Hogyan készítsünk polcokat a virágok számára a saját kezével lépésről lépésre

A szobanövények gyönyörű kiegészítői a szoba dekorációjának. Abszolút bármilyen belső térre alkalmasak, kellemesek a szemnek és tisztítják a szoba levegőjét. A kertészek imádják feltölteni cserepes készleteiket. És amikor elfogy az ablakpárkányon és az asztalon a hely, nincs hely a dolgoknak. Új élőhelyet kell keresnünk kedvenceink számára. A padló- és fali polcok széles választéka segít a háziasszonynak a növények kompakt elhelyezésében a megfelelő helyre. És a virágpolc szokatlan kialakítása a saját kezével eredetiséget és fényerőt ad a szobának.

virágpolcok padló

A szobanövények gyönyörű kiegészítői a szoba dekorációjának.

Polc elrendezés

A rendszerek egy- vagy kettős kivitelben kaphatók. Minden közvetlenül a virágcserepek számától függ. Hely szerint megkülönböztetik őket:

Ablakpárkányokhoz;

 • szabadtéri;
 • fal (egyenes és sarok);
 • erkélyekre.
Virágtartó

A barkácsoló virágpolc szokatlan kialakítása eredetiséget és fényességet kölcsönöz a szobának.

A barkács virágtartót kényelmes helyen helyezzük el. A szobán kívül az erkélyre is teheti. És a konfiguráció is könnyen felakasztható az udvarra vagy az ablakokra.

virágpolc tervezés

A rendszerek egy- vagy kettős kivitelben kaphatók.

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

A legkönnyebb és legeredetibb konfiguráció a hám. Ebben a verzióban bármilyen dizájnnal és formával előállhat. Építhető fa vagy ág formájában. Egy ilyen remekmű bármilyen kényelmes helyre felakasztható, nem sok helyet foglal el, és harmonikusan néz ki bármely belső térben. A szokatlan tervezési megoldások nagyon népszerűek:

 • konfigurációk külön kontinens vagy a bolygó egy darabja formájában;
 • lépek, gyűrűk, oválisok (együtt és külön-külön);
 • „Létra”, „halszálka” vagy „gally”;
 • szalagszerű.
Normál üvegpolcok

A barkács virágtartót kényelmes helyen helyezzük el.

Az internetes fal- és padlópolcokra számos lehetőség kínálkozik. De mielőtt elkezdené választani a tetsző opciót, meg kell értenie, hogy az megfelel-e Önnek. Hogyan lehet megérteni, melyik virágpolcra van szükség?

Virág függő polc

A konfiguráció könnyen felakasztható az udvarra vagy az ablakokra.

Annak meghatározásához, hogy pontosan mire van szüksége, ismernie kell néhány árnyalatot:

 • a felszínre helyezendő virágcserepek száma;
 • növényfajok;
 • a szoba belseje, ahol a virágok polcai találhatók;
 • a háziasszony vágya és íze.
Állványok, polcok virághoz

A szokatlan tervezési megoldások nagyon népszerűek.

Ezeket a fő tényezőket kell először figyelembe venni a szerkezet megtervezésekor.

Érdemes megjegyezni, hogy a virágpolcok: egy-, két- és többülésesek. A helyek száma a szobanövények számától függ.

Fa virág állvány

Ezenkívül ahhoz, hogy a mesterség szép legyen, nem szükséges festeni vagy valamit hozzáerősíteni.

Az egyes lehetőségek csak virágcserepet tartalmazhatnak. Az ilyen szerkezeteket otthon és az utcán telepítik. A hegymászó szobanövények jól mutatnak rajtuk. Ez a fajta polc lehet fal és padló.

virágpolcok az ablakpárkányon

Az egyes lehetőségek csak virágcserepet tartalmazhatnak.

A második lehetőséget általában a falakra akasztják. A többüléses opciók maximum 5-7 virágcserepet tartalmazhatnak. Nagy előnyük a tömörség és a nagy kapacitás.

