Do-it-yourself sarokpolc gyártási utasítások

A térprobléma releváns kis és nagy lakások esetében. Nagyon nehéz mindent beilleszteni egy korlátozott négyzetméterbe. Szinte lehetetlen elképzelni egy házat, irodát vagy lakást kényelmes polcok nélkül. Az elem esztétikai, dekoratív szerepet tölt be. 

sarokpolcok

A polcok elősegítik a hely felszabadítását és változatosabbá teszik a szoba megszokott belsejét.

A polcokat minden helyiségben és teljesen más célokra használják. Remekül néz ki a fürdőszobákban, a konyhákban és a nappaliban. 

fehér sarokpolcok

Vegye figyelembe a sarokpolcok sajátosságait és előnyeit.

A barkácsoló polc létrehozásának előnyei

Korábban a bútorok kézműves gyártását a szegények sorsának tekintették. A vagyonos emberek inkább az üzletekben vásároltak belső tárgyakat. De minden ott szinte azonos kialakítású volt, így harminc évvel ezelőtt a különböző házak belső tere szinte azonos volt. 

konyhasarok polcai

Ma az eredeti házi bútorok igazi büszkeséget jelentenek.

A modern üzletekben több tucat különböző bútormodell létezik, de még egy ilyen változatosság között is nehéz olyan lehetőséget választani, amely megfelel a ház tulajdonosának minden preferenciájának. Ebben az esetben csak két kiút van: rendeljen bútorokat közvetlenül a gyártótól, vagy saját maga építse meg.

sarokpolcok a konyhában

A falon polcok készítése saját kezűleg egyáltalán nem nehéz, és sokféle anyagot használhat.

Az első lehetőség ideálisnak tűnhet. Azonban nem minden mester képes kiváló minőségű, olcsó bútorokat készíteni, és figyelembe veszi minden kívánságát. Ilyen szakember megtalálása nem könnyű, és nincs értelme keresgélni, ha egyszerű fali polcra van szüksége. 

sarokpolc a falon

Ezt a design elemet könnyebb önállóan felépíteni.

A polc saját gyártásának számos előnye van.

 • Megtakarítás lehetősége. Ha műhelyben rendelünk bútorokat, nemcsak a fogyóeszközökért, hanem a szakember munkájáért is fizetni kell. Ha a mester magasan képzett és kiváló véleményekkel rendelkezik, akkor munkájának költsége mindig magas lesz. Nem minden ember rendelkezik ilyen forrásokkal. 

  sarokpolcok a nappaliban

  Ha saját kezével készít egy sarokpolcot, akkor jelentősen megtakaríthatja.

 • A legkisebb követelményeket is figyelembe véve. Csak a ház tulajdonosa tudja, hogy melyik polcot akarja megszerezni ennek eredményeként.

  sarokpolc

  Az önálló munkavégzés során a legkisebb részleteket is figyelembe veheti.

 • Időt megtakarítani. Egy jó bútorgyártó munkanapjait előre megbeszélik. Ezért akár több hónapig is eltarthat a megrendelés megvárása.

  DIY sarokpolcok

  Néhány órán belül önállóan is létrehozhat egy polcot, ha szigorúan betartja az utasításokat és előre elkészíti az összes anyagot.

 • A folyamat egyszerűsége. Sokan azt gondolják, hogy a bútorgyártás technikailag összetett folyamat. De nem így van. Abszolút bárki készíthet polcokat, olyan is, akinek még nem volt ilyen tapasztalata. Ehhez nincs szükség semmilyen bonyolult utasításra vagy drága eszközre.

  sarokpolcok a nappaliban

  Minden szükséges megtalálható bármely tulajdonos arzenáljában.

 • Felbecsülhetetlen tapasztalatszerzés. Gyakorolhatja a polcok létrehozását és felbecsülhetetlen tapasztalatokat szerezhet, amelyek ezután jól jönnek a bonyolultabb bútorszerkezetek gyártásában.

  sarokpolc ötletek

  A sarokfali polcok racionális lehetőségek, amelyek bármely helyiségnek megfelelnek.

