Saját kezűleg készítünk TV-állványt lépésről lépésre

A televíziók egyre kompaktabbak. A TV-modellek megkönnyítik a falakra, speciális konzolokra történő felszerelésüket. Minden újszerű belső megoldás ellenére a TV-állvány nem veszíti el jelentőségét.

Maga a belső tér nem mindig járul hozzá a falrögzítés lehetőségéhez. Ezt megakadályozhatja egy ablaknyílás vagy olyan anyagok, amelyekből a falak készülnek, amelyek nem teszik lehetővé a tartó rögzítését. Ezenkívül a TV-szekrény működése lehetővé teszi, hogy különféle felszereléseket vagy egyéb tárgyakat helyezzen el rajta.

DIY rétegelt lemez TV állvány

Minden vásárló rajzol magának egy ideális modellt, amely nemcsak méreteiben illeszkedik a belső térbe, hanem színben és stílusban is megfelel ennek.

készítsen tévéállványt saját kezűleg a szobában

Nem minden anyagot kell befejezni.

A TV hosszú ideig áll

A faelemek művészi faragások formájában is díszíthetők a külső falakon vagy a munkalapokon.

A "csináld magad" éjjeliszekrény előnyei

Minden vásárló rajzol magának egy ideális modellt, amely nemcsak méreteiben illeszkedik a belső térbe, hanem színben és stílusban is megfelel ennek. A bútortermékek, köztük a TV-állványok széles választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen modellt megvásárolhasson. Azonban egy adott választott feladattal szembesülve az ember gyakran szembesül azzal a ténnyel, hogy sem a méret, sem a szín, sem a kialakítás nem felel meg. Ez a tényező arra ösztönzi sok embert, hogy saját kezűleg kezdje el a bútorgyártást.

A TV-állvány elkészítése saját kezűleg nagyon egyszerű. Ehhez csak ki kell választania a megfelelő modellt, a szakmai szintre összpontosítva. A szerkezet gyártásához szükséges anyagválasztás szintén kritikus fontosságú. Néhány anyag megkönnyíti és kényelmes a velük való munkát még a kezdők számára is, míg mások nem csak készségeket igényelnek, hanem speciális eszközöket is igényelnek a feldolgozáshoz. A TV éjjeli szekrény saját kezűleg történő összeszereléséhez alaposság és alaposan kidolgozott séma szükséges az alkatrészek felszereléséhez.

Ha saját kezűleg állítja össze a TV-állványt, nemcsak egyedi designt kaphat, hanem jelentősen megtakaríthatja a kész modell vásárlását is.

Fa a belső térben - melegség és kényelem

Egy adott választott feladattal szembesülve azonban az ember gyakran szembesül azzal a ténnyel, hogy sem a méretek, sem a szín, sem a kialakítás nem felel meg

Annak érdekében, hogy a TV állványa kellemes legyen a szem számára

Ezenkívül szükség lesz csavarokra, önmetsző csavarokra és négy vezetőre a gyártott dobozok további rögzítéséhez.

tévés állványok készítése

A belső falat nem szabad eltávolítani, mert ez további szilárdságot biztosít a szerkezetnek, megakadályozva, hogy megereszkedjen a TV súlya alatt.

Rajzolunk egy leendő éjjeliszekrényt

A kezdő bútor-kézművesek és csak amatőrök számára a legjobb, ha kész éjjeliszekrény rajzokat használnak. Nagyon sok lehetőség megtalálható a speciális webhelyeken. A rajz kiválasztásakor nemcsak a végeredményre kell összpontosítania, hanem a gyártás és az összeszerelés összetettségére is. Fontos tényező a gyártáshoz ajánlott anyag.

Néhány kivitel bizonyos anyagokat igényel, amelyek ár vagy tartósság szempontjából nem megfelelőek a kézműves számára. Például keskeny munkalapú és sekély szekrénymélységű modellek nagy súlyt képesek elviselni, ha tömör fából készültek. A forgácslap használata ilyen esetekben élesen csökkenti az ilyen éjjeliszekrény megengedett terhelését. Ezért rendkívül fontos értékelni a rajta álló TV súlyát és szélességét. Emlékeztetni kell azokra a kiegészítő kiegészítőkre is, amelyekre a TV használata során szükség lesz, ezek lehetnek hangszórók, videolejátszó és egyebek.

Gyakran a TV-készülék éjjeliszekrénye tartalmaz CD-ket, folyóiratokat, újságokat és dekorációs tárgyakat. Ezt is figyelembe kell venni, mielőtt saját kezűleg megkezdené a rajzot.

kő TV állvány

A TV-állvány elkészítése saját kezűleg nagyon egyszerű.

Hosszú TV állvány nagy képernyős

Az eszközök listája a termék és a kiválasztott anyagok összetettségétől függően rövidíthető vagy bővíthető.

gyönyörű tv állvány

Gyakran a TV-szekrények dekorációja különböző anyagok kombinálásából és üveg alkatrészekkel történő díszítéséből áll.

