Hogyan készítsen polcokat és polcokat a kamrához a saját kezével

A jelenlegi fejlesztők az elmúlt generáció kollégáival ellentétben nem igyekeznek a lakóteret tároló helyiségekkel felszerelni. Ez növeli a lakóterületet, de nem teszi lehetővé a tér optimalizálását és az időnként szükséges tárolóhely birtoklását.

házi kamra

A tároló helyiség jelenléte a lakásban ajándék lesz a háziasszony számára, és néha luxus, amely mások számára nem elérhető.

Sajnos a kamra nincs mindig felszerelve polcokkal és állványokkal a dolgok elhelyezéséhez és tárolásához, ezért a polcokat magának kell felszerelnie a kamrába.

Barkács kamra

A polcok polcainak elkészítése saját kezűleg könnyű feladat.

Tervezési, kivitelezési és szerelési módszerek

Mielőtt folytatnánk a polcok létrehozását, el kell dönteni, hogy fognak kinézni a kamrában lévő polcok és maga a szerkezet, valamint hogy milyen rögzítőelemekkel kell a polcokat a falhoz csatlakoztatni.

rögzítő polcok a szekrényben

Csak két lehetőség van arra, hogyan készíthet állványt: nevezetesen szabadon álló polcot készíthet, vagy egyszerűen rögzítse a deszkákat közvetlenül a falhoz.

Először papírra kell rajzolnia az ötletét. Ez lehetővé teszi a kívánt állvány vizualizálását, a mérések elvégzését és a legsikeresebb elhelyezését, figyelembe véve a kívánságokat és a tervezett tárolási elemeket.

polcok kamrában projekt

Ahhoz, hogy a kamra polcokkal legyen felszerelve, elegendő helynek kell lennie benne.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a polcokat alulról felfelé szélességben kell elhelyezni, vagyis az alsó polc lesz a legszélesebb, a felső, illetve a legszűkebb. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a legnagyobb terjedelmű tárgyakat az alsó polcokon tárolják, amelyeket kényelmetlen és nem praktikus felemelni. 

kamra kialakítása a lakásban

Gondosan mérlegelni kell a polcok közötti távolságot, és össze kell kapcsolni azokat a tárgyakat, amelyeket el kíván tárolni.

A tulajdonosok kívánságától függően az állványok bármilyen alakúak lehetnek, amelyek lehetővé teszik a szerkezet rögzítéséhez választott hely megvalósítását.

polcok a spájzban

Figyelembe kell vennie a szabad hely mennyiségét - ha az állványok túl sok helyet foglalnak el, akkor kényelmetlen lesz a kamrában járni.

Az U alakú és az L alakú alakokat gyakrabban választják, ez a polctípus a legpraktikusabb. A telepítéshez jobb, ha előnyben részesítjük a fém konzolokat és rögzítőelemeket, ezek a legtartósabbak, ellenállnak a polcokon lévő bármely súlynak.

sarokpolcok a kamrában

Válasszon bármelyik lehetőséget, amely megfelel Önnek.

Szükséges anyagok

A kamrában lévő polcok elkészítésének eldöntésekor el kell döntenie az anyagot, amelyből a szerkezet készül. Számos lehetőség van.

 1. A költségvetési lehetőség lehetővé teszi, hogy polcokat készítsen a bútor részét képező anyagból. Ha van egy régi csúszófal vagy felesleges komód, akkor szétszerelhetők, és meglehetősen tartós, ráadásul egy ingyenes vásznat kapnak deszkák készítéséhez.

  polcok a kamrában saját kezűleg

  Ez elég lesz ahhoz, hogy a kamrában legyenek jó és megbízható polcok, amelyeken bármit elraktározhat.

 2. A második lehetőség a kamrában lévő polcok anyagának megvásárlását jelenti. A választásnak meg kell felelnie a tárolásra szánt termékek listájának, méreteinek és súlyának.

  a spájz polcai tartósak

  Célszerű egy állványt közvetlenül a kamrában készíteni, mivel ha nagy, akkor később nehéz lesz behoznia.

  Ha az állványokat várhatóan megőrzik, akkor a legjobb választás egy körülbelül 30 mm széles szilárd tábla. 

  polcok a kamrában

  Bármely tábla megteszi - a lényeg az, hogy megfelelő hosszúságúak legyenek és ellenálljanak a várható terhelésnek.

A fából készült anyagok mellett választhat másokat is, a lényeg az önszerelés ereje és lehetősége. A polcokon kívül olyan kötőelemeket kell készítenie, amelyekre a polcokat felszerelik, a munkához szükséges fogyóeszközöket.

polctartók

A fából készült tárolók készítéséhez nem kell sok anyag és komoly eszköz.

