Hogyan készítsünk egy gardróbot a WC-vel saját kezűleg 75 fotó tervezéssel

Amikor régóta várt lakást kap egy új épületben, másik házba költözik, vagy amikor egy régi, ismerős helyen tervezi a javításokat, az első dologra természetesen a hasznos területre figyelnek. Mégpedig a mérete. Nagyon szeretném, ha a lakásnak szánt terület minden centiméterét felhasználnák. Minden otthonban vannak olyan dolgok, amelyeket nem szeretnék megmutatni. Például tekercs WC-papír "tartalékban", mindenféle üveg piperecikkek, tisztítószerek, seprűk, rongyok stb. Felmerül a kérdés: hogyan lehet saját kezűleg egy szekrényt készíteni a WC mögötti WC-ben?

WC szekrény

Sokan egyetértenek abban, hogy a WC-ben lévő szekrény meglehetősen hasznos, praktikus bútor egy ilyen helyiség számára.

Csuklós ajtók a WC szekrényében

Javasoljuk, hogy megrendelje a fűrészelést ugyanott, ahol a forgácslapot vásárolták - ott megadják az alkatrészek pontos méretét és geometriáját.

Számos lehetőség kínálkozik az ilyen megoldásokra. Figyelembe kell venni egy ilyen szekrény tervezési jellemzőit.

készítsen szekrényt a fürdőszobában a saját kezével

A gyönyörű kialakítás élénkíti a belső teret, és biztosítja a szükséges funkcionalitást.

WC szekrény

Így vagy úgy, jobb, ha a homlokzatot forgácslapból készítjük a szerkezet vonzó megjelenésének elérése érdekében.

A legfontosabbak:

 • az egészségügyi létesítményekben történő felhasználásra szánt anyag (nedvességállónak kell lennie);
 • ingyenes hozzáférés biztosítása a berendezések vezérlő karjaihoz, amelyek általában fürdőszobákban vannak, vízfogyasztásmérők, meleg és hideg víz szelepei, szellőzőcsatorna, csatornacső rögzítése);
 • a WC-ben lévő beépített szekrény mérete, mivel pontosan be kell építeni a szoba méreteibe, amelyek gyakran összetett geometriai formák, különösen a régi házakban;
 • az egészségügyi szekrény beépítése a lakás teljes belsejébe, harmonikus kialakítási megoldása;
 • szekrény kialakítása, feltételezve a polcok maximális számát;
 • a kötőelemek megbízhatósága.
WC-szekrény fotó

Sok lehetőség van a szekrények használatára, csak meg kell választania, hogy pontosan hogyan fogja használni a polcok, fiókok és egyéb elemek szabad helyét.

WC szekrény

Kívánságra és a pénz rendelkezésre állása esetén ezek a lepedők burkolattal, dekoratív filmekkel boríthatók, ízlés szerint díszíthetők.

Hogyan készítsen szekrényt a WC mögötti WC-ben maga?

A munka megkezdése előtt össze kell állítania egy tervet, méréseket kell végeznie, és egy papírlapra meg kell rajzolnia a vízvezeték-szekrény tervét annak tényleges méreteiben. A tervre homlokzatról és oldalról van szükség. Ebben figyelembe kell venni a polcok számát és méretét, valamint meg kell választani a kötőelemek lehetőségét és helyeit. Gondolkodnia kell azon, hogyan lehet lépésről lépésre saját kezűleg készíteni egy szekrényt a WC-hez, írjon egy rövid használati tervet annak érdekében, hogy később ne dolgozza fel újra a már kialakult anyagot.

Barkácsszekrény a WC-ben

Mielőtt közvetlenül a szereléshez folytatná, el kell döntenie az anyagokat, amelyeket a szekrény összeállításakor használnak.

Szekrény polcokkal a WC-ben

Komoly berendezést veszünk a falba.

Anyagválasztás

Hogyan lehet a legjobban elkészíteni egy szekrényt, ajtókat, polcokat, hogyan lehet majd bezárni a nyílást, a polctartók szerkezetét? A nyílás például műanyagból készülhet, ez gazdaságos és praktikus lehetőség, de a csempék alatt található beépített nyílás esztétikusabbnak tűnik - ez szinte láthatatlanná teszi.

barkácsoló szekrény a WC-ben

Ha az elemek nehézek, akkor jobb laminált forgácslapokat használni.

