A mosogató alatt saját kezűleg készítünk egy szekrényt egyszerűen és gyorsan

A stílusos, modern fürdőszobát nem lehet elképzelni mosdószekrény nélkül, amely elrejti a kommunikációt, kibővíti a funkcionalitást és nemesíti a belső teret. Sokan vásárolják ezt a terméket, de van lehetőség arra, hogy saját maguk is elkészítsék. Ekkor felmerül egy logikus kérdés: "Hogyan készítsünk magunknak szekrényt a mosogató alatt?"

saját kezével készítsen szekrényt a mosogató alatt hulladékanyagokból

A fürdőszoba nem mindig felel meg az előírásoknak, ezért nem olyan könnyű elhelyezni az összes szükséges elemet

Vásároljon vagy készítsen magának?

A fürdőszoba nem mindig felel meg az előírásoknak, ezért nem olyan könnyű elhelyezni az összes szükséges elemet. Nem könnyű választani a bútorokat az egyedi méretekre kész opciók közül. Hülyeség megpróbálni összezsúfolni azt, amit sikerült megszerezni. Minden nem szokványos helyzet rendkívüli megoldást igényel. Itt nem lehet megtenni a bútorok cím szerinti gyártását.

A szekrény felszerelése a mosogatóhoz

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy egyedi gyártású termékeket rendeljen szakemberektől.

Csináld magad mosdószekrény

A fürdőszobai szekrény elkészítése saját kezűleg egyszerű.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy egyedi gyártású termékeket rendeljen szakemberektől. Ezenkívül a műhelyekben gyakran vannak megrendelések, sokáig kell várni a kis éjjeliszekrényre. Ebben az esetben egy barkácsoló szekrény lesz a legjobb megoldás. Időt és pénzt takaríthat meg.

A mosdószekrény legegyszerűbben gipszkartonból készül.

Ebben az esetben egy barkácsoló szekrény lesz a legjobb megoldás.

Házi mosogatószekrény

A lényeg az eredmény elérésének vágya, a pontosság, a szerszámokkal, a kiválasztott anyagokkal való munka kezdeti képességeinek birtoklása.

Érdemes kézzel készített éjjeliszekrényt készíteni azok számára, akik rendelkeznek a bútorokkal való munkavégzéshez szükséges ismeretekkel. Mindig kellemes eredeti dolgot beszerezni, egyedi enteriőrt kialakítani. Sőt, a mosogató saját kezűleg történő díszítése nem különösebben nehéz.

Mosdó egység a fürdőszobához

Érdemes kézzel készített éjjeliszekrényt készíteni azok számára, akik rendelkeznek a bútorokkal való munkavégzéshez szükséges ismeretekkel.

Mosdótál

Ha a mosogató habarcs, lyukat kell készíteni a leendő szekrény felső falán.

Hogyan lehet meghatározni a szegélykő paramétereit

Számos lehetőség van a szekrény elkészítésére a fürdőszobában. Célszerű kiválasztani a paramétereket, támaszkodva az anyagi lehetőségekre, az objektum tervezett funkcióira, stílusra, a fürdőszoba méreteire, a tulajdonosok személyes preferenciáira. A fő választási kritérium: típus (a szekrény helye, a tál felszerelésének lehetősége), anyag, amelyből készült.

Barkácsoló mosdószekrény a fürdőszobában

Mindig kellemes eredeti dolgot beszerezni, egyedi enteriőrt kialakítani.

barkácsoló szekrény a konyhához

Barkácsoló szekrény készítéséhez szerszámokra lesz szükség.

A mosdó alatti hiúságok típusai

A helytől függően a kikötőbakokat fel lehet osztani:

 • felfüggesztett;
 • szabadtéri;
 • sarok.
Mosogatószekrény, padlón

Számos lehetőség van a szekrény elkészítésére a fürdőszobában.

Fontos a bútorok megtervezése

Végül a terméket öntapadó fóliával, zománccal, lakkal, furnérral lehet díszíteni.