Eszközök a munkához

Ahhoz, hogy megértse, mely eszköz szükséges a munkához, tisztáznia kell, hogy pontosan mit kell tennie. Ha a polcok anyaga nincs előkészítve, és a kívánt méretre kell vágni és élezni, akkor elengedhetetlen, hogy legyen egy szúrófűrész vagy fémfűrész a fához és egy síkhoz. Segítenek a megfelelő méretű polcok elkészítésében. A vágások széleinek feldolgozásához és a polcok teljes megjelenésének biztosításához csiszolópapírra is szükség lesz.

eszközök

A munkához szükséges eszközök.

Ütésre van szükség, hogy lyukakat hozzon létre a falon a dübelszegek számára a konzolok rögzítéséhez, csavarhúzóval az alkatrészek egymáshoz való csatlakoztatásához, ha szükséges.

kalapácsfúró és csavarhúzó

Ez elég ahhoz, hogy a kamrában legyenek jó és megbízható polcok, amelyeken bármit tárolhat.

Mindenképpen szüksége lesz:

 • Rulett jelölések létrehozására és távolságok mérésére;
 • Építés szintje úgy, hogy a polcokkal ellátott állvány egyenletes legyen;
 • Ceruza vagy színes kréta a fal jelölésére.

  mérőszalag szintű ceruza

  Miután elkészítette az összes anyagot, folytathatja, illetve a telepítés folyamatát.

Hely kiválasztása egy polc számára

Ha arra gondolunk, hogyan lehet polcokat készíteni egy kamrában, fontos dönteni egy helyről. A polcok felszerelésének helyét sok tényező figyelembevételével kell megválasztani.

rögzítő polcok a falon

A falnak, amelyre a rögzítést tervezik, terhelőnek kell lennie.

Ez a kulcs a szerkezet szilárdságához és tartósságához. Lehet, hogy egy vékony belső válaszfal nem bírja a terhelést, és a nehéz tárgyakkal töltött polcok összeomlanak.

kamra polcokkal

A táblák mellett forgácslapokat, rétegelt lemezeket és más alkalmas anyagokat is használhat.

Ha a rögzítést nem közvetlenül a falhoz hajtják végre, akkor a hely kívánt alakjának megfelelően álmodhat.

kamra lehetőségek

Vegye figyelembe a tárolni kívánt termékek méretét.

Fontos előkészíteni magát a tárolóhelyiséget, előre beállítani és rendbe tenni a falakat, hogy a polcok egyenletesen álljanak, és ne legyen szükség a fal megkönnyebbüléséhez.

hogyan lehet polcokat készíteni egy kamrában

A világításról még az állvány felszerelése előtt érdemes gondoskodni.

Gyártási és telepítési folyamat

Tehát kiválasztották az állvány helyét, előkészítették az összes eszközt és anyagot, elkészítették a polcok papír alapú elrendezését, és az összes méretet ellenőrizte és kiszámította? Elkezdheti a polcok készítésének és a szerkezet telepítésének fő folyamatát.

 1. Az első dolog, hogy mérőszalagot és épületszintet használjon a falon lévő jelölések felvitelére, amelyek a rögzítés alapjául szolgálnak.

  polcok jelölései

  Mérőszalaggal jelölje meg a polcok magasságát a szoba közepén, és rajzoljon vízszintes vonalakat lézeres magassággal.

  Lyukasztóval lyukakat kell készítenie a falon azokon a helyeken, ahol a konzolokat rögzítik.

  rögzítő alapok

  Dübelszegek segítségével vezetőprofilok vannak rögzítve a falakhoz.

  Rögzítse a konzolok alapjait és telepítse őket.

  fali tartó

  Számuk a polcok kívánt számától függ, és a köztük lévő távolság meghatározza a polcok magasságát.

 2. A következő szakasz a polcok gyártása. Szükséges, hogy a polcokat fából vágják ki a szükséges méretekre egy kirakóval vagy fűrésszel.

  rétegelt lemez polcokhoz

  Jobb, ha ismét pontosítja a méreteket, és a nagyobb pontosság érdekében kivágja a sablont kartonból.

  Miután ellenőrizte őket a telepített zárójelekkel, elkezdheti a vágást. A szükséges méretű polcok kivágása után érdemes a vágásokat csiszolópapírral kezelni az érdesség eltávolítása érdekében.

  folyamatvágások

  Ez tisztességes megjelenést kölcsönöz a polcoknak.

 3. A konzolok rögzítése és a szükséges méretű polcok kivágása után az utóbbit a tervezett hely helyére kell felszerelni, és rögzítőelemekkel és csavarhúzóval rögzíteni.
rögzítő polcok

Jobb, ha alul magasabb magasságú polcok vannak.

Készen áll egy polcos állvány a szekrényben! Biztonságosan használhatja a dolgok tárolására és a környező tér optimalizálására.

kész polcok a kamrában

Mint látható, ebben nincs semmi különös nehézség, és a polcok és polcok felszerelése után a legracionálisabb és legkényelmesebb módon tárolhatja a kamrában lévő tárgyakat.

Előző

Következő