Hogyan készítsünk polcokat saját kezűleg tervezéssel és terméktervezéssel

Bármely szoba díszítésének biztonságos fogadása a polcok. Multifunkcionális dekorációs elem, amely lehetővé teszi, hogy rengeteg dolgot helyezzen el úgy, hogy szépek legyenek. Kevés helyet foglalnak el a szobában a falakra helyezéssel, és kifinomultabb megjelenést kölcsönöznek neki. Az emberi fantázia és a kezek képesek létrehozni a legkülönlegesebb és legszebb polc kialakítást, amely harmonikusan illeszkedik a belső térbe. A bútorüzletek a legkülönfélébb tervezési megoldások széles skáláját kínálják, de miért kell túlfizetni, ha maga is készíthet polcokat.

DIY polc

Bármely szoba díszítésének biztonságos fogadása a polcok.

Polcok helyei és alkalmazásai

Az elhelyezés típusa szerint többféle polc létezik.

1) Padlón álló - padlóra szerelve. Magas szerkezetek vannak a falhoz rögzítve. Nem stabilak, jobb, ha biztonságosan játszanak. Ez a típus elsősorban polcokat tartalmaz cipőhöz, virághoz, könyvekhez, TV-hez vagy apróságokhoz és díszítő elemekhez. A magas (1 méter feletti) polcokat polcoknak nevezzük.

DIY padló polc fotó

Multifunkcionális dekorációs elem, amely lehetővé teszi, hogy rengeteg dolgot helyezzen el úgy, hogy szépek legyenek.

2) Falra szerelhető - a falhoz rögzítve, a speciális rögzítőelemeknek köszönhetően. Könyvek, dekorációs tárgyak, képkeretek, családi fotóalbumok tárolására készült. A konyhában a fűszerekkel vagy egyéb konyhai eszközökkel ellátott edényeket gyakran a polcokon helyezik el. A fürdőszobában fogkefék és fogkrémek, fésűk, hajszárítók, törölközők stb. A folyosón a fali polc kiváló tárolóhely lesz kalapok, kesztyűk, napernyők, kézitáskák számára.

Ma a legnépszerűbb nyitott falú polcok

Használata hálószobában vagy nappaliban is megfelelő.

3) Felfüggesztve - a mennyezeti gerendákra, a mennyezet alatt futó csövekre vagy közvetlenül a mennyezetre vannak rögzítve. A felfüggesztett modelleket gyakrabban használják a fürdőszobában és a konyhában, ahol a csövek a mennyezet alatt helyezkednek el, és nincsenek elrejtve dekoratív dobozokban. Használata hálószobában vagy nappaliban is megfelelő.

DIY eredeti függesztett polcok

Könyvek, dekorációs tárgyak, képkeretek, családi fotóalbumok tárolására készült.

Tervezés és kivitelezés. Terméktípusok

A polc kialakításának teljes mértékben összhangban kell lennie a szoba belsejével, különben extra elemnek fog kinézni. Az ellentmondások elkerülése érdekében ki kell választania azt a típust, amely harmonikusan kiegészíti a belső teret.

Polctípusok

Leírás

Klasszikus minta

A visszafogott minimalizmus és a szokásos forma a fő jellemzője ennek a típusnak. Nagyszerű "illeszkedés" a klasszikus belső térbe, irodákba, irodákba, könyvtárakba. A klasszikus polc elkészítése a saját kezével könnyű. Bízzon munkával.

Sarok elhelyezése

A sarokszerkezetek klasszikus stílusban készülnek. Kényelmesek azokban a helyiségekben, amelyek kis területtel rendelkeznek (fürdők, konyhák), de megfelelőek nagy helyiségekben is. A sarokpolcok két típusra oszthatók: beltéri és kültéri. Ez utóbbiak kiálló szögben vannak felszerelve, ami egyedivé teszi őket. Létrehozásuk valamivel nehezebb, mint a klasszikusok, de nem is.

Modus

Az ilyen típusú polcok különböző hosszúságú és szélességű anyagokból készülnek. A Modus polcok térfogatuk miatt 3D-s hatást keltenek. Az absztrakció a módok fő jellemzője. Díszíteni fognak minden modern stílusú szobát. Egy jól átgondolt projekt könnyen összeállítható, így ilyen polcokat maga is elkészíthet.

Kizárólagos

Minden egyedi polc, amely a legtöbb nem szabványos megoldást kínálja, ebbe a kategóriába sorolható. Nem könnyű ilyen remekművet készíteni magad. De meg fogja találni a választ arra a kérdésre, hogyan lehet exkluzív polcot csinálni?