A felfüggesztett modellek könnyűnek tűnnek, ne terheljék túl a belső teret méretekkel. Ez a kialakítás bármilyen helyzetben alkalmazható, még akkor is, ha a vízvezeték-dobozok elhelyezkedése nem teszi lehetővé a nagy padlóbútorok felszerelését. A felfüggesztett talapzatok feltételezik, hogy a falak megfelelnek a megnövekedett szilárdsági követelményeknek. A telepítés nehezebb, mint a padlószerkezetek. A választásnál figyelembe kell venni a termék súlyát, a jövőbeni tartalmat. A felfüggesztett verziók nem jelentenek nehéz tárgyak tárolását. Az ilyen talapzatok nem félnek a tócsáktól a padlón. Az üzemeltetési feltételektől függően (a túlsúly elkerülése érdekében) hosszú ideig szolgáljon.

barkácsoló szekrény a mosogató alatt

Célszerű kiválasztani a paramétereket a pénzügyi lehetőségek, az objektum tervezett funkciói, stílusa, a fürdőszoba méretei, a tulajdonosok személyes preferenciái alapján

A padlóvariációk nagyon népszerűek. Stabilak, lehetővé teszik meglehetősen súlyos tárgyak (mosópor, háztartási vegyszerek) tárolását. Az éjjeliszekrények lábakon, monolit lábazaton készülnek. A jobb stabilitás és biztonság érdekében a szegélykő további rögzítése a falhoz megengedett. Az alany multifunkcionalitása határozza meg az igényt.

fából készült keret a szekrényhez

A felfüggesztett modellek könnyűnek tűnnek, ne terheljék a belső teret méretekkel.

Mosogató szekrények gyártása

A mosogató rögzítésének módjától függően munkalapot kell készíteni: egy felső mosogatót vagy egy panelt lyukkal a mosogató számára.

Sarokmodellek jellemzik a szekrény helyét. Függesztetten, padlón hajtják végre. A sarokmodellek nem "esnek el" sok helyet a tér elfoglalása miatt, amely rosszul van bevonva bármely belső térbe. A kis helyiségekben előnyösebb a sarok talapzatok használata. A helyszín jellege lehetővé teszi az értékes négyzetméterek nyereséges felhasználását. A tágas, szögletes éjjeli polcok lehetővé teszik a fürdőszoba tárolási rendszerének lehetőségeinek jelentős bővítését.

DIY mosogató szekrény

A választásnál figyelembe kell venni a termék súlyát, a jövőbeni tartalmat.

A mosogató felszerelésének módjára összpontosítva a szekrények a következő típusokra vannak felosztva.

Mosdótípus rövid leírása
Összevont Az egyesített mosdókagyló módosításai a szekrény testéhez csatlakoznak. A legtöbb esetben lehetetlen ilyen modellt saját kezűleg elkészíteni. A munkalap, amely az éjjeliszekrény szerves része, eleinte mosdót tartalmaz.
Felső A felsőbb típusú mosogatóval ellátott szegélyköveket a legkönnyebb elkészíteni. A tálat a bútor doboz tetejére helyezzük az asztallap helyett, rögzítve, szükség esetén lezárva.
Horony Az öngyártás során a mosogató beépítéséhez bevágási módszerrel rendelkező szegélykövek készségeket igényelnek. A tálat a bútorrész felső falán a számára kivágott lyukba helyezzük. A nyílásnak pontosan meg kell egyeznie a mosogató paramétereivel, különben a kész szekrény egyszerűen elromolhat.
Felületre szerelhető rozsdamentes mosogató forgácslap szekrénnyel

Ha betartják az üzemi körülményeket, akkor sokáig szolgálnak.

Megfelelő anyagok a mosdóhoz

A barkácsoló szekrény élettartama nemcsak az elvégzett munka minőségétől, hanem a felhasznált anyagtól is függ.

A fürdőszobában megengedett:

 • természetes fa;
 • MDF;
 • üveg;
 • műanyag;
 • gipszkarton.
saját kezűleg készítsen szekrényt a mosogató alatt műanyagból

A padlóvariációk különösen népszerűek.

A fát nedvességálló bevonatok védik. Könnyű vele dolgozni. A kész termék tartós, stílusosnak tűnik, de az ára alternatívákat keres. Az egyik az MDF, amely kezdetben megakadályozza a túlzott nedvesség behatolását.

válassza ki a mosdó kialakítását

A késztermék szükséges szilárdságának létrehozásához gondoskodnia kell a szerkezet megerősítéséről.