Mezzanine a WC-ben

Nem minden kész WC-szekrény felel meg a szabad hely rendelkezésre állásának, az ügyfél kívánságainak vagy igényeinek.

Ha tükröt akasztasz a nyílás helyére, akkor az eltűnik a látószögből; ha mesterséges modern anyagokkal díszítik, például kővel vagy fényes dísztárgyakkal, akkor ez különösen vonzó kompozícióvá válhat. Sok lehetőség!

zárja le a csöveket a WC-ben

Nyilvánvaló, hogy nem nehéz kész szekrényt vásárolni a WC-hez, akárcsak annak felszereléséhez.

Kényelmes megoldás - szekrény a WC-hez

Számolja ki pontosan a méreteket, hogy a telepítés során ne jelentsen nyilvánvaló problémát.

Jobb az anyagot választani, amelyből az ajtókat el lehet készíteni, a szoba kialakítása alapján. Megfelelő fa, kerámia csempe, műanyag, forgácslap, MDF, laminált, fém stb. A legfontosabb a vízszigetelés biztosítása.

szekrény a WC-ben

Elégedett leszel az elvégzett munkával, lesz mire büszkének lenned, ráadásul pontosan azokat a bútorokat készítheted el, amelyek kifejezetten az Ön esetére ideálisak.

A vakok költségvetési lehetőségként szolgálhatnak. Könnyen telepíthetők, könnyűek, könnyen szétszerelhetők és cserélhetők. Ezenkívül a WC fölötti tér felhasználásának legegyszerűbb módja a szokásos polcok felszerelése. Ehhez rudakra, sarkokra, csavarokra és magára a polcra lesz szükség, amelyet a nyílás méretére vagy valamivel kisebbre kell vágni. A polc mélységét külön számoljuk ki a WC mögötti hely tervezési jellemzőitől függően.

Polcok a WC mögötti WC-ben

A WC-vel való szekrény saját kezűleg történő létrehozásának előkészítése a tervezéssel kezdődik.

Azok számára, akik megszokták a drágább anyagokat, az üveg sikeresen használható. Mivel a nedvesség felhalmozódik az egészségügyi helyiségben, jobb, ha matt színű, színezett üveget választunk. Üvegvágáskor feltétlenül meg kell dolgozni az üveg szélét speciális csiszolással, hogy minden éle sima legyen. Érdekes lehet egy fémből készült vízvezeték-szekrény változatának beszerzése is. A tervezők szeretnek ilyen anyagokat használni a loft stílusú belső terek tervezésénél.

Szekrény a WC-ben csináld magad rajzok

A keret 30x30 milliméteres rudakból készül. Próbáljon egyenletesen elkészíteni az összes jelölést szint és mérőszalag segítségével.

Az öltözőszekrény homlokzatának burkolásához érdekes anyag a tükör. Elképesztő tulajdonsága, hogy bővítse a teret, ami hasznos lehet a kis fürdőszobák számára. Ezenkívül a fény fénytörése a tükörprizmán keresztül érdekes módon játszhat a teljes belső térben.

WC szekrényajtók

Jelölje meg a falat azon a helyen, ahol a szekrényt tervezi telepíteni.

A fa használatakor figyelembe kell venni, hogy könnyen felszívja a nedvességet, és az elkészített anyagot a beépítés előtt speciális védőbevonattal kell bevonni.

A WC-be beépített szekrény

Szerelje össze a keretet a vágott rudakból, összekapcsolva az elemeket sarokkal, önmetsző csavarokkal.

Kerámiaszekrény készítésekor először rúdkeretet kell készíteni, amelyet nedvességálló gipszkartonnal és kerámia burkolólapokkal kell burkolni.

Barkácsszekrény telepítés

A polcokat legkönnyebben a falhoz 25x25 mm-es alumínium sarokprofilon rögzítik.

