldás a burkolat cseréje. Ha nem akarja magát varrni, vásároljon az üzletből. Most nagyon sokféle szín és modell választható. Különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, beleértve a víztaszítót, sőt azokat is, amelyek nem törődnek háziállata éles karmával. Nos, a legegyszerűbb megoldás az, ha a kanapét eltakarja egy-két takaróval. 

kanapé egy takaróval

Ez hangulatos és pihentető légkört teremt.

A különböző színű új huzatokkal ellátott párnák lelkesedést kölcsönöznek a kanapén. A telített árnyalatok a középpontban helyezhetők el, a széleken a semleges árnyalatokat részesítik előnyben. Ha tetszik egy ilyen stílus, mint az eklektika, akkor nyugodtan használja ide minden fantáziáját - kombinálja az összeférhetetlent. A kanapé párnák lehetnek négyzet alakúak vagy kerekek vagy háromszög alakúak, nagyok vagy kicsiek, különböző színűek, különböző szövetek, akár szőrzet is.

kanapé párnákkal

A párnák színe illeszthető a függönyhöz, a lámpaernyőhöz, a székhez.

A bútorok párnázása izgalmas tevékenység, amely nem okoz különösebb nehézségeket. A legfontosabb az, hogy mindent a szabályok szerint tegyünk, és otthonában eredeti, régi bútorok lesznek, amelyek hosszú évekig szolgálnak.

Előző

Következő