Magunk készítünk polcot: hogyan döntsünk a tervezésről és az anyagokról?

Bármelyik fali polc különböző formájú és kivitelű lehet. Lehetnek összetettek (további elemekkel) vagy egyszerűek. A konyhában egyszerű polcok használhatók. 

konyhasarok polcai

Ételízesítők vagy konyhai eszközök tárolására használják őket, így nincs értelme komplex kialakítással előállni.

Nagyon könnyű polcokat készíteni félkörben. Ez a lehetőség ideális, ha nincs ideje és vágya valami nehezebb dologra. A minimalista irányban díszített lakásokban és házakban egyszerű polcok is használhatók. 

függő sarokpolcok

Az ilyen stílusok nem fogadják el az összetett formákat és a bonyolult kialakításokat.

A nappali helyiségekben további elemekkel ellátott polcok is használhatók. Több szakaszból állhatnak, vagy szokatlan formájúak lehetnek, például "G" betű formájában. 

polcok g betűvel

Gyakran az ilyen bútorok nemcsak a sarkot, hanem a fal bizonyos részét is elfoglalják.

Az ilyen bútorokat eredeti vágási móddal is díszítheti, ha van tapasztalata ebben a kérdésben. A sarokban elhelyezett polcok a hátsó fal jelenlétében is különböznek. Lehet jelen, vagy helyettesíthető egy falral. Ha van vágy a fal dekoráció megtartására, akkor is jobb, ha bútorfalat építenek. 

sarokpolcok a szobában

Nem igényel sok erőfeszítést.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a klasszikus alakú sarokpolc építésének folyamatát. Ez a forma nagyon egyszerű és sokoldalú. Két órát sem kell elkészíteni. 

sarokpolc ötletek

A kezdéshez nemcsak a termék formájáról, hanem az anyagról is dönteni kell.

Vegye figyelembe az anyagok típusait és előnyeit.

 1. Természetes fa. Ez a legelőnyösebb lehetőség, mivel a fa ellenáll a nedvességnek, környezetbarát és esztétikus.

  fából készült polcok

  Hosszú élettartama van, és könnyen feldolgozható.

 2. Műanyag. Ez az alap olcsóbb, mint a fa, és minőségileg utánozhatja a bevonási lehetőségeket.

  műanyag polcok

  A mindennapi használat azonban könnyen megsérülhet.

 3. Üveg. Az átlátszó fali polc eredeti belső dekoráció. Ilyen anyaggal nem könnyű dolgozni, de ha megpróbálja, elképesztő eredményt érhet el.

  üvegpolcok

  Az üveg ellenáll a magas hőmérsékletnek, nedvességnek és nagy terhelésnek.

 4. Fém. A fémbútorok divatja fokozatosan visszatér. Az ilyen anyagból készült polcok hosszú ideig és kérdés nélkül szolgálnak.

  fém polcok

  Nem valószínű azonban, hogy harmonikusan illeszkedjenek a klasszikus enteriőrökbe.

A nyersanyag gyors meghatározásához feltétlenül vegye figyelembe a táblázatban bemutatott összehasonlító jellemzőket.

Specifikációk Anyagok
Faipari Műanyag Üveg Fém
Esztétika + + + +/-
Tartósság + - + +
Könnyű feldolgozás + + - -
A költség magas alacsony magas alacsony
Nedvességálló + +/- + -
Ellenáll a magas hőmérsékletnek + - + +
Erő + - +/- +

Az összes jellemző elemzése után láthatja, hogy könnyebb és könnyebb fából készült sarokpolcot létrehozni. 

sarokpolcok

Ebben a cikkben megvizsgáljuk az ilyen bútorok elkészítésének részletes utasításait.