Ha az egyetlen szabad hely a bútoroknak egy sarok. Nem fog nekünk fájni! Vannak speciális sarokszerkezetek, amelyek segítenek bennünket. Tökéletesen illeszkednek a sarokba, és 5-7 virágcserepet fognak. A bútorokat a falakon és a padlón helyezik el.

Virág áll

Semmi sem díszíti a saját otthonát, mint a kézzel készített dolgok.

Az új polc kialakítása bármelyiket választhatja. A szakaszok lehetnek téglalap alakúak vagy cikk-cakk alakúak. A fali egységek faként vagy ágként is kialakíthatók. Ha a szakaszok az utcán vagy az erkélyen helyezkednek el, akkor világos árnyékban festhetők.

Virág áll a falon

Ha az egyetlen szabad hely a bútoroknak egy sarok.

Az üvegbútorok stílust és eleganciát kölcsönöznek a szobának. Jól illeszkedik bármilyen belső térbe. Ez a lehetőség jól alkalmazható kis helyiségek számára, mivel az üvegből készült dolgok nem foglalnak helyet, de átlátszóságuk miatt éppen ellenkezőleg, kibővítik a helyiséget.

Milyen anyagot jobb választani

A polcok gyártásához többféle nyersanyag létezik:

 • fém;
 • műanyag;
 • faipari;
 • üveg;
 • kompozit anyag.
Kombinált fa és fém virágpolcok

Új polc kialakítás, bármelyiket választhatja.

A fémszerkezetek nagyon erősek és nagy súlyt viselnek. Ez a konfiguráció drágának és szilárdnak tűnik. De különös gondosságra és különleges feldolgozásra szorul, különben korrózió jelenhet meg, és a virágpolcok romlani fognak.

Szinte lehetetlen saját maga műanyag szekrényt építeni. Üzletekben vagy az interneten rendelik meg. Igénytelenek és nagyon könnyen használhatók. A szakaszok bármilyen árnyalatban választhatók. Mivel a műanyag nagyon rugalmas, a belőle készült kézművesség különböző formájú és méretű lehet. Könnyű mosni és mozgatni, mivel könnyűek.

Függőleges virágpolc

Ha a szakaszok az utcán vagy az erkélyen helyezkednek el, akkor világos árnyékban festhetők.

A fa mesterségek nagyon népszerűek. De a bútorok működése nem kényelmes. A növények öntözésénél a víz gyakran az állvány, a deszka felületére kerül, elrothadhat és megduzzadhat. Ha úgy dönt, hogy fából készült polcot épít, akkor azt gondosan meg kell dolgozni, és a felületet jól le kell fedni egy speciális lakkal.

Az üvegszerkezetek egyszerű, kifinomult megjelenésűek, de az építéshez tapasztalattal kell rendelkezni az üveggel kapcsolatban. Különös gondot igényelnek. És nem lehet nagy súlya az ilyen állványoknak. Jól működnek, ha egy vagy két edényt kell elhelyezni.

Virágpolcok

A fémszerkezetek nagyon erősek és nagy súlyt viselnek.

Az egyesített szakaszok több alkatrészt tartalmaznak. Általában fa fémből vagy üveg fémből. A kézművességnek szokatlan megjelenése van. Az anyag kombinációja miatt nagy súlyt képesek ellenállni, és nem túl szeszélyesek a takarításban.

A remekmű saját készítésének előnyei

A fő előny, hogy egy ilyen munka lényegesen olcsóbb, mint egy virágtartó boltban történő megvásárlása. A bútorok készítéséhez szüksége van egy kis türelemre, alapanyagokra, amelyekből a kézműves és az eszközök készülnek.

Az áruházi standok választéka nagyon kicsi. Nem minden megvásárolt termék jó minőségű. Leggyakrabban az üzletekben és az interneten azonos típusú szekrények találhatók minden otthonban. Egyes szakaszok nem felelnek meg a belső térnek vagy a szoba méretének.

Állvány, dekoratív polc

Különleges gondozásra és különleges kezelésre szorul, különben korrózió jelenhet meg, és a virágpolcok romlani fognak.

