Do-it-yourself játékállvány lépésről lépésre

A gyermek számára, akárcsak minden felnőtt számára, a szobának személyes területe van, ahol kis mesternek érzi magát. Ennek megfelelően ennek az apró világnak meg kell felelnie a baba egyéni igényeinek. A felnőttek véleménye szerint könnyűnek, tisztának és tágasnak kell lennie. A gyerek számára a lényeg a szoba légköre, ahol mindenekelőtt a kedvenc dolgaival kényelmes. És mindegyiknek meg kell lennie egy helynek. A játékok tárolásának lehetősége a szokásos dobozok mellett egy állvány. Önmaga elkészítése azt jelenti, hogy meg tudja adni a gyermek összes preferenciáját.

barkácsoló polcok

Ennek megfelelően ennek az apró világnak meg kell felelnie a baba egyéni igényeinek.

A DIY játékpolc készítésének előnyei

A gyárban készült bútorok a tömeggyártás miatt mentesek az egyéniségtől. A gyártás folyamatban van. A játékok tárolására szolgáló, kézzel készített alkotásoknak számos előnye van:

 • a legigényesebb igények kielégítésének képessége;
 • kombináció a szoba általános belső tereivel;
 • a teljesítmény eredetisége;
 • a felhasznált anyagok minőségébe vetett bizalom;
 • kényelem és funkcionalitás.
Gyerek állványok

Önmaga elkészítése azt jelenti, hogy meg tudja adni a gyermek összes preferenciáját.

Játék állvány tervezés és kivitelezés

Nehéz elképzelni egy óvodát állvány nélkül. Születésétől fogva képes ellátni a személyi higiéniai cikkek tárolásának funkcióját. Amint a baba felnő, a rendeltetésének megfelelően kezdik használni. Játékok, könyvek, konstruktorok jelennek meg rajta.

készítsen játékállványt a saját kezével

A gyerek számára a lényeg a szoba légköre, ahol mindenekelőtt a kedvenc dolgaival kényelmes.

A játékszer tároló állvány kialakítását és kivitelét a személyes igények alapján kell kiválasztani, valamint figyelembe kell venni a következő követelményeket:

 • stabilitás - a szerkezetet jól kell támasztani;
 • biztonság - az éles sarkok és a kiálló részek hiánya minimálisra csökkenti a sérülés kockázatát.
polcok játékokhoz

A játékok tárolására szolgáló gyermekbútorok elkészítésének legegyszerűbb lehetősége a keretre feszített szövet vagy vastag karton.

A gyermek életkorától függően a játéktároló rendszer az alábbiak szerint osztályozható.

 1. Legfeljebb 1 év - általában ebben a korban a babának van egy minimális játékkészlete, amely elfér egy dobozban vagy több polcos részben.
 2. Az 1 és 6 év közötti időszak a legmobilisabb és legérdekesebb életkor, ezért megnő a gyermekszoba és a gyermekjáték-tároló rendszer funkcionalitása. Nagyon sok elem játszható le, és nagyobb helyre van szükség a rend fenntartásához. Ebben az esetben a kérdés integrált megközelítésére van szükség: több doboz létrehozása a játékok tárolására, összekapcsolva.
 3. A 6 és 10 év közötti átmeneti életkor a játékok számára. Néhány gyermek továbbra is aktívan játszik a játékokkal, míg mások egyre több időt szánnak a tanulásra és a könyvek olvasására. Ennek megfelelően a bútorok szerepe változik. Ez lehet külön doboz vagy doboz a játékok tárolásához, vagy polcok, amelyek több feladatot ötvöznek.
 4. 10 év után általában van néhány kedvenc játék, amely nem sok helyet foglal el. A funkcionalitás az iskolai felszerelések elhelyezésére irányul. A legkényelmesebb függesztett szekrényben tárolni, nyitott vagy zárt polcokkal.
Egyszerű polcrendezés barkácsoló játékokhoz

Az állvány típusától függően a gyártás során felhasznált anyagok és szerszámok eltérőek lehetnek.

A gyermekek nemétől függően a gyermekjáték állvány kialakítása is eltér. Fiúk számára előnyösebb visszafogottabb színeket választani a tervezésben, és minimalizálni a díszítést. A lányoknak készült bútoroknak romantikusabbaknak, élénk színeknek és különféle dekorációknak kell lenniük. A játékok tárolására szolgáló tárgynak azonban szervesen be kell illeszkednie a szoba teljes belső terébe.

játék tárolása

A készségek és képességek rendelkezésre állása alapján lehet tárgyat készíteni fából vagy rudakból, forgácslapból, műanyagból.

A saját kezű gyermekszoba állványa eleinte olyan lehet, hogy a gyermek felnövekedése közben vele együtt nőjön.

díszítve a rack megjelenését

Optimális a fülkék elhelyezése a szabad fal mentén, amelyek száma fokozatosan növekedhet.

