Saját kezűleg készítünk karton állványt lépésről lépésre

A kartonból készült bútorok eredeti, megfizethető módja annak, hogy a felesleges anyagokat szokatlan, bájos dologgá alakítsák. Megjelenésében szinte nem különbözik az üzletben vásárolt bútoroktól, de sokkal kevesebbe kerül. Ha van kartondoboza, akkor csak festéket és ragasztót kell vásárolnia. Az anyag feldolgozásának bizonyos szabályait betartva a karton belső elemek nagyon tartósak és nem hajlanak meg a tárgyak terhelése alatt.

cipőtartó

A kartonból készült bútorok eredeti, megfizethető módja annak, hogy a felesleges anyagokat szokatlan, bájos dologgá alakítsák.

A DIY kartonpolcok előnyei

 • Elegáns kialakítás - saját kezűleg tervez, személyes preferenciákra támaszkodva.
 • Praktikusság - csak a szükséges eszközök megvásárlására kell pénzt költeni.
 • A kartonbútorok bármikor szétszerelhetők és újra összehajthatók, ami nagyon kényelmes mozgáskor vagy javítás közben.
 • Nem kell időt pazarolnia egy praktikus, árusító dolog keresésére, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe.
 • A kartonbútorok nem tartalmaznak káros, mérgező és egyéb veszélyes anyagokat.
 • Tartósság - a kartonbútorok élettartama hosszú lesz, ha nem voltak kitéve nedvességnek és az elkészítés során helyesen dolgozták fel őket.
Karton bútorokat készítünk

Az anyag feldolgozásának bizonyos szabályait betartva a karton belső elemek nagyon tartósak és nem hajlanak meg a tárgyak terhelése alatt.

A munka első lépéseinek előestéjén el kell döntenie egy kartonpolc tervezéséről és kivitelezéséről, klasszikus formája lehet, állvány vagy valamilyen figura (elefánt, medve, más állatok vagy képek) lehet - mindez a fantáziájától és a képességeitől függ. Az egyes lehetőségek közül a legegyszerűbb, a klasszikus vagy a polcos állvány, mivel létrehozásához minimális készség szükséges. A szokatlan, göndör polcokat nehezebb gyártani. Kreativitásra van szükségük, a legtöbb esetben - a rajzolás képességére, több időbe telik a létrehozáshoz.

Karton állvány

Elegáns kialakítás - saját kezűleg tervez, személyes preferenciákra támaszkodva.

jegyzet! Ne használjon kartonállványokat magas páratartalmú helyeken (fürdőszoba, utca), mert ezek gyorsan elveszítik eredeti megjelenésüket és használhatatlanná válnak. Szükséges a bútorok tűz elleni védelme is, nagyon gyúlékony.

Karton állványok - stílusos, praktikus

Praktikusság - csak a szükséges eszközök megvásárlására kell pénzt költeni.

A legjobb, ha a kartontermékeket speciális műanyag kapcsokkal rögzíti egymáshoz, és nem ragasztja össze. Ebben az esetben könnyen szétszerelhető.

karton polcok

A kartonbútorok bármikor szétszerelhetők és újra összehajthatók, ami nagyon kényelmes mozgáskor vagy javítás közben.

A szilárdság növelése érdekében tegyen egy második, valamivel kisebb dobozt egy sűrű hullámkarton dobozba. Ekkor a szerkezet elegendő merevségre tesz szert, képes ellenállni a komoly terheléseknek.

funkcionális polcok

Nem kell időt pazarolnia egy praktikus, árusító dolog keresésére, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Hasznos tipp: festék helyett használhat tapétát vagy szövetet. Így terméke bármilyen egyedi belső térbe illeszkedik, vagy ilyen megjelenést kölcsönöz neki.

Gyerek polcok kartonból

A kartonbútorok nem tartalmaznak káros, mérgező és egyéb veszélyes anyagokat.

tároló állvány

A képzelet, a kreativitás teljes mértékű bemutatásával a belső tér egyedi remekművét hozza létre, amelyet a család és az otthon vendégei is megcsodálhatnak.

Szükséges anyagok és eszközök

 1. Karton. Meg kell érteni, hogy minél vastagabb az anyag, annál erősebb a bútor. Úgy gondolják, hogy a karton sötét színe nagy sűrűséget jelez, és fordítva - a világos karton vékonyabb. Azonban ne rohanjon szabadulni a vékony anyagtól, ez jól jön az ízületek beillesztéséhez. Vagy ragasszuk össze a vékony kartont, így kapunk egy vastagot. Ha ezt a módszert használja, ragasszon bármelyik következő réteg hullámát merőlegesen az előzőre.
 2. Scotch szalag és ragasztó. Bármelyik típus használható, de a Moment ragasztó lenne a legjobb megoldás. Tulajdonságainak köszönhetően a karton nem nedvesedik, az összes szükséges alkatrész gyorsan és megbízhatóan rögzül.
 3. Kraftpapírt használnak a bútorok széleinek megerősítésére, helyette vékony karton használható.
 4. Fehér papír vagy nyomkövető papír. Ragassza az egész felületre a könnyű díszítés érdekében. Kérjük, vegye figyelembe: A nyomkövető vagy kézműves papír beillesztése előtt azt el kell szakadni, nem szabad levágni.
 5. Anyagok a késztermék díszítésére - festékek, tapéták, szövetek és minden más, amire a fantáziád vágyik.
 6. Ceruza, mérőszalag alkatrészek mérésére és vázlatára.
 7. Írószer kés vagy kirakós játék. Figyelje a szerszám élességét, a vágás pontossága és minősége ettől függ. Gyakran cserélje ki a melléklet vágó alkatrészeit. A kirakós játékkal több réteg kartont vághat.
 8. A csiszolópapír hasznos szakaszok csiszolásához.
 9. A ragasztó gyorsabb szárításához használjon egyszerű vagy építőipari hajszárítót.
Csináld magad játékállványt