Kiválasztjuk a legjobb anyagokat a munkához

Az anyagok sokfélesége lehetővé teszi nagyon olcsó és egyszerű modellek készítését, valamint az elegancia érdekében való lendítést. Semmilyen TV éjjeliszekrényt nem lehet saját kezűleg elkészíteni bármilyen rendelkezésre álló anyag felhasználásával. Egyes tervek csak fát vagy csak rétegelt lemezt tartalmaznak. Vannak sokoldalúbb kivitelek is, amelyeket kézzel készíthetünk meglévő maradványokból vagy más bútorok maradványaiból.

Szekrény készítésekor a következőket használhatja:

 1. MDF.
 2. Forgácslap.
 3. Furnér.
 4. Rúd.
 5. Fa, ragasztott panelek formájában.
 6. Sor.

Készíthet szegélykövet részben üvegből vagy dekoratív műanyagból. Ezeket az anyagokat leggyakrabban munkalapokhoz és bútorajtókhoz használják.

A forgácslap a legszerényebb megoldás a munkához, nem igényel semmilyen speciális vágószerszámot vagy csiszológépet. Könnyű vágni és feldolgozni. Nyilvánvaló előnye az ár.

Fa vásárlásakor ügyelnie kell a minőségére. Fontos árnyalat a hibák hiánya és a megvásárolt anyag szárazsága. A nedves fa deformálódhat a beltérben, ezzel ronthatja a kész terméket.

Csináld magad TV állvány

Fontos árnyalat a hibák hiánya és a megvásárolt anyag szárazsága.

TV állvány

A nedves fa deformálódhat a beltérben, ezzel ronthatja a kész terméket.

TV állvány

Éjjeliszekrényt saját kezűleg csak kirakós játékkal készíthet.

Eszközök előkészítése a munkához

Éjjeliszekrényt saját kezűleg csak kirakós játékkal készíthet. Egyes iparosok nélkülözhetetlenek is, anyagvásárláskor a rajz alapján fűrészelést rendelnek. A barkácsbútor összeállításához továbbra is a következő szakmai és nem professzionális eszközökre van szükség:

 1. Ceruza, jelölő vagy más író tárgy.
 2. Vastag karton minták készítéséhez.
 3. Vonalzó és mérőszalag.
 4. Iránytű, ha egyes munkadarabok kerek alakúak vagy lekerekítettek az élek.
 5. Homorítófűrész a szükséges méretű fájlokkal.
 6. Csipeszek alkatrészek ragasztásához.
 7. Ragasztó.
 8. Szalag vágott élek vágásához.
 9. Csavarok, önmetsző csavarok, megerősítések.
 10. Őrlőgép.
 11. Fiókvezetők.

A lista a termék és a kiválasztott anyagok összetettségétől függően rövidíthető vagy bővíthető.

Sötét TV szekrény

A forgácslap a legigénytelenebb lehetőség a munkához, nem igényel semmilyen speciális vágószerszámot vagy csiszológépet.

csináld magad TV éjjeliszekrény

Fa vásárlásakor ügyelnie kell a minőségére.

A TV a tévét jelenti

Az ólomüveg ajtók gyönyörűek, bár ezek a minták törékenyebbek, mint a tömör üveglapok.

Lépésről lépésre az éjjeliszekrény készítéséhez

 • A rajz előkészítése. Kész és igazolt rajzot készítünk, vagy saját magunk fejlesztjük ki, figyelembe véve a tévé méretét és súlyát.
 • Minden elemhez mintákat készítünk. Ez a szakasz lehetővé teszi az anyagfogyasztás pontos kiszámítását, és nem követ el végzetes hibát.
 • Anyagokat vágunk ki.
 • Csiszoljuk a vágott széleket. Ha fával dolgozik, akkor nemcsak a vágásokat, hanem a többi felületet is meg kell őrölnie.
 • A széleket ragasztóval ragasztjuk. Erre a lépésre faforgácslemez anyag használata esetén van szükség. A szalag ragasztásához vasra és puha ruhára lesz szükség.
 • Összeszereljük a kivágott részeket. Az összeszerelést mindig ugyanazon séma szerint hajtják végre. El kell kezdeni a pulton. Lábak vagy oldalhátak vannak hozzáerősítve. Ezután az alsó polcot felcsavarják. A teljes szerkezet összeállítása után a szegélykövet további részletekkel - középső polcokkal - töltjük meg. A háttámla és az ajtók az utolsó előtti sorrendben vannak rögzítve. Dobozok esetén gondoskodni kell a sínek előzetes rögzítéséről az oldalfalak belső oldalán.
 • Az összeszerelés utolsó lépése a lábak, a hengerek vagy az átfedő sarok rögzítése.
az éjjeliszekrény készítésének szakaszai

A TV éjjeli szekrény saját kezűleg történő összeszereléséhez alaposság és alaposan kidolgozott séma szükséges az alkatrészek felszereléséhez.