A bútorok sokféle típusa között, bizonyos funkciókkal, különálló dobozokat, fiókokat, dobozcsoportokat, oszmánokat, függesztett polcokat különböztetnek meg a gyermekszobák számára. Optimális a fülkék elhelyezése a szabad fal mentén, amelyek száma fokozatosan növekedhet.

rack opciók

A kényelem érdekében szerelje fel a játékállványt kerekekkel és fedelekkel.

Szükséges anyagok

Az állvány típusától függően a gyártás során felhasznált anyagok és szerszámok eltérőek lehetnek. Minden csak a képzeleten múlik. A játékok tárolására szolgáló gyermekbútorok legegyszerűbb módja a keretre feszített szövet vagy vastag karton. Egy ilyen feladat még a baba anyja számára is megvalósítható lesz. Magának a szövetnek a megválasztásának az erősség és a kopásállóság képességén kell alapulnia, azaz legyen szűk fonalszövete. Ezek a típusok közé tartozik a poplin, a calico, a szatén, a farmer, valamint a műbőr és a szőrme. A készségek és képességek rendelkezésre állása alapján lehet tárgyat készíteni fából vagy rudakból, forgácslapból, műanyagból. A kényelem érdekében szerelje fel a játékállványt kerekekkel és fedelekkel.

Gyerek bútor állványház játékokhoz

A saját kezű gyermekszoba állványa eleinte olyan lehet, hogy a gyermek felnövekedése közben vele együtt nőjön.

Az alapanyagok mellett szükséged lesz:

 •  ragasztó - írószer, PVA fa és műanyag alkatrészek ragasztására;
 •  színes papír és karton - a termék díszítésére;
 •  vázhuzal - szövetekből készült termékek gyártásához;
 •  rétegelt lemez - a hátsó falakhoz.
a tervezés eredetisége

Miután eldöntötte a játékok tároló állványának típusát, kialakítását és felépítését, meg kell vázolnia.

Lépésről lépésre gyártás

Miután eldöntötte a játéktartó állvány típusát, kialakítását és felépítését, meg kell vázolnia. A nagy művészi képesség birtoklása ebben az esetben nem szükséges. Lehet, hogy ez csak egy vázlat, amelyen a méreteket és a teljes méreteket megjelölik. A szükséges anyagmennyiséget ezekből az adatokból számítják ki.

fából készült gyermekpolcok

Három függőleges polcból álló cikkhez 1,3 m szövetre van szükség, szélessége 1,5.

A szöveti variációk gyártása nem rendelkezik különleges minták és minták felépítéséről, általában a jelölést, figyelembe véve a jövőbeni méreteket, közvetlenül a szövetre alkalmazzák.

Nyitott polcok

A lányoknak készült bútoroknak romantikusabbaknak, élénk színeknek és különféle dekorációknak kell lenniük.

Három függőleges polcból álló cikkhez 1,3 m szövetre van szükség, szélessége 1,5. A megadott mennyiségből vágja ki és vágja ki, figyelembe véve az 1,5–2 cm-es varratmennyiséget, a következő méretű elemeket:

 •  polcok - 4 darab 30 * 60 cm méretű;
 •  oldalsó részek - 6 darab 30 * 30 cm méretű;
 •  karton betétek - 4 darab 28 * 28 cm méretű;
 •  fonat - 1 m.
Színes és eredeti tároló rendszerek az óvoda számára

A polcok részleteit félbehajtják és zsebbel varrják, mint egy párnahuzatot.

A polcok részleteit félbehajtják és zsebbel varrják, mint egy párnahuzatot. Ezután oldalsó részek kapcsolódnak egymáshoz. A zsebekbe kartont helyeznek az alapok szilárdsága érdekében. A kész szerkezethez felülről egy zsinórt varrnak, és a megfelelő helyre akasztáshoz kötik.

Barkács állvány gyermekjátékokhoz

A fiúk számára előnyösebb visszafogottabb színeket választani a tervezésben, és minimalizálni kell az ékszereket.

Ez a fajta állvány kényelmes abban az értelemben, hogy teljesen mozgékony, és a puha oldalfalak, amelyeken nincs keret, lehetővé teszik, hogy harmonikaszerűen lehajtsák. A polc tökéletesen illeszkedik a szekrénybe, ha célja a baba kiegészítők tárolása. A szerkezet oldalsó zsebekkel történő felszerelésével további tárhely jelenik meg. Ez a nézet jó alternatíva lesz a közönséges doboz számára.

állványt készíteni

A kész szerkezethez felülről egy zsinórt varrnak, és a megfelelő helyre akasztáshoz kötik.

Fa változatának elkészítése deszkából vagy laminált forgácslapból jelentősebb készségeket igényel, mint például a lakatos.