Tartósság - a kartonbútorok élettartama hosszú lesz, ha nem voltak kitéve nedvességnek és az elkészítés során helyesen dolgozták fel őket.

Karton polcos útmutató

1. számú ötlet. Polc cipőhöz

 1. Szüksége lesz 21x24 cm-es kartonlapra, és ossza el 3 egyenlő csíkra.
 2. Egy unalmas késsel óvatosan nyomja meg a csíkokat, hogy meghajlanak. Ezután színes szalaggal ragaszthatja a lap hosszú oldalait. Ezután készítsen háromszög alakú, hosszúkás alakzatokat a lapokból, rögzítse őket szalaggal.
 3. Így készítse el a szükséges számú háromszöget. Az ilyen polcok rögzítéséhez a kapott háromszögeket kétoldalas szalaggal vagy ragasztóval egész kartonlapokra kell ragasztani. A kívánt számú sort és részt saját belátása szerint választja.
 4. Háromszög alakú metszetek helyett oválisakat is létrehozhat, ha azokat is összekapcsolja. Számítsa ki a cipő számára szükséges átmérőt, és ragassza a téglalap alakú kartoncsíkokat úgy, hogy ellipszist képezzenek.
fotó karton állvány

A munka első lépéseinek előestéjén el kell dönteni egy kartonpolc tervezéséről és kivitelezéséről, klasszikus formája lehet, állvány vagy bármilyen alak lehet.

gyakorlati polcok

A kívánt polc méretei, az anyagok mennyisége a személyes kívánságoktól függ.

2. ötlet. Lógó cipőpolc

 1. Szüksége lesz néhány nagy kartonlapra. A cipő mérete alapján sorolja be a kartont egyenlő téglalapokba, és vágja ki őket.
 2. Oszd meg mindegyik téglalapot három részre, hajlítsd meg. Hajlítsa meg ferdén a két oldalt, és kösse össze őket úgy, hogy felül zsebet kapjon, alul keskeny legyen.
 3. Minden zseb alját ragasztóval vagy kétoldalas szalaggal kell rögzíteni az előző tetejére belülről, helyet hagyva a cipők számára.
 4. Egy ilyen polc rögzíthető magára az ajtóra vagy a közelében lévő falra - mindenesetre egy ilyen eredeti megoldás kevés helyet foglal el.
Kellemes karton könyvespolc

Az egyes lehetőségek közül a legegyszerűbb, a klasszikus vagy a polcos állvány, mivel a készítéséhez minimális képességekre van szükség.

3. számú ötlet. Könyvespolc

 1. A kívánt polc méretei, az anyagok mennyisége a személyes kívánságoktól függ. A legjobb megoldás egy öt szakaszból álló állvány, amelynek magassága három szakasz oldalától 110 centiméter, két szakaszával pedig 69 centiméter. Minden szakasz négyzet alakú lesz, oldalmérete - 30 centiméter.
 2. Minden részhez két üres darabra van szükség, amelyeket össze kell ragasztani. Összesen 4-et kell kapnod hárommal, 8-at kettővel, 2-t egy részből.
 3. Készítse el az összes rajzot vonalzóval, vágja le az alkatrészeket késsel és feszes vonalzóval. Ha a padlón vagy az asztalon fog vágni, ügyeljen arra, hogy a felületek védve legyenek a vágásoktól.
 4. Az összeszerelés megkezdése előtt hozzon létre további merevítőket a szerkezethez, ezek további térfogatot és szilárdságot teremtenek a falak számára. Ehhez készítsen kb. 4 centiméter szélességű kartoncsíkokat, ragassza őket oldalra hullámszerű módon az alkatrész egyik részének kerülete mentén, majd rögzítse a második részt.
 5. A jó rögzítés érdekében a munkadarabot a prés alá kell küldeni. Halom nehéz könyvet vagy székletet használhat sajtóként.
 6. Az alkatrészek gondos felragasztása után elkezdheti a polc összeállítását, ehhez az összes alkatrészt összekapcsolja a kivágott helyeken, összekapcsolva őket. Ezután egyeztesse a felületet a gitttel, simítsa le a sarkokat és rejtse el az összes többi hibát. Egy napba telik, amíg a polcok teljesen megszáradnak. Ez lehetővé teszi, hogy tökéletesen sík felületet kapjon a könnyebb dekoráció érdekében.
 7. Rendezze el a kész állványt saját belátása szerint.
Érdekes karton dekoráció

Nehezebb gyártani a szokatlan, göndör polcokat.

polc szövet

A csiszolópapír hasznos szakaszok csiszolásához.