A funkcionális és aranyos fali polcok jól jönnek egy ház vagy lakás bármely helyiségében

A polc kialakításának teljes mértékben összhangban kell lennie a szoba belsejével, különben extra elemnek fog kinézni.

Anyagválasztás?

Hagyományosan a fát polcok készítésére használják, de fém, műanyag, üveg, sőt karton anyagok is működni fognak. Az anyag kiválasztásakor a szoba belsejére is támaszkodnia kell. Talán olyan dolgok fognak megfelelni neked, amelyek már szolgáltak téged és csak a kamrában vannak, akkor a polc költségei minimálisra csökkennek.

DIY sarokpolcok

Jobb kombinálni az aranyat a világos árnyalatok fájával, a sötét polcokhoz pedig ezüstöt választhat.

Ha régi lépcsőt talál, akkor eredeti könyvespolcot kap. Ebben az esetben az Ön feladata a lépcsők megjelenésének feldolgozása és a rögzítések készítése. A rusztikus könyvespolc készen áll. Mint láthatja, a polcok készítése a falon a saját kezével egyszerű és egyszerű, a következő példák ezt még egyszer megerősítik.

DIY kreatív polcok

Hagyományosan a fát polcok készítésére használják, de fém, műanyag, üveg és akár karton anyagok is alkalmasak.

Talán a kamrában volt egy nagy tekercs, amelyre egy kötél vagy drót volt feltekerve. Most kiváló padlópolcot készít. A tekercset meg kell dolgozni, távolítsa el az összes szabálytalanságot, érdességet, majd fedje le foltokkal és lakkokkal. Ha festeni akarja, akkor jobb, ha alapozóval kezeli, amely kiegyenlíti a fa felületét, majd a festék tökéletesen fekszik.

Diy világos bútorok

Használhat szövetpárnákat és kötelet is.

Egy régi raklap, amely csak helyet foglal, kifestve és egyenesen a földre állítva egy gyönyörű szabadtéri virágpolcot alkot. Különböző tervek készülnek belőlük. A raklap darabokra fűrészelése számos polcot kap, amelyek a falra akaszthatók, kint és a házban egyaránt. Itt van egy másik lehetőség arra, hogyan lehet polcokat készíteni a falon saját kezűleg, a malacka bankban.

DIY eredeti könyvespolc

Talán olyan dolgok fognak megfelelni neked, amelyek már szolgáltak téged és csak a kamrában vannak, akkor a polc költségei minimálisra csökkennek.

Végül jól jöttek a régi vízvezetékek, amelyek Sztálin idejétől kezdve porokat gyűjtöttek a "jól jöhetnek" ürügyén. Ezek a csövek, amelyek vintage megjelenésűek, kiváló polcot készíthetnek könyvek vagy egyéb dolgok számára.

Konyhai polcokat készítünk

A polcok elkészítése a falon a saját kezével egyszerű és egyszerű, a következő példák ezt még egyszer megerősítik.

A kamrában vagy a tetőtérben megtalálhatja a legváratlanabb dolgokat, amelyek polcként használhatók, így második életet kapnak.

Házi polcok

Engedje szabadjára a kezét, kapcsolja be a fantáziáját és díszítse otthonát!

Vásároljon vagy csináljon saját maga? Ez a kérdés

Nem kell összeszednie az agyát, és kirándulnia kell a bútorüzletekbe, hogy ne találja ott a számára megfelelőt. Az a lehetőség, hogy megtalálja a kívánt polcot, nincs kizárva. De nagy valószínűséggel hozzávetőlegesen hasonlít majd az Ön által elképzeltre, és költsége talán nem is olyan, mint amire számított. Ahhoz, hogy megmentse magát a frusztrációtól és pénzt takarítson meg, saját kezűleg készíthet polcokat. Miért jobb ez a lehetőség?

  •  Mint fent említettük - megtakarítás. Az otthonában lévő anyagokból vagy régi felesleges tárgyakból készült polcok jelentősen csökkenthetik a költségeket.
  •  Egyedülálló, megismételhetetlen polcdizájn létrehozásának képessége.
  •  Megbízható felépítés - szilárd felépítés;
  •  Erős, megbízható anyagok használata.
saját kezűleg készítsen könyvespolcot

Ha festeni akarja, akkor jobb alapozóval kezelni, amely kiegyenlíti a fa felületét, majd a festék tökéletesen fekszik.