Hangszerek

Ahhoz, hogy polcot készítsen fából, megfelelően elő kell készítenie az alapanyagokat és az eszközöket. Először az eszközök előkészítésével kell kezdeni. Fa sarokpolc építéséhez meg kell találnia:

 • Elektromos kirakós játék;
 • Szabályos vonalzó 50 cm;
 • Hacksaw;
 • Ragasztó;
 • Fúró;
 • Épület szintje;
 • Csiszolópapír;
 • Polcra szerelhető.
eszközök

Polckészítő eszközök.

Anyagok

A polc létrehozásának fő nyersanyagaként a legáltalánosabb tábla alkalmas, amely javítás után az erkélyen hevert. Használhatja a régi bútorok maradványait is, vagy deszkát vásárolhat az üzletben. Fontoljon meg több kritériumot a fő nyersanyag kiválasztásakor:

 • Tervezés. A deszkának megfelelő színűnek és gyönyörű dísznek kell lennie;
 • Minőség. Jobb, ha nem használunk korhadt és régi táblákat;
 • Sértetlenség. A bútorgyártás lapjának karcolásoktól és horpadásoktól mentesnek kell lennie.
polcok

Vágja ki az előkészített deszkából az üres részeket.

Vágja át a rétegelt lemez darabjait átlósan, csiszolja a széleit csiszolópapírral, és a fennmaradó fából négy függőlegeset levághat. Ugyanolyan méretűeknek kell lenniük.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

Mint látható, a polc készítésének folyamata nem igényel külön költségeket és olyan eszközöket, amelyeket otthon nehéz megtalálni. Szinte minden anyag és felszerelés elérhető bármely tulajdonostól. Ebben a részben közelebbről megvizsgáljuk, hogyan lehet sarokpolcot készíteni.

 1. Annak érdekében, hogy a sarokpolc reprezentatív megjelenésű legyen, minden alkatrészét gondosan meg kell tisztítani. Ehhez használjon csiszolópapírt. A szerkezeti elemeknek tökéletesen simaaknak kell lenniük, ezután fehér festékkel bevonhatók.

  festmény

  Ezáltal a polcok vonzóbbak lesznek.

 2. Jelölés. A polc stabilitása és esztétikája nagyban függ a helyes elhelyezésétől. Gondosan mérlegelje a szerkezet magasságát és elhelyezkedését. A polcelemek telepítésének jelölése egy közönséges ceruzával történhet.

  szint

  Ami a legfontosabb: mindig ellenőrizze a jelölések egyenletességét épületszinttel.

 3. Állványok felszerelése. Az állványokat tiplikkel rögzítik a falhoz. Számukra először fúróval kell előkészíteni a falon lévő lyukakat. Ezután maguk rögzíthetik az állványokat, gondosan figyelemmel kísérve az előzetes jelölést. A helyes telepítést az épület szintjén ellenőrizheti.

  állványok

  Az oldalakat rendkívül pontosan kell igazítani, és ellenőrizni kell, hogy a szög megfelelő-e.

 4. Polcrögzítők. A polc állványokhoz történő rögzítéséhez először egyszerű ragasztót kell használnia. A polcok szorosan illeszkednek a sarokba, így nincs szükség távtartókra.
  egy polc

  A ragasztónak több órán át kell száradnia, ezután a polc már használható.

  Háztartási cikkek, ékszerek és akár beltéri virágok tárolására is használható. Ha azonban a polcokat terjedelmes és nehéz tárgyak tárolására használják, akkor az ilyen kötőelemek nem lesznek elegendőek. Lehetővé válik a szerkezet megerősítése speciális, alulról telepített fém elemek segítségével. Az ilyen elemeket csavarokkal rögzítik az állványokhoz és magukhoz a polcokhoz.

  fehér polcok

  A szükséges paraméterek pontos betartása lehetővé teszi, hogy megfelelő minőségű terméket készítsen.

Előző

Következő