Önmaga csinálva lehetősége van önállóan kiválasztani a szerkezet méretét, árnyalatát, kialakítását és helyét. Új univerzális bútorok csak az otthonában lesznek.

Növényi padlóbútorok létrehozásakor figyelembe lehet venni elhelyezésének árnyalatait. Építsen úgy, hogy a virágtartó ne akadályozza a lábai alatt, és ne kelljen megkerülnie. Létrehozhat csúszó vagy mozgatható szerkezetet, amelyet bármikor áthelyezhet a kívánt helyre.

Növények és virágok a házban

A fa mesterségek nagyon népszerűek.

Az állvány elkészítéséhez nem kell boltból vásárolnia. Állványt építhet egy régi garázsszekrényből vagy felesleges létráról.

Szükséges anyagok

A klasszikus polc elkészítéséhez szüksége lesz:

 • deszka fából, forgácslapból, mdf, műanyagból vagy fémből;
 • furnér;
 • csavarok;
 • csonkok;
 • kiegészítő eszközök;
 • dekorációs festék;
 • lakk (deszkákkal történő munka esetén).
Falra szerelhető polcok fából készült virágok számára

A kombinált szakaszok több komponenst tartalmaznak.

És további eszközök is felhasználhatók a szerkezet díszítésére. Ha a bútorok padlón állnak, akkor szükség lehet lábakra vagy kerekekre a szekrény padlóhoz rögzítéséhez.

Szükséges eszközök

A konfiguráció összegyűjtéséhez a következő eszközökre van szükség:

 • csavarhúzó;
 • épületszint;
 • elektromos fúró;
 • fűrész;
 • jelölő ceruza;
 • egy kalapács;
 • csavarhúzó;
 • rulett;
 • vonalzó.
fali polc barkácsvirágokhoz

Az anyag kombinációja miatt nagy súlyt képesek ellenállni, és nem túl szeszélyesek a takarításban.

A kötőelemek megválasztása a jövőbeni konfiguráció alapanyagától függ. Minél nehezebb az alapanyag, annál erősebb a kötőelem. Ha falra szerelhető polcot tervez telepíteni a fémvirágokhoz, akkor a rögzítéshez hegesztőgépet kell használnia. Ellenkező esetben fennáll annak a lehetősége, hogy az állvány hamarosan leesik.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

Mielőtt elkezdené egy fából készült kézműves tervezését, meg kell győződnie arról, hogy a rajzok helyesek és a részletek egymáshoz illeszkednek. Ez nagyon fontos, ha ajtókat vagy hátsó falat tartalmazó szekrényt tervez.

Az anyagok kiválasztása és ellenőrzése után elkezdheti a fő munkát.

polc virágok sötét színű

A bútorok készítéséhez szüksége van egy kis türelemre, alapanyagokra, amelyekből a kézműves és az eszközök készülnek.

Lépésről lépésre

 1. Anyag-előkészítés.

A deszkák hosszát a rack elhelyezkedése alapján kell kiválasztani. Szélességében a vízi járműnek meglehetősen nagynak kell lennie. Egy közepes vagy nagy edényt szabadon rá kell tenni. Ahhoz, hogy a polcok között azonos távolság legyen, extra rudakat helyezhet a közepére.

 1. Furatok fúrása.

A kézműves készítéshez közönséges fúróra van szükség, nagy fúróval. Minden polcon két lyukat kell készítenie. Párhuzamosaknak kell lenniük egymással. Általánosságban kiderül, hogy minden darabhoz két lyuk van. Vastag kötélnek szabadon be kell lépnie a lyukba. Ha a lyukak kisebbek, akkor van esély arra, hogy a polc törékeny legyen.

DIY virágpolc

Önmaga csinálva lehetősége van önállóan kiválasztani a szerkezet méretét, árnyalatát, kialakítását és helyét.