A polc saját kezű készítéséhez szükséges anyagok

A polc gyártásához használhat deszkákat, rudakat, ütésálló üvegfajtákat, csövek maradványait, műanyag alkatrészeket, különféle fa szerkezeteket (ételdobozok, raklapok, a szovjet idők televíziói), kartont.

Barkács tölgyfa polcok

Nem kizárt az a lehetőség sem, hogy rajzokat alkalmazzunk a polc oldalsó részeire.

Az összes polcrész egymáshoz van rögzítve, és ehhez hagyományosan csavarokat vagy szegeket használnak. De van olyan kötélút, amikor a szerkezet összes alkotóeleme kötéllel van sorba kötve. A polc minden részének ugyanolyan eredeti rögzítési módja lehetőleg azonos méretű palackok használata. És ha lámpásokat tesz az üvegekbe, akkor a polc rendkívüli megjelenést kölcsönöz.

Fali polcok a konyhához

A kamrában vagy a tetőtérben megtalálhatja a legváratlanabb dolgokat, amelyek polcként használhatók, így második életet kapnak.

Ha nem rendelkezik a fenti anyagokkal, akkor vegye fel a boltot, hogy megvásárolja azokat. A boltban vásárolhat kötőelemeket, foltot, alapozót, festéket, szegeket vagy csavarokat és mindent, ami a polc elkészítéséhez szükséges.

Egyedi könyvespolcok

Látogasson el egy dekoratív edényboltba, és rájön, hogy a polc díszítése egyszerű.

Szükséges eszközök

A polcot puszta kézzel nem tudja összerakni. Mesélünk arról az eszközről, amely hasznos a polc további elkészítéséhez.

1) A legelső fafeldolgozó eszköz, amely eszembe jut, egy szúrófűrész, de csak egy kézifűrész is megteszi. A kirakós játék kényelmes, ügyes, gyors eszköz, amelynek segítségével perceken belül elkészülnek a polc üres részei.

2) Különböző kopásállóságú csiszoló vagy csiszolópapír - segít az egyes polcrészek felületének csiszolásában. A csiszoló ezt gyorsan megteszi, ellentétben a bélekkel, amelyek időbe telnek.

3) Elektromos fúró - segít furatok fúrásában, mind a polc alkatrészeiben, mind a falban a rögzítéshez.

4) Csavarhúzók vagy csavarhúzók - a csavarok becsavarásához szükségesek, a polc alkotórészeit összekötve. Értékelje ki a csavarhúzó használatának célszerűségét, ha négy önmetsző csavart kell meghúzni. Csavarhúzóval kezelheti őket.

5) Önmetsző csavarok, csavarok, megerősítések - összekötő elemek. A polcon végzett munka befejezése után a polc színéhez illesztett dugókkal maszkolják őket.

6) Lakk a fa bevonatához - ennek a bevonatnak kiváló minőségűnek kell lennie. A polcot rendszeresen használják, ezért megjelenésének a lehető leghosszabb ideig meg kell maradnia. A tartósság érdekében egy alkid lakkot ajánlunk fának, uretán adalékkal.

7) Ecset - festék és lakk felviteléhez szükséges a polc felületére. Válasszon közepes méretű ecsetet.

8) Négyzet - egy speciális mérőeszköz, amelynek kialakítása derékszögű. Lehetővé teszi a polcrészek egymáshoz viszonyított derékszögben történő ellenőrzését és elhelyezését. Ha szerszámtárában nincs négyzet, használhat rögtönzött eszközöket: kerámia csempe, kartonlap, képkeret stb.

9) Kézi útválasztó - ez az eszköz segít díszíteni a polcot mintákkal, hogy nem szabványos egyenes vonalakat kapjon. Dekoratív minták teszik még szebbé a polcot.

Amikor a rudat rögzítik, elkezdheti festeni a polcot ilyen színnel

Nem kell összeszednie az agyát, és kirándulnia kell a bútorüzletekbe, hogy ne találja ott a számára megfelelőt.

Hogyan készítsen polcokat a falon a saját kezével: lépésről lépésre

Fontolja meg egy klasszikus fa fali polc készítését.

1. lépés

Meghatározzuk a helyet. Hol lesz a polc? Milyen anyag szükséges a gyártásához? Alakja, kialakítása és méretei. Ha improvizált anyagokat használ a gyártásához, a méret meghatározásához kövesse azok méretét és mennyiségét. Az anyagok vásárlása más, annyit vásárol, amennyire szüksége van.