A polcok nyitottak vagy zártak lehetnek, amelyek a szerkezet belsejében helyezkednek el. A polcok felszerelésekor figyelembe kell venni a szokásos mosószer-csomagok, tekercspapír tömbök magasságát, a padlószalagok és egyéb WC- és háztartási kiegészítők tartójának magasságát. Jobb törekedni egy ilyen tervezésre, hogy minden, amit el kell rejteni, harmonikusan illeszkedjen a fülkékbe. Ne készítsen polcokat azonos távolságban egymás között, és törekedjen a polcok szimmetrikus kialakítására a szekrény kitöltésekor. Jobb, ha a mellékhelyeik távolságát a WC-ben tárolásra szánt dolgok meglévő szabványos készletével összhangban mérjük.

MDF szekrény a WC-ben

A WC-ben lévő szekrény saját kezűleg történő elkészítése és összeszerelése elképzelhetetlen a megfelelő eszközök nélkül.

Néhány szerkezeti elem, például hamis panelek, készen megvásárolhatók a szaküzletekben. Ebben az esetben az egészségügyi szekrény szerkezeti elemeinek méreteit a korábban megvásárolt homlokzati elemek méretéhez kell igazítani.

Beépített szekrények

A kivágások megkezdése előtt azonban ki kell számolni a polcok helyzetét - a csövek semmiképpen sem függőlegesek, és a furatok az egyes polcok egyedi méreteihez készülnek.

A munkához a következő eszközökre és anyagokra van szükségünk

 • szint és mérőszalag;
 • csavarhúzó és csavarhúzó önmetsző csavarokkal;
 • elektromos fúró;
 • Lombfűrész;
 • a vízvezeték és a padló burkolóanyaga a munkaterület tisztán tartása érdekében.
WC kialakítás

Természetesen a WC-ben lévő szekrény nem nevezhető teljesnek, ha nincsenek ajtajai és szerelvényei.

Kiegészítőként szükség lehet:

 • hurkok;
 • mágnesek;
 • kilincsek;
 • bútor sarok, hamis panelek;
 • kötőelemek;
 • bútor sarok stb.
WC szekrényajtók

Hajtsa végre az ajtók mérését, vágjon nekik üres helyeket.

Jobb szerelni a szerelvényeket jó gyártóktól, mivel ez a szerkezet aktívan használt része, és minden mechanizmusnak megbízhatónak kell lennie.

A deszkakeret egy résébe telepítve

Mint láthatja, a WC-vel egy szekrényt saját kezével készíteni nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet.

Ajtókilincsek integrálhatók, alumínium profilokból. Rögzítési pontjuk és megjelenésükben különböznek a hétköznapi fogantyúktól. Ezek egy hosszú, vékony alumínium szalagok, amelyek az ajtó felső végére vannak felszerelve, általában az ajtó felső végének teljes hosszában készülnek. Így úgy tűnik, hogy "eltűnnek" a homlokzat általános megjelenéséből, sőt, egy ilyen sík ajtófelület gondozása is nagyon egyszerű, mivel nincsenek kiemelkedései. A szokásos fogantyúk felszereléséhez átmenő furatokat kell fúrni a bejárati ajtókba, és a kilincsek kinyúlnak, így vizuálisan meglehetősen világos akcentus.

Redőnyt saját kezűleg készítünk

Természetesen az ajtók nemcsak fából vagy forgácslapból készülhetnek. Alternatív megoldásként vannak redőnyök, amelyeket a praktikum és a modern kialakítás jellemez.

Külön-külön el kell mondani, hogy mielőtt a szekrényt beépítenék a WC-be, jobb előre gondoskodni és ellenőrizni a vízvezeték-hálózatok állapotát. Szükség lehet a megelőzésük elvégzésére, az esetleges gyenge pontok kiküszöbölésére, amelyek szivárgáshoz vezethetnek, cserélje ki a szelepeket, a tömítéseket.

modern szekrény a WC-ben

Ráadásul, ha csempe van a WC-ben, használhat egyszerű rétegelt lemezt, amelyet azután ugyanazokkal a csempékkel ragasztanak be, amelyeket a fürdőszoba falaira szerelnek fel.

Előző

Következő