Az utolsó szakasz a díszítés

A kartontermékeket saját kezűleg bármilyen anyagból díszítheti, minden a kívánságaitól és fantáziáitól függ - sok lehetőség van. A legegyszerűbb - tapéta, film, festékek.

Régi tapétadarabokkal ragassza be a termék teljes felületét, vagy csak a belsejét, és a külsejét festse kedvenc színével. Teljesen kifestheti a polcokat, sablonokkal vagy saját maga segítségével egyedi mintákat vagy rajzokat készíthet.

A legegyszerűbb módszer az öntapadó szalag használata. Vonzó megjelenésű, gyorsan és megbízhatóan tapad a felületre, ellentétben a tapétával, mosható. Ha hibák jelennek meg a filmben, vagy meg akarja változtatni a tervét, csak vásároljon és ragasszon másikat.

Érdekes karton dekoráció

Nehezebb gyártani a szokatlan, göndör polcokat.

Mesterkurzus: termék díszítése fényes magazinok oldalainak felhasználásával

Szükséged lesz:

 • bármilyen papír az alap, újságok lehetnek;
 • fényes magazinok;
 • univerzális vagy PVA ragasztó;
 • akril lakk.
A teljes szerkezet különálló négyzet alakú tömbökből áll

Szükséges a bútorok tűz elleni védelme is, nagyon gyúlékony.

Karton bútorok

Ceruza, mérőszalag alkatrészek mérésére és vázlatára.

Vágja a magazinoldalakat 1-2 centiméter széles csíkokra, csavarja meg a csöveket vékony ceruzával vagy kötőtűvel. Az alapul szolgáló papíron ragasszuk egymás után a kapott fényes szívószálakat. Ezután vágja le a vásznat a csövekből a díszítés helyének megfelelő szélességre, és tegye rá ragasztót. Amikor a felület jól megszáradt, fedje le akrillakkal.

A folyamat nagyon hosszú és fárasztó, de a hatás elképesztő.

Fehér karton polcok

A legjobb, ha a kartontermékeket speciális műanyag kapcsokkal rögzíti egymáshoz, és nem ragasztja őket.

Mesterosztály: felszíni dekupázs

Szükséged lesz:

 • szalvéták képekkel;
 • akrilfestékek, akrillakkok és ecsetek;
 • olló;
 • Vas.
Az állvány méhsejt kartonból készül

A szilárdság növelése érdekében tegyen egy második, valamivel kisebbet egy vastag hullámkartonból készült dobozba.

téglalap alakú kartonpolcok

Anyagok a késztermék díszítésére - festékek, tapéták, szövetek és minden más, amire a fantáziád vágyik.

Fedje le az állvány felületét több réteg festékkel, mindegyik rétegnek meg kell száradnia, majd vigyen fel egy másikat. Ne szárítsa meg teljesen a legutolsó réteget, ragacsosnak kell maradnia. Távolítsa el a felső réteget a szalvétáról, menjen át rajta egy vasalóval és fektesse a termék felületére. Tegyen egy tiszta papírlapot egy szalvéta tetejére, és vasaljon, kis energiával melegítve, vasaljon.

Karton állvány

Festék helyett használhat tapétát vagy szövetet.

A szalvétának teljesen fel kell tapadnia a felületre, ha nem, ecsettel adjon hozzá egy kis festéket, hagyja megszáradni. Szánjon rá időt a következő lépés folytatásához, a dekupázsnak alaposan meg kell száradnia, különben a rajz deformálódik.

polcok kartonból

Meg kell érteni - minél vastagabb az anyag, annál erősebb a bútor.

Karton rack - érdekes design

Kérjük, vegye figyelembe: A nyomkövető vagy kézműves papír beillesztése előtt azt el kell szakadni, nem szabad levágni.

Amikor a felület teljesen megszáradt, fedje le akrillakkal.

fotó egy karton állvány

Azonban ne rohanjon szabadulni a vékony anyagtól, ez jól jön az ízületek beillesztéséhez.

Miután teljes mértékben megmutatta fantáziáját, kreativitását, létrehozza a belső tér egyedülálló remekművét, amelyet családja és otthona vendégei csodálnak meg. Ne féljen kísérletezni, lépést tartson az idővel, mert a kartonbútorok nemcsak megfizethetőek, hanem eredeti lehetőségek is a kellemes és egyedi hangulat megteremtésére.

Lánya állvány

Bármilyen típusú alkalmazás elfogadható, de a legjobb megoldás a Moment ragasztó lenne.

Gyerek állványok karton-elefántból

Kraftpapírt használnak a bútorok széleinek megerősítésére, helyette vékony karton használható.

Előző

Következő