DIY konyhai polcok raklapokból

Ahhoz, hogy megmentse magát a frusztrációtól és pénzt takarítson meg, saját kezűleg készíthet polcokat.

2. lépés

A fa deszka kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy azonos színűek legyenek. A fa feldolgozása során a sötét szálak jobban megjelennek. Ezt a szakaszt felelősségteljesen kell elvégezni, különben polcot kap, amelynek alkatrészei más kinézetűek lesznek.

DIY fali polcok - tervezési lehetőség

Megbízható felépítés - szilárd felépítés.

3. lépés

Polc alkatrészek elrendezése és előkészítése összeszereléshez. A deszkákat sík felületre fektetik a munkavégzéshez, ezt követően a jelölés a rajz szerint rájuk kerül.

Nappali kötél könyvespolc

Polc gyártásához használhat deszkákat, rudakat, ütésálló üvegfajtákat, csőmaradványokat, műanyag alkatrészeket.

4. lépés

Ellenőrizze a megfelelő jelöléseket. Miután meggyőződött a vágási pontok pontosságáról, elkezdheti a vágást.

egyszerű ötletek a barkácsolás polcaira

A polc minden része egymáshoz van rögzítve, és ehhez hagyományosan csavarokat vagy szegeket használnak.

5. lépés

Itt az ideje elkezdeni a leendő polc egyes részeinek feldolgozását bőr vagy csiszoló segítségével. A fa felületének síknak, érdességtől mentesnek kell lennie, hogy a fényezés könnyű és egyenletes legyen.

DIY fali polcok

Ha nem rendelkezik a fenti anyagokkal, akkor vegye fel a boltot, hogy megvásárolja azokat.

6. lépés

Miután a polc részei megszáradtak, elkezdheti az összeszerelést. Az összeállítás az alsó deszkával kezdődik, amelyet egy sík munkafelületre fektetnek. Jelölések készülnek rajta a furatok számára. Körülbelül 8-10 mm-re húzódunk vissza a deszka vágási vonalától két helyen, és az élével párhuzamosan húzzunk egyenes vonalat. A megjelölt vonal mentén jelölje meg a pontokat a tábla széleitől 5 centiméterre. Fúrjon furatokat az önmetsző csavarokhoz ezeken a pontokon. Amikor az alsó polcon lévő jelek elkészültek, kövesse ugyanazokat a vonalakat a polc tetején. A lyukak készen állnak, marad a csavarok becsavarása. Fogjuk a polc alját, és merőlegesen állítjuk a munkafelületre. Ezután felhelyezzük és rögzítjük az oldalfalakat. A kapott szerkezetet az alsó részével felszereljük az asztalra, és a felső részt az oldalakhoz rögzítjük. Rögzítjük a rögzítőket az oldalfalakhoz a fal melletti hátsó oldalról.

könyvespolcokat készíteni

A polcot puszta kézzel nem tudja összerakni.

Díszítés

A díszítés ugyanolyan fontos lépés a könyvespolcok készítésében. Természetesen otthagyhatja az eredeti videóban, de minimális díszítőelemekkel kifinomultabbá és egyedibbé teheti alkotását. Tegyük fel, hogy a polcok elülső részeit vékony arany vagy ezüst csíkokkal ragasztja be, amelyeket minden üzletben forgalmaznak, ahol dekorációs tárgyakat kínálnak. Jobb kombinálni az aranyat a világos árnyalatok fájával, a sötét polcokhoz pedig ezüstöt vehet fel. Használhat szövetpárnákat és kötelet is.

DIY könyvespolc

Dekoratív minták teszik még szebbé a polcot.

Nem kizárt az a lehetőség sem, hogy rajzokat alkalmazzunk a polc oldalsó részeire. A rajzokat festékkel alkalmazzák. Mozaik formájában készülnek törmelékanyagokból (kávé, héjak, kötél). Látogasson el egy dekoratív edényboltba, és rájön, hogy a polc díszítése egyszerű.

Egyszerű, fából készült könyvespolc

A kapott szerkezetet az alsó részével felszereljük az asztalra, és a felső részt az oldalakhoz rögzítjük.

Engedje szabadjára a kezét, kapcsolja be a fantáziáját és díszítse otthonát!

A polcok gyakran ugyanabból az anyagból készülnek, mint a bútorok.

A díszítés ugyanolyan fontos lépés a könyvespolcok készítésében.

Előző

Következő