Gyerek bútor barkács játék állvány fotó

Ez a fajta állvány kényelmes, mert teljesen mozgatható, és a puha oldalfalak, amelyeken nincs keret, lehetővé teszik, hogy harmonikaszerűen lehajtsák.

A keret gyártása a falakkal kezdődik: oldallal, felül és alul. Körülbelül 16 mm vastagságú laminált forgácslapból vágják ki, méretük szerint. A sima rétegelt lemez a hátsó falhoz is tökéletes.

barkácsoló polcok

A gyermekek nemétől függően a gyermekjáték állvány kialakítása is eltér.

A következő lépés elválasztókkal ellátott polcok készítése. A kész alkatrészeken kivágják a hajtásokat, és hornyokat készítenek a megfelelő helyeken. Az illesztéseket speciális fa ragasztóval ragasztják és jól megszáradnak. A szerkezeti megbízhatóság érdekében az elemeket belülről fém sarokkal húzzák össze. A deszkákat jó sarokcsuklóval kell ellátni, amelyet további tüskékkel és fűzőlyukakkal lehet felszerelni. A mintavételt vésővel vagy vésővel végzik.

Rack játék-csónakhoz

Fa változatának elkészítése deszkából vagy laminált forgácslapból jelentősebb készségeket igényel, mint például a lakatos.

Most össze kell kötnie a polcokat és a függőleges falakat körmökkel, és ragasztani kell őket. A közbenső polcokat fa csapok kötik össze. Ehhez átmenő lyukat kell készítenie a vázlemezben, és lyukakat kell fúrnia a polcokba a csap méretének kétharmadával. Ragasztón ülnek. A furnér hátsó falát leszögezik.

függesztett állvány

A játéktároló állvány kialakítását és felépítését a személyes igények alapján kell megválasztani.

A szerkezet dobozokkal való felszereléséhez fontos pontosan meghatározni méretüket. A telepítés speciális bútor görgőkön történik.

DIY gyermek állványzár

A pszichológusok szerint kora gyermekkortól kezdve a gyereket rendre kell tanítani.

Végül a kész szerkezetet csiszolópapírral dolgozzák fel, a meglévő lyukak gittek, a felesleges ragasztót eltávolítják.

Vonat játékállvány

Az esti játékgyűjtemény pedig egyfajta rituálévá alakítható.

A fából készült modell meglehetősen nehéz, ezért a leesés és a sérülések elkerülése érdekében fém sarokkal kell a falhoz rögzíteni. Így a fenntarthatóság biztosított lesz.

Játéktárolási ötletek

Amint a baba felnő, a rendeltetésének megfelelően kezdik használni.

Díszítés

Attól függően, hogy kinek szánják a játékok tárolására szolgáló gyermekpolcot - egy fiúnak vagy egy lánynak, valamint a szoba belsejét, annak dekorációját is elvégzik. De minden szigorú szabály ellenére örömet és kényelmet kell nyújtania a babának. Bármilyen lehetőség eljátszható olyan díszítő elemekkel, mint a pillangók, virágok, íjak, autók vagy mesefigurák. Készülhetnek szövetből vagy speciális papírból, és a késztermékre ragaszthatók. Ez lehet egy boltban vásárolt kész dekorcikk is.

 • A kész fatermék a befejező munka után a kívánt színre festhető, a kívánt árnyalatban lakkozható.
 • A fiók előlapja színes forgácslap segítségével azonnal elkészíthető.
 • A melamin szegélyek felszerelése kiválóan alkalmas dekorációként. Ehhez a végrészekre kell felhordani, és forró vasalóval kell vasalni. Miután elég jól megkötött, a maradványokat késsel eltávolítják. A dekoráció másik típusa a bagett telepítése. Ettől az állvány rendesebb és érdekesebb lesz.
 • Érdekes lehetőség lenne felajánlani magának a gyereknek, hogy díszítse a gyermekállványt.
Játékszekrények az óvodában

Nehéz elképzelni egy óvodát polc nélkül.

A pszichológusok szerint kora gyermekkortól kezdve a gyereket rendre kell tanítani. Ez pedig a csecsemő személyes tárgyai és játékszerei, amelyeket a helyükön helyeznek el és rendeznek, egyetlen tárolórendszert alkotva. Külön hely jelenléte akkor is hasznos lesz, ha a kis családtagnak nincs saját gyermekszobája. Az esti játékgyűjtemény pedig egyfajta rituálévá alakítható.

Játék állvány létra

A gyárban gyártott bútorok a tömeggyártás miatt mentesek az egyéniségtől.

játékállványok fehér színben

Külön hely jelenléte akkor is hasznos lesz, ha a kis családtagnak nincs saját gyermekszobája.

Előző

Következő