A bútorgyártáshoz használt üveget ritkán használják, a vele való munka készségeket igényel. Különleges megerősített lehetőségeket alkalmaznak a szerkezeti szilárdság biztosítására. Az összes szabály szerint gyártott termék a büszkeség forrása lesz, örömet okoz a praktikumnak.

mosdó egység a fürdőszobában

A vízálló módosítások tökéletesek a fürdőszobában, de a törékenységhez újratervezésre lesz szükség.

A műanyag remek lehetőség a fürdőszobához. A szükséges tulajdonságok teljes készletével rendelkezik. A saját kezűleg végzett munka nem okoz sok gondot. A késztermék szükséges szilárdságának létrehozásához gondoskodnia kell a szerkezet megerősítéséről. Ugyanez vonatkozik a gipszkartonra is. A vízálló módosítások tökéletesek a fürdőszobában, de a törékenységhez újratervezésre lesz szükség.

Fürdőszobabútor

Stílusos, szokatlan terméket több anyag kombinálásával kapunk.

Stílusos, szokatlan terméket több anyag kombinálásával kapunk. Ugyanakkor reális a praktikum, a gazdaságosság és a megjelenés egyediségének optimális kombinációja.

Mosdószekrény

A műanyag remek lehetőség a fürdőszobához

Gyártási folyamat

A fő munka megkezdése előtt ki kell választania a szükséges eszközt, anyagokat, a jövőbeli tervezés alkatrészeit. Barkácsoló szekrény készítéséhez szüksége lesz:

 • fémfűrész;
 • fúró;
 • csavarhúzó;
 • Lombfűrész;
 • egy kalapács;
 • csavarhúzó;
 • fogó;
 • gép (bőr) csiszoláshoz;
 • ceruza;
 • rulett;
 • véső.
Függesztett mosdó egység

A fát nedvességálló bevonatok védik.

A munkához szüksége van:

 • a kiválasztott anyagból készült rajzok szerint készült alkatrészek;
 • csavarok, sarkok a rögzítéshez;
 • szerelvények (ajtópántok, kilincsek).
függesztett talapzat

A barkácsoló szekrény élettartama nemcsak az elvégzett munka minőségétől, hanem a felhasznált anyagtól is függ.

Munkafolyamat

 

 1. Ha a mosogató habarcs, akkor lyukat kell készíteni a leendő szekrény felső falán. Ehhez a mosogató átmérőjének megfelelő darabot készítenek, amelyet a felületre helyeznek, és annak kontúrjai mentén rést vágnak. Fúró segítségével lyukat kapunk, egy szúrófűrészt helyezünk bele - a kontúrvágás befejeződik.
 2. Az előre elkészített részekből össze kell szerelni egy keretet. Minden elemet nedvességvédő szerekkel előkezelünk: a szakaszokat csiszolópapírral tisztítjuk, alapozzuk.
 3. Az oldalfalak önmetsző csavarokkal vagy ragasztóval vannak a kész kerethez rögzítve. A vázhoz való csatlakozás pontjain sarkokra lesz szükség.
 4. A mosogató rögzítésének módjától függően munkalapot kell készíteni: egy felső mosogatót vagy egy panelt lyukkal a mosogató számára. A varratokat gondosan lezárják.
 5. Belső töltés (polcok, dobozok), kiegészítők (fogantyúk, zsanérok), ajtók, fenék, lábak (ha vannak) felszerelése.
 6. A lyukba habarcs kerül. Csatlakoztassa a kommunikációt. Minden varrat szilikonral van lezárva.
 7. A fürdőszobában lévő kész szekrény a helyére kerül, ha szükséges, rögzítve. Végül a terméket öntapadó fóliával, zománccal, lakkal, furnérral lehet díszíteni.
Barkácsdoboz az MDF-től

A helyszín jellege lehetővé teszi az értékes négyzetméterek nyereséges felhasználását.

A fürdőszobai szekrény elkészítése saját kezűleg nem nehéz. A lényeg az eredmény elérésének vágya, a pontosság, a szerszámokkal, a kiválasztott anyagokkal való munka kezdeti képességeinek birtoklása.

Sarokszekrény mosogatóhoz

A jobb stabilitás és biztonság érdekében a szegélykő további rögzítése a falhoz megengedett.

Előző

Következő