Csináld magad TV állvány

Semmilyen TV éjjeliszekrényt nem lehet saját kezűleg elkészíteni bármilyen rendelkezésre álló anyag felhasználásával.

szekrény a belső térben

Vannak sokoldalúbb kivitelek is, amelyeket kézzel készíthetünk meglévő maradványokból vagy más bútorok maradványaiból.

raklap TV alatt

Készíthet szegélykövet is részben üvegből vagy dekoratív műanyagból.

Hosszú TV állványt készítünk a saját kezünkkel

Ahhoz, hogy saját kezűleg készítsünk szekrényt, vegyünk egy tetszőleges színű laminált forgácslapot. Forgácslemez szélessége 16 mm vagy 18 mm.

Kép beszúrása - http://prntscr.com/fit8k0

Kötelező részletek:

 1. Két 1600x454 mm méretű lap a termék asztallapjára és aljára.
 2. Három fal 545x454 mm.
 3. Polc 767x454 mm.
 4. Hátsó fal MDF-ből 1600x545 mm.
 5. Két fiók 759x223 mm.
 6. 4 dekoratív fogantyú.
 7. 4 láb.
 8. 4 láb.

Ezenkívül szükség lesz csavarokra, önmetsző csavarokra és négy vezetőre a gyártott dobozok további rögzítéséhez. A fiókok között célszerű MDF polcot készíteni, amelynek mérete 767x454 mm.

A dobozok elkészítéséhez két darab MDF 750x445 mm-es darabra lesz szükség, amelyek felhasználásával létrehozzák a doboz alját. A dobozok oldalfalához négy darab 450x220 mm méretű forgácslapra lesz szükség. És két darab 755x220 mm méretű forgácslap, amelyből a doboz hátsó fala lesz kialakítva. A fiók összeszerelése az oldal- és a hátsó fal összekapcsolásával kezdődik. Ezután az MDF alját rögzítik. Az utolsó elem az elülső részre van csavarozva, amelyre a dekoratív fogantyúk előre vannak rögzítve.

Elég nehéz fiókos éjjeliszekrényt készíteni, ezért ezt a modellt csak azok a mesterek vehetik igénybe, akik már rendelkeznek bizonyos ismeretekkel a bútorok összeszerelésében.

Ugyanaz a modell bölcső használata nélkül is összeállítható. A második rekesz válaszfal nélkül hagyható annak érdekében, hogy a berendezés vagy a dekoráció terjedelmesebb elemeit oda lehessen helyezni. Vagy meg lehet csinálni azonos az első rekesz. A belső falat nem szabad eltávolítani, mert ez további szilárdságot biztosít a szerkezetnek, megakadályozva, hogy megereszkedjen a TV súlya alatt.

fából készült TV állvány

Ha saját kezűleg állítja össze a TV-állványt, nemcsak egyedi designt kaphat, hanem jelentősen megtakaríthatja a kész modell vásárlását is.

TV szekrény projektek

A különféle anyagok lehetővé teszik, hogy nagyon olcsó és egyszerű modelleket készítsen, és az elegancia érdekében lendítsen.

TV állvány fénykép

Használhat tiszta, sötét, tükörüveget.

A szegélykőt dekorációval testre szabjuk

Nem minden anyagot kell befejezni. A filmrétegű rétegelt lemez teljesen önellátó és további díszítés nélkül néz ki. A forgácslap dekoratív felületeket ragasztott, és a vágott élek beillesztése mellett nem lesz szükség festésre. A tömör fa ebben a tekintetben talán a legfinomabb. Alap nélkül meg kell alapozni és be kell festeni. Ez a bevonat kiemeli a fa mintázatát, és megvédi a fát az unalomtól, a portól és a nedvességtől. Kívánt esetben a fa festhető vagy lakkozható. A fa elemeket művészi faragásokkal is díszíthetik a külső falakon vagy a munkalapokon. Bármilyen anyag festhető, dekorációval fóliával letakarva, stencilekkel felvihető.

A TV-szekrények dekorációja gyakran a különböző anyagok kombinálásából és üveg alkatrészekkel történő díszítésből áll. A felhasznált üveg vastagsága nem lehet kevesebb, mint 8 mm. Használhat tiszta, sötét, tükörüveget. Az ólomüveg ajtók gyönyörűek, bár ezek a minták törékenyebbek, mint a tömör üveglapok.

DIY TV állvány fotó

A kezdő bútor-kézművesek és csak amatőrök számára a legjobb, ha kész éjjeliszekrény rajzokat használnak.

TV állvány, skandináv stílusban

Néhány kivitel bizonyos anyagokat igényel, amelyek ár vagy tartósság szempontjából nem megfelelőek a kézműves számára.

TV állvány

Gyakran a TV-készülék éjjeliszekrénye tárol lemezeket, magazinokat, újságokat és dekorációs tárgyakat.

Előző

Következő