 1. A kötél befűzése

Szinte minden készen áll az állvány megépítésére. Csak egy vastag kötelet kell áthaladni a lyukakon, és felakasztani a polcot a virágok számára. Miután a kötelet behelyezték az összes lyukba, erős csomót kötünk a termék aljáról. Hurkot készítünk a kötél tetejéről, hogy felakaszthasson egy polcot.

A szerkezet telepítése.

Az összes fő munka elvégzése után elkezdheti a késztermék telepítését. Mivel a házak szinte minden fala téglából vagy betonból készül, a munkához elektromos fúróra van szükségünk.

Virágpolcok-gyártmány

Az állvány elkészítéséhez nem kell boltból vásárolnia.

Jelöléseket készítünk a falon, ahol az lesz. Fúrunk lyukakat a rögzítőelemhez és felszereljük. Szilárdan rögzítjük a terméket a kötőelemeken. Most növényi cserepeket tehet rá.

DIY sarok fa polcok

A helytakarékosság érdekében a sarokban állványt készíthet az ibolya és a liliom számára. Az anyag előkészítésének szakaszai szinte megegyeznek a hagyományos fali szekrény tervezésénél. De van egy figyelmeztetés. A felső és az alsó rész végeit ferdén kell levágni.

Kovácsoltvas fali polc

Ha a bútorok padlón állnak, akkor szükség lehet lábakra vagy kerekekre a szekrény padlóhoz rögzítéséhez.

Lépésről lépésre

A felső rész minden elemét ragasztóval kell bevonni és összekapcsolni (90 fokos szöget kell elérni). Ugyanezt tesszük a szerkezet alsó részeivel is. A ragasztó megszáradása után a fát talajkeverékkel dolgozzuk fel. Két lyukat készítünk a rögzítők számára. Lyukakat készítünk a falba, és felszereljük a rögzítőket. A kész terméket a megfelelő helyre rögzítjük.

Virágpolc a falon

Érdemes megjegyezni, hogy a virágpolcok: egy-, két- és többülésesek.

Első pillantásra a közönséges polcok készítése nem olyan nehéz. De ezek egyszerű állványok. Vannak összetettebb konfigurációk, ahol a polcokat egy bizonyos minta szerint kell rögzíteni. Nagyon óvatosnak kell lennie az anyag kiválasztásakor. Figyelembe kell venni az állvány elhelyezésének éghajlatát, az elemek súlyát és a környezet nedvességtartalmát. Ahhoz, hogy megértsük, melyik polc a legmegfelelőbb, először el kell döntenie az építési készségről. A munka minősége attól függ, mennyire boldogulsz az eszközökkel és tudsz bizonyos dolgokat csinálni.

Az utolsó szakasz a díszítés

Rack létrehozásakor előállhat saját terméktervével. A megfelelő anyagok kiválasztása és egy kis idő eltöltése egyedi remekművet kap!

DIY virágpolcok

A kötőelemek megválasztása a jövőbeni konfiguráció alapanyagától függ.

Például egy műanyag termék sokféle színben kapható. Az eredeti kialakításhoz dekoratív kapaszkodókat lehet rá rögzíteni.

Virágpolcok padló fotó

Annak megállapításához, hogy pontosan mire van szüksége, ismernie kell néhány árnyalatot.

A fa polcot csillámos lakk borítja. Fényt és fényt ad a terméknek.

Az üvegpolcokat gyakran mintás fém elemek díszítik.

Ezenkívül ahhoz, hogy a mesterség szép legyen, nem szükséges festeni vagy valamit hozzáerősíteni. Elég csak cserepeket és gyönyörű köveket, játékokat, kagylókat elhelyezni rajta. A bútorok különféle hamisítványokkal és játékokkal is díszíthetők. Ne félj kísérletezni! Hozzon létre új remekműveket és fejlessze képességeit! A beltéri virágállvány csak a kezdet. Semmi sem díszíti a saját otthonát, mint a kézzel készített dolgok.

Függő virágpolcok

Az internetes fal- és padlópolcokra számos lehetőség kínálkozik.